Ротвайлер нахапа баща пред детска градина в София

Баща, водещ 4-годишния си син на детска градина в столичния кв. “Гео Милев“, е бил нападнат и ухапан от ротвайлер. Собственичката на кучето избягала.

Обратно в новината

Коментари - Ротвайлер нахапа баща пред детска градина в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сутрин минавам през парк Гео Милев за работа кошмар е !!!!

то в южна Африка навремето избягалите роби са ги гонили с ротвайлери , тук ни гонят с роми ,ротвайлери , платени тролове

Аман от овчари и комплексари в града. Особено пък в София, тук шопските овчари са мнозинство , чобанските нрави са жилави, дори примиери да станат, както виждаме с боко , чобанското и чобанското куче са постоянен спътник и трето поколение, пак си водят песа , все едно е на къра, без да го контролират.

В САЩ собственичката ще плати глобата към града, която е между 1000 и 3000 $, но по гражданският иск сумата за по тежки разкъсно контузни рани и или счупване на кост, сумата, присъдена за обезщетение, може да достигне до 100 000$.

Нищо не се разбра - кучето нападнало, стопанката избягала. Сама ли е избягала или с кучето?? Кучето доброволно ли е бягало? Или е останало да прави компания на изпохапания?

Обръщам внимание на всички неграмотници - пише се "НАМОРДНИК". А какво е "наморник" - оставам на вас да поясните.

Чл.5. Ал.3 т.2 Само ако е агресивно... това не не определя нито от порода, нито от големина. За агресивно се приема куче нападало човек или животно и то не при самозащита.

Ами нека госпожа кметицата да вземе да се поразходи малко и в парк, подчертавам парк Гео Милев сутрин около 8 (когато нормалните хора отиват на работа или тичат за здраве в парка, подчертавам парка) или след 18 часа, когато пак нормалните хора излизат с децата си, за да поиграят навън. Пълно е с кучета и собствениците им, които не спазват никакви разпоредби, а на всякакви забележки реагират все едно ти, а не те са нарушителите. Ходят на тумби, типично за едно по-мурагово племе и не спазват нито една от забраните, които са записани на табели на входовете на парка. За капак на всичко същата тази "умна" кметица им направи кучешка площадка, но в нея няма нито едно куче - зер, не е редно да ги ограничаваме я, те са животни, имат права. А най-трагичното в случая е, че съм писал писма на съшата тази община (живея в квартала), за да назначат проверяващи и да си събират приходите, но последва само прехвърляне на топката между институциите. Конкретен случай - баща съм на малки деца, бебета, излизаме в парка и сядаме на пейка с жена ми, съответно минава голямо куче, което е с тандартно без повод и без намордник (ясно, всички са неагресивни), а при забележка от моя страна, стопанката, възрастна дама на поне 60 години, просто ми се изсмя, без да осъзнава, че точно аз и децата ми ще и плщаме пенсията, а не кучето й... Ако дори и за секунда помиярът на госпожата, с която се движеше виден мутраген на стероиди, се бе блъснал в количката ми, повярвайте, че аз можеше и да не оцелея, но кучето щеше да е мъртво. бабата - също. Няма ред и контрол у нас, затова и единственият начин е самоуправството. Знам, отвратително и противозаконно е, но или помиярът, или децата ми - изборът е лесен!!!

Пълно е с кучета без наморници но няма контрол!!!В която и градинка или парк да се разходите ще ги видите!

Сещам се за един стар виц. Стопанин на ротвайлер вика зоополиция: " пощальонът от върха на електрическия стълб псува кучето ми, елате да го арестувате!"

Също както оня перко, който проглуши фейсбука вчера, че в клиника Едикояси плеснали леко кучето му, което ясно се вижда на видеото как ухапа служителката и тя реагира инстинсктивно.

Безотговорност, простотия, лайна и помияри това е логото на нашата столица, работи се само в направленията където се точат пари, хората кучета ги яли.

При подобни случаи задължително трябва да се търси отговорност освен на собствениците и на контролните органи които са допуснали тази анархия която цари в столицата, която има премного ресурси за справяне с този проблем.

Отглеждането на деца в тази държава се превръща в истински Сървайвър, а после се чудим защо младото поколение е стресиранно и опростачено.

На много места се цитира наредба на столична община относно отглеждане на домашните любимци, а всъщност има ли такава действаща, доколкото знам е отменена преди има няма 5 години в по-голямата си част, а да не говорим за прилагане на контрола по този проблем, това е показателен пример за безхаберието и незаинтересованоста която тресе държавата а в частност и Столична община по наистина наболели въпроси.

Кучето се приспива, собственичката кихва 2 бона на потърпевшия и по живо, по здраво !

Младост-1, блок 40, вх.2 ет4 или 5 живее агресивно бойно куче. Разхожда го бивш/настоящ наркоман, крехък. Води го на едно въже и кучето го влачи, общо взето през цялото време. Познайте дали има наморник? Може и да е терапевтичо куче, но все пак не е зле да му сложи един наморник, защото неизбежното ще се случи рано или късно. Те такива агресивни животни са опасни и за хората и за други домашни кучета...

Хайде да спрете да ми цитирате закони и наредби и да започнете активно да ги прилагате! Само демагогия и празнословие от всички държавни и местни органи. Дори и при животните има правила, които спазват. Вината е на стопаните на животното, а не на животното.

Животните не са виновни. Вина трябва да се търси: 1. При собствениците които не спазват разпоредбите за притежаване и извеждане на кучетата на обществени места. 2. В общината, която не упражнява необходимия контрол да принуди чрез средствата предвидени в закона /ефективни глоби/ всички недобросъвестни собственици на кучета да спазват въпросните разпоредби. Яд ме е на такива собственици защото те имат претенциите, че обичат животните, а същевременно активно допринасят за негативното отношение на хората към кучетата. То, всъщност, е като при децата-кой е виновен за невъзпитаното им поведение? Родителите на първо място, разбира се!

Обичам кучетата. И животните като цяло. Четох наредбата. Наредбата касае само правата на кучетата. Нищо лошо. Но тогава на нас ни остава само един начин - филийка с антифриз. Кучето умира в страшни мъки. Ако имате други предложения - пишете. Но тка е - няма държава, няма полиция, няма власт.

Обичаш само себе си...иначе си гнусна твар, която не само иска да се оттърве от животно...иска това да стане в мъки. Нещо не си наред с главата, ако мислиш, че такова нещо ще измисли човек, който обича животни...а тази филийка с антифриз на ротвайлера ли си планирал да дадеш? Че като гледам на месо по-скоро налита...по-вероятно да умориш някой кротък, любвеобилен шпаньол, "обичащ" животните.

Прочетете наредбата и после бъдете толкова "компетентни" по въпроса за наморниците

НАРЕДБА за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община Чл. 4. Правила за отглеждане и развъждане на животни домашни любимци. (1) Всеки собственик е длъжен: 1. Да отглежда животното домашен любимец по начин, изключващ възможността за неконтролиран физически контакт с други лица. 2. Да не допуска в непосредствена близост животни, притежаващи естествена или придобита нетърпимост едно към друго. 3. Да отглежда животното домашен любимец при условия, намаляващи до минимум възможността за агресивно поведение на животното. 4. Да осигури условия и поведение на домашния любимец, ненарушаващи спокойствието на гражданите. Чл. 5. (1) При присъствие на животно домашен любимец на обществено място собственикът е длъжен: 1. Да не оставя животното домашен любимец без надзор и да осигурява постоянен и непосредствен контрол върху поведението му. (2) Забранено е разхождането на животни: 1. На територията на детски градини и училища. 2. На територията на здравни заведения. 3. На територията на детски площадки. 4. На територията на градските паркове и градини. Тази забрана не се отнася за местата, специално определени за целта със заповед от кмета на района. (3) Собственикът на куче е длъжен: 1. Да го води винаги на повод не по-дълъг от 2 метра. Свободно пускане на кучето е разрешено само на специално предвидени за целта места. 2. Да води кучето винаги и навсякъде само на повод и с намордник, ако е агресивно. 3. Да не подтиква към нападение кучето срещу хора и животни, освен в условията на неизбежна самоотбрана. (4) На лица под 14 год. не се разрешава да водят кучета от едри породи на обществени места.

Защо подобни Наредби не стоят в Рамка пред паркове, зелени площи, места за майки с деца и т.н?

Кучо не е виновен, искал е да папкаааа!!!

Намерете "кучката", която е водела ротвайлера и я накажете с цялата строгост на закона. И пред нашия блок непрекъснато разхождат кучета без каишки, които използват градинката за тоалетна.А после ние да чистим-да, ама не!

Не, че има голямо значение, но по телевизията казаха, че бащата водел дъщеря си........

АЛОО ДИРА, ЗАЩО МАХАТЕ КОМЕНТАРИТЕ НА ХОРАТА КОГАТО СА АДРЕСИРАНИ ДО КМЕТА. В МОЯ НЯМАШЕ НИЩО ЦЕНИЧНО ИЛИ ОБИДНО!!!

В Европа агресивните кучета подлежат на умъртвяване. Така трябва да и в България.

В Европа по-скоро животните са по-спокойни. Това е защото хората са по-спокойни, от там и животните. Разбрах, че милите и дружелюбни по природа ретриври/лабрадори са в България често зли и има доста случай на ухапвания. За съжаление почти всички проблеми идват от хората и средата, която създават за живеене...но никой гледам не се е засилил да промени в себе си в България - виновни са другите. А всъщност кучетата са просто един барометър на средата, в която живеят. И той отразява, както психо състоянието на стопаните си, така и на хората, с който имат контакт - познати и съвсем непознати.

Няма как кучето да не е било вързано и без наморник ...И нека не забравяме,че кучетата усещат страха на хората,също така ако са привързани към своите стопани,това може да е вид защитна реакция.Плюс това,ако момичето живее в района около тази детска градина,как да изведе кучето си?!Според мен човека малко е преувеличил,тъй като детето не се е уплашило,а и кучето в крайна сметка по никакъв начин не е нападнало детето..Разбирам го,но не може да твърди каква грижа има към кучето,тъй като не знае как се отглежда то.Това,че момичето е избягало може да е от страх,а и в крайна сметка не е останала безучастна,а е опитала да отдалечи кучето от този човек..

Наистина няма как. Ротвайлерите за разлика от другите породи се раждат с намордник и вграден повод. Даммм

Ами може би стопаните му не са толкова глупави,че да не предприемат мерки за неговото обезопасяване.Също така дори потърпевшият потвърди,че кучето е било с повод..Не вярвам,момичето да не се е съобразило с мястото и това че има деца..А и все пак сме чули само едната гледна точка,но все пак съдим,коментираме и се възмущаваме...Крайно е....

Абе има ли по-голям тъпан от тебе?

Няма лоши кучета, има лоши и безотговорни собственици на такива!

Всичко това е липса на контрол от страна на общината.Същото положение е в Южният парк.Сутрин алеите сасе превърнали в площадки на тичащи кучета и човек нормално не може да мине.В парка има площадка за тичащи кучета.Ако един месец инспектори от столична община минат да глобят такива кучкари по 200лв. могат да съберат хиляди лева и да отидат за приюти за кучета.Фандъкова обеща че след 2012 г. няма да има помияри.Празни обещания за глупаците.

Инспектори има и те с амного агресивни...но единствено със стопаните на кротки кучета. Тях ги правят на 5 стотинки. Със стопани на големи кучета не се занимават...и тези от общината са малоумници да карат да се разхождаш с хартиени документи. Кучето ми има чип, да му сканират чипа и да видят, че съм си платил данък и съм посетил ветеринаря за ваксини. Да ама не, Даже подобно на раздаваните в много страни жетончета (които са доказателство, че кучето ти е регистрирано) не направиха. Даже в соц-а имахме такива неща. Сега в съвременна, демократична България паируси трябва да носим...

АКО ИСКАМЕ ДА ИМА РЕЗУЛТАТ: 1.КАСТРАЦИЯ,ЧИП,РЕГИСТРАЦИЯ В НАЦИОНАЛЕН РЕГИСТЪР ЗА ВСИЧКИ ДОМАШНИ,ДВОРНИ,ОВЧАРСКИ,СЕЛСКИ,ЛОВДЖИИСКИ И ДР. 2.СТОПАНИТЕ ДА ПРИТЕЖАВАТ ЕЛЕКТРОННА КАРТА.ПРИ ПРОВЕРКА С ЧЕТЕЦ ДА СЕ ВИЖДА ДАЛИ СЪОТВЕТСВА НА ЧИПА НА КУЧЕТО И ДАЛИ Е ПЛАТЕН ГОДИШНИЯ ДАНЪК. 3.КОЙТО НЕ ИСКА ДА КАСТРИРА КУЧЕТО СИ-ГОДИШЕН ДАНЪК-1000ЛВ. 4.КОЙТО КАСТРИРА КУЧЕТО СИ-ОСВОБОДЕН ОТ ГОДИШЕН ДАНЪК. 5.ИЗЛЕЗЛО КУЧЕ ОТ ДВОРА-ГЛОБА-1000ЛВ. 6.СТОПАНИН НЕ СИ ВОДИ КУЧЕТО НА ПОВОД-ГЛОБА-1000ЛВ. 7.СТОПАНИН ДОПУСКА НАПАДЕНИЕ ВЪРХУ ЧОВЕК И КУЧЕ-ГЛОБА-1000ЛВ. 8.СТОПАНИН ИЗХВЪРЛИ КУЧЕТО СИ-ГЛОБА-1000ЛВ. 9.СТОПАНИН КОЙТО НЕ ПОЧИСТВА ИЗПРАЖНЕНИЯТА НА КУЧЕТО СИ- ГЛОБА-500ЛВ. 10.ЕТО ПАРИ ЗА ЗООПОЛИЦИЯ,КАСТРАЦИЯ НА УЛИЧНИ КУЧЕТА И ОТВАРЯНЕ НА НОВИ ПРИЮТИ. 11.ЗАБРАНА ПРОДАЖБА НА ЖИВОТНИ В ЗООМАГАЗИНИТЕ. 12.ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ РАЗВЪДНИЦИ ЗА КУЧЕТА И ДА СЕ ПРЕЦЕНИ КОИ ДА БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ. 13.ПРОВЕРКА И РЕГЛАМЕНТ БРОЯ КУЧЕТА НА ВСИЧКИ СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТИ,СКЛАДОВЕ,ПАРКИНГИ,КЪДЕТО СЕ РАЗМНОЖАВАТ. 14.ОТ ПРОВИНЦИЯТА ДА ПРЕСТАНАТ ДА ИЗСИПВАТ ОТ БУСОВЕ КУЧЕТА В СОФИЯ. 15.ОРГАНИЗАЦИЙТЕ ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ТОВА ЗА КОЕТО СЕ АФИШИРАТ.НИКОЙ НЕ КОМЕНТИРА КОНЕТЕ С КАРУЦИТЕ.ТОВА СА ВПРЕГНАТИ СКЕЛЕТИ.ЦИРКУЛИРАТ В ЦЯЛА СОФИЯ.

"14.ОТ ПРОВИНЦИЯТА ДА ПРЕСТАНАТ ДА ИЗСИПВАТ ОТ БУСОВЕ КУЧЕТА В СОФИЯ." Мда - товарят ги на влакове и на сточна гара. Добре, че само провинциалистите си изхвърлят кучетата.

Това с кучетата е като с циганите, каквото и да направят все са в правото си, разни помияри от някакви измислени организации реват като на умряло, но обратния вариант си трайкат!! Но каквато държавата такава и управията . Това, че има определени места за кучетата по паркове изобщо не се спазва, кучетата са вече рояци , а пък собствениците им от всякакъв калибър, може не може тръгнал с куче, а вече много и с марковите убийци!! Ненормална работа!

Елате да видите какво става в парка "Света Троица" Жалко за усилията на общината, която подържа парка в идеално състояние. Има алея за разходка на кучета, но понеже българина е доказано гинетично обременен от комплекси, разхождат кучетата си без каишки и без намордници. И не само по посочената алея ами навсякъде. Нямам нищо против животните, аз самият съм отгледал дне кучета, имам против стопаните им.

КЪДЕ Е СЕГА ЗООПОЛИЦИЯТА?ТЯ СЕ АЛАРМИРА САМО КОГАТО ЧОВЕК НАПАДНЕ ЖИВОТНО.

Недейте така бе хора. Просто си помислих че това ми е закуската. Грешка!

Да дойдат инспекторите на Столична община да видят как се разхождат какви ли не агресивни кучета покрай стадион Герена, то не са ротвайлери, алабаи, питбули, немски овчарки, добермани и всякаква такава измет с техните смотани стопани! Къде е общината???? Не може да си заведеме дацата на тренировка от такива пумияри! Ще чакаме да стане нещо подпобно! Всяко куче на каишка и с намордник! независимо от размер и порода! Има закон там ясно е казано това! Няма инпектори, които да проверяват смотаните стопани! Проверки до дупка!

Всъшност според Наредбата за отглеждане на домашни любимци на столична община собствениците не са длъжни да водят кучетата си с повод и наморник Освен в случайте на доказана агресивност. Като за агресивно не се приема куче, което е хапало при своя защита или защита на собственика си. Това е чл.5, ал.3, т.1. Самата аз имам голямо куче и няма да сложа наморник докато улиците са пълни с луди хора и пумияри на глутници

НАРЕДБА за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община Чл. 4. Правила за отглеждане и развъждане на животни домашни любимци. (1) Всеки собственик е длъжен: 1. Да отглежда животното домашен любимец по начин, изключващ възможността за неконтролиран физически контакт с други лица. 4. Да осигури условия и поведение на домашния любимец, ненарушаващи спокойствието на гражданите. Чл. 5. (1) При присъствие на животно домашен любимец на обществено място собственикът е длъжен: 1. Да не оставя животното домашен любимец без надзор и да осигурява постоянен и непосредствен контрол върху поведението му. (2) Забранено е разхождането на животни: 1. На територията на детски градини и училища. 2. На територията на здравни заведения. 3. На територията на детски площадки. 4. На територията на градските паркове и градини. Тази забрана не се отнася за местата, специално определени за целта със заповед от кмета на района. (3) Собственикът на куче е длъжен: 1. Да го води винаги на повод не по-дълъг от 2 метра. Свободно пускане на кучето е разрешено само на специално предвидени за целта места. 2. Да води кучето винаги и навсякъде само на повод и с намордник, ако е агресивно. 3. Да не подтиква към нападение кучето срещу хора и животни, освен в условията на неизбежна самоотбрана. 4. При пътуване със средствата на обществения транспорт да води кучето на къс повод и с намордник или в транспортен кафез. (4) На лица под 14 год. не се разрешава да водят кучета от едри породи на обществени места.

Ухапало го! Глезльо! Да се благодари, че не го обвиняват, че защитавайки се е ударил горкото животинче. Тогава наказанието достига до 5 години ефективно!!! Сега кучето може да го съди само за уронване на доброто му име!

И да бъде глобен човекът защото е дал само единия лакът да бъде ухапан. Горкото животинче сигурно е недоволно.

Няма начин доброто ротвайлерче да нападне без да бъде предизвикано! Те са добри и кротки кучета, много умни и интилигентни. Сигорен съм че таткото е предизвикал кроткото животинче!

Ако си дошъл от провинцията,може би не знаеш че в София има наредба,която съгласно всички домашни кучета трябва да бъдат вързани.Може би насело си свикнал с кучето да си играете на селският мегдан.СОФИЯ Е СТОЛИЦА И ДОШЛИТЕ В НЕЯ ТРЯБВА ДА СППАЗВАТ ПРАВИЛАТА Й.нА КОЙТО НЕ МУ ХАРЕСВА ИМА МНОГО ПРАЗНИ СЕЛА

А толкова лесно може да се понапълни столичната хазна! Глоби! Куче без каишка, без намордник, ако стопанинът не събира изпражненията, неправилно паркиране... Но правят мили очички на избирателите!

Иронията ти е готина, ама явно никой не я разбира. Иначе коментатори - мнооого!

Хайде да видим сега дали ще накажат стопаните или пак нищо няма да се случи в родната ни държава...