Коментари - Комитет съди премиера и 2-ма министри в Страсбург | dnes.dir.bg
назад

Комитет съди премиера и 2-ма министри в Страсбург

На своето национално събрание Инициативен комитет „Самосъзнание” реши да заведе съдебни искове в Страсбург и Хага заради учителската стачка.

Обратно в новината

Коментари - Комитет съди премиера и 2-ма министри в Страсбург | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да си учител и да продаваш билетчета, не е все едно и също. В никакъв случай! Именно затова не на всеки поверяват продажба на билетчета. Да е видял някой от Вас стачкуващ билетопродавач? Ми щото са прости бе! Не се сещат и да стачкуват даже. Прочее добре,че бяха стачката на учителите и съпътстващите я събития та да разберем как гледат те на всички останали професии предназначени за прости и неуки хора и какво всъщност меркантилно отношение имат много от тях към живота. Ха наздраве!

Глупости говориш ти!Не можеш да съдиш човек,който има право по закон да стачкува!А учителите могат да съдят правителството!Вземи се ограмоти малко преди да съдиш учителите,че имаш спешна нужда!Прочети написаното от теб още веднъж и ще разбереш надявам се!

Браво на учителите. Това се казва масов протест. Ще успеят защото исканията им са справедливи. Държав в лицето на общините плаща луди пари на разни мутренски охранителни фирми за глупости, а няма пари за образоването на децата ни.

стига с глупости не може само учителите да искат и да им се дава освен тях има и други работещи в българия стоиностни хора и с по-молки заплатии ние ще съдим учителите че не са в класните си стаи

Тези,които работят по 12 часа на ден да станат учители за 230 лв.Само че да си учител и да продаваш билетчета е съвсем различно.Аз сьм педагог по образование и нито един от моите колеги няма да отиде да работи за толкова малко пари.Какъв стимул има да отиде да преподава,защото повярвайте ми,че вече никой не работи само за благодарности.А на родителите бих казала първо да възпитат децата си и да не прехвърлят цялата отговорност за тях към учителите,защото така е по лесно.Защо не вземат да осъдят тези от парламента,дето работниат им ден започва в 10 и свършва в 11.30.Мислите ли,че те заслужават заплатите си?Да си учител е висококвалифициран труд и трябва да се заплаща подобаващо,както е в останалите нормални държави.Настройванет на гилдиите една срещу друга е показател за това колко сме нещастни и абсолютно заслужаваме съдбата си,след като не можем да се борим за по-добър живот.Успех на учителите!

най-ясно личи ножицата между степен на образованост и възможност за социална адаптация. За всяка професия и най-вече за учителската едното само образование, дори и от най-висока степен е безполезно като с извинение винамин в лайно. Многс е полезен, но не иде някак си да го изядеш. Членът на едно общество е полезен за него не толкова с това, което знае, а с онова, което дава за другите му членове. Повтарям: Не с това, което може или би направил, а с това, което прави.

Вярно е, че миризмата на чесън е силна, но я бръкнете в джоба си. Ааа видяхте ли сега защо тъй силно ухае на чесън?? Няма страшно, той предпазва от грип, уроки и словоблудство.

Как мога да се присъединя към съдебния иск?

Не се притеснявайте и този инициативен комитет ще се размирише както даскалската стачка и организаторите й. Никой официален орган няма да се занимава с глупости- кой ще съди правитество едно правителство, избрано по демократичен път? Та нали това е основното правило при изтраждането на интернационалните органи и организации- да не се месят при вътрешни национални проблеми. Проблемът със стачката е само вътрешен. За правата на децата да, може да се реагира. Но ежедневно има регистрирани изказвания на Станишев и министъра на образованието ,в които се чете единственото грижа и защита на децата. Така че, скъпи инициативни комитети , не се превръщайте във вълци за нова власт. Виновни са организаторите на стачката и участващите учители. Правителст трябва да насочи усилия за конкретни наказания към атделни даскали,които извършват незаконни дейности- уроци по време на стачка или работа по време на стачка. Има един куп поводи за съдебни дела против даскалите. Никой няма право да привиква деца у дома си . Ами ако някой от даскалите е алкохолик или хомосексуалист? Ами ако домовете са бърдаци- нали реват ,че са бедни, къде са тръгнали да канят децата- в мазетата където живеят? Наказание ощи днес на стачкуващите активно даскали.

стига глупости, откъде накъде ще се съди правителството, дайте координатите на този комитет и да се обединим всички родители и да осъдим /дори не е необходимо в Страсбург и Хага, че цял свят да ни гледа глупостите/ учителите, Янка Такевската банда и всички около тях /. Откъде накъде ще провалят децата ни. Какво е виновен Даниел Вълчев, Орешарски - предложиха им хората, те приеха, пък после се объркали - курвенски номера. Обичам курвите, но не и номерата им - 100 % покритие на поведението на т.нар.учители. Дори трябва да се срамуват да се нарекат УЧИТЕЛИ. Ако са чели Вазов, ще се откажат да наричат себе си с това понятие. Лично аз искам да ги осъдя таяя ненаситна сган, но пък и не съм първосигнална, а искам да се намери законова форма и начин. Ако трябва не в Хага ще отида, само и само тия да престанат да разиграват този цирк. то вярно, че взе да намирисва на политизиране, но не за сметка на децата ни. Не да искат да съдят Вълчев, той да вземе да направи едно тотално уволнение, та да видят те. Скапаното им т.нар. съсловие направиха цяла България за смях пред света и водят цяло едно правителство, каквото и да е то, за носа. Ако трябва и Р.Петков и ведомството му да се намеси. ИСКАМ ДА УЧАСТВАМ В КОМИТЕТА, КОЙТО ЩЕ ОСЪДИ УЧИТЕЛСКИТЕ СИНДИКАТИ И ТЕЗИ БАНДИТИ - Такевки и сие, Крумовци и цялата тази паплач

ИЗЦЯЛО ПОДКРЕПЯМ ИНИЦИАТИВАТА НА САМОСЪЗНАНИЕ. К ВРЕМЕ БЕШЕ. НО АЗ БИХ ДОПЪЛНИЛА СПИСЪКА ,ОТНОСНО ВИНОВНИТЕ,А ИМЕННО: ПАРЛАМЕНТ,К ДЕПУТАТИТЕ НИ ГЛАСУВАТ С ЧУЖДИ КАРТИ,ОСВЕН ТОВА СМЕ СВИДЕТЕЛИ ДОСТА ЧЕСТО И НА ПРАЗНИ БАНКИ. И СЛЕД КАТО СМЕ НАМАЛЕЛИ С 22% ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ,ПИТАМ СЕ ,ЗАЩО ПАРЛАМЕНТА СЪЩО ДА НЕ НАМАЛЕЕ,ПРИМЕРНО ОТ 240, ДЕПУТАТИТЕ ДА СА 120! ТОГАВА ЩЕ ИМА ПАРИ И ЗА ОБРАЗОВАНИЕ И ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ЗА КУЛТУРА,КОИТО СА ПРИОРИТЕТИТЕ НА ЕДНА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА. БИХ ПРИБАВИЛА И ПРОКУРАТУРАТА,КОЯТО ПОРАДИ ДАВНОСТ НЯМА ДА СЪДИ 12 000 ПРЕСТЪПНИКА.А КАТО СЕ ЗАМИСЛИ ЧОВЕК,АКО ПРОКУРАТУРАТА СИ БЕШЕ СВЪРШИЛА РАБОТАТА И ИМУЩЕСТВАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ БЯХА КОНФИСКУВАНИ В ПОЛЗА ДА ДЪРЖАВАТА, СЕГА НЯМАШЕ ДА СЕ ЧУДИМ ОТКЪДЕ ДА НАМЕРИМ ПАРИ ЗА ИЗДРЪЖКАТА НА УЧЕНИЦИТЕ! НАШИТЕ УПРАВНИЦИ НЕ ИСКАТ ОБРАЗОВАНИ БЪЛГАРИ,ЗАЩОТО НЯМА ДА МОГАТ ДА ГИ МАНИПУЛИРАТ. ПРОСТ НАРОД ,СЛАБА ДЪРЖАВА! СПОМНЕТЕ СИ ОТКОГА В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПРОВЕЖДАН РЕФЕРЕНДУМ ЗА КАКВОТО И ДА Е?! КАКВО ПРАВИМ В ИРАК И АФГАНИСТАН? И ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ПАРИ ОТИВАТ? КОГО ПАЗИМ ТАМ? ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ ОТКАКТО СМЕ СЪЮЗНИЦИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ,ПОСОЛСТ НИ СА КАТО КРЕПОСТИ,КЪДЕТО БЪЛГАРИТЕ ПОЧТИ НЯМАТ ДОСТЪП,ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СА ВРАГОВЕ И ДА ВНЕСАТ БОМБА... ПОДКРЕПЯМ ИДЕЯТА ЗА ПОДПИСКА . УПРАВНИЦИТЕ НИ МИНАХА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ НА ПРИЛИЧИЕ. ПОСЛЕДНИТ МЕСЕЦИ ПОКАЗВАТ САМО НАГЛОСТ И БЕЗХАБЕРИЕ СПРЯМО НАС,СПРЯМО ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ,НА ЧИЙТО ГРЪБ ЛЕЖАТ...

Това започна да прилича на комедия дел арте. Чакам с нетьрпение отговора от Хага.

Тука разни родители щели да стачкуват- щели да спрат децата да ходят на училище, за да нямало хляб за учителите. Абе, драги ми родители, къде ще си денете олигофренчетата тогава, кой ще ги науче да пишат и да смятат, кой ще им даде дипломи да кандидатстват в университетите? Не е редно да давате примери с 12 часов работен ден и 20 почивни дни в годината. Това, че вие работите селски труд и вадите картофи на нивата, не означава, че учителите трябва да имат вашата физическа натовареност. Учителският труд е високо квалифициран и специфичен, учителите се нуждаят от време да си подготвят уроците, имат нужда от следдипломна квалификация. Те да не са като вас простаци с основно образование и чесън в джоба. Заплатите им трябва да се увеличат с 200%, за да бъдат в унисон с европейския баланс между БПВ/заплата на учителите. Стачка до дупка!

до към майка 12:59 - на мълчаливите и послушните само много работа.... Госпожо, вие защо стачкувате - защото сте много будна? Боже, прости й, тя е толкова заблудена!

Хайде сега и министрите ще съдят. Съдете Такежа и сие. Аман от ученически истории Ша ти дам, няма да ти дам. То хем боли, хем сърби... да не казвам нещо по-цинично. Аман от тези даскали, тъпи, тъпи... то е ясно, че заплатите ще се вдигнат, какво са се запънали като магарета на мост. Предложиха им сума, приеха я, после се врътнаха като курви за още... хайде обявете нулева година и ги пуснете на трудовия пазар да се предлагат... за да си знаят следващия път мярката.

учителите не са държавни служители!за да не вземат големи заплати. измслено добре....

Много бих искал да науча имената на членовете на комитет Самосъзнание,сти да не е анонимен,и с каква цел е създаден.

данъкоплатец, ti kakvo rabotish be sladur, ne6to mnogo sit i nejen mi se truvash. protiv si tova, protiv si onova. ne6to da ima da si za. ili prsoto taka, dai da otdrejem spravedlivite iskania na 100na hiliadi du6i 6toto ti si iska6 ne6to ili puk si neiska6. ne6to da te surbi i dupeto. ia prodauljavia da si pla6ta6 daniutsite i da poddurja6 komunisti4eski pravitelstva. mama ti!!!

Браво! Никой не мрънка като получава 13-та заплата, никой не мрънка като почива 3-4 месеца в годината и преподава по 6 часа по 40 мин., а ние, които работим на частно, на кого да се оплачем? Какво ли ще стане, неуважаеми учители, ако ние, родителите, решим да стачкуваме и спрем децата си от училище за 2 месеца??? На втория месец ще сте изхвърчали от училищата, защото 80% от вас ще са станали ненужни! Като не ви отърват условията по трудовия договор - ставайте и си заминавайте! Ако изобщо знаете какво е това Договор. Ако бяхте поне малко интелигентни, щяхте да прочетете ЗЗД или КТ и да знаете, че именно вие се съгласявате на условията и заплатата, срещу която сега протестирате. Всъщност вие протестирате срещу самите себе си, колкото и да ви е трудно да го осъзнаете. На много хора им стана ясно колко струвате и колко сте неинтелигентни, но огромного ви его ви заслепява... Би трябвало родителите да заведат дело срещу вас за нанесени щети, пропуснати ползи и да си платите за всички затруднения, които причинявате на родителите, които се принуждават да излизат в отпуск, платен или неплатен, заради това, че ВИЕ НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВАТЕ ДОГОВОРНИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ. Прочетете това още няколко пъти, барем ви влезе в дебелите глави! Можехте да стачкувате без да пречите на останалите, но не - вие сте велики и трябва да се съобразяваме с вас. Заслужавате да ви вземат и 13-тата заплата, и да ви забранят частните уроци, да ви видим тогава!!!

Министърът на финансите на България Пламен Орешарски е отличен от Emerging Markets за финансов министър на годината на развиващите се икономики в Европа. Emerging Markets е английско издание, което от 20 години следи и представя информация на инвеститори, банки и брокери, които оперират в развиващите се икономики.

Като ти е толкова тежка работата 12 часана ден и 20 дена отпуска и те навикват чужденци, смени я! Предлагам ти да станеш учителка за 300 лв и голяма отпуска.

АБВ да се скрие!!!!! Омръзна ми да му чета глупостите. Идеята е прекрасна! Как да подкрепим? Тези трима нещастници разиграват 150 000 души и те, за да защитят достойнството си, не влизат в класните стаи.

Вяра Лазарова e типична пачавра на всички, които са на власт. И нея съдете.

Благодаря за поканата да дойда на 12 ч. работен ден. Аз, ако съм ваш работодател ще ви задължа да работите по 24 часа - на мълчаливите и послушните само много работа и никакви други глезотии. като заплати, отпуски и други. Боже прости им - те не знаят какво правят. Ама те наистина незнаят!

Чудесно предложение. И аз участвам. Нека да има прецедент - който взема държавни пари нека да работи отговорно и овреме. А има и веществено доказателство - сценката със седянката

и аз съм за подписка...и за трикольрна летничка с надпис : България-наша родина! Работете ЗА, а не СРЕЩУ нея! няма по-абсурдна държава от нашата!

of kvoto i da stane v bylgariq se nqkoi 6te se setida sydi dyrjavata v strazbyrg ... kvo vi stava be hora 4e i sami se izlagame v evropa ne ni stiga 4e ni imat za myrzelivci i kradci .

Учителите да спрат най-накрая. За качеството на работата им и тези заплати са много. Те защо не ни питат с такива заплати като техните ние как живеем, че и им плащаме за частни уроци?

ne moze bedni u4iteli trebe da sa bogati

Ами то държавата си предоставя обучението на децата. Само че не може някой да каже че иска двойна заплата и ако не му я дадат ще съди държавата в Страсбург! Не че оправдавам правителството ама изявлението е смешно!

Абе ,нашия много си злобен бе,кото педераст,извинявай исках да кажа,като хомосексуалист.И не се заканвай и плаши със злоба,щото 10 минути на теглича с 40 км в час ще ти охладят мераците.Абе курник,тея дето плюеш,те деца нямат ли,и що не скочиш на тия дето демагогстват.Кой определя брутна заплата,ти на такава ли се разписваш.Не че съм 100% зад учителите,но и тия дето се правят на гяволи ме дразнят,премиер,Ореш и синдикати.И умната,ей.

елате да работите при нас, скъпи учители, по 12 часа на ден, с 20 дена отпуска в годината, да ви навикват разни чужди работодатели за щяло и нещяло, за да видите как се изкарва хляба. Срамота е!!! Винаги съм уважавала учителският труд и така съм възпитала и децата си но в момента това е живо изнудване!!! Засрамете се!!! Ще се вдигнем на стачка и ние - родителите, защото пита ли ни нас някой как заделяме пари за частни уроци на децата си, когато виждаме какво е нивото на образованието у нас!!!!!!!!! Не ви подкрепям изобщо!!!! Как ще наваксате пропуснатите дни, може ли някой да ми обясни?! Май плачете не за увеличение, а за уволнение....Има толкова студенти, които ще заемат местата ви.....

a be, vie ste 4isto ludi. kato ovtze. koi prav - koi kriv davai da go sudim. niakoi da kaje muuuu....i vsi4ki sled nego muuuuuu. 6te mu nakrivite na stani6ev onaia rabota kato go sudite

za da sydish nyakogo v strasburg tryabva da si izcherpal vsichki sredstva za vytreshna zashtita (VAS da se e proiznasyal) + da ima narushenie na evropeyskata konvenciya za pravata na choveka. te tova znayat li go sindikatite?

БРАВО!!!!!!!!! Само да не е поредната бомба. Направете подписка и аз ще подпиша, а мисля и доста родители, учители и граждани.ДОЛУ СТАНИшеф!!!!

Да съдят синдикатите и учителите,не правителството!

На калпавия спътник космоса му пречи! Българска му работа.

Гпедам, че често се споменава СЕДЯНКА - израз от разговора на двама министри , че това е много лежерно отношение кък положението в момента. Що не съм и на мястото, та да чуят тия мързеливци едни малко по различни думи.

Не само тези политици трябва да бъдат съдени! Истината е, че трябва да бъдат линчувани за всички безобразия, които направиха на страната ни..

Ако политици в друга държава се държат по този начин-отдавна да са се сбогували с постовете си! Но тук-НЕ! НЕ ГИ ЛИ Е СРАМ?

Ако политици в друга държава се държат по този начин-отдавна да са се сбогували с постовете си! Но тук-НЕ! НЕ ГИ ЛИ Е СРАМ?

Самосъзнание -чие САМОЗАДОВОЛЯВАНИЕ Е това.Абе копелета, стига вече с това.Не разбирате ли , че на родители като мен вече ни дойде до гуша.Това ще породи такава агресия срещу вас дето не сте я сънували.

Аман от самозвани комитетчета...

дайте координати, мога да помагам от Хага

до АНТ - можеш да го направиш всеки ден - имаш май свободно време бол - там където се събират опадаците .

Те трябва да бъдат съдени за много неща: да започнем от умишленото забавяне ръста на заплатите във всички сектори.

Абе те лишиха 80% от българите от право на нормален живот че сме се замислили за децата. Полза от образовани няма- неграмотен и беден народ се управлява лесно.

До данъкоплатец - ти дето всеки месец се чудиш да изработиш държавата с твоите скапани данаци - ти вероятно си спрял да се къпеш за да не плащащ данък ВОДА, какво на майка си правиш в полемиката с учителската глупост.Трябва да се учи и учителите да отидат да работят.Ако бях премиер, то това съсловие щеше да страда много в момента.

До данъкоплатец - ти дето всеки месец се чудиш да изработиш държавата с твоите скапани данаци - ти вероятно си спрял да се къпеш за да не плащащ данък ВОДА, какво на майка си правиш в полемиката с учителската глупост.Трябва да се учи и учителите да отидат да работят.Ако бях премиер, то това съсловие щеше да страда много в момента.

Трудно се живее с хора тъпи и неуки,алчни. Има още много епитети ама майната им. Имам предвид даскалите. Какво друго маже да се роди в булгаристан. МЪРЗЕЛ, ПОСЛОВИЧЕН И НАВСЯКЪДЕ.