Коментари - Ватикана разкрива тайни за процеса срещу Тамплиерите | dnes.dir.bg
назад

Ватикана разкрива тайни за процеса срещу Тамплиерите

Ватикана ще публикува редица секретни досега документи за съда против Рицарите на Храма - Тамплиерите.

Обратно в новината

Коментари - Ватикана разкрива тайни за процеса срещу Тамплиерите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво невежество! Член на ордена на Тамплиерите е можел да бъде само онзи, който полага и СПАЗВА обета за бедност, целомъдреност, покорство на Църквата!!! Иначе всеки е можел да се нарича / и сега разни се кичат с разни имена - в България пък е особен цирк тенденцията да се пишат някои за наследници на разни ордени - от къде на къде, обаче, не мога да разбера??!! Мераци за аристократизъм, ама това е типично за селячеството/ както си иска. Това обаче не означава, че е истина, нали? Тамплиерството по времето а гоненията му няма нищо общо с онова, което е било благословено от папата. То се е самоотлъчило от лоното на Църквата и е преминало на другата страна, като е престанало да изпълнява основната си функция и да спазва собствените си обети, които именно го правят Орден на Тамплиерите. На гонения е била подложена светска икономическа организация, която по инерция е продължавала да носи името, но на практика е нямала нищо общо с него.

Основното обвинение на процеса срещу тамплиерите е култа към идола Бафомет. Фигурата му е представлявала козел - андрогин (двуполово същество) и е символизирал Бог като Абсолют, обхващащ в себе си целия свят. Не е било трудно Инквизицията да го свърже с дявола. Има определена връзка с козелът на отпущението в Стария завет, който пък се приема за предобраз на Христос. Традицията да се почита Бафомет преминава по-късно в тайните събрания на Масоните. Има многобройни гравюри от това време-събрание на масоните с идола Бафомет, поставен на видно място.

Хе. Сега се радвам, че има шифър, наречен на мен. Код да Винчи е оригиналното заглавие.

i hitler gi bil podgotvil dobre ne6tata za tezi pedali no kak ne mue stignalo vremeto.

католици(ерес).....т ще излизат още интересни неща...

Абсолютни нещастници са тия от Ватикана! Да отворят всички архиви... преди да се сгромолясат... И да си препрочитат Апокалипсиса преди лягане!

A niakoi znae li ne6to za vruzkite na papata s masonite ili vsi4ki papi sa si masoni ? Paparaci byaha izlovili pokoyniat Ioan-Pavel na masonsko subranie, no mnogo burzo vsi4ko se e potulilo (do kolkoto znam).

Има една поредица френски исторически романи Прокълнатите крале,там е описан погрома срещу ордена и смъртта на магистъра Жак дьо Моле.А сега тамплиери има и сред управниците,бизнисме и пр.Такива са и археологът Овчаров,Я.Такева.

Бай Ганьо (14.10.2007 г. 12:53ч.) Уважаеми Господа ! Къде са сега нашите управници, за да направят и нещо за нашата история ? В турските архиви има документи, които дават основание да мислим, че синът на цар Симеон, който е бил изпратен във Ватикана е станал папа. При посещението си в България на папа Йоан-Павел Втори бе зададен именно този въпрос и той уточни, че ще даде официален писмен отговор след като се прибере в Рим. Отговорът бе, че този българин е заемал висш пост, но не уточни какъв. Защо нашите управляващи не настояват да получат официален отговор по този въпрос. Може би ще се окаже, че най-дълго управляващия в Рим папа е бил българин и тогава ... Все още в българската история има много бели петна, но явно управляващите нямат време и желание да се изясни този въпрос. tova koeto kazvash e mnogo interesno !!

Не ми е ясно как нещастната книга на Браун изобщо беше прочетена от някого, а на всичко отгоре влезе и в графа литература. В нея има толкова литература колкото във всеки средностатистически сценарий за холивудска боза, но явно някой е решил, че си струва да налее милиони за реклама на това литературно произведение. Що се отнася до истински роман за тамплиерите, има само един който си струва да бъде прочетен и той се казва Махалото на Фуко на Умберто Еко.

Ватикана да разкрият архивите, доказващи човешката същност на Христос, че 2000 години трупат несметни богатства от най-голямата фалшификация в историята на човечеството. Краят на светите отци наближава и те са ужасени от това. Защо са издали книгата в такъв скромен тираж? Щото нямат хартия? Много просто - за да се ПРОДАВА за 6000 евро бройката! Като че ли вътре има кой знае какви потресаващи истини. Поредните кирливи ризи на псевдорелигиозните бизнесмени, яхнали половината свят и трупащи богатства на гърба на наивниците. Но краят ви иде, търтеи зловредни!

Като Ватикана стана предимно Тамплиери, как няма!

Филип V не случайно ги е затрил!

Уважаеми Господа ! Къде са сега нашите управници, за да направят и нещо за нашата история ? В турските архиви има документи, които дават основание да мислим, че синът на цар Симеон, който е бил изпратен във Ватикана е станал папа. При посещението си в България на папа Йоан-Павел Втори бе зададен именно този въпрос и той уточни, че ще даде официален писмен отговор след като се прибере в Рим. Отговорът бе, че този българин е заемал висш пост, но не уточни какъв. Защо нашите управляващи не настояват да получат официален отговор по този въпрос. Може би ще се окаже, че най-дълго управляващия в Рим папа е бил българин и тогава ... Все още в българската история има много бели петна, но явно управляващите нямат време и желание да се изясни този въпрос.

А документ за действащите масони във властта и бизнеса, вкл. и в ръководството на дир.бг, кога ще публикувате?

Най-накрая събраха смелост да признаят малко истина.

И след 1година Филип бива убит по време на лов !

Само да отбележа, че книгата на Дан Браун, в превод на български се казва Шифърът на Леонардо

4uval sum 4e ocelelite tamplieri sa suzdali masonstvoto - takali e?

www.osmth.bg

www.osmth.bg

www.osmth.bg

www.osmth.bg