Коментари - Забавено лечение заплашва хиляди българки от безплодие | dnes.dir.bg
назад

Забавено лечение заплашва хиляди българки от безплодие

Около 120 000 жени на възраст от 14 до 52 години могат да останат без деца за цял живот. Причината е, че те са болни от ендометриоза, а здравната каса не изписва навреме нужните ампули.

Обратно в новината

Коментари - Забавено лечение заплашва хиляди българки от безплодие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пожелавам здраве на всички,а на тези,които се имали нещастието да се разболеят от тази болест-много сили и късмет в борбата с нея и престъпната система на родното здравеопазване!

не бива хора който си нямат и никаква представа от това заболяване , да се изказват по въпроса , защото ендометриоза не се появява от един гол пъп

A KAKVO SHTE KAZHETE ZA POSLEDICITE OT MODATA NA GOLITE PAPOVE???

Де да беше само в това проблема. За съжаление ендометриозата е една от многобройните причини за безплодие. А всичко това струва пари, пари и пак пари. Естествено, здравната каса има пари да се самоиздържа. За другите - само ако имаш връзки. Знам го от опит.

Освен всичко друго, ако жената е над 35 години, лекарството не се поема от Здравната каса, а се плаща от джоба. Знаем го от опит. А лекарството не гарантира нищо - зависи от стадия.

Всичко е толкова гадно. Аз самата през 2004 година , с напълно редовни документи ходих 1000 пъти в Здравната Каса в Ямбол само за да ми приемат документите.Сто пъти ме връщаха под различен предтекст, но слава Богу накрая ги приеха.А самата процедура по отпускането и тя е толкова дълга.Най- лошо и обидно е отношението на служителите в Касата, не ти стига физическата и душевната болка от това лошо заболяване , а трябва да търпиш и унижението и безхоберието на други ЖЕНИ.Честно да ви кажа може и грях да ми е на душата , но на излизане от Здравната Каса след поредната борба с бюрокрацията, със сълзи на очи им пожелавах и те да преживеят същото за да видят какво е.

По отношение на емдометриозата-ако ще и нонстоп с кюлоти да си ,имаш ли си я няма да помогне.Това заболяване си е един вид аномалия.Има няколко теории.Едната е,че власинките от ендометриума(вътрешн на матката) се разнасят по кръвен път из целият организъм и се паркират на ново място докато не се открие.Може да е засегне всичко-дори и белите дробове.Конкретно за безплодието-засяга детеродните органи-най-често тръбите и яйчниците поради високото ниво на прогестерон в тези органи.Следващото разпространено място е матката.Последствият са ЛУФ синдром(не се освобождава яйцеклетка и оплождането е невъзможно),шоколадо киста,поликистозни яйчници(това е една от причните за тях),запушени тръби и при настъпила бременност(рядко явление) неусех при износването на плода.Начин за диагностициране-по кръвен път CA 125.Но най-добрият си остава лапароскопията. Относно политиката на германците-става въпрос за ваксина против ХПВ-изразява се в малки брадавички във влагалището на жената или по главичката на пениса на мъжа.При полов акт има болка и леко кървене(зацапване).А настъпи бременност задължително се ражда със секцио(в противен случай има опасност да се зарази новороденото и да се стигне до летален изход за него). Е това е то.В германия Здравната Каса мисли за бъдещето си поколение.А в България-пак мисли,но за ....унижоване на бъдещето поколение!!!!

На всички други болести ли ти е напълно ясен произхода? С всички видове болести ли си запознат/а/? Що за тъповато изказване е твойто тук? Колкото до 52 годишните, ако не се лъжа не е невъзможно, макар и мнооого рядко! А в България лечение няма за нищо, това просто е поредната гавра с народа!

Боже, Боже за пореден път тази държава смазва всичко което мърда и диша в нея! Това си е чист геноцид спрямо населението. Как може управляващите кратуни тъпи на тая държава да не вземат мерки! Та в края на краищата тука иде реч за бъдещето на държавата ако вече има изобщо такова. Знам какво е да искаш до безумие да имаш дете, как трепериш дали всичко ще бъде наред. Това е просто зловещо! разбирам хората, които са готови на всичко за да имат дете и стигат до крайности, но жалко за всички нас, много жалко че сме поставени в такава ситуация. Така че, мили момичета борете се, не се предавайте , защото децата са не само нашето бъдеще, но и най голямото богатство за един родител. Пожелавам Ви успех и дано в скоро време нещата в тази държава да се оправят за по- добро! Дано!!!!

Точно излекуваната ендометриоза ми даде шанс да имам дете. между другото доскоро много лекари не я считаха като фактор при безплодието. Да е жив и здрав лекарят, който ми помогна, на хората с това заболяване ще кажа - дерзайте, борете се, защото няма по прекрасно нещо от децата и нищоне може да се сравни с тях. Успех на всички!

Тази откъде се появи не знам но има и други. В Германия сега искат да имунизират 8-9 годишни момичета срещу някакъв вирус, който причинява безплодие при честа смяна на половия партньор. Защо толкова отрано ли, ами защото за да има успех процесът траел 2-3 години, та като почнат вече от 11-12 години да са защитени.

EDIN SAVET OT MEN. MILI JENICHKI,OSHTE DNES IZHVARLETE VSICHKI HUTINI, BIKINI I GASHTICHKI OT IZKUSTVENA MATERIA. KUPETE SI NORMALNI GAASHTI OT ESTESTVEN PAMUK ILI VALNA ZA ZIMATA, ZAEDNO S TOVA POCHIVAITE V SABOTNIA DEN I SHTE ME BLAGOSLAVIATE. ( SABOTA NE E DEN ZA PATUVANE) NIAKOI ZADADE LI SI VAPROSA- ZASHTO ENDOMETRIOZATA I BEZPLODIETO POCHTI NE SE SRESHTA PRI CIGANKITE...?

Има хора - има проблеми. Няма хора - няма проблеми!

Това значи че ръководството на здравната каса участва активно в програмата за изтребление на българския народ

И откъде изведнъж се появи тази болест?И откога 52-годишните взеха да раждат.Съвсем откачи този народ.

Нели, не само ти, всички ние искаме ти да имаш деца и те подкрепяме. А политиците да си оправят Здравната Каса и социалната политика преди да сме стнали колкото един квартал ма Мексико сити. Щото ако останем без деца можем да я караме и без политици.

samata darjava e bezplodna...i to zasto zatova tce nie izbirame tozi natcin na jivot ha nazdrave........

Да - А Васко от МЗ си кара на воля BMW то и всяка вечере е с курви по заведения

АКО ЗДРАВНАТА КАСА НЕ ОИГУРЯВА НАВРЕМЕ ЛЕКАРСТВАТА ЗА КАКВО Е ТОГАВА , НЕ ЧЕ СЕГА ИМА НЯКАКВА ПОЛЗА ОТ НЕЯ ТОВА Е ОЩЕ ЕДНО ПЕРО ЗА ДОХОДИ НА БЛИЗКИ ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ . ДА СЕ ЗАКРИЕ АКО ЛИ НЕ ЗАПЛАТИ ДО 300-350 ЛВ.КОЛКО НА ДАСКАЛИТЕ

180 hiliadi ili 18 hiliadi?..v statiyata ima i dvete tzifri...180 hiliadi e mnogo potresavashto kato zaglavie- no mi se struva, che e po-skoro vtorata tzifra- ne che problema e po-malko vajen