Коментари - ”Патриоти за София” предлагат забрана за бурките | dnes.dir.bg
назад

”Патриоти за София” предлагат забрана за бурките

Забрана на публични места да се носят дрехи, които закриват лицето, предлагат столичните общински съветници от групата “Патриоти за София“.

Обратно в новината

Коментари - ”Патриоти за София” предлагат забрана за бурките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

толкова има против бурките? Не можело да се установи кой е закрит.Глупости.Въвежда се правилото на ръчна проверка изразяваща се в силова идентификация на мястото под пъпа,т.е чукане с две тухли.Има ли ох,значи е мъж.Проверката продължава ,докато се чуе тънак мъжки глас-Стига вече.

Какво чакат още?

в България личността се удостоверява с документ със снимка - лична карта или паспорт. Има си правила за издаването на тези документи . Там каквото е написано е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА В КАКВО ВЯРВАТ И В КАКВО НЕ. Какъвто си на снимката на документа - такъв трябва да изглеждаш и на обществено място. Вкъщи можеш да си и без гащи но това не значи че по улиците можеш да тръгнеш така - тук няма нищо общо вярата. Какво като си е турила парцал на лицето - нали е на улицата - ако някой реши да й посегне той ще го направи независимо дали й вижда лицето. Това трябва да се обяснява от религиозните водачи на заблудените новоизлюпени вярващи. И още: колкото си по-еднакъв с другите хора толкова по-малка е вероятността да станеш обект на нечие внимание. Носенето на бурка от малко жени привлича погледите и е много по-опасно за тях отколкото за останалите. Има градове където това облекло е масово и тогава става обратното - европейските журналистки за да си свършат работата се принуждават да се обличат като останалите за да не привличат излишно любопитните погледи. Иска се внимателен разговор със семействата където се налага на децата поведение различно от това в обществото.. АКО ЖИВЕЕШ В ГОРАТА НА МЕЧКИТЕ - ЩЕ ЖИВЕЕШ КАТО МЕЧКА, А АКО НЕ ТИ ХАРЕСВА ЩЕ СИ ТЪРСИШ ГОРА С МЕЧКИ.

1.Тук в България винаги сме му викали фередже.Не ме интересува на кое как му казват ислямистите. Бурка винаги е било наметало ,особенно за кавказките народи и то за мъжете. 2.Т.н. ислямско образование е антиобразование.

Не е същото. Фереджето е по-разголено:)

Питали радио Ереван : В първата брачна нощ булката как да си легне с гащички или без?" отговор: няма значение - резултатът ще е един и същ.

На територията на държавата ни абсолютна забрана за бурки!

Кво си играем на градове направо. В цяла България. Е може по. Родопските села да се разрешава