Коментари - Работещият американец боледувал 32 дни годишно | dnes.dir.bg
назад

Работещият американец боледувал 32 дни годишно

Средностатистическият работещ американец е неработоспособен 32 дни в годината заради болести, показват резултатите от изследване на учени от Медицинското училище на Харвардския университет.

Обратно в новината

Коментари - Работещият американец боледувал 32 дни годишно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде пак прах в очите на будалите!

Tuk horata nad 70 godishna vyzrast syshto rabotqt...Imam kolejka na 78 godini,koqto ima poveche energiq ot mladite momicheta,a i ne izglejda da e na 78 godini..Hodi si redovno an shopping,kupuva si drehi,izliza s priqteli na rsoranti,tanci i t.n.,daje sega e reshila da se razvejda...

Трябвая да се забранят със закон тъпите team-building-и и смесването на личния живот с работата.

E, как си обасняваш по-голямата продължителност на живота тогава в Северна Америка?

нали трябва да са Нъмбър 1 или поне това им натякват от деца ...

taka moje Pipi,:))))

ами като са болни хората, ще боледуват, няма да си стоят на работните места. Ne e tochno taka, zavisi kade rabotish v usa. Ako si na shtatska ili federalna rabota, dobre. Brat mi naprimer e merikanski grajdanin i raboti v chastna firma (fabrika). Niama nito edin den platena otpuska po bolest. Ako se razbolee, negov problem. Plashta si i vsichki osigurovki.

всяка ф-ма в сащ има определен брой дни така наречениболнични отпуска на работниците освен платената отпуска и освен болничните издадени от лекар които също им се признават,а тези така наречени болничниможеш да ги ползаш когато си пожелаеш,но се обаждаш сутринта и казваш болен съм.Така,че не боледуват толкова много .Това е достоверно.Също така всяка ф-ма избира кога ще почиват нейните работници през обявените 20дни като празници така че не всеки американец почева да кажем на тенкс гивингденя на благодарността или коледа и т.н това се прави с цел да се предотвратят задръствания по пътища и летища и още съвсем не са нещастни и задръстени просто когато се работи се работи и нищо друго ,когато се празнува се празнува и много подобаващо защото храната бензина и мн.др.неща са страшно евтини,

Пътят към богатството не минава през наемния труд, е казал А. Карнеги, а води до неудовлетвореност, болести и щастие, допълвам аз - негърската принцеса (канибалка:)). Сега разбра ли ме?

Не приемай буквално думите:)

Чак толкова не работят, колкото си мислим ние. И чак толкова добре не живеят. Бях в тази страна три години и не мога да ги гледам. Е...х ти олигофрените разглезени. В крайна сметка каквото изкарат го дават за наем и разходи по услуги. Некачествената храна е много евтина, но от нея се става бизон. Америка е страна където ако си саможивляк е рай, но ако си отворен тип човек и искаш да се забавляваш с приятели е доста неподходящо място.

В контекста на храните: Ами хлябьт на какво прилича? Като го стиснеш по-силно и височината му става два см. Пьлен е с консерванти и набухватели, за да се скьси процеса на втасване. Киселото мляко-стьлбьт на бьлгарското дьлголетие беше заменено с извьнземното 'Данон. Какво е това кисело мляко дето не се вкисва сьс седмици. Маслото (по-евтиното) е ашладисано с маргарин. Пилетата дето ни ги предлагат са хормонални птеродактили. Едно пиленце достига тези гигантски размери за 1-2 месеца. Тьпкано е с хормони. Затова му белете кожата или поне изхвьрляйте водата като кипнете. Хич не мислете за ценните мазнини, ами си спасявайте живота. Щото общо сме почти 7 милиарда вече и никой не се интересува от collateral demage.

ами като са болни хората, ще боледуват, няма да си стоят на работните места. Като българите - българите ги експлоатират, и ако кажеш че си болен - ти казват, нищо ти няма - я си стой на работа и не се глези. Човек трябва да гледа на първо място здравето си, парите са боклук, с тях не можеш да си закупиш здраве. Човекът не е създаден, за да работи, а работи, защото има нужда от прехрана и т.н. Много хора не харесват работата си и работят само за да изхранват себе си и семействата си и за да не са в тежест на другите. Хубаво е да работиш работа, която ти харесва, но и тогава може да се претовариш или да се разболееш - и нормално е да си останеш в къщи и да сипочинеш, докато се възстановиш. Какво, хората да не би да сме впрегатен добитък, че да ни смятат живота като работодни?

Винаги съм им се чудил на тези тапири. Бачкат като откачени и на 50 г. са развалини. За какво са им тогава парите? За доктори, може би. Всяка крайност е вредна.

А ние къде сме? Забравили сте да ни посочите мястото, а за други неща не ни забравяте!

Американци са всички други,осве истинските американци:) Как няма да боледуват,дошли от всички краища а света за един пробит долар!Който на всичкото отгоре се срива до 1 лв.!! Ха ха

БГ бизнес-поука: По-добре здрав, млад и мързелив, отколкото работлив, богат и болен (но щастлив) в Америка!

Повечето българи май - също могат да се оплачат от психически проблеми (затормозявания, стрес и т.н), ама тук за такава глезотия никой не ти дава болнични, дреме му на някой, че ти си стресиран и затормозен. Ходиш на работа болен, с температура, с какви ли не болки, важното е да сме на работа, че да ни потупат после по гръбчетата - колко сме трудолюбиви, а то здравето не расте по дърветата, нито разнебитените нерви.

ТОВА НИ ЧАКА И НАС. ЗОМБИРАНИ ОТ ПРОБЛЕМИ. ЕДНИ БЕЗРАБОТНИ, ДРУГИ КАТО РАБОТЯТ ТА ВСЕ ТАЯ-НИЩО НЕ ИМ ПЛАЩАТ. А СЕГА И ГОТВЕНЕТО НА УВЕЛИЧАВАНЕ ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ....ВСЕ ХУБАВИ НЕЩА.... ХА, ДА НИ Е ЧЕСТИТА АМЕРИКАНИЗАЦИЯТА.(НЕ И АЗ НЕ СКАЧАХ ПО МИТИНГИТЕ).

а българите не сме работяги номер 1 но не боледуваме по 32 дни годишно...

ami da rabotiat da plashtat lihvi na chifutite, kato i dolnite im gashti sa na kredit kvo da praviat zavaliite.

Не приемай буквално думите:)