Коментари - От форума: На война като на война! | dnes.dir.bg
назад

От форума: На война като на война!

На война като на война! Разбирам правителството - то си брани окраденото, а и стоящите зад него икономически пиявици, свикнали да смучат кръв от държавното тяло, не биха му позволили да ги лиши от този жизненоважен източник.

Обратно в новината

Коментари - От форума: На война като на война! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

до Х/16,39 (22.10.2007 г. 21:55ч.) Че защо не стана учителка ,да вземаш повече? Защото не го смятам за свое признание, не ме кефи голяма част от учителската гилдия, не всички, разбира се. Предпочитам да бачкам за тия пари, но да е нещо, което върша с удоволствие. Но не беше за това думата де:)

Че защо не стана учителка ,да вземаш повече?

Щом ти се плаче, плачи. Още повече сега в светлината на нищожните 785 лева, които са се откъснали от сърцето на Станишев в сравнение с очакваните от осъзнатите организирани слоеве. Грешиш само в едно ако ти се плаче напразно го свързваш с мен, тъй като лично аз не съм ти виновна за нищо, а това,че не търпиш никакви други мнения освен твоето е простимо,защото може би те движат спомените от едно друго време, когато партията-майка решаваше всичко вместо нас? Или просто си педагог и всяко друто становище освен твоето те изкарва из кожата ти? Запомни : При демокрацията всеки има право на мнение, каквото и да е то.

Уфф, айде стига популизъм бе! Аз работя в министерство като младши експерт за 220 лв. Явила съм се с конкурс и съм го спечелила със собствените си сили, а не защото някой ме е подбутнал. Така че престанете само с тия глупости и популистки изказвания.

Мила ми Ох НикиБ /12.05/ Целта ми не беше да разсмивам, но се радвам, че някой се е засмял благодарение на мен...Защото на мен ми се плаче от такива като теб.

Мила ми Ох НикиБ /12.05/ Целта ми не беше да разсмивам, но се радвам, че някой се е засмял благодарение на мен...Защото на мен ми се плаче от такива като теб.

НикиБ (22.10.2007 г. 10:48ч.) аргументирано и интелигентно???? Кво става тука бе?

Хора, откъде искате да дойдат свестни учители, такива които да си вършат съвестно работата? Кой днес отива да учи за педагог, знаейки че ще бъде много по-долу в стълбицата от всеки строител? Кой ще отиде да преподава езици в училище, като може да го прави на частно и да изкарва 10 пъти повече? Кой ще отиде да им преподава компютърни умения като навън с тях може да си докара несравнимо повече? Не мислите ли, че първо тази професия трябва да стане поне донякъде привлекателна (поне повече от продавач, чистач, строител, таксиметров шофьор) и чак след това да се появят хора, които ще милеят за тази работа? И последно. Предполагам, че у всеки има една граница след която казва - стига. Молете се у повечето учители тази граница да не е достигната, защото няма откъде да се внесат нови и никой за сегашните пари няма да дойде от частния сектор, за да преподава. Какво ще правите тогава??? Всички ли имате пари за частни школа? Дано.

само това мога да добавя - ето един незатънал в глупостта и слепотата си човек

Ти направо ще ме умориш от смях : осъзнати организирани слоеве аргументирано и интелигентно казват направо хумор сатира и забава. Ми то от горните май само организирани е вярно. Ей не съм се смяла така, откакто бях ученичка!

Учителите щели да избягат навън - ПРАВ ИМ ПЪТ ! и какво ще правят навън - ще преподават урощи гледайки в учебника ? Или ще мият чиний и ще сменят подлоги .Има учители който заслужават за ДОСТОЕН ТРУД-ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ , ама за останалата мърша и това което получават им е много.

Стила ти те издава. Учителка си ти и нищо друго. Кой друг би се смятал за богопомазан на фона на кухите лейки?? Тази стачке има май и един друг особено пикантен аспект. Сега се вижда с какви комплексирани личности са се напълнили училищата ни в последните години. Ами май ще излезе прав Сергей, когото всички критикуват.

Тази стачка е най-доброто нещо, което се случи в България през последните 15 год. Тя показва, че у нас има осъзнати, организирани слоеве от обществото, които аргументирано и интелигентно казват на управляващите ни СТИГА. Стига сте ни лъгали, стига сте ни крали, стига сте ни унижавали. И това , че голяма част от нас се чустват засегнати / най- вече защото няма на каго да харижем децата си за 7-8 часа / се превъръща в пречка да осъзнаем какво важно нещо се случва в момента.

Типичен комунистически позив от времето на Септемврийското въстание - 1923г. Няма да го коментирам, написаното само говори за зрелостта и интелекта на автора.

това момченче с очилцата Сергейчо да внимава той да не падне преди учителският %!

Всички във форума сме възпитавани от учители, но те не са виновни за грубото и безпардонното поведение на част от участниците. Разбирам правото да отстояваш исканията си , но парите от големите заплати няма да повишат социалния статус на учителя, защото системата отдавна е унищожила голям брой от така наречените учители, превръщайки ги в хора, които просто си преподават материала, пишат оценки за възпроизвеждането му и така от години, а и за напред. Да възпиташ някого да мисли трябва сам да си мислеща личност. Как да възприемем за личности учители, които се оставиха да ги водят хора с психични проблеми, комплексирани, недооценени и озлобени? Проблемът е, че учителите забравиха, че освен тях в тази бедна държава има и други.

Българският феномен! Защото сме СТРАХЛИВЦИ и не можем да се изправим срещу силните и лошите, срещу ИСТИНСКИТЕ ВИНОВНИЦИ за жалкото ни съществуване, затова се нахвърляме срещу тези, които не могат да ни направят нищо - срещу медиците, срещу Максим, срещу учителите.

KOMUNIZMA BESHE EDNA PALNA 45 GODISHNA UPOIKA ZA NARODA. DNES CHUVSTVOTO E TOCHNO, KAKTO SLED UPOIKA. SAMO OSHTITENATA INTELIGENCIA MOJE DA IMA SILI I ZNANIE DA SE BORI SAS SAZDALATA SE SITUACIA.SAMO NE POVTARIAITE GRESHKATA NA KOMUNISTITE- NE NACIONALIZIRAITE NISHTO., ZASHTOTO TOVA E NAI LESNIA PAT KAM KRAJBATA.

Моля ви,корегирайте се малко.Сравнението за лесното завършване на Варненския Свободен университет.Зависи каква специалност имате предвид.Попитайте как се взимат изпити в строителни специалности и тогава пишете.Например,сапр механика,строителна статика,стоманобетон и др.Бедна ви е фантазията каква е цедката.Все едно на стиснат човек,мисъл в задника да вкараш.Извинявам се за израза,но друго подходящо,просто няма.А а си пробвал с рушвет,забрави,посмъ няма да го завършиш,щото повечето преподаватели са от тоя бизнес,и хем парици си имат,и се стараят да излиза само качествено.Щото после с тяхните камъни по техните глави.Така,че има специалности и специалности.Пожелав успех на учителите.Гладна мечка хоро.........,а гладен учител качество........

всички са прави взависимост от ъгъла от който гледат проблема.като родител се ядосвам на учителите,че са безотговорни към децата,които вече месец са по улиците или не учат.но като българин не мога да отрече ,че в тази държава се постига нещо само със заплахи и силови действия.не се мисли мащабно,не се разговаря предварително,не се търси мнението на хората по различни проблеми.а мъдростта на народа е голямо нещо-заедно можем да се преборим със всичко,всяко зло за добро и т.н.всичко ще си дойде на мястото, приятели и това ,което трябва да става ще стане.не се тормозете излишно-усмихвайте се и живейте за мига

Очевидно гладкомозьчният плебс е на пьт да прозре, че правата не са нещо, което то му се дава, а нещо което никой не може да му отнеме. Това е основата на демокрацията. А изразьт всьщност е На война като на война, ще има убити, ще има и ранени, т. е нещо ще трябва да се пожертва. А това което трябва да се е пожертва са определни стереоптипи на мислене. Дьржавното тяло е един такьв стереотип. Червените бабички са друг такьв стереотип. Плебсьт е трети стереотип. Не можете да наричате народа си безмозьчен плебс. Този народ прекара доста време полугладен,т. е в най-лошото сьстояние за един народ, и е естествено да клони кьм статизьм. Народите не се променят за месец и половина. Нито политиците им.

Има учители и учители! Дано не сте завършила наскоро Шуменския или Търновския университети. Та то завършването им стана по-лесно от Свободния университет - Варна!? Да не говорим затова, че дъщеря ми като се върне в къщи, ме пита защо госпожата пише с правописни грешки или математечката постояно гледа в учебника когато пише на дъската. Вярно е че заплатите са малки. Но да сте чули да са назначили някого в държавно или общинско училище с конкурс? Защо на всички по 750лв.? Да ги вземе този който ги заслужава. Дали и в частните училища така раздават заплати?

Веско, Веско, абдал жалък! Защо не размърдаш одрямалия си мозък, разчовъркай в това жалко подобие на разум и все ще откриеш поне някакви зачатия на морал, етика, чувство на съпричастност, отговорност и справедливост! Най-вероятно не си слушал уроците в клас, когато е трябвало, защото освен учебния материал, учителите се стремят да посадят в сухите ви сърчица и редица морални добродетели! Но явно твойта лейка е наистина куха, защото не можеш да осъзнаеш стойността на всичко онова, което учителите ти са дали! Не сравнявай с никой друг вид труд учителският - един учител може и социален работник да стане без никакви допълни квалификации, може и багер да подкара, ама я сложи един багерист пред черната дъска и да видим на какво ще те научи! Изключи си компютърчето - това, което е мечта за повечето учители - и не се излагай повече! Легни си и заспи, недей се пени толкова и не ни навирай в очите своето невежество и простотия!

Веско,Веско,първо научи да пишеш на кирилица,пък после се оправдавай с това,че не са те научили учителите.Да,съгласе съм,че изискванията след увеличението на учителските заплати трябва да са големи.Но наред с некъдърните учители от училищата трябва да изчезнат,гамените и мамините сичета и дъщерички и което остане да създава бъдещето на нацията.Навъдиха се и учители и родители и деца без мярка и задръжки,и не се ли изчисти и от двете страни ,ще продължаваме да живеем в джунгла,тоест в демокрация и тъпанарщина.

Като един от гладкомозъчния плебс , макар и с мъка разбирам написаното от вас и съм съгласен с цялата му първа част, но позволете ми да ви обясня поне отчасти алогичното поведение на масата глупаци, към които спадам и аз. Ние като по-прости от цялата описана от Вас ситуация виждаме само едно, че никой не си дава кокала и , че каквото и да трябва да се вземе отнякъде ще бъде взето именно от нас- нещастните членове на обществото, които нямат късмета да принадлежат нито към изброените от вас шуробаджанашки кръгове, нито към партийните обръчи нито към някой друг какъвто и да е чадър. Затова при всеки опит да се вземе нещо реагираме първосигнално като си браним жалките огризки за да не останем и без тях. Това е. А ако си мислите, че посредством мъдри действия и мисли като вашите ще постигнете промяна в обществото, колкото и масови да са те то Вие просто ни сте живяла достатъчно дълго и жизнения Ви опит меко казано се разминава с действителността. Настойчиво Ви съветвам да се опитате да помислите! Отделете малко време за това! Ще ви бъде много полезно.

ПРОСТИ ИМ,ТЕ НЕЗНАЯТ КАКВО ВЪРШАТ.

Пралителството се изживява като свещена крава. Не се смущава от лошия урок,който преподава. Лъжа след лъжа,закана след закана. Непрекъснат е ту в атака,ту в отбрана. Легион от лакеи му пригласят в хор, няма кой да му каже,че това е позор. Дефицит от достойнство виждаме тука. Да.Моралът също е наука.

Това е целта на правителството може би. Всички нормални млади хора вече не са лекари и учители в БГ, или са избягали на запад, или са си сменили професията. А за останалите учители мога да кажа, да се спасяват както могат......

ta nima vie ste nedovolni.a kakvo da kaja za kasierite po po6tite,za socialnite rabotnici,zabibliote deto sa6to ne sa vtore raka hora rabotqt pove4e ot vas a vzimat po malko

eto za tova ne zaslujavate visoki zaplati zaradi va6eto pezpo4veno,nadmenno i volgarno povedenie,ne samo kam na6ite ministri a i kam celiq balgarski narod.no nadali dori ste se i zamislqli 4e kogato vi vdignat zaplatite 6te se vdignat i iskaniqta na roditelite.i nikoi nqma da vi tarpi da pu6ite redom s y4enicite dokato bitrqbvalo da ste v 4as i da prepodavate.i nikoi rodiel ot koito job se hranite nqma da vi pozvoli da se darjite kam decata kato sas idioti.da gi ybijdate i ma4kate kato ne4ove6ki sa6testva.

Изводите и мнението Ви са ужасно и болезнено правилни. Всички ние бъзропотно сме се наредили в опашката към месомелачката и очакваме реда си без да ни светне под шапката , че става дума за унищожаването на българската нация или цивилизован икономическо-политич геноцид. Българите без образованието и без учителите са нула. Това го знаят всички български врагове и те целенасочено вдъхновяват (финансово) продажните политици , някои от тях с неясен или скрит национален произход. какво да се прави? - Май ножа вече опира в кокала ? Изход има - съединението прави силата / кой ли го беше казал?/

Тая даскалка да си стяга задника и да ходи да учи децата. Тая дасклкалка ако работи в някоя друга държава да са й били шута