Коментари - 2-ри сме в света по ценови ръст на имоти | dnes.dir.bg
назад

2-ри сме в света по ценови ръст на имоти

България е отчела значителното увеличение от 27,07 процента на цените на жилищата през второто тримесечие на 2007 година, което я нарежда на второ място в световната листа след Латвия.

Обратно в новината

Коментари - 2-ри сме в света по ценови ръст на имоти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютно съм съгласна с Практик. В България което се вдигне веднъж нагоре като цени, не сме видели да пада..За всичко се отнася, но особено за имотите..Кога през последните години, дори на кризи, имотите са паднали...И какво сравняваме пазара на имоти в САЩ и Англия с нашия..Нямат абсолютно нищо общо нито като практика, нито като цени, нито като трендове...Така че ни чака още по-голяма поскъпване в бъдеще, може би ще е по-плавно и с по-малки проценти, но няма да ни става по-евтино или по-лесно... А за следващите поколения млади българи се съмнявам, че изобщо ще бъде възможно да имат собствени жилища, както е било с родителите им..така е навсякъде по белия свят, така ще стане и у нас..нали сме в ЕС.. Наеми цял живот или ипотеки за по 30-35 години..

Вие луди ли сте ? Че зь тези измислени ,високи цени , кой нормален българин ще купи апартамент в България. Тук там се намират някои престарели бедни англичани. Кой европеец ще остави раят и да го замени със селска къща? Ха хааааааа Че и аз си купих в чужбина апартамент,но жевеем в нормална среда и обстановка- не ми изтупват над главата покривки пълни с пилешки огризки , нито пък има шум от пияни кавгаджийски истории, нито ми мирише на умрели плахоци и гарги в коридорите . Наоколо сме заобиколени от паркове, цветя, фонтани и регулирано градско движение. Оставет балъците да купуват имоти, така поне да има кой да плаща данъци след 20010 година. Сега никой не пише и не говори за данък сграда.Един апартамент,който днес се предлага на бомбастична цена и не се плаща висок данък след това, е фалшиво имотно състояние. След 20010 г.-влизането на евромонетата ,щи разкаже играта на хитреците, а ще изгорят сегашните покупачи.Че тогава няма и да има на кого да продадат закупените имоти... Представет си ,предлагат се апартаменти за цени равни в държави с висок стандарт. България е отровена и продължава да се отравя от шопите,които ,използвайки географското си поможение, бързат да грабят и замърсяват България културалменте. Ср ме е когато някоя шопска квачка, забулена от нощен грим през деня, се ежи като попово прасе и вместо да работи за културното обслужване , в един бар например, се пъчи ,муси и с аругантност ,ти бутне някоя счупена чаша кафе, или ти вземе цена ,пет пъти по-висока от нормалната. Абе ,кокошко, квачке, чужденецът си знае ,че трябва да остави бакшиш,но на хора с култура, не на патки като много из София

За бога братя не купувайте надценените имоти в европа има по-добри и на по-ниска цена тука е скъпо и грозно

Успокоявайте се, щели да паднат цените! - ей сега! Къде сте виждали някъде това да стане? В най-добрият случай ще се задържат на това си ниво....

Цените ще продължават да се покачват, но само за определени райони, градове и качествени жилища. Старите панелки трябва да поевтинеят. В София няма как да стане по-евтино защото само в София има работа. Хората от провинцията затова бягат натам. Бях безработна и знам какво е. Работейки на прилична работа и с прилична заплата се усещаш човек. После ти е нужно жилище, в което да си спокоен/а и така балонът на кредитите се надува...

nishto nee poskapnalo. Zenata na edin imot se opredelq ot 3 neshta 1. ot mqstoto 2. mqstoto 3. mqstoto i toi struva tochno tolkova kolkoto si platil

Много обичам да купувам апартаменти в България.

С тези 300% какво ще продадеш? Панелка в Люлин, без инфраструктура ли :) Е, може и да има балъци. И какво ще ме накара да купя смотана кутийка вместо апартамент в нормална държава? Ходил ли си в чужбина? Е, ако си - като си се връщал да ти прави впечатление каква мизерия е тук? И що трябва да дам пари колкото за имот в чужбина?

Спокойно. Кризата от 1997 наближава! При спекулата печелят първите. Изгарят всички останали!

БРАВО! Таз година втори, догодина - Първенци!

Високите цени на имотите в София се дължат на близостта до Кремиковци. Не се налага да се взимат витамини и минерали, защото ги има в изобилие във въздуха, което вдига цената на имотите и ги прави много атрактивни! Проверк започва след излязла в медиите информация, че в завода се използва канцерогенен железен концентрат от Англия. През миналата 2006 г. е работено с железорудни суровини бразилска руда, михайловски и лебедински концентрат, бразилски, михайловски, полтавски и лебедински пелети.

Няма осъдителни присъди на важни лица, замесени в трафик на наркотици или други сериозни престъпления, включително организирана престъпност, корупция и пране на пари. Като източници на значителни печалби за организираната престъпност в България и за последващо пране на пари в страната посредством СТРОИТЕЛСТВО, са още финансовите престъпления, трафикът на хора и стоки , данъчните измами, банковите измами и тези с кредитни карти. контрабанда на горива, склоняване към проституция, трафик на хора. Парите изпращани и от 2 млн емигранти на техните роднини също се вкарват в покупка на излишни имоти в пренаселена София, Банско и морето.

Didi, kato ti cheta komentara i imam chuvstvoto che si go prikazvash kolkoto da ne zaspish. V Anglia jilishtata bili po skapi ot BG, imalo iziskvane staite da sa dvoini zaradi globalnoto zatopliane....... Po elementaren komentar otdavna ne biah chel

Жилищата в страната в момента са по скъпи от Англия,а за качество изобщо не може да се говори.Tам включително има изисквания стените да са двойни ,поради глобалното затопляне.

балонът се надууува, надууува, надууува, надувайте момчетааа, да стане на парчетаа!!!! - спомняте ли си я тая песничка от детската градина??? :)

Cenite ste se kachat s nai malko 300 % sledvastite 5 godini. TAKA CHE KUPUVAITE SEGA. NE SE CHUDETE.

В САЩ има индекс който се базира на крайните продажните цени (а не исканата цена) на имотите, като се сравняват продажби на един и същи имот. В БГ май не се ползва такова нещо и има много място за спекула и стъкмистика....

Банките надуват балона - селяните им робуват или гърмят или и двете... стара пиеса изиграна вече отдавна в развитите държави :/

2-ри сме в света по ценови ръст на имоти и по ръст на инфлацията.

МИ КАТО СТЕ КРЕТЕНИ И КУПУВАТЕ КОЙ ВИИ КРИВ????АЗ ПРОДАДОХ ВЕЧЕ ЕДИН СЕГА ОЩЕ ЕДИН ГЛАСЯ И СИ СВИРКАМ.КАТО ИМА ИДИОТИ ТАКА ЩЕ Е.

A nai-interesnoto e che niakoi stroiteli ne iskat i da prodawat :-). E towa e paradoks, rezerwirat wsichko, zashtoto cenite wse rastat :-( Dokoga li ????

МИ КАТО СТЕ КРЕТЕНИ И КУПУВАТЕ КОЙ ВИИ КРИВ????АЗ ПРОДАДОХ ВЕЧЕ ЕДИН СЕГА ОЩЕ ЕДИН ГЛАСЯ И СИ СВИРКАМ.КАТО ИМА ИДИОТИ ТАКА ЩЕ Е.

Рекламира се ръст на цените, за да се повиши търсенето, но уви това не е безкраен празник.Цените растат само в обявите за предлагане, реалните сделки са друго нещо. Цените изпревариха инфлацията, а сега накъде.Пазара е в позиция на изчакване да гръмне балона, тъй като броя на сключените сделки на предлаганите цени пада.

Браво. Учителите са виновни за повишението на цените на апртамените. Сега като им направят заплатите по 600 лева, всички ще тръгнат да си купуват апартаменти.Как може да се пише това. Нали за инфлацията бяха виновни китайците, после румънците, после туристите, а сега още не са повишили заплатите на учителите и се говори, че до края на годината инфлацията ще е шокова. А цените на апартамените се повишиха, заради жилищните кредити които отпускат банките . стойността на която се продават апартамените, няма нищо общо със сойността на която се строи. Защо никой не пита за големвите печалби от строителните фирми.

Наблюдения: апартаменти се продават с 5000 евро отгоре такса ако мине. Същите тия обяви стоят с месеци във вестниците и сайтовете. Промянат е качване с 5000 евро или закръгляне до 1000 евро на квадрат. В резултат на това има панелки в Люлин с тая цена на квадрат, и тухлени в Лозенец- иди разбери. Междувреме британски купувачи продават с 40 на сто надолу от миналата година, а кризата в САЩ си продължава. Доста нови кооперации хич не светят вечер.

Към JFK - явно си брокер, драги...това, че броят на имотите в Банско е ограничен можеш да пробваш да го кажеш на някой неграмотен англичанин, ако имаш късмет да го намериш... щото ние тука си знаем, че там тази година вече НИКОЙ НИЩО НЕ УСПЯВА ДА ПРОДАДЕ, а инвеститорите са се панирали и търсят балами да изкупят целите им обекти на едро по 600 Euro. Ама свършват малко по малко баламите, и скоро в цялата страна ще е така. :)

Балонът се надувааа, надуваа, надуваа! Надувайте момчета да стане на парчетаааа! БУМ!

Няма нищо чудно - първо изходната база е много ниска, второ инфлацията доста голяма. Цените на горимата и другите продукти растат. Спира се вноса на евтини китайски стоки и на пазара остават скъпите. Заплатите на шофьорите се дигнаха, учителите очакват увеличение. Другите професии също трябва да получат повече ... В тази обстановка не бива да се чудим, че и апартаментите поскъпват. Още повече, че техния брой (на атрактивни места - като Центъра на града, по морето, Банско и т.н.) е ограничен, и като се запълни няма как да се сдобиеш с такъв... освен ако не дадеш повече...

Az ne bih si kupil nishto. Dori sam si stroja kashta. Izliza mi s okolo 5 pati po-evtino.

за бога братя купувайте

Те нека си качват, ама и да си намерят хора да им ги купуват. След няколко години ще започнат да падат и то драстично, поради липса на купувачи.

Цената на жилищата и наемите е право пропорционална на броя на хората, които напускат България. Ето това е една от главните причини - алчността на стротели-наемодатели После обвиняваме кой ли не.

Ei, agenciite za nedvijimi imoti i stroitelnite kompanii - ama molia vi se, kak taka Latvia 6te ni izprevarva!!!!! Umat mi ne go pobira kak druga darjava e nadminala rezultatite ot titani4nite vi usilia da napravite neprodavaema nedvijimata sobstvenost u nas! Q se stqgaite i sledva6toto trimese4ie da gi izduhame tia latviici!

и това е защото заплатите са ни скочили с поне 50% и инфлацията е максимум 2%, нормално да е така, иначе какво ще си правим парите...

Абсолютно съм съгласна с Практик. В България което се вдигне веднъж нагоре като цени, не сме видели да пада..За всичко се отнася, но особено за имотите..Кога през последните години, дори на кризи, имотите са паднали...И какво сравняваме пазара на имоти в САЩ и Англия с нашия..Нямат абсолютно нищо общо нито като практика, нито като цени, нито като трендове...Така че ни чака още по-голяма поскъпване в бъдеще, може би ще е по-плавно и с по-малки проценти, но няма да ни става по-евтино или по-лесно... А за следващите поколения млади българи се съмнявам, че изобщо ще бъде възможно да имат собствени жилища, както е било с родителите им..така е навсякъде по белия свят, така ще стане и у нас..нали сме в ЕС.. Наеми цял живот или ипотеки за по 30-35 години..

Абсолютно съм съгласна с Практик. В България което се вдигне веднъж нагоре като цени, не сме видели да пада..За всичко се отнася, но особено за имотите..Кога през последните години, дори на кризи, имотите са паднали...И какво сравняваме пазара на имоти в САЩ и Англия с нашия..Нямат абсолютно нищо общо нито като практика, нито като цени, нито като трендове...Така че ни чака още по-голяма поскъпване в бъдеще, може би ще е по-плавно и с по-малки проценти, но няма да ни става по-евтино или по-лесно... А за следващите поколения млади българи се съмнявам, че изобщо ще бъде възможно да имат собствени жилища, както е било с родителите им..така е навсякъде по белия свят, така ще стане и у нас..нали сме в ЕС.. Наеми цял живот или ипотеки за по 30-35 години..

Абсолютно съм съгласна с Практик. В България което се вдигне веднъж нагоре като цени, не сме видели да пада..За всичко се отнася, но особено за имотите..Кога през последните години, дори на кризи, имотите са паднали...И какво сравняваме пазара на имоти в САЩ и Англия с нашия..Нямат абсолютно нищо общо нито като практика, нито като цени, нито като трендове...Така че ни чака още по-голяма поскъпване в бъдеще, може би ще е по-плавно и с по-малки проценти, но няма да ни става по-евтино или по-лесно... А за следващите поколения млади българи се съмнявам, че изобщо ще бъде възможно да имат собствени жилища, както е било с родителите им..така е навсякъде по белия свят, така ще стане и у нас..нали сме в ЕС.. Наеми цял живот или ипотеки за по 30-35 години..

Строителните фирми разполагат с толкова много пари, че хич не държат на ликвидността им. Интересно, защо държавата не ги задължи да си плащат данък сгради поне!