Коментари - Министър Вълчев разравя имотите на СУ | dnes.dir.bg
назад

Министър Вълчев разравя имотите на СУ

Разпоредена е проверка за дейността на Софийския университет /СУ/ по отношение на управлението, ползването и разпореждането с имоти на висшето училище на бул. "Цариградско шосе".

Обратно в новината

Коментари - Министър Вълчев разравя имотите на СУ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разровиш ли го ще мирише...

Присъединявам се към думите на запознат.

Най-вероятно вълчев иска да направи той лично далавера с въпросните имоти, както и далаверата с книгоразпространение

Вълчев е много дребен да се заяжда с Университета. Ректорът и Академичният Съвет по-добре знаят какво да правят с имотите си. Наглост е министерството да претендира за ботаническата градина на Университета в Балчик. Стига тоталитарни номера от страна на правителството.

За съжаление темата, която се отваря с въпросния имот е по-скоро за неспособността на ръководството на СУ, да се справя с мениджмънта и управлението на имотите си, които са много повече от колкото си мислят хората. За въпросния имот срещи и рзговори се водят повече от три години, включително и с покойния Емил Кюлев... И какво от това?! Поредния ялов опит за PR. В СУ е безметежно безвремие - ниско ниво на преподаване, ниско ниво на мениджмънт, постоянно хленчене за пари от държавата и неспособност да се сборят за грантово финансиране по международни проекти... Не, че преподавателския състав не може! Може и то доста добре, но когато работи по проекти на частни фондации, където се пласира, като степендианти и получава стипендии в евро, без да се облагат с данъци! Къде е реформата - никой не знае! И ако проблемите в т.нар. ни средно ообразование са частично грижа на държавата, то автономността на ВУЗ не дава право на академичните ръководства да рекетират. Спасението на давещите се е дело на самите давещи се! Наздраве

Abe 6to parvo na tiq skapani deputat4eta ne se razgledat imotite pak posle da se zaqjdat s SU, koeto e odavna zabraveno ot darjavata. Vseki den po centara i v okolnostite na sofiq niknat stroeji kato gabi osobeno v Studentski grad. V Studentski grad e palna ko4ina. Nqma trotoari, kal do u6ite i sutrin i ve4er nqma spirka s tiq stroeji. Kak 4ovek da u4i na spokoistvie pak za bezdomnite pomqri bez komentar!!! FUCK THE SYSTEM!!!!!!!!!

Като че ли Вълчев и Биолчев започнаха да си пикаят един на друг в обувките :)

Присъединявам се към думите на запознат.

Всичко по тази сделка е наред :)