Старите билети и талони се сменят до 30 септември

Софиянци ще могат да сменят старите билети за нови до края на септември. От 1 юни влизат в сила новите цени на билетите в столицата.

Обратно в новината

Коментари - Старите билети и талони се сменят до 30 септември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цената от 1лв за билет е обявена за незаконна от Градския и Върховния Съд, така че от 2008-ма ни ограбват престъпниците. Потърсете Решенията на ВАС с номер 10984 от 28.09.2010 г. и на СГС с номер 7 от 2.11.2009 г. постановено по административно дело с номер 3541 от 2009 г.! Затова 15 нападения над контропрестъпници са малко. Тези престъпници, част от организирана престъпна група налагащи геноциден грабеж по фашистки трябва да бъде наказвана най-жестоко. В това число и ченгетата, които евентуално водят със себе си. Защо ли? Защото целия грабеж е незаконен. Още 2009 година съда обяви за незаконни цените на билетите от 1 лв. А по ЗЗЛД контрольорите нямат право да искат лични документи, тоест не могат да ви глобяват. А ако ченгетата им съдействат, ченгетата нарушават ЗЗЛД, и дефакто са ПРЕСТЪПНИЦИ! И понеже престъплението е срещу целия народ, това е престъпление против националната сигурност. За такива престъпления според мен, наказанието е смърт. Дали бих застрелял ченге и контрольори, ако попадна в подобна ситуация? Да, бих, даже със служебното му оръжие ще го направя. Престъпниците трябва да бъдат убивани, за да не умират невинните граждани в тази свята благословена от Бога Земя! Вече от 3 години пътувам без да се поддавам на рекета на незаконните им билети. Бих защитавал истината, ако и с цената на куршуми! ГРОБ и Фандъка да мрът! Амин! Друга форма на протест - всички тръгваме с винтоверти и демонтираме масово перфораторите в автобусите.

Вие не мислите за народа,а за себе си. Какъв градси транспорт, след ремонтите, които правите и сме принудени да ползваме няколко за да стигнем до раб.места. И за капак новицени. Браво на Вас обирджиии!

Преди половин година имаше обещание да сложат камери в градския транспорт. Напредък?

Питам нещо сериозно, ако някой знае да отговори: Към кого трябва да се обърна и да подам жалба за да глобят градски транспорт за некачествена услуга: ако няма климатик, ако градския закъснява, ако от прозореца или тавана капе върху пътниците и разни други такива битови проблеми?

Можеш да се оплачеш единствено на арменския поп... или да спреш да гласуваш за мръсници.

ще дойдат, само имената се сменят

През сайта на ЦГМ или на бул. "Мария Луиза" между гарата и Лъвов мост

И аз питам нещо сериозно: Кой ще ми отговори циганите как ще пътуват? Докога тази дискриминация към българското бяло население?

В ада да се пържите дано, мръсници!

Какво стана с обжалването на решението! Как влезна в сила, след като съдът не се е произнесъл по това решение на СОС?

гласувайте пак за тиквата, компира, даскалицата, орката...и ще се радвате на още високи цени.

Ако излезем всички като последния път на жълтите павета билетчето пак ще стане 1 лв , вместо да мрънкаме във форумите. В другите държави хората като не им изнасят стават и се бунтуват ние седим и ни мачкат до година и 3 лв ще стане докато си мълчим.

Много си прав. Гърците досега да са избесили половината ГЕРБ, ако така нагло им бръкнат в джоба. 500 години турско робство са ни ... мамата като народ.

Талоните бяха най-използвани в градския транспорт, и точно тях удрят най-силно в цената, абсолютни малоумници! Единичния билет поскъпва с 60%!!! не с 6%, а с 60?! Това е абсолютно ненормално-пълни идиоти, Прошко не знам какъв си...

Какъв да е - синичък. София е синя и се управлява от сините. Точка.

ГОСПОД ДА ГИ НАКАЖЕ! Тези кожудери - еничари, когато палят свещи за скоропочиналите си /всемирен закон за компенсация на алчните им грабителски амбиции и предателство/ да разберат и те, какво е болка и как страда българина! АМИН!

да сменим тиквата и самоковския компир

Истината е, че картите за 10 пътувания В МЕТРОТО не могат да отчетат дали са заредени СЛЕД или ПРЕДИ промяната! Именно затова на касиерките НЕОФИЦИАЛНО им е ЗАБРАНЕНО в момента да зареждат тези карти с над 10 импулса. ОБАЧЕ по новите станции има автомати за зареждане, където никой не може да ви каже копче! Отивате, запасявате се с 200 импулса и още поне година си пътувате по старите цени!!

Ейй големи далавераджии сме всички ей... Дали пък за това не сме на тоя хал? Мислиш ли, че ако някой от всички мрънкащи тук може да извади 160 лева на куп за тия 200 импулса, ще мрънка? От друга страна 200 импулса ако се правят по 2 пътувания на ден са по-малко от 1/3 от годината и после какво правим? Как пък никой не се зарадва на новите автобуси и тролейбуси. На всички ли ни е кеф да се возим в разнебитени икаруси пред разпад, изхвърлящи дим като за световно. До кога само ще се гледа все негативно и да се "хейти" както е модерно да се казва... Жалка история....

Мирослав

Аз се радвам на новите тролейбуси и автобуси, когато ги има. За съжаление, обаче те не са такива. Когато ползвам обществен транспорт в София, обикновено се возя на автобуси и трамваи произведени преди 1989г. И за 3км. трябва да сменям ТРИ превозни средства. Примерен маршрут е Орландовци - Паметник В. Левски с обща дължина 3,2км. Градският транспорт в случая е: Автобус - 2 спирки, трамвай - 3 спирки, тролейбус - 2 спирки. Общо 7 спирки - 3 км за 55 минути и 4,80 лв. (цена след първи юни). Средна скорост 3км/ч, цена - 1,60/км. Защо според теб е така направена маршрутната мрежа - дали за да е по-удобно на пътниците? Миналата година през април Фандъкова каза, че ще направят всяка наземна транспортна линия да има поне една спирка до метрото. Можеш ли да ми кажеш къде се допират до метрото автобусни линии 18, 20, 21, 22, 23, 24, 100? В последните 30 години (по-точно от 1981г) абсолютно нищо не е направено за транспорта в района на Орландовци. Нито едно паве не е добавено. Само се обещават светли бъднини. Аз лично няма да плащам повече за обещания. Като дойдат новите трамваи и автобуси, като се движат бързо и начесто, ще си плащам. Дотогава не.

Май забраната е за над 50 импулса.

бОООООООООЛИ ГИ ГЬЗА ВДИГАТ СИ ЗАПЛАТЕ ШЕФОВЕТЕ ВЗЕМЛЯНЕИ АДМИНИСТРАЦИЯТА ОООООООООГРОМНА ВОДАЧИТЕ ДА ГО ДУХАТ

...СИ ТИ , ПРОШКОВ !!!

Мръсните крадливи общинари свещи да купуват с тия пари и панахиди на близките си да правят всеки ден ! Да измрат всички тия човеконенавистни гадове !

Присъединявам се към клетвата ти! Дано се задавят !

Чул Ви Господ! Амин! Тези кожудери - еничари, когато палят свещи за скоропочиналите си /всемирен закон за компенсация на алчните им амбиции и грабителство/ да разберат и те, какво е болка, как страда българина!

а, и щях да забравя - пазете си билетчетата от 1.6, щото като осъдим общината ще ни връщат 0.6 от всеки билет!

като върнете парите за спирките ... може би!

за 1.60 си взимам една биричка и се качвам на градския

можеш и 2 х 80 ст да си вземеш, за по-дългите курсове

ТОВА НАРОДНО СЬБРАНИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ СТИГА ВЕЧЕ ПРОСТОТИЙ

изберете друг следващия път змащото ще се претопим като нация

АКО,ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ СЛЯЗАТ ОТ ЛИМУЗИНИТЕ И СЕ КАЧАТ НА МЕТРОТО И АВТОБУСИТЕ ТО И НИЕ ЩЕ СИ КУПИМ БИЛЕТИ

Бая опашки ще се извият за смяна на билетчета.Пак ще влезем в Гинес.

Преди да се наредиш на опашката си намажи ауспуха с вазелин защото може да ти предложат комплексна услуга. Вместо да се дигнеш с седна сопа и да ПОЗДРАВИШ господарите си от Московска и Дондуков си тръгнал по наколенки за билетчета.

Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

А с метрото и електронните карти с брой пътувания, никъде не пише какво става? Много ми е интересно как ще глобят някой с 40 лева. Май ще четем после за пребити контрольори, макар тук виновни да не са те.

тъпий Мушмурок, е ценна хартийка, защото е издадена с номер на Министерство на финансите и като такава представлява сключен контракт (договор) за извършване на превоза ти. А щом е договор ,то не трябва да се променят клаузите му до извършване на услугата!!! Това е все едно да искаш, да промениш банкнотата от 2лв да се счита за 3лв когато ти "скимне"!?

защо глобяват само българите а никой не глобява цигани ???????

но с електрошокова палка и лют спрей срещу контрольорите.Де да видим тогава,дали ще смеят да проверяват.

Ако сега не покажем,че не сме съгласни няма кога НАЦИОНАЛНА СТАЧКААААА!!!!!!! ако не се вдигнем заслужаваме си го !!!!

ИМАМ БИЛЕТИ ОТ 06.СТ. КЬДЕ ДА ГИОБЬРНА И НА КАКВА ЦЕНА

фАНДЬКОВА ПОЖЕЛАВАМЕ ТИ ДА ВЛЕЗЕ НЯКОЯ С БУРКА В ОБЩИНАТА......

Аз мисля да си дупча от старото талонче по 2 билетчета на пътуване да видим какво ще ми кажат ако ме хванат (2*0.80 = 1.60 лв.)

Щ'и кажат: Дай 40лв. Глоба!

То стана,като в Галиче,бре!

Най-напред кмета е за смяна при тези цени. В Букурещ едно билетче струва 53 ст. - ЗАЩО! А тук ни замазват очите с оставки на шефа за градска мобилност- докато му намерят нова работа...за други далавери...Идват избори и този път ще си го получите Аз лично повече никога за ГЕРБ ...Измамиха ме...

Защото в Румъния се борят с корупцията, за разлика от тук.

Ако имахме гражданско общество, можеше за 1 месец да им покажем грешката. Общинарите, обаче, добре си познават "матряла" и за пореден път ще приберат джакпота.

КРАДЦИ

Кво сте се размрънкали, вадете велосипедите :)

Велосипед ако е сухо и топло, през останалото време с какво, ако преди това някой автомобил не те е премазал с колелото.

Да вадят велосипедите, но моля не карайте по велоалеите, там разхождам кучето

Велосипедите са тежки и не са удобни за замахване. По-добре колове, брадви...

Искам да видя как ще се глобяват циганите, при които е практика да пътуват без таксуване по наземния транспорт. Това избирателно проверяване не само на траспорта, но и на хората в него също трябва да се промени. Ето ви един пример - автобус 72 в София - кога се проверява? - не се знае. Защо?, защото от Красна поляна до Александровска и Военна циганите си пътуват с метлите като стой та гледай без таксуване. В този участък никога не съм срещнал контрола ни сутрин ни вечер ни когато и да било. Е, крайно време е и тази практика да се промени, като ще се повишават изискванията към пътниците, хайде да се повишат изискванията и към проверяващите.

Хмм, не че се заяждам, но ако имаш предвид заетите в чистота може би не си прав. Мисля, че те имат право да ползват гр. транспорт докато чистят (в рамките на участъка де)

Долни рекетьори!!!!! Престъпна шайка се е настанила в софийската община!!!!

Сега ако на 1 лв. билет било 10% гратисчии, то значи на 1,60 лв.ще 90% гратисчии!!!!!!!! НЯМА ТАКАВА ПРОСТОТИЯ!!!!!!!!!

ИМАМ 10 БУЛЕТА ОТ 06.СТ. КЬДЕ ДА ГИ СМЕНЯ И НА КАКВА ЦЕНА? МОЛЯ????ИЗКАМ ОТГОВОР??????

И 10-те булета (от bullet) ги смени при общинарите, използвайки изстрелващо устройство :):)

Свещи да си купЪт с тия пари!

От 01.06. ставам още по-върл гратисчия!

кога ще почнат да ги проверяват за билети и да ги глобяват, защото те хикога не плщат? Това искам да видя и тогава ще почна да си купувам билети!!! Дотогава - гратис, за да не ми се нарушават правата и да бъда дискриминиран! Трябва информация за непроверявани цигани да почне да се снима с телефони и изпраща на отговорните лица, които да наказват контрольорите. Тогава може и да ги интегрираме, ама не е сигурно.

Абе защо не виждам реализирано обещанието за карта за всички линии за една година на цена 365 лв. или лев за ден ? Май пак ни излъгаха.

Не е лошо да прочетеш статията преди да мрънкаш: "От 500 на 365 лева се намалява цената на картата за пътуване с всички линии за една година. "

Човече, ти за билет нямаш искаш 365 лв. хората да заделят!!!! ти луд ли си с 420 лв . заплата

До сега си купувах от време на време билет или ползвах метро. Сега обаче - забравете... 100% гратис!

СКОРО И ВАС луксозни имоти и скъпи автомобили, които Арнаудов притежавал.

Отново нищо не сте написали за специалната карта за метро, която се зарежда с по 10 пътувания и е атернативата на талоните. Как точно ще става замяната на тези предплатени пътувания и запазват ли се старите карти, или трябва да ги сменим с нови?

Същото е и за електронните билети за наземен транспорт. Никой нищо не казва за тях!

Ако те пусне чек системата, значи стават

Отиваш и доплащаш до новите цени. Но вероятно няма да става през автоматите за зареждане на билети

Протестърите си лаят фандъкът си върви!