Дете оцеля по чудо след токов удар на надлез в Белослав

Токов удар на надлез в град Белослав едва не уби дете. След инцидента 12-годишно момче е със сериозни изгаряния.

Обратно в новината

Коментари - Дете оцеля по чудо след токов удар на надлез в Белослав | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БДЖ са си една комунистическа организация. няма да се оправят явно. Все им някой крив. Все пари нямат.

И едно тролче ,което се мушка на всякъде ,намеси политиката в коментарите....

Какво се правиш на талибан?От написаното в коментарите случаят е ясен. А ако си берач на жица - ти си ясен.

Ако лапето бе учило уроците си по по физика, а не си клати краката от парапета, това нямаше да му се случи....

Няма да е на БДЖ - теса превозните средства , а на НКЖИ ще отвориш работа , те са по инфраструктурата

Не е нужно да знам къде е този мост , в правилниците на БДЖ преди , а сега на НКВЖ има параграфи ,където са дадени габаритни стойности на отстояние на кабелите от конструкции, каквито са мостовете. В случай ,че е невъзможно да се построи с минимален габарит , тогава с две неутрални вставки от двете страни на моста се прекъсва напрежението на контактната мрежа и остава само за да може пантографа на ел локомотивите да не се дигне нагоре и да се счупи, ако случайно не е свален пред вставката , за което пък има заповеден сигнал за машинистите. На всички мостове се изграждат предпазни решетки по този правилник, с табела "Опасно за живота " , а това ,че ако ги няма , това е дело на хора ,които не са свързани с железницата

Да се чете НКЖИ , на втория ред,

Този мост от много години не се ползва. От северната страна се премахна възможността за директно качване, от страната на предприятието не знам какво е състоянието на металната стълба. Беше построен като пасарелка от времето на парните и дизеловите локомотиви; за това време отговаряше на всички изисквания, подобно пасарелката до гара Плевен. Намам спомен на тази(гебеджанската)пасарелка да е имало поставени щитове

Значи е направена някаква организация , за да се спре достъпа на хора по пасарелката , а това дете какво е правило там ? При нас има трафопост за няколко блока, поне 3.5 м е висок и виждам ,че деца са се качили на покрива , енергото ли е виновно или родителите ,които нехаят за поведението на децата си ?

А бе не ми се видя достъпът да е свободен - и на новините ясно си личеше, че има оградна мрежа!!! Чавето само си е търсило белята!

един май беше се опържил носил карбонов риболовен прът и минал под контактната мрежа. Неграмотна и тъпа работа с истории ама нека опитам и аз мене нема удари. Идиотска работа.

Не е баш такъв случая, но като интерпретация -става. Значи касае се за мачовете и човека не е минал под и даже не е видял електро провода (отделно дали височината на "теля" е била по стандарт, както тука моста), но пък имаше и случай на ударен от гръмотевица.

Кабелите не са толкова близко до моста , по скоро това дете е правило нещо , за да има съприкосновение с тях. Преди години дете се изпикало върху такъв кабел и му било за последно !Точно над тези кабели има и решетка над два метра висока и поне един и петдесет широка ,за да не може да се прави опит за докосване на кабелите ,а до към един метър височина има ламарина , за да не се опитват да пикаят . Смешно може да ви се види , но урината е солена и е много добър проводник на ток , а там са 25000 волта!

Информирайте се относно това, което действително представлява волтовата дъга...че като ви чета писанията ми става ясно защо сте се подписали под името "незнайко"

30 години съм бил в БДЖ и знам за много по фрапиращи случаи ! , Това ,че се подписвам с "незнайко" е затова , че човек не може да знае всичко на този свят ! Пиша само там , където нещата са ми ясни !

Като знам контингента в Белослав, по скоро е била гледката на красивите КАБЕЛИ дето е подмамила чаветата !

А дали ще е късмет? А, аз?

ГОРКОТО ДЕТЕНЦЕ! ВСИЧКИ СА ЗА СЪД-И ОБЩИНА, И БДЖ! РОДИТЕЛИТЕ ДА НЕ ПРОЯВЯВАТ НИКАКВО МИЛОСТ КЪМ ТЯХ! ИГРАЯТ СИ С ЖИВОТА НА ХОРАТА ОТ МЪРЗЕЛ И ДЕБЕЛООЧИЕ! НЕКА ДЕБЕЛОВРАТАТ ГЕРБЕРСКА МУТРА ВЕДНАГА ДА ИДЕ НА ТОЯ НАДЛЕЗ-А, ДАНО НИ ИЗЛЕЗЕ КЪСМЕТА!!

И родителите са за съд, защото не са научили детето си за опасностите , от които трябва да се пази !

Всъщност детето няма родители... Тъжно е когато за хората е по-лесно да критикуват, отколкото да съчувстват...

Детенце ли -то на тази възраст вече се множат като зайците! Накрая ще излезе прост пък ме се е...е!