Станишев: Няма да печатаме учителски заплати!

Ще водя преговорите, когато видя добра воля от синдикатите за постигане на решение, а това означава синдикатите да кажат: "Сваляме тези нереалистични искания".

Обратно в новината

Коментари - Станишев: Няма да печатаме учителски заплати! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За BG от 10:58. Питаш има ли учител, декларирал приходи от частни уроци? Дъщеря ми посещаваше курсове за подготовка за кандидатстване в езикова гимназия след седми клас. Събота и неделя, от 8.00 до 13.00. При плащане на сумата за курса, получавах задължително касова бележка. Курсовете се провеждаха в 133-то училище А. С. Пушкин. А, ако питате за резултата на изпитите Български език 6.00, математика 4.90. Естествено, че завърши в училището, което си пожела. Е, сега следва магистратура в САЩ. Но тук имаше прекрасни учители. Безкрайно благодарни сме им за всичко! Учителските заплати не са индексирани от 5 години. Нека си спомним какви обещания даваха последните две правителства... Реформи в образованието?! И мислете за това, като гласувате.

Скъпи(а) high, не е причина ,лекарят . станал лекар ,че са го научили учителите.От всяка круша дърво не става!То и аз имах желани да стана лекар ,но уви само с учители не става,но все пак си намерих мястото в живота.Да ,благодарна съм на учителите си,но за себе си мога да кажа ,че не станах лекар само заради некадърната си учителка по химия,която на всеки зададен въпрос във връзка с материала отговаряше,че всичко е написано в учебника и сами да си търсим отговорите,защото така се развивало мисленето?А по отношение на джиповете на личните ,а и не само на тях лекари не пиши така с лека ръка.Статистика ли направи ,що ли?Всеки може да иде пред поликлиниките и болниците и да види колко от лекарите си тръгват с джипове.Като гледам един добър личен лекар от Младост как се мъчи с една трошка та да тича да посещава пациенти по Люлин и къде ли не, му викам:Докторе , защо не смениш колата,че от тая вече само гумите останаха?Той ме погледна тъжно и рече :Май само ти не знаеш ,че взимаме хиляди, ама си ги дипля,не ги харча щото съм мазохист!То стана като с учителите взимат, не взимат високи заплати?Взимат бе, я колко лапат от частни уроци всички ,няма без частни уроци аз съм проверил(а).Комшията ми лекар.вчера го гледам ходи до Германия да си купи кола,а аз като нямам пари да ида до там отскочих до близкия магазин та от там си взех.Стига бе хора с това НЕУВАЖЕНИЕ ЕДИН КЪМ ДРУГ!Е, такова нещо по света НЯМА!!!

Абсолютно съм съгласна на 100% с писаното от Драгостинов. А кой е виновен за това ,че в междучасието децата около училището пушат/малките цигари,големите наркотици/ пият. Никой не ги поглежда.Като получат по-високи заплати ще ги заболи ли за децата ни????????

Имам дежа ву или вече ми се е налагало да обяснявам, че не е ДАРКВЕЙДЪР а ДАРТ ВЕЙДЪР. Все пак, ми се струва, че бях споделял асоциациата, която ми предизвиква ДАРКВЕЙДЪР - ДЪРТ ПЕЙДЪР.

Имам дежа ву или вече ми се е налагало да обяснявам, че не е ДАРКВЕЙДЪР а ДАРТ ВЕЙДЪР. Все пак, ми се струва, че бях споделял асоциациата, която ми предизвиква ДАРКВЕЙДЪР - ДЪРТ ПЕЙДЪР.

Не, приятелю, не го давам . Ще ми задръстят пощата гадовете. Вече разни провокатори се подписват с моя псевдоним из форума. Ако искаш ти рискувай и дай своя. Ще ти пиша.

Работа на учителите е да преподават. Те не го правят и не получават заплати. Работа на правителството е да осигурява ред и да се справя със ситуации. То не го прави. А защо продължава да получава заплати?

Този форум заприлича на Централната поща. Демонстрирахте професионализьм. Благодарим, че ни дадохте вьзможност да общуваме на воля.

и останалите адепти на средната класа. Кьде се е изградила средната класа? В индустриалните дьржави. АЗ не знам ното една аграрна дьржава сьс средна класа. какьв е изводьт? Ако искате средна класа-напунете правителството да се фокусира на индустрията, а не на строителството и прочие услиги. Освен ако няма да ставаме Швейцария.В тоя форум вече пуснах материал за половин десертация. Няма ли някой да ме предложи за народен представител? Аз искам само средната работна заплата и няма да карам служебен ажтомобил щото имам пердета- на очите. Не депутатски, старчески.

НикиБ, половината форум чака да разбере ще даваш ли е-меила или не! Аз сьм анти_Токтувиста, под чието ентры ти заяви, че си готов да се подпишеш. Моята майка сьщо беше учителка.

седни и свърши някаква работа. твоя маил не го искаме. я по-добре дай този на шефа си. Ще му препратя всичките ти писания. много ще им се зарадва:)))))))))))

Всички учители, който правят ксерокопия на задачи и тестове за учениците си, после им искат по 0.20 лв. за страница.

До моя непознат приятел и до SS - svetislavabv.bg Ня да откажа да разменим още приятни мнения. Обичам учителите, мразя демагогията.

Не Вал, няма да ти дам мейла си по две причини. Първа : Ще ми задръстят пощата всякакви досадници / не става въпрос за теб/ Ако ти желаеш, дай ми своя, ще ти пиша, защото явно си читаво момиче. Втора: Няма да чета мненията на хора които са против стачката. Няма, не защото не приемам чужди мнения. Знам, че сред тях има честни, умни , интелигентни хора. Само че те не са наясно с труда на учителите. Що е то учителски труд аз знам от 45 години. Така се случи, че майка ми, гаджетатата и накрая жена ми са учители. /препроочети писвото Учител до Вал 12:31/ Без излишен патос там е написана истината, цялата истина. Аз се подписвам под него. Защото лично съм платил няколкостотин, не знам, точно колко лв. за тонер-касети, листа, ксерокси, скапал съм два принтера. ЗА ТЕСТОВЕ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ УЧИЛЩЕТО НА ЖЕНА МИ. Това е моята истина за стачката.

Убеден съм. По общи признаци. Не съм против чуждото мнение, не съм против даже празните приказки. Просто има моменти, когато изказването на определени мнения при определена ситуация е неуместно. Аз от самото начало ти обяснявам, че твоите приказки са от друга опера. Това е.

Не се хабете да й давате аргументирани обяснения и доводи. Просто не й пишете повече. Тя не е в ред в главата. Горката!

Аз искам моите деца да бъдат обучавани от спокойни и самоуверени хора, които да не се страхуват дали ще оцелеят. - ами ето, тези стачкуващи учители са такива - спокойни са - не се притесняват нито за учениците си, нито за родителите им, нито за хората по улиците, нито за държавата ни, нито дори за себе си - нали уж не получават пари докато стачкуват?! Самоуверени са - вярват, че ще успеякт не само да вземат двойна заплата, но и да свалят правителството. И не се страхуват дали ще оцелеят - убедени са, че винаги ще има кой да им плаща, докато викат Оставка! - това сме ние, БУДАЛИТЕ!

м.с. /23.57/ Откъде разбра, че точно за това става въпрос? Постарах се да прочета повечето неща за проблема,но не видях някой да мисли в перспектива-сравнени с тоя оня,всеобщи обиди и т.н. да....Ако пропускам нещо моля за извинение .Все пак общата картина е такава и най-малко пък си мисля, че г-жа Такева и & ги интересуват образованието като цяло /не исключвам и МОН/ е получи ли се кръговрат за пореден и не последен път ... е докога???

Ники Б, всичко, написано през последните дни, си го съхраних на PDF, дай e-mail да ти го пратя, и пак го прочети - прочети мненията и на хората, неподкрепящи стачката. Защото, съгласи се, учителите ще бъдат употребени и изплюти, както често е ставало. Защото аз не вярвам нито на Яга Такева, нито на синдикатите, които пак си плетат кошницата.

И, Учителю, за да пиша, че на обявите за почасово гледане на деца се отзовават точно такива, за които съм спомела - ВЕРВАЙ МИ, имам опит!

До учителя и SS - кой беше казал Аз може да не подкрепям твоето мнение, но ще се боря винаги за правото ти да го отстояваш. За вас инакомислещите са платени клакьори, дори не четете докрая. Тъжно е. А сега вие ми отговорете колко време ще имам, докато ме принудят да преместя детето си в детска градина, само защото майка му е на друго мнение. SS, сбъркал си човека.

Ех Вал, Вал, а аз си мислех, че ние , инженерите сма широко скроени хора. В момент, когато Президенство, Парламент, Министерски съвет са заляти от 50 000 /Петдесет хиляди, повтарям петдесет хиляди учители и не само учители, когато народа накрая започна да се осънава като гражданин ти ни занимаваш с госпожата на детето ти. Язък че толкова се мъчих от пет дни да ти наливам широк мироглед . Върни се и прочети всичко което съм писал. ДНЕС Е ЕДИН ГОЛЯМ ДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ . УЧИТЕЛИТЕ НИ ПОКАЗАХА , ЧЕ ВЪЗРОЖДЕНСКАТА ИСКРА Е ЖИВА . ТИ ПРОПУСНА ВЕЛИКИЯ МОМЕНТ . КОЛКО ЛИ ОЩЕ ВАЖНИ НЕЩА СИ ПРОПУСНАЛА В ЖИВОТА?

Вал, аз съм начален учител. И не заработвам допълнително. Нямам време и сили за друга работа. Колегите ми също не го правят. Живея мизерно, влагам от заплатата си за интернет, хартия и мастило за принтера, за да създам нещо по-интересно за учениците си. Всеки ден след часовете отделям маса време да се подготвя за следващия ден. Ела и наблюдавай. Но недей да лъжеш, Вал! И попитай вашата община защо не плаща курсовете по интереси на децата, а си принудена ти да ги плащаш? Защото, ако се отделяха достатъчно пари откъдето трябва, на теб намаше да ти се налага да плащаш танци, език и т.н. И нямаше да смяташ колко пари отиват в джоба на учителя, защото , съгласи се, и той не трябва да работи безплатно. Не разбираш от образование, Вал. Не са ти ясни много неща. Затова, моля те по-добре не давай мнение, защото то е некомпретентно. А тези, които се отзовават на обявите са пенсионирани учители с по 100 лв пенсия. Те са от ония, старите, добрите. Да мрат ли? Имат какво да предложат - правят го. Не си компетентна.

И това ли аз да ти кажа:))) Всичко, което пишеш е вярно. Не е правилно, че не ти дават касова бележка. Но и тези занимания, които изреди не са задължителни. Секция по футбол мога да водя и аз, макар никога да не съм бил футболист и да нямам педагогическа квалификация. Но за тези неща, за тази нерегламентираност се обърни към управляващите и ги питай тях. От тях искай отговорност. Другият вариант е саморазправата. Това е недемократично. Нали? Ако се сетиш каква книга си ми подарила и ми кажеш и ако е тази, която аз съм получил, то аз ще ти кажа тогава къде си учила. Но тогава ти би се досетила и сама - в моето училище.

Мислих, мислих, па вече ми прекипя. Интелигентната госпожа от градината днес беше нацупена и с променено отношение към детето ми, защото, видите ли, имах смелостта да кажа: - Подкрепям икономическите ви искания, НЕ подкрепям стачката. Имам си основания и мотиви, мнението си е мое, лично. Сега да се върнем на развенчаването на митовете: 1. Само учителите по литература и математика давали частни уроци - ЛЪЖА. В детската градина има 4 свободно избираеми групи - по футбол, по народни танци, по приложни изкуства, по английски - всички, които водят тези занимания, трябва задължително да бъдат със специалност ПЕДАГОГИКА - оттук следва, че това са учители, не могат да бъдат други. За това допълнително занимание на дете се плащат 15 лв. При 10 групи по 20 деца 200 деца, хайде само половината да посещават определено занятие - сметнете 4 човека колко пари си делят на месец. При това до днес не съм получила нито една квитанция за плащането, което съм направила. 2. Учителите в началното училище, а и госпожите не можели да заработват допълнително - ЛЪЖА - пуснете една обява, че търсите човек за почасово гледане на дете, пак гледайте сеир. Браво, учители, успяхте да настроите всички против вас. ЕВАЛА, МАШАЛА, АФЕРИМ!!!!! Дано SS се включи, дето ме припознава за негова съученичка. Всъщност знаеш ли къде съм учила?

obrazovanieto ni e na mnogo nisko nivo - za tova sa vinovni vsichki pravitelstva - pozvolixa na chetvurtoklasnizi da stanat miloneri ...... a sega uchitelite sa vinovni - uchenizite im imat poveche dzobni pari na den troini zaplati za uchitelite i za vsichki koito se zanimavat s nauka - sramota - mutri ste ni upravliavat

да пише на кирилица не на латиница

За съжаление,колкото и да е болно и неприятно-няма какво да се лъжем-целта на правителството е да смаже интелигенцията в България,а големите заплати да се дават на простите и манипулирани хора:(((

Е бре;-) (10.10.2007 г. 18:17ч.) Ти нямаш гънки приятелю. Никои от рода ми не е комунист. Имам 2 вицши образования и безброи кфалификации . като стигнеш моето ниво ела да говорим. Не се правя на баровец, просто не харесвам рекетьори и неудачници дето само мрънкат. Които иска намира начин които не иска намира причина. Аз съм си намерил начин. Намери си и ти. както и тъпите даскали. Аз проблем нямам от 3 дена детето ми е в частно училище. плащам 600 лева месечно и съм доволен. Язък за децата дето си патят от тъпите даскали и от разбирачи като теб.

Stanishev mai e za pensia. shte mu dadem edna uchitelska.

Притеснявам се от евентуален провал на учебната година, но още повече се притеснявам за образованието на децата си при сегашното отношение към учителите: най-кадърните напускат или изобщо не желаят да станат учители заради ниския (даже никаквия!) престиж на професията. Ако учителските заплати бяха по 1000 лв, едва ли някой щеше да нарича учителите даскали, скапани и т.н. и за учителските места щеше да има конкурси с по няколко кандидати. Всъщност, продуктът на учителите доста успешно се изнася - всяка година няколко хиляди техни възпитаници са приети в чуждестранни университети. Държавната администрация, полицията и съдът могат ли да се похвалят с такива резултати? Недостатъците в образователната ни система не идват от качествата на учителите (или липсата на такива), а от неспособността на управляващите, в случая ръководството на МОН и правителството на Станишев, да проведат адекватни реформи. Подкрепям учителите и им желая успех!

Само питам. Знае ли някой дали изобщо съществува учител декларирал приходи от частни уроци. Там става дума за суми от 15-20 лева на час.

Stanishev mai e za pensia. shte mu dadem edna uchitelska.

Правителството е супер! Аз откъде мислите че имам 1 500 000 000 долара? Хвала на такЪви правителства!

Има мнго истина в прежде написаните коментари. Българските политици и правителства трябва да започнат програма за изграждане на средна класа. Ясно е че се налапаха до сега за 17-20г. Трябва да се спрат всички кранчета от където изтича народна пара. Например: Разходите за 240 депутати са немислими. На България не санужни повече от 100. Да намалят отпуснатите ин бюджети за какви ли не дейности. Лапането е там затова има толкова кандидати. Щом лошо работят няма да им се плаща и т.н.. За стачката, синдикатите и правителството: Не знам защо никой не се сеща да каже истината например: В EU как е структурирано обществото къде се намират по заплащане учители, полицаи, доктори, съдии, пожарникари, митничари, държ. администрация идр. След като се знае кой какъв е и къде се намира в обществото нещата ще бъдат много ясни и лесни. Няма да откриваме топлата вода а вървим към тези нива на заплащане само, че пресметнати към нашите възможности ( мин. заплата, средна заплата, БВП идр. ) Така всеки ще знае като учи за учител къде ще бъде в обществото после. След като това се каже ясно ще отпадне нуждата от Синдикатите. В момента те само подклаждат огъня, лъжат хората да им повярват колко са велики и така побутват по малко различните професии( доктори, учители, лесничеи идр.) след което им казват а сега си плащайте Членският внос.

най-накрая някой да се изкаже нормално напълно съм съгласна с теб а пенсионера който толкова ги защитава да пише на латиница като е толкова за българското

Na strana na uchitelite sam, zashtoto istinata i interesa na Balgaria e na tyahna strana. Podkrepete uchitelite, podkrepete badashteto na Balgaria!

Е бре;-) (10.10.2007 г. 18:17ч.) Ти нямаш гънки приятелю. Никои от рода ми не е комунист. Имам 2 вицши образования и безброи кфалификации . като стигнеш моето ниво ела да говорим. Не се правя на баровец, просто не харесвам рекетьори и неудачници дето само мрънкат. Които иска намира начин които не иска намира причина. Аз съм си намерил начин. Намери си и ти. както и тъпите даскали. Аз проблем нямам от 3 дена детето ми е в частно училище. плащам 600 лева месечно и съм доволен. Язък за децата дето си патят от тъпите даскали и от разбирачи като теб.

Не е толкова трудно да се реши проблема. 1.СЪКРАЩЕ ДО НОРМАЛНО СЪОТНОШЕНИЕ НА СУМАТА ОТ УЧИТЕЛИ И ДРУГИ ЗАЕТИ В ОБРАЗОВАНИЕТО КЪМ УЧЕНИЦИ. 2.ПРЕМАХВАНЕ НА ИЗЛИШНИТЕ УЧЕБНИ ДИСЦИПЛИНИ,КАТО МУЗИКА,ПЕЕНЕ И ДР.ФИЗКУЛТУРА В ПРАШНИ САЛОНИ НЕ ПОДОБРЯВА ЗДРАВЕТО НА УЧЕНИЦИТЕ, А ГО ВЛОШАВА. 3.НАМАЛЯВА ОБЕМА НА ИЗУЧАВАНИЯ МАТЕРИАЛ, СЪОТВЕТНО ЧАСОВЕТЕ И УЧИТЕЛИТЕ ПО ЛИТЕРАТУРА, ФИЛОСОФИЯ,ИСТОРИЯ,ГЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛНИТЕ РАЗХОДИ НА УЧИЛИЩАТА, КАТО ЗНАМЕНА, ЛОЗУНГИ,ПЛАКАТИ, УЧИЛИЩНИ МУЗИКИ,УНИФОРМИ И ДРУГИ ФЕОДАЛНИ ОСТАТЪЦИ.

Предлагам всички подкрепящи учителската стачка да дарят по 100 лв. и така ще се съберат пари за увеличение на заплатите им. Това е подкрепа , а не подписите. Аз няма да дам.

Ot komentariite se vizhda, che kralskoto voynstvo na upravlyavashite se nadiga sreshtu uchitelite. Ne si igrayte s oganya! Tarpenieto na naroda se izcherpva! Protakaneto na stachkata shte dovede do svalyane na tova nekadarno, prodazhno i kradlivo pravitelstvo.Protivo uchitelite na vsichki ostanali - roditeli, pensioneri, lekari. Nyama da mine! A Sergeycho e zhalak palyacho, kukla na kontsi, visokogovoritel na batkovtsite mu. Da podkrepim uchitelite!

Яни, няма да е лошо да се пробваш за учител, да видиш колко е хубаво като работиш по половин работен ден, а другата половина я прекарваш в подготвяне на уроци, проверяване на контролни и т.н. ааааа и на края на месеца получаваш 280 лв. WOW!!!!! Една продавачка със средно образование взема 3 пъти на това.... Нямам коментар, освен следното ... Стачкувайте, защото развалянето на седенки говори колко Ви уважават!!!!!! Но няма значение, защото техните деца се обарзоват в далечни университети, за което плащаме ние!!!

Яни, няма да е лошо да се пробваш за учител, да видиш колко е хубаво като работиш по половин работен ден, а другата половина я прекарваш в подготвяне на уроци, проверяване на контролни и т.н. ааааа и на края на месеца получаваш 280 лв. WOW!!!!! Една продавачка със средно образование взема 3 пъти на това.... Нямам коментар, освен следното ... Стачкувайте, защото развалянето на седенки говори колко Ви уважават!!!!!! Но няма значение, защото техните деца се обарзоват в далечни университети, за което плащаме ние!!!

Абе, учителите, я стига вече! Искам всички в България да получават европейски заплати, ама в момента повече искам да живея в стабилна държава.

Г-н Станишев,продайте скъпите служебни коли на Народното събрание, ревизирайте безумните разходи за избори,съкратете депутатите,които така или иначе почти не стъпват в заседателните зали,а въртят частен бизнес на гърба на нас,работещите,които ви плащаме заплатите и ще се освободят средства.Елементарна математическа сметка!Аз искам хората,които отговарят за образованието на детето ми да бъдат мотивирани и добре платени, а не да работя за депутати,народни представители-лентяи и търтеи на наш гръб,които с нищо не допринасят за тази държава!Г-н Станишев, Г-н Вълчев и всички Господа недосегаеми,Най-мека възглавница е ЧИСТАТА СЪВЕСТ!Вие спите ли добре?Или безочието ви ви е подтиснало сивите клетки???

Не другарю Стани-шеф, не да докараме хипер инфлация. Вие докарвате хипер излишък, но само за обръчи. Ние искаме да ви изкараме оттам. Ако помните другарю, навремето с камъни ви изкараха!

Пее се по мелодията на песента на Милена: Писна ми... (Омръзна ми да светя като крушка...) Омръзн ни да бъдем неразбрани... Омръз ни покорно да мълчим... Омръзна ни да бъдем все призвани Във блатото си кротко да търпим Омръзна ни вълкът пастир да бъде Омръзна ни овце да ни брои Омръзна ни магаре да ни води А ний покорно стадо да вървим. Омръзна ни от глупави реформи Във хаос по-голям да се въртим Омръзна ни във битки неуморни Правителст министри да крепим! От днес нататък няма да сме стадо, От днес натаък няма да търпим. От днес нататък ще сме хора, Достойнството си с чест ще защитим! По митингите изпята от всички песента е СУПЕР!

Пее се по мелодията на песента на Милена: Писна ми... (Омръзна ми да светя като крушка...) Омръзн ни да бъдем неразбрани... Омръз ни покорно да мълчим... Омръзна ни да бъдем все призвани Във блатото си кротко да търпим Омръзна ни вълкът пастир да бъде Омръзна ни овце да ни брои Омръзна ни магаре да ни води А ний покорно стадо да вървим. Омръзна ни от глупави реформи Във хаос по-голям да се въртим Омръзна ни във битки неуморни Правителст министри да крепим! От днес нататък няма да сме стадо, От днес натаък няма да търпим. От днес нататък ще сме хора, Достойнството си с чест ще защитим! По митингите изпята от всички песента е СУПЕР!