Слаб е интересът към безплатното саниране във Варна

Година след старта на информационната кампания за саниране, интересът към националната програма във Варна продължава да е нисък.

Обратно в новината

Коментари - Слаб е интересът към безплатното саниране във Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кое в България за 26 години стана като в Германия, Чехия, Унгария и където и да е другаде по света?! Тука мутрагените не се наплюскаха и не се награбиха, та накрая посегнаха и на последното, което има българина - собствения му дом! И това стана след изрична заповед от един бивш държавен секретар на САЩ! Ако беше наистина безплатно, държавата щеше да го е направила вече отдавна без да са нужни никакви сдружения и всякаква бюрокрация! Безплатно е само сиренето в капана за мишки!

По-надолу писаха - безплатен обяд НЯМА. Ами като е безплатно, да дойдат, обследват и изпълнят, аз ще осигуря време и достъп, то сдружения, то купища бумаги, то условия. Като давате за пример Германия, що в сайта на министерството(нашето) я няма немската уредба на тяхното саниране, едно към едно преведена и заверена, дейности, протоколи за приемане, пък тогава да сравняваме. Щот така се убеждават хора, повече от 25 г лъгани. Ами знаете ли за "допуските" в нашата наредба, че ако фирма представи проект за саниране според изискванията я режат да занижи изолацията, щото видите ли, приели 10% отклонение допустимо , ама по дефолт само за влошаване на параметрите. Що не направят показно саниране на един общински блок - няма да имат никакви проблеми с процедурите. И да поставят до този блок един фургон с документацията, проектите, обследването, договорите, да има компетентен човек да дава информация и да е достъпно всеки да отиде, види, пита. А сега - разпиши документите и не питай повече.

Лилето се изцвъцка пак по най просташкия начин.Ех , ако имаха управляващите само мъничко мозък и по-малко алчност , действително щяхме да сме Швейцария на балканите

Кви напъни има само лелеййй. Ми онзи ден опакован блок в Димитровград прокапал уж правил ипокрива уж и накрая между стената и изолацията вода тече. Хехехехех саниране хаха направо си е живо миниране!

Глупави "византийци" и пришълци със селски манталитет са повечето хора във Варна. Като живущ в нашия блок и разбиращ от тези работи човек, се опитвах да убедя моите съседи, след като им представих напълно безплатно разпечатана и готова за подписване цялата документация по този проект за всеки отделен вход (7 входа и около 170 апартамента). Само изгубих ценно лично време от няколко дни! Такъв народ от овце напълно си заслужава съдбата!

положението е такова не само във Варна, доста овце има и в София, напр в моя блок ж кв Младост. Не искали саниране , щели да им вземат апартаментите, като тъпи говеда и овце са. Програмите за саниране трябва да са задължителни, за да се избегнат проблемите на разумните граждани с простите им съседи.

Абе Лилянчо лелин, защо си мислиш, че от тия 170 апартамента ти се извъди най-умното на леля? Ами хората не искат да ги заробват бе чадо! Та се питам кой е овцЪта в случая - дали ти, или те? Безплатен обяд леля няма! Както казваше баба ти - без пари мама на тати не дава!

Ти хубаво си изпечатал документацията, ама прочете ли я?

Един милиард се намериха за саниране, там далаверата е гарантирана, а за покриване на лихвоточките -НЯМА. Няма защото крадливите ни управници не могат да се облажат. БЕЗСРАМНИЦИ.

Аз пък се чудя, защо повече от година след подписването на първите договори с общината, още нищо не се прави?

Големи глупаци сме!!! Ама няма как 300 000 варненци да отидат в Прага, Берлин, Будапеща и т.н. и да видят как изглеждат бившите панелки. Като магаре на мост се опъваме, Тома неверни е нищо пред БГ-песимизма

В Берлин по точно Източен Берлин се направи истински основен ремонт на панелките. Обновиха се фасадите, дограмата, ел. и ВиК исталациите и НАЙ-ВАЖНОТО ИЗВЪРШИ СЕ УКРЕПВАНЕ НА ПАНЕЛИТЕ И УКРЕПВАНЕ НА ЦЯЛАТА СГРАДА. ТУК ПРОСТО СЕ ПОВИШАВА ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ НА СГРАДАТА! То така се и казва самата програма. Няма саниране или реиновиране да използвам тез чуждоземни думи с които лъготят. В Берлин и надруги места от бившата ГДР се направи укрепване на панелите. С стиропор укрепване не става!

Kолко пъти българина е лъган, посочи едно нещо направено по време на "демокрацията", което да е качествено и да не е на гърба на бедният народ!!! (Без европейските пари, защото и те са от нашия джоб)

Алооо, ти и другия като тебе тука сте глупаци наистина! Кое в България за 26 години стана като в Германия, Чехия, Унгария и където и да е другаде по света?! Кое, питам?! Тука мутрагените не се наплюскаха и не се награбиха, та накрая посегнаха и на последното , което има българина - собствения му дом! Ако беше наистина безплатно, държавата щеше да го е направила вече отдавна без да са нужни никакви сдружения и всякаква бюрокрация! Безплатно е само сиренето в капана за мишки!

Безплатна манджа няма , освен ако не си циганин в тази държава.

Има - по европроекти. Това, което ме успокоява от нашата си, варненската, простотия е, че поне в другите градове ще се възползват хората. А ние нали сме си всичките баровци - ще си платим след това от джоба да го направим същото.

А споко, и в другите градове е същото. Вече втора година убеждаваме трима собственика от целия блок(144 ап.), че няма страшно, но не! Единака си е свикнал сам да е и нищо друго не го интересува. Това е: От 40 години е излязъл от село, но селото не е излязло от него!!!

"Глупави" варненци !!! Вместо да повярват на Павлова, слушайки я в препълнената зала на Община Варна и да услужат на сътрапезниците й с подписване на договори за кредит, наричани за по-приемливи "Договори за безвъзмездно финансиране", те се инатят, проявяват се като невъзпитани, неуслужливи :-(