Варна посреща туристите с обновен градски плаж

Варна посреща туристите с обновен градски плаж, с повече мерки за сигурност и повече атракции.

Обратно в новината

Коментари - Варна посреща туристите с обновен градски плаж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ КРАЙБРЕЖНАТА АЛЕЯ НА ВАРНА НЯМА НИЩО ОБЩО С РИВИЕРАТА - ТУКА Е САМО ДОЛНИ КРЪЧМИ И ПАРКИНГ ЗА КОЛИ - НЯМА МЯСТО ЗА ПЕШЕХОДЦИ И ВЕЛОСИПЕДИСТИ !!!

Та къде остана плаж ,това са само заедения и врати?

Тези т.наречени спасители се вживяват в ролята на пъдари, като забраняват къпането и при най-малкото вълнение, за да си гледат кефа. Май ще ми останат само хубавите спомени от преди много години, когато и водата беше чиста, нямаше я тази навалица, както и тези "спасители".

Какво мрънкате, аз от години не ходя по нашето Черноморие а ходя извън България и направо се родих за какво обслужване, чистота и всичко (за Турция говоря- от цяла Европа където съм бил там е най-доброто обслужване) Да не говорим че ми излиза с пъти по-евтино отколкото тук

Който търси намира. Има райски кътчета в България. Чисто, диво. Без сергии и чалгари. Ама ти сигурно не искаш да е диво, без заведения... За това, ходи си където ти е кеф. Но не плюй нашето черноморие. То си е прекрасно. Материала е лош... и ти не ми изглеждаш от "по-добрия материал" :-) А пък за градските плажове... Ако се направи подписка за събарянето, и създателят оцелее след заплахи от собствениците на заведенията....

живея в бриз до плажа през лятото ми отнема 30 минути това с паркирането. плажа препълнен буквално целуваш кратка на някого. водата пикоч и мръсотия до шия. на връщане час, може и повече. до плажа на шабла 40 минути, водата чиста пространство колкото искаш а на връщане си зареждаш колата и със сладки пъпеши и дини. първата алея на варна отдавна трябваше са се превърне като първата алея на кан например, само луксозни сгради, хотели и заведения а от страната на плажа нищо, само пясък. разбира се криво разбралите природозащитници ще направят всичко за да спасят обществената тоалетна и мизерията както и самонастанилите се така наречени рибари, който продават риба купена от борсата и се надяват да получат някакъв документ за земята, че да могат да я продадат.

Вари го , печи го - мутренска работа. Тези градски бани на Варна построени през 20-те години и изиграха лоша шега - мутрите получиха готова застроена плажна ивица и не ги интересува закона за крайбрежието. А пък продажниците от общината им я харизаха без пари на концесия до края на века.Идете на който и да е градски плаж в Европа и ще видите само пясък. Безнадежно положение....

Алея 1 е едно недоразумение ! Най-отзад са заведенията, пред тях е улицата, а най-отпред, точно преди плажа - паркингът!!!! Като седнеш да си хапнеш и пийнеш, не виждаш морето, а мръсни джанти и казани за боклук! Колите минават в две посоки, а тротоар няма. Това не е алея, а просто една улица с мръсен въздух. Жалко. Беше добра идея. Но всичко е опорочено...

Което си е хубаво, хубаво е - след ремонта баните изглеждат другояче! Но лайната в морето, изливащи се от вълнолома и от Шокеровия канал (там вонята е силно обновена!), са си старите, фасовете и боклуците на пясъка - също, грозните бараки (заведения!) по "Алея 1", дето пълнят джобовете на ТИМ, също си стоят. Всъщност те са истинската визитка на кмета, общинарите и цялата кохорта край тях!

Споко де - работи се по въпроса, но не може всичко на веднъж. За шокъра вървят проекти. Ще се оправи всичко. Едно по едно. Трябва време.

Е, колко да чакаме бе, Ал(ф). Откакто бях студент във Варна е така, сега съм на 43год, то целия живот мина в едно чакане да си свършат работата някои хора. Миналата година бяхме в Сардиния на море, не видях един фас на плажа. Никой не хвърля нищо, хората пазят природата и рециклират съвестно. И не видях никой да чисти, просто нямаше нужда. Водата беше кристално чиста, но си имат пречиствателна станция хората.