Коментари - Учители и синдикати се карат, властта изчаква | dnes.dir.bg
назад

Учители и синдикати се карат, властта изчаква

Стачката продължава. Днешните преговори за учителските заплати в КТ "Подкрепа" бяха демагогия, защото на срещата присъства само един представител на правителството, а образователният министър Даниел Вълчев и министърът на финансите Пламен Орешарски не дойдоха.

Обратно в новината

Коментари - Учители и синдикати се карат, властта изчаква | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Третия ... духа супата.

Stamate ti da ne si u4il teologiq!? :) :)

Най-вече Балцер. Защо душице не си гледаш продажбите на душици в тая тъмна чужбина, ами си седнала на ум и разум нас простите да учиш?? Има някои хора, не говоря за тебе да не се обидиш нещо там, щото Ви знам какви докачливи хора сте това родолюбците, та има такива хора, които си мислят, че като работят добре от кръста надолу, то задължително са добри и от кръста нагоре. Да ама не, както каза дедо Петко.

DASKALITE NE ISKAT DA JIVEIAT PO STAROMU,PRAVITELSTOV NE E V SASTOIANIE DA GI UPRAVLIAVA PO NOVOMU...NA NIKOI NE MU DREME ZA KOMENTARITE VI...NA NIKOGO...VA6ITE GLUPOSTI SA KATO BURIA V 4A6A VODA...ILI PONEJE STE BALGARI,KAZVAM V 4A6A RAKIA,DOTAM SE DAVIAT BOR4ESKITE VI STRASTI...MANGALI I PEDERASTI...4ALGA GLAD I GAZIS ZA VSEKI KOMUNIST...JIVOTAT VI SI OTIVA,I NE E TEATAR,VA6ETO BEZSILIE I BEZHABERIE E POTRESAVA6TOOOOOOOOO E VA6IAT ...EDINSTVEN JIVOT I VIE ,I SAMO VIE GO JIVEETE!!!NIAMA DA PI6A ,IZLI6NO E ...TOVA SA PASMINA MARODERI,HITRETSI I LUMPENI,DETO NASTROIVATEDIN SRE6TU DRUG,HORA KOITO I BEZ TOVA NIAMAT NI6TO...IZBIITE SE...IZIAJTE SE...TOGAVA 6TE IMA POVE4E ZA TEZI DETO VI DOKARAHA DO TUK....SVE6TENA PROSTOTA!!!

От Ядосана! Господин МДВ, ако всички мислят като теб -загубени сме! С удоволствие бих си стояла в къщи и бих си гледала детето вместо да блъскам по 12 часа и да попадам в задръствания да бързам да си прибера детето ,но се НАЛАГА да работя...а ако бе така защо да не затворим детските градини и майките да стояр в къщи и да си гледат децата?м? Много пошло мислене...като не ти изнася стой си у дома а като си стоя у дома кой ще ми плаща сметките м ?Вие които работите ли?Дайте да затворим градините и да си гледаме ние децата...пък детските учителки и без това са им много децата в група да ходят да метат и чистят офиси по -добре нали?

От Ядосана! Господин МДВ, ако всички мислят като теб -загубени сме! С удоволствие бих си стояла в къщи и бих си гледала детето вместо да блъскам по 12 часа и да попадам в задръствания да бързам да си прибера детето ,но се НАЛАГА да работя...а ако бе така защо да не затворим детските градини и майките да стояр в къщи и да си гледат децата?м? Много пошло мислене...като не ти изнася стой си у дома а като си стоя у дома кой ще ми плаща сметките м ?Вие които работите ли?Дайте да затворим градините и да си гледаме ние децата...пък детските учителки и без това са им много децата в група да ходят да метат и чистят офиси по -добре нали?

СТАЧКУВАМ СРЕЩУ СТАЧКУВАЩИТЕ! Ще ни докарата до дереджето което беше през 96-та година.

абе хора как може да не подкрепяте учителите - хората работят за 200 лева а са с перфектно образовани вместо да взимат по 2000 лева(което е нормално за тяхното образование)

Айде сега всички учители с многото претенции да минат на няколко тестчета. Да видим колко им струва труда - така е най-честно. Но май още на комп грамотност ще изгърмят доста. Просто тези идиоти и кретени, както наричате учениците, заради които между другото си получавате парите, знаят повече от вас. Нищо, че МОН изиспаха толкова пари да ви обучават - повечето си нямат и идея как да си пуснат компютъра, пък какво остава за по-нататък. А отностно Заслужил учител и неговия коментар - наистина да вземе да си напише адреса. Много посещения ще има. Като видях какво е написал и не можах да повярвам, че нормален човек може да избълва тази помия. А пък то чак да не повярваш, че и за учителитете най-накрая ще почне работния процес. Ама да му мислят като почнат учениците да се оплакват от тях - че препускат през материала, че ги изнудват ПАК за частни уроци. А май това ще е неизбежното, за да може най-накрая да си свършат работата. Да му мислят децата. И скъпи учители, преди да почнете да учите децата, може и едно извинявай да им кажете, защото и те четат тези коментари, гледат ви по площада, слушат ви глупостите и обидите по техен адрес.

Скъпа, изключително много се радвам, че и ти си учила в университет и да, не мисля че един професор заслужава 400лв, но също така мисля че ако от 1 Ноември започнат стачка то тя няма да протече по този начин. И не разбирам защо не си признаем, че във всяко стадо има мърша и че ако едни учители заслужават пови6ение, то други определено не го заслужават. Защо едни трябва да извлекат облаги на гърба на други? А колкото до сметката ако погледнеш обективно на нещата, вземеш предвид стандарта на живот в България и факта, че навсякъде без изключение има проблеми и пробиви ще разбереш за какво ти говоря. Някои неща са възможни, други не са! Много работещи искат повишение, но понякога не можеш да получиш всичко, което желаеш и трябва да се задоволиш и с по-малко! Та в тази насока какво им беше на тия 650лв. средна учителска? Държавата ни е почти като от третия свят! Не че не я обичам, но това са фактите от обективната действителност! Тук нищо не действа като добре смазана машина и или поне засега или свикваш с мисълта или преминаваш границата и отиваш да живееш някъде другаде!

искам да попитам един учител да не би да трябва да яде повече от другите,да се облича по различен начин и т.н.Всички плащаме сметки и правим всички други неща като вас скъпи учители и това ,че не сме учители не значи,че трябва да мислим само за вас.Защото ако ни няма нас ,за да изпратим децата си в учил. ВИЕ какво ще правите там.Образованието е необходимо,но отговорете моля дали това което вие давате е качествено.Трудно е от посредствени и зле възпитани деца/според ваши думи/ направите нещо-не се справяте!Слушам постоянно,че този или онзи успял човек е такъв заради образованието и ВАС,какво ще кажете за престъпниците и те са били ученици ,но там нямате участие ,защото така ви харесва.Живота има хубави и лоши неща и не искайте да вярваме,че ВИЕ СТЕ САМО В ДОБРАТА МУ ЧАСТ.Май забравихте,че и вие сте хора,а не богове.

До студентка Разбрах ,ходила си на частни уроци при университетски преподавател.И мислиш,че един професор това заслужава-да взема около 400лв.Скъпа,аз също съм учила в университет и знам ,че той заслужава мн повече и бъди сигурна,че и университетските преподаватели ще си го поискат.Само търпение...остават десетина дена!А за банковата сметка-кого да спонсорирам ,не разбрах

От писаниците във форума се вижда, че стратегията на правителствените министри, да замотаят седенката започва да дава резултати. Така изнервените родители стават съюзник на правителството, в опита им да държи покорни поданиците си. Типична стара игра на комунистите, да настройват работещи срещу интелигенция и обратно. Така и народа покорен и бюджетът цял и мандата изкаран докрай и никакви помисли на други отраслови синдикати за нови стачки. Не е ясно, дали обявеното споразумение от 650 лв беше синдикален гаф, или умел ход на управляващите. Но резултата е налице:Всички в хор викнаха:Стига с тези учители, писна ни. А учителите винаги са искали едно: достойно заплащане при скочилата двойно инфлация. Защо никой от сега осъждащите стачката, със същото усърдие не крещи: Писна ни от правителството, цените станаха двойни. Срещу европейските цени искаме европейско заплащане. Защото инфлацията е резултат от липса на икономически реформи и бездействието на правителството, държавата е оставена на самотек. Провителството се стреми единствено да запази цяла тройната коалиция, за да може необезпокоявана да върти своята си игра, в очакване на европейските фондове. Наивно е да се мисли, че ако нямаше стачка, заплатите в другите отрасли ще се вдигнат. Или пък, че поради стачката, инфлацията ще нарастне. Стачката е в следствие на инфлацията, а не причина за нея. Очаквам да има и други недоволни, с ниски доходи-мед.сестрите например, пенсионери, макар, че те са твърде търпеливи и верни на партията хранилница. В цял свят, единствено стачките са начин, трудещите се да получат някакви придобивки, а не волята на правителството. Правителството е загрижено да напълни бюджета за да живее в по-голям финансов комфорт. От там дойдоха двата милиарда бюджетен излишък, в който се съдържа и част от неплатените заплати на учители, лекари, горски, мед.сестри и др. така че, преди да крещите лозунги срещу стачката , помислете дали не режете клона на който стоите. Утре може да дойде и вашия ред да стачкувате. А тогава и на вас ще ви е нужна подкрепата на хората.

От писаниците във форума се вижда, че стратегията на правителствените министри, да замотаят седенката започва да дава резултати. Така изнервените родители стават съюзник на правителството, в опита им да държи покорни поданиците си. Типична стара игра на комунистите, да настройват работещи срещу интелигенция и обратно. Така и народа покорен и бюджетът цял и мандата изкаран докрай и никакви помисли на други отраслови синдикати за нови стачки. Не е ясно, дали обявеното споразумение от 650 лв беше синдикален гаф, или умел ход на управляващите. Но резултата е налице:Всички в хор викнаха:Стига с тези учители, писна ни. А учителите винаги са искали едно: достойно заплащане при скочилата двойно инфлация. Защо никой от сега осъждащите стачката, със същото усърдие не крещи: Писна ни от правителството, цените станаха двойни. Срещу европейските цени искаме европейско заплащане. Защото инфлацията е резултат от липса на икономически реформи и бездействието на правителството, държавата е оставена на самотек. Провителството се стреми единствено да запази цяла тройната коалиция, за да може необезпокоявана да върти своята си игра, в очакване на европейските фондове. Наивно е да се мисли, че ако нямаше стачка, заплатите в другите отрасли ще се вдигнат. Или пък, че поради стачката, инфлацията ще нарастне. Стачката е в следствие на инфлацията, а не причина за нея. Очаквам да има и други недоволни, с ниски доходи-мед.сестрите например, пенсионери, макар, че те са твърде търпеливи и верни на партията хранилница. В цял свят, единствено стачките са начин, трудещите се да получат някакви придобивки, а не волята на правителството. Правителството е загрижено да напълни бюджета за да живее в по-голям финансов комфорт. От там дойдоха двата милиарда бюджетен излишък, в който се съдържа и част от неплатените заплати на учители, лекари, горски, мед.сестри и др. така че, преди да крещите лозунги срещу стачката , помислете дали не режете клона на който стоите. Утре може да дойде и вашия ред да стачкувате. А тогава и на вас ще ви е нужна подкрепата на хората.

От писаниците във форума се вижда, че стратегията на правителствените министри, да замотаят седенката започва да дава резултати. Така изнервените родители стават съюзник на правителството, в опита им да държи покорни поданиците си. Типична стара игра на комунистите, да настройват работещи срещу интелигенция и обратно. Така и народа покорен и бюджетът цял и мандата изкаран докрай и никакви помисли на други отраслови синдикати за нови стачки. Не е ясно, дали обявеното споразумение от 650 лв беше синдикален гаф, или умел ход на управляващите. Но резултата е налице:Всички в хор викнаха:Стига с тези учители, писна ни. А учителите винаги са искали едно: достойно заплащане при скочилата двойно инфлация. Защо никой от сега осъждащите стачката, със същото усърдие не крещи: Писна ни от правителството, цените станаха двойни. Срещу европейските цени искаме европейско заплащане. Защото инфлацията е резултат от липса на икономически реформи и бездействието на правителството, държавата е оставена на самотек. Провителството се стреми единствено да запази цяла тройната коалиция, за да може необезпокоявана да върти своята си игра, в очакване на европейските фондове. Наивно е да се мисли, че ако нямаше стачка, заплатите в другите отрасли ще се вдигнат. Или пък, че поради стачката, инфлацията ще нарастне. Стачката е в следствие на инфлацията, а не причина за нея. Очаквам да има и други недоволни, с ниски доходи-мед.сестрите например, пенсионери, макар, че те са твърде търпеливи и верни на партията хранилница. В цял свят, единствено стачките са начин, трудещите се да получат някакви придобивки, а не волята на правителството. Правителството е загрижено да напълни бюджета за да живее в по-голям финансов комфорт. От там дойдоха двата милиарда бюджетен излишък, в който се съдържа и част от неплатените заплати на учители, лекари, горски, мед.сестри и др. така че, преди да крещите лозунги срещу стачката , помислете дали не режете клона на който стоите. Утре може да дойде и вашия ред да стачкувате. А тогава и на вас ще ви е нужна подкрепата на хората.

Моля, влезте в GOOGLE, напишете Даниел Вълчев и пребройте в колко борда участва този Министър. Ако парите от тези бордове не му се пращаха по банков път, щеше ли да ме стигнат работните дни в месеца, за да си ги получи на място. И само той ли е така? Не са ли Министрите, с техните валутни бордове, а и останалата администрация на правителството, виновни за настъпилата и настъпващата инфлация?

БРАВО! ХАРЕСВА МИ МИСЛЕНЕТО ТИ, НО ЗАЩО НЯМАШ ВСЕ ОЩЕ КОМЕНТАР-ОТГОВОР НА ТВОЕТО ПИТАНЕ? ЗАЩОТО СИ ПРАВА И НЯМА КАКВО ДА ТИ ПИШАТ.

като сте погнали селските училища сте в голяма грешка от такова селско учелище стегнах до два уневерситета и т,н но ме учиха даскали с мерак а не като Вас некадърни психясали изнудвачи

до vnuk Ти си много наясно с определяне на заплатата на учителите.Ама информацията ти за трите допълнителни премии куца-не става въпрос за три допълнителни заплати ,а за една заплата разделена на три/250:3/.А защо не вземеш да напишеш колко пари струва на един учител да вземе един клас квалификация?А после се сърдите ,че не се квалифицирали.А някой влизал ли е в селско училище да види с каква материално-техническ база разполага.Точно с никаква.Маси,столове дъска и тебешир.Искате европейско образование с допотопни средства ,не става.

Като не сте наясно по-добре не коментирайте основните заплати на учителите. 18 г трудов стаж, 5-ти клас квалификация, владеене на език - 315 лв основна заплата - 305 лв чиста сума

НА ВНИМАНИЕТО НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ. Поради неотстъпчивостта на учителите от максималистичните им искания, нечуваното им нахалство и реалната възможност от проваляне на учебната година е крайно необходимо да се обяви извънредно положение в системата на образованието и се предприемат решителни и спешни мерки за излизане от положението в, което са поставени родителите. Предлагам следните мерки: 1. Уволнение на всички учители, които в понеделник /22.10.2007г./ не започнат занятия в класните стаи. 2. Подстрекателите да бъдат изправени пред специален съд, предвид високата обществена опасност на деянята им. 3. Да се създаде в Интернет страница на Министерството на образованието, в която да бъдат публикувани учебните програми и по този начин да станат достъпни за родителите. 4. По всички държавни медии /радиа, телевизии/ да се започне излъчване на уроци по всички изучавани предмети и за всички класове. Ако за целта не са достатъчни наличните програми, да се осигурят аварийни честоти. 5. В страницата на МОН в Интернет да бъдат публикувани всички уроци по всички предмети на всички класове за домашно обучение. 6. Спешно да се заснемат филми на магнитен носител /DVD/ с преподаване на уроците по всички изучавани предмети, на всички класове /за домашно обучение/. Да бъдат пуснати на пазара в достатъчно количество на символична цена. 7. В класните стаи на училищата да бъдат инсталирани големи плазмени екрани от които ще се преподават уроците /от споменатите магн. носители/ за учениците, които ще предпочетат да ходят в училище. За осигуряване на ред и дисциплина в класните стаи, да се назначат желаещи родители, пенсионери, безработни и др., може дори негри от Уганда. 8. Да се започне реформа в системата на образованието, при което да се вземат предвид изказаните мнения във форумите тези дни от родители и граждани. 9. Необходимите средства да бъдат осигурени: а. От икономисани пари в системата на МОН /преди това предназначени за заплати на учителите/. в. От икономисаните средства за работна заплата на учителите по време на стачката. 10. Да се забранят митингите, шествията и др. прояви на учителите, които създават хаос в столицата и напрежение за жителите на града. Ето така неуважаеми учители ще се справим и без вас.

Като не сте наясно по-добре не коментирайте основните заплати на учителите. 18 г трудов стаж, 5-ти клас квалификация, владеене на език - 315 лв основна заплата - 305 лв чиста сума

Като не сте наясно по-добре не коментирайте основните заплати на учителите. 18 г трудов стаж, 5-ти клас квалификация, владеене на език - 315 лв основна заплата - 305 лв чиста сума

Като не сте наясно по-добре не коментирайте основните заплати на учителите. 18 г трудов стаж, 5-ти клас квалификация, владеене на език - 315 лв основна заплата - 305 лв чиста сума

Като не сте наясно по-добре не коментирайте основните заплати на учителите. 18 г трудов стаж, 5-ти клас квалификация, владеене на език - 315 лв основна заплата - 305 лв чиста сума

до ядосана Госпожо,не се ядосвайте.Пийнете си валерианчето и се успокойте...А,така.С ли сте вече?Не страдай толкова,та нали това е твоето дете заради което си стоиш в къщи и го гледаш.Ти си по-добра от госпожа-учителката, ще си го гледаш по-добре,ще си го учиш по-добре.Ама те е яд да си стоиш в къщи със собственото си дете и ти тежат грижите по него.А плюеш даскалите,нали,които освен твоето имат още двайсетина на главата си и разни претенциозни майки.Стойте си в къщи и си гледайте децата ,като не си знаете интересите!

Моля всички, които имат претенции че учителите са нагли и алчни да коментират следното: 414 лева според НСИ на човек за да живее нормално според нашите ограничени представи!Значи ако имаш едно дете става 2 х 414828 лв нетен доход!Искам да го кометирате !Лично аз не разбирам като алчност желанието да получаваш заплата , която да ти гарантира оцеляването!Може да сте против стачката, всеки има право на мнение, но не е нужно да пишете глупости! И още се питам как точно сте сигурни, че тези които обиждат децата във форума са учители? Лично аз не съм!!Успех учители!

ДО КОГА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ЩЕ ТЪРПИМ ТАКИВА УЧИТЕЛИ ДА УЧАТ ДЕЦАТА НИ НА РОДНИЯ НИ ЕЗИК? ТА ТЕ НЕ ЗНАЯТ ЩО Е ПРАВОГОВОР, ДОРИ ОБЪРКВАТ ДЕЦАТА НИ, ЗАЩОТО НЕ ИМ СЕ НАЛАГА ДА ЧЕТАТ ЧЕСТО ГРАМАТИКА???КАКВО Е ТОВА МЕ-КАНЕ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА? (ЩЕ ВИДИМЕ, ЩЕ ПОСТИГНЕМЕ, ЩЕ ПОЛУЧИМЕ ПО-ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ...,ЩЕ УЧИМЕЕЕЕЕ ДЕЦАТА ВИ????) ЕХ, ПОНЕ ГОСПОЖА ЯНКА ТАКЕВА ДА СЕ БЕШЕ ПООБУЧИЛА В НЕИЗПОЗВАНОТО СИ СВОБОДНО ВРЕМЕ НА ПРАВОГОВОР, ТА КОГАТО ГОВОРИ ОТ ТРИБУНАТА (ЧЕСТО),ДА НЕ НИ СТЪРЖЕ В МОЗЪЦИТЕ С ПОСРЕДСТВЕНОСТТА СИ. УСПЕХ ДО ТУК!

В понеделник ще се върнат в клас с подвити опашки, и вирнати глави. Пак няма да си вършат работата, пак ще ходят за по няколко часа, и пак ще дават частни уроци. От това няма да поумнеят, колкото и да ги плюеме, те си мислят, че дъжд вали. Пак ще искат пари, за каквото се сетят, ще се подмазват на родителите, а зад гърба им ще ги плюят и тях и децата им. ТОВА СА ДНЕШНИТЕ УЧИТЕЛИ.А ние понеже все още няма достатъчно частни училища и те не са достъпни за много от нас, ще им плащаме, не само заплатите, но и уроците. Докато на някой не му писме и получат това което си търсят. А правителството, крайно време е да се държи като демократ, да направи реформи, сакращения не само в образователната сфера и даде по-добри заплати на всички, които се трудят, защото знаете ли, че някои училища работят, някои учители са там където им е мястото при децата, а некадърниците са на площада с озъбените си злобни лица.

отговор Ами то каквото повикало ,такова се обадило.Хората мучат на площада,защото срещу тях стоят телета.Не ви ли стана ясно ,че учителите са готови да отстояват позициите си до край.Яд ви е,че вие не можете така.Личи си от това,че кой каквото каже и го приемате за вярно.По-добре,ако искате децата да влязат по-бързо в класните стаи ,млъкнете или подкрепете стачката,защото ония некадърници,министри седянкуватоще.

Скъпа( обръщам се в женски род, защото по начина ти на писане, изказа и обръщението считам че си жена) ходила съм на уроци, но не при учител от гимназията,а при професор от университет! Ако за теб няма разлика за мен има и то не само в положения труд, но и в умствения капацитет! Само дето заплатите и на едните и на другите са почти еднакви! Защо не кажеш нещо по този въпрос? Ама преподавателите във ВУЗовете не стачкуват нали! И не провалят учебната година на студентите нали! А това дали и те ще се включат от 1 Ноември ще се види! И само да ти кажа че основното в гражданското общество е когато си упражняваш правато да не пречиш на другите да упражняват своите, а мнението ми по отношение на стачката си го имам отдавна и то не е създадено от вчерашното задръстване! И щом не си егоистка, като всички нас, тогава открий една банкова и започни да ги спонсорираш!

Учител ли си , каквото там си мислиш че си.Едно ще ти кажа -много се е провалил този дето ти е бил на теб учител и изглежда все бой си ял от него, та сега тая злоба изливаш от листите бели. Да не всички учители и деца са идеални, та нима ние сме и не хвърляй камък пръв защото ти не си безгрешен навярно.

ВАЛ-а ти и колегите ти как я защитихте и как се солидаризирахте с нея/уволнената колежка/?Мълчахте си като пу..и,за да не изхвърлят и вас ,нали?За това значи и ти ни лиши от ценното си присъствие във форума.

ТЕЗИ, КОИТО НЕДОВОЛСТВАТ В ДИР А, ДА СИ ПРАТЯТ ДЕЦАТА В ЧАСТНИ УЧИЛИЩА! КАТО СА ТОЛКОВА БОГАТИ, ЧЕ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯВАТ! НЕ ДА СИ ИЗЛИВАТ ГЛУПОСТТА В ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО.

Явно в министерския съвет също мислят като голяма част от учителите,они искат ама ние нема да дадем и край.Марков е направил анализа и е изложил ясно мнението.Да пари има ,дори и повече от 100%,ноооо,само за тези които заслужават.Нека някой си направи труда и попита колко получават плавателния състав в някоя сериозна компания.ще ви кажа,от към 10 000-12 000 долара за капитана до 400-600 долара за кадетите.Да ще кажете огромни суми,но и огромни отговорности и труд с огромни финансови резултати.Но,знаете ли,че от месец септември 2007 година инспекторите които проверяват корабите за сигурностауще проверяват и знанията на екипажите.ще ви кажа как.На новите кораби масово се въвежда компютъризацията.В определено помещение на спокойствие има компютър в които има програма с най-различни тестове.За всяка длъжност варират между 8 и 15-18 теста на английски .Когато решиш даден тест той се съхранява в паметта под твоя индивидуален номер,и инспектора проверява когото и както си иска.ама няма такива ,нямам време и незнам,одма си плащаш билета и дома.Та мисълта ми беше и за учителите,неможе днес си започнал и максималната заплата.Мини по стълбата,докожи се и тогава имай претенции.А сега какво,Юруш,на маслините.Дайте на всички.Само един пример.В детската градина,две учителки и двелели-помощник възпитатели.Не така,не.Две помощник възпитателки и една учителка.Но помощник възпитателките,не само чистене и миене,а наистина да имат и макар и второстепенни ,но възпитателни функции,със съответно ниво на подготовко и подобаващо заплащане.А учителката да бъде наистина учителка,с необходимото образование квалификация,компютъ грамотност,педагог и психолог.А не когато се наложи една елементарна презентация на компютъра да направи да отговяря пренебрежителноАз с такива простотии не се занимавам.Парата,д учители се заработва,а не се дава ей така щото сме учители.Само накрая да ви кажа,че в семейството си имам,дали е учител или учителка,няма да пиша пола,но съм наясно и за това пиша-пари само на тези ,които действително ги заслужават.

Не е проблема в неразбираемите програми а в некадърното преподаване и смятам че това е ясно на всички. Интересно ми е когато останеш насаме сам със себе си и си дадеш сметка колко и как работиш, ама наистина реално (пробвай) не се ли възхищаваш сам на претенциите си? За паралел можеш да помислиш какъв ужас ще настане ако се наложи да изкаршваш тези 1000 лева в частния сектор като всички останали - със спукване от работа по 12 часа, перманентен стрес, една грешка и си ВЪН (а не посредствена продукция като принцип) опуска когато и ако може.... а не, мерси, я по-добре да си се гушкам в държавната ясла и ммм, да, може и 5 000 да поискам, че нали сега ми е паднало да изнудвам. Много важно че децата отиват на кино, родителите ги уволняват и т.н., аз съм представител на високоблагородното учителско съсловие. В заключение - имаше такова някога, сега едва ли е повече от 5 процента. Някога аз уважавах голяма част от учителите си - това се заслужава а не се осигурява. Но едва ли ще го разберете, обречена работа е...

Abe 50% imahte. Za6to ne gi wzehte!? Iskate da ni sasipete ikonomikata li?powe4e ot 50% uweli4enie ni zakopawa wsi4ki. Ot kude mislite 4e idwat tia pari? Da ne mislite 4e haznata e bezdunna mandra?! Prez 97ma edna u4itelka izrazi uwajenieto si kum Jan Widenow, za6toto toj wednaga uweli4il zaplatite na u4itelite... i posle wsi4ki imaha mnoooogo pari. U4itelite zaslujawat mnogo powe4e ot 50%, oba4e malko hora polu4awat 50% realno uweli4enie na dohodite. Ej u4iteli, mnogo wi se mojq, wrazumete liderite na sta4kata, ne ni zakopawajte wsi4ki!!!

Защо вие не си напишете името? И ако сте учител, защо не напишете в кое училище работите? Да видим тогава реакцията на вашите ученици, идиотите както ги наричат всички учители. Много хора подкрепяха този протест, но никой не е длъжен да търпи обиди и подгравки спрямо децата!

Защо вие не си напишете името? И ако сте учител, защо не напишете в кое училище работите? Да видим тогава реакцията на вашите ученици, идиотите както ги наричат всички учители. Много хора подкрепяха този протест, но никой не е длъжен да търпи обиди и подгравки спрямо децата!

Защо вие не си напишете името? И ако сте учител, защо не напишете в кое училище работите? Да видим тогава реакцията на вашите ученици, идиотите както ги наричат всички учители. Много хора подкрепяха този протест, но никой не е длъжен да търпи обиди и подгравки спрямо децата!

Защо вие не си напишете името? И ако сте учител, защо не напишете в кое училище работите? Да видим тогава реакцията на вашите ученици, идиотите както ги наричат всички учители. Много хора подкрепяха този протест, но никой не е длъжен да търпи обиди и подгравки спрямо децата!

евала на учителите, които не стачкуват. така се разбира кои са хора на място и на кои може да се разчита истниски. слава богу, че има и такива.

Защо вие не си напишете името? И ако сте учител, защо не напишете в кое училище работите? Да видим тогава реакцията на вашите ученици, идиотите както ги наричат всички учители. Много хора подкрепяха този протест, но никой не е длъжен да търпи обиди и подгравки спрямо децата!

ДО Веселяк (19.10.2007 г. 11:03ч.) Господин Веселя, ако не ви е ясно ПАНИЧКАТА е обща за всички, чиито заплати идват от държавния бюджет и когато едните искат да заграбят повечето храна от паничката, най нормалното нещо на света е останалите да имат нещо напротив,..и учителите да престанат с глупавите си оправдания, че не го правят за пари и че го правят за децата,.. ясно е вече, че всичко е само за пари и нищо повече,... ФАКТ !!!

Търсете вината за това, че децата ни са на улицата не в нас, а в министрите. Какво правиха те 1 месец? РАЗМОТАВАХА СЕДЕНКАТА!!!! Не са предложили никакво споразумение черно на бяло. Разберете, съграждани: частните уроци се налагат, защото програмите се правят неразбираеми за децата ни!!! Моят син в 3 клас учи маса, обем, тяло и т.н. По матем., бълг. език смъкнаха материала от горни класове в по-долни. Защо? Колко пари отиват за по 5 - 6 учебника по предмет. А на децата ни не им се учи, признайте си!!! Пак ли учителите са ви виновни?

Защо вие не си напишете името? И ако сте учител, защо не напишете в кое училище работите? Да видим тогава реакцията на вашите ученици, идиотите както ги наричат всички учители. Много хора подкрепяха този протест, но никой не е длъжен да търпи обиди и подгравки спрямо децата!

Имам един въпрос към вас,всички които сте против стачката-в каква държава живеем?Всички цени се увеличават,но ние хората си мълчим,нали?Е,браво на учитеулите,защото те показаха,че могат да бъдат единни и да си устояват правата,но вие не ги подкрепете,плюете върху тях, а очаквате те да обучават вашите деца,и сте седнали сега да се претеснявате,че децата ви не ходили на училище заради стачката,а като не беше дтачката децата ви защо не ходят на училище,а се мотаят по кафетата и се чудят каква простотия да измислят?Пак ще кажете,че учителите ви са виновни,нали?Стига,м да ни са случайно бавачки на вашите деца,като искате бавачки,намерете си човек,който да се грижи за тях. Вместо всички ние да застанем за тях,ние какво правим-плюем ги,но после,като почнат да учат вашите деца им се усмихвате и казвате,че сте с тях .

Прочетох много коментари на възмущение, че се отправяли обиди към учителите. Аз пък искам, да се възмутя, че пишещите из форумите учители, наричат децата дебили, тъпанари, идиотчета, изроди и т.н. Ако защитаващите стачката ми обяснят, как с такова отношение към децата учителите доказват своя интелект и професионализъм, ще съм им много благодарна.

Тъпанар явно си ти,а на учителите вярно трябва да им се сваля шапка, но в студено време за да им се охладят главите. Лесно е да обиждаш,когато никой не те знае.Помисли от къде идват парите в бюджета и когато дадеш на едното дете трябва да дадеш и на другите. Мислиш като малоумен,недоносчета можеби са твоите отрочета,поне да беше написал учители вместо даскали.