Коментари - Ковачки: Сделката ми с общината е законна | dnes.dir.bg
назад

Ковачки: Сделката ми с общината е законна

Христо Ковачки е придобил право на собственост върху 7,5 дка в Красно село (УПИ 8 от кв.312, местност Красно село – плавателен канал) от Столична община, защото представляваното от него търговското дружество притежава правото на строеж.

Обратно в новината

Коментари - Ковачки: Сделката ми с общината е законна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оценката на имота е направена от независими лицензирани оценител като цената на кв.м. е 297,6 лв или 2 263 332 лв. за целия имот. Ковачки се опита да продаде терена и супермаркета само три месеца след като го придоби, при това на цена 14 000 000 лева. Вие преценете коя е пазарната цена - тази, определена от оценителя Софинвест или поисканата от Ковачки. Дори да е законна сделката тя очевадно е неизгодна за СО, защото я ощетява с около 11 милиона. А тези пари са доста повече от целия бюджет на район Красно село за тази година.

Аз Ковачки съм го предупредил да не ми се съпротивлява, че ще го смачкам! - отговор на въпрос как ще върне общинската собственост на градинката, след като е направил грешка.

А не беше ли този Ковачки свързан с Общинска банка, с мина Чукурово, с бизнес партия ЛИДЕР, с кандидата за кмет на район Красно село госпожица Мирела Кръстева, която досега беше заместник-кмет в същия този район, в който Ковачки си напазарува градинката?

Относно Сделката ми с общината е законна..., виж чл. 49 от Наредбата на СО за разпореждане с общинско имущество: Когато от имота, върху който е реализирано право на строеж, могат да се образуват два или повече урегулирани поземлени имота, се прави служебно изменение на подробния устройствен план. Продава се урегулирания поземлен имот, върху който е построена сградата.

Кметът подписал решението, защото така са му го представили - Това е ЛЪЖА! Точно наказаният арх. П.Диков е посочил в писмо изх. ГР-07-00-107/06.11.2 до Дирекция Общинска собственост на СО, в отговор на тяхно питане, че е допустимо създаване на УПИ за съществуващата сграда /супермаркета на Ковачки/. Новият УПИ може да бъде отреден за КОО. Процедурата и проектът трябва да бъдат съобразени с мораториума на СОС за запазване на терените с предвидено и съществуващо озеленяване и с член 35 от ЗУТ Подпис: П.Диков Това писмо показва някалко неща: 1.Приватизира се реализирано озеленяване, което по закон задоволява обществени потребности; 2.Кмет не е искал да приложи закона, а да продаде целия терен на Ковачки.Пазарната цена от 300 лв/кв.м също говори за това! 3. Ако е бил подведен, да накаже истинските виновници от дирекция Общинска собственост! Несл от преписка 26-00-1398/2006г., на СО изчезна точно това писмо!

Ха-ха!!! Кметът наказал главния архитект на София !!! Ама заповедта и договорът за продажба са подписани от Кмета и от още поне пет общински служители, повечето от които юристи, като Юлия Ненкова и Мария Праматарова например. И КМЕТЪТ НАКАЗА НЕВИНОВНИЯ за незаконната продажба на имота! Ама хак му е на арх. Петър Диков като прие ролята на Матросов !!! И ако има прокуратура , тя би трябвало да извади наяве виновника за унищожаването на зелената площ пред ХХ ДКЦ!!! Защото, същественото в случая е УНИЩОЖЕНИЕТО на ЗЕЛЕНАТА ПЛОЩ. Тя вече се преотрежда частично за високо жилищно строителство и подземни паркинги върху площ не по-малко от четири декара от парцела на Ковачки! И закона е очевадно погазен!!!

Имотът в местността Плавателен канал е предназначен за изгражадне на Red village Marina - бъдещото пристанище за частни яхти в София. Така богатите варненци ще пътуват до София по маршрута Варна-Костанца, наляво по Дунав, и пак наляво при Оряхово по Искъра до Перловската река. Ще има отбивка на Орлов мост по Цариградско море до месноста Дружба 17 част - квартал на Пазарджик.

Кой Гл. Архитект(Диков или на р-н Красно село) и как е наказан? Как са му представили нещата, за да подпише замяната?

По -малко от триста лева на квадрат в един от най-скъпите райони на София-ПРЕСТЪПНИЦИ!

da vi '''''

Кой Гл. Архитект(Диков или на р-н Красно село) и как е наказан? Как са му представили нещата, за да подпише замяната?