Столичани дариха 12 тона дрехи в специалните контейнери

12 тона стари дрехи и текстил са събрани до този момент в специалните контейнери на Българския червен кръст в София.

Обратно в новината

Коментари - Столичани дариха 12 тона дрехи в специалните контейнери | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кои са фирмите, които ще купуват дрехите по 10 ст. за килограм? Това ли е действителната цена и ако се явят повече от една фирма, защо не се конкурират за цената, или фирмата е "наша"? А ако някой фирма иска да купи по 20 ст.? Как ще съм сигурна, че дрехите ще отпътуват за "третия свят" и няма да се продават в България в магазините за втора употреба? А преработката в завода в Пловдив ли ще бъде, напише по-подробно за това.

Местата в София, където могат да бъдат намерени вече поставените, са: Мол България на бул. България 69, Български червен кръст София на бул. Джеймс Баучер 76, Комплекс Симеоново на бул. Симеоновско шосе 110, 25-то ДКЦ и Френското Училище Виктор Юго в кв. Младост 3 на ул. Свето Преображение .20, както и в супермаркети Кауфланд на ул. Хайделберг 1, бул. Асен Йорданов 7, ул. Проф. Др. Иван Странски 20, ул. Кукуряк 3, ул. Тодор Каблешков 3.

БЧК като навсякъде е пълна с комунисти и се краде на поразия

Препоръка към журналистите - като пишете подобни статии давайте и информация къде се намират тези контейнери или поне линк към друг сайт с локацията на контейнерите.

С удоволствие бих се включила със запазени дрехи и обувки вместо да ги изхвърля, щом могат да са полезни на нуждаещ се . Намирисва ми цялата история- чанти, завеси, пердета- неща от магазините за втора употреба и не от първа необходимост като топлите дрехи например. Нямам доверие за съжаление и не искам даобогатявам мошеници, дано греша в случая.

вместо смс да пращаш, нова далавера за 10 ст изкупна цена на кило стари гащи за избраната фирмичка на бчк. А няколко лева струват на кило на промоция в магазините за втора употреба.

Тези които много шумят са магазин за левче и вьртят тьрговия ТЕ не помагат

всяка година дарим идрехи и храна и каквото можем но никога не смега правили показно,Цял живот помагаме ноникога не сме правили демонстрациййййййййййййй и продьлжаваме ..

абе черногледко, Ти можеби не си дарил и едно копче и хулиш, Посочете отново адресите

Наистина е необходимо във всеки столичен квартал ДА ИМА подобни контейнери и местоположението им ДА БЪДЕ ОБЯВЕНО и РАЗГЛАСЕНО! Особено пролетно време, когато всеки прави основно почистване на дома си! С тази инициатива трябва да реагира Столична Община, иначе картината е грозна при кофите за отпадъци с висящите дрехи и парцали, направо е картинка от третия свят!!!

Няма гаранция,че не отиват в магазини втора употреба. Аз се бях нахасъла с удоволствие да дарявам годни за употреба мои и на децата дрехи, докто не разбрах злоупотреби, после ги продават в така разпространените магазини зя втора употреба. А тези, които злоупотребяват с милосърдието на хората и нещастието на нуждаещите се, Господ ще ги съди.

Има ли контейнер в кв.овча купел?

Браво !

как да се правят пари от новата далавера. то нали онзи с папионката от бчк го бяха махнали и върнали за кражби. наивниците могат просълзени да ръкопляскат, но когато видят че старите дрехи се раздават на наистина хора в нужда. а 10 стотинки е много ниска за избраната фирмичка да изкупи старите ви гащи.