Новооткритият античен комплекс Сердика протече

Две седмици след откриването си античният комплекс "Сердика" при Ларгото в София вече е за ремонт.

Обратно в новината

Коментари - Новооткритият античен комплекс Сердика протече | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По важният въпрос тук не е дали обекта е в гаранция. А кой е приел този обект и кой му е дал разрешение за въвеждане в експлоатация. Кой приема изпълнението на обществените поръчки на община София и кой разрешава да се плаща на фирми за несвършена работа.

Подлезът на Соф. университет протече дни след откриването на метростанцията и реконструкцията на подлеза. Никой нищо не оправи и не ремонтира до ден днешен

Това е невъзможно :)))))))))))))))))

Открийте приликите и разликите между този комплекс, южната тангента и разни други 'важни стратегиески обекти'. С 90% процента 'лев-дес' джоб няма как да стане... мамицата ви крадлива!

Рашидов и Началникът му май не горят от желание да вървят срещу течението, т.е. срещу фактите. Тече и това си е. На течение са. Поради което са нахлупили шапките невидимки, за да не настинат от някой неприятен въпрос. Обяснението с хидроизолацията, която не била поставена, е на прав път- както за хидрата, така и за изолацията. Хидрата ГЕРБ изолира конкурентите от държавните поръчки. След всяко късане на някое пипало, когато се наложи ( сепията бълва мастило за заблуда на врага ) тя се възпроизвежда. Защото поправката на щетите от калпавата работа храни хидрата с нови поръчки. Рашидов обаче е на сухо докато над главата му е разпънат чадъра на Борисов. Премиерът светкавично екзекутира политически или административно всеки подчинен, който му мъти водата, но не и шефа на културата. Той му е нещо като свещен бик, за да не кажа златен телец една голяма, гъвкава пластика, готова да обясни всеки свой провал с неспособността на шепа тъпанари ( тази обидна дума е сред любимите му квалификации срещу критиците), неспособни да оценят величието на начинанията му .

аззз

яко е било краденето там затова

пътстрой варна кой ли е приватизатора

Не спирам да се учудвам на изобилието от злорадство при всеки пример за недобре свършена работа и опитите да се прехвърли вината върху раменете само на един човек (фирма), за да могат останалите безпогрешни да се веселят за негова сметка.Сеир е турска дума, но изглежда създадена за нашите национални потребности.Ако всички дюдюкащи и всезнаещи бяха безупречни хора, специалисти, родители, то тогава защо България е на това ниво? Отговорът е съвсем прост и най-добре според мен се изразява с една японска поговорка(публикувана май в този сайт) - Не можеш да се препънеш, докато лежиш.Този, който работи,може и да сбърка, но това не е повод за злоба, а за анализ.

Не е нужно да се коментира нито със злоба, нито със смях. Нещата са толкова трагични, защото винаги се усвояват едни европейски пари /милиони!/, дали за магистрали, дали за разкопки, дали за детски градини и т.н., но ВИНАГИ до месец нещо се разваля, срутва, протича. Нали на всички ни е ясно, че големият % от тези пари са отишли по джобовете на тези, на които управляващите са позволили да отидат. Всеки бърка в работата си, да, но в България се бърка в джобовете на населението вече над 20 години. Особоно напоследък, ситуацията е нетърпима. То бива крадене, ама тези сегашните са за Гинес.

Същото стана и със санирането на сградите с пари от ЕС. Избрани фирми, на които след месеци се срутва цялата изолирана стена. Предтсави си как я правят. Санирани сгради и обекти в Сф. има на повече от 15 години и досега не съм виждал нещо от тях да помръдне или падне. А, на одобрените отгоре фирми изолацията е с максимална трайност 1 зимен сезон

Че у нас има ли изобщо добре свършена работа?

Ау, какво щастие цари само! Само една такава тъпотия може да ни зарадва толкова! Ама че знакът на НАТО, сложем от Тройната коалиция пред Народното събрание, Президентството и Министерски съвет беше сменен от музей - пука му на някой! Един ремонт, дето ще бъде извършен за 30 минути и туба силикон са истинската радост на простия човек.

Нали се сещаш, че ако хидроизолацията е сложена веднага над плочата и от горе има един тон (буквално) пълнежи и настилки няма как да се мине само с една туба силикон

О, не! Данък сгради да се вдигне 1,5 пъти, че няма пари за ремонти!

Ха ха ха ха ха ха ха ха ........

КАКТО ВИНАГИ И НА ВСЯКЪДЕ! ЕДИНСТВЕНО НЕ МИ Е ЯСНО, КОЙ ЩЕ РЕЖЕ ЛЕНТАТА СЛЕД РЕМОНТА И ЩЕ ИМАЛИ ПОКАЗНОСТ КАТО ПРИ ОТКРИВАНЕТО?

Добрата стара схема, от всеки 100 лв. 95 лв. в джоба и 5 лв. за макет.

Преди време бих се засмял на подобна новина, а сега даже не се и усмихвам...то вече не е новина!

Чета коментарите и не мога да се начудя на акъла на пишещите. Фирмите били откраднали парите. Ами лошо са го направили нашите предци, затова тече.

ти или си глупав, или се правиш на такъв, предците са направили долу нещата, а крадливите некадърни фирми горе са правили нещата, ама икономисвали от качествени материали за изолация от вода. Райхстаг толкова години стои и не тече

А ти, чувал ли си за "ирония", "сарказъм", "подигравка" и др. такива? Че и минуси сте му нацвъкали на възмутения човек. Толкова ли оскотяхме, че вече не различаваме такива неща?

Така е, защото в цялата страна по такива проекти наемат най - неуките и дебилни "майстори" - помаци, ахмаци и мангали на корем...все пак електората трябва да се уважава!

Добре, че на текнаха лайна хахаха

от 15 милиона нЕкой гушна яко пари и за качествени строителни материали пак не останало нищо. Вие само вижте какви евтинджос плочки има по подове на метрото, те са предназначени за домашен под, а не за площи, по които вървят хиляди хора всеки ден. Това означава, че строят какво ли за да крадат постоянно.

Каква е целта на съвременното ,,строителство" в България?Точно така, ДА СЕ ПРИСВОЯТ ПАРИТЕ. Как? ,,Печели " задължително фирма на герб/имаше такава в Панчарево ,която се занимава с производство на бонбони/и после. Набират се работници от кол и въже,техника под наем и с мин. разходи се постига визуално резултатът. Така ремонтите започват като всичко е от НАШИ ПАРИ.Въпросът е ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИ ТОВА БЪЛГАРИНЪТ?

Ганьо е алчен и нагъл крадец, Ганьо си иска в кочинката...Ганя е безсмъртен!

първо с тия метра каквото можаха унищожиха с тия къртици ...сега и малкото останало не могат да опазят...пълна цигания...

"На мене два римски императора са ми ходили по музея!" - Б. Б.

Добре , че не е станало по времето на тези императори , че някои за строителните си изпълнения нямаше да се разминат с един резил , а можеха да станат една глава по-низки

Погледнете сградите, резиденциия Евксиниград, цветните градини построени от немци, унгарци и чехи останали от царско време. Стоят си! Величествени, внушителни! Бай Ганьо каквото пипне, от ден, та до пладне. Толкова си можем! За жалост!

По онова време не се е строяло колкото да се усвоят парите по проекта.

Предполагам ,че правите разлика между проект и реализация.Не всеки проект се реализира.

Ганьо, да не си мислиш, че са докарали 15 немеца, 20 унгареца и 10 чеха да строят тук? Строени са точно от Бай Ганьо, от кого са проектирани и надзиравани е друго. Всичко е въпрос на желание, не на можене в случая.

Още не са отшумели наздравеците за прославутата антична сердика и започнаха ремонтите.Ама нещо се умалчаха за северната дъга /хорда/.Дали и там не се стяга ремонтното войнство?Представям си как се работи в дълбоката феодализирана провинция,щом под прозорците на Слънцето и на Келнерчето се вършат такива неща.Пак добре , че е само протекла , а не е паднала върху някоя чуждестранна група туристи ,непредпазливо навлезли в дебрите на антична и средновековна София.На който както му изнася да я именува Триядица,Сердика,Средец.Нещо ми подсказва , че ще бъдем свидетели на едни перманентни и безкрайни ремонти , чудесна хранилка на фирми гравитиращи край властта , общината и разни министерства.За всеки случай предлагам на любопитните ,дръзнали да се потопят в прекия и преносен смисъл в дълбините на антична Сердика ,да се съоръжат с каски, някакъв изкопчийски инструмент,фенерче ,суха храна и вода/а не ,вода има/.

от години има дълбоки коловози по асфалта на Орлов мост и на никой не му дреме резилът е пълен!!!

Хайде сега групата лапнала толкова пари-на съд!! и да оправи всичко веднага!!

За 16 милиона дадени на наши хора и две седмици му е много. Слушах сутринта някакъв общинар как обясняваше колко сложен обект било и как се старали строителите в лошите зимни месеци. Ами защо не го правиха през хубавите летни месеци и къде изчезнаха половината римски останки от там? И след 3 месеца когато "уникалната" 3D стъклена запушалка вземе че се покрие със софийска мръсотия, как точно ще я изчистите и дали това няма да е поръчка за друга наша фирма?

Има гаранционни срокове и ще бъде поправено. Гледайте положително. Иначе е много красиво и интересно. Преди между сградата на МС и Президенството/бивш Държавен съвет/ имаще една ливада с десетина кучета и няколоко пилона със знамена. Сега е много покрасиво и съвременно. Оценявайте нещата обективно и положително. Хора,нещата се променят,Столицата изглежда добре и това го забелязват чужденците,но ние НЕ. Мислете положително и ще живеете по-комфортно. Бъдете здрави.

Точно там никога не е имало ливада! А и малко зеленина няма да ти навреди

Много рано си започнал с алкохола май, а?

Защо ли не съм учуден..Мантрата , която битуваше в първите години на безграиния демократичен и неолиберален преход за високо квалифицираната и евтина работна ръка вече не работи.Вече няма високо квалифицирани , а остонаха просто само евтиничките, а те са такива защото могат малко неща и то некачествени.Това , което се случва на крачки от президенството и министерския съвет, е една представителна извадка на това , което се случва с всички обществени поръчки.

Изгонете изпълнителите и докарайте майстори от вън. Разходите към външния изпълнител да са за сметка на калпавите изпълнители, включително командировките. Така хем ще видят майстори как работят, хем ще си платят солено за урока.

Не става само с майстори, още в завода са писани едни добавки в материалите дето са в пъти по-малко или никакви.