Главният архитект на столичния район ”Младост” е уволнен

Главният архитект на столичния район "Младост" е освободен от длъжност заради "изключително смущаващи факти" в работата му.

Обратно в новината

Коментари - Главният архитект на столичния район ”Младост” е уволнен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обаче Данчето погази одобрения устройствен план на Младост и построи "новия" Малинов зад Хит - място за отдих и спортна зала по план!

и той пропадна :-)

нали на архитектите от общината е дадено ПРАВОТО ДА ПРОМЕНЯТ, АКТУАЛИЗИРАТ, РАЗРЕШАВАТ, ЗАБРАНЯВАТ И т.н. - за този труд им се заплаща с бюджетни средства. Защо тоя който плаща досега се прави на сляп, а ние ще си пишем още много дълго - кой му пука за гражданската позиция!!??? Сега ще си направят комисии и комисийки от свои хора деликатно и изкусно ще прехвърлят отговорността я върху някой закон или партия - резултат никакъв!

говоря за Подробни устройствени планове (ПУП) на сайта на СО и този на Младост е влязъл в сила преди 7-8 години!

Браво Фандъкова! Похвално, както се казва! Ама като си почнала, карай наред - и без да прескачаш ... Така, уверявам те, ще се наложи да уволниш още 23 колеги на въпросния, защото няма в София район, където т.н. главни архитекти да не командват "далаверата". А тя (далаверата, де) е повсеместна. Съсипаха града ни и после се чудите, защо малкте били лошо възпитани! Лошо възпитани са, защото градският облик и градската среда възпитават. И още един въпрос, ама мнооого важен: Вярно ли е, че компрометираният участък от метрото е с гаранция една година? Защото ако е вярно, то твоята оставка, Фандъкова, трябваше да си я подадеш вчера

Koга ще видим събаряне на незаконни сгради в Младост, кога най-после ще видим некорумпиран архитект с визия за нормално и модерно градоустройство? Докога ще търпим градът да се превръща в чайнатаун? ... все риторични въпроси май.

кметицата да провери в младост4 зад технополис блокчетата как са заградени тревни площи и построени гаражи подлези и цели апартаменти от граждани незаконно

Първите етажи на тези блокчета по нотариален акт вървят с градинката. Виж строежчетата в тях може да са незаконни, но градинките са си техни. Има още 3 блока в Младост 4 с такива градинки към апартамените на партерен етаж, но са високите блокове до новото Фантастико.

Всичките са кадри на Диков! Далаверата им е обща! Данчето само бе отгоре чадър! Хванали са се на хорце и няма пускане! Трябва да си съвсем ударил през просото и то сам за да те "опраскат"! Да не мислите, че Диков си отиде сам? Вече стана неудобен за опекуните с това, че може да ги компрометира и елегантно го отстранеха с "почести"!

също е в общ.Младост е тук е страшно особено блоковете изолирани няма редовен градски транспорт но пък кал бол след репортаж по бтв насипаха чакъл който водата отнесе зелените площи са върнати на собственици и път до жилищата няма кой ли ги е върнал??????

Тези блокове са строени началото на 80г. от тогава обещания обещания думи думи за гласове а на изборите къде бяхте гласувахте за старото управление значи сте доволни....????

крайно време е данка да бъде подведена под отговорност заедно с покровителите й, с които делят... В Младост 2 не остана място незастроено, както около, в т.ч. в траповете и бившия канал, така и между блоковете... ако видите в карето между блокове 206, 207 и 209 колко нагъсто са наблъскани и продължават да се строят все нови "блокчета"... най-доволни от цялата игра, освен крадливите чиновници, са "предприемачите" и строителните работници... Докога ще продължава тази мръсна мутренска крадли4ва корумпирана престъпна практика? Данка и нейният самовлюбен Боко ще трябва да отговарят за голямата далавера с продажбата и разрушаването на Аско Деница и парка на безценица на турската фирма!

нашите крадци ще намерят спокойствие някъде - вече и по островите има всякакви гадни вируси

O това е ужасно. Взе едни милиони и сега не е гл. архитект. Какво ще си каже следващия гл. архитект?

Фандъова

Г-жо Фандъкова елате да се разходим по тротоарите в кв. Редута! Може да го направим и вечер за да видите, ако можете има ли улично осветление. Има в този квартал и едни незаконни гаражни клетки с които гледката става още по- прекрасна. КОГА ЩЕ МАХНЕТЕ УЖАСНИТЕ НЕЗАКОННИ ГАРАЖНИ КЛЕТКИ?

На възлово кръстовище - Сливница и Опълченска са барнали един автосервиз са 5 /6 клетки !! на зелените площи зад Бензиностанцията !! В почти самия център на София - сервиз за коли. Това е пример за КРЕЩЯЩА КОРУПЦИЯ , ДАЛАВЕРА !!!Може да е частна земята ,но архитекта прави цялстния облик на квартала т.е. яко се е нагушил !!! В центъра на града СЕРВИЗ за коли !! Ало ,кметицата , нали искаш да си гледаш София ??!! Ами гледай я по-внимателно !!! Зная, че и ти си получаваш лептата , ама да си виждала в центъра на Виена автосервиз ???!!! Бати корумпираните управници си имаме !!!

Студентски град и Дървеница същото положение - никакъв облик на новите сгради - всяка за себе си уникална, но не се връзва визуално със съседните, а за недостига от гаражи и места за паркиране около новото строителство...... пълно безхаберие - още с нанасянето на новодомците всички околни улици са блокирани с автомобили, голяма част от тях са направо в калта. Сещате се какво става като ги подкарат - от градската фирма за чистота денонощно трябва да мият улиците. Същото е около Центъра по хематология на бул."Кл.Охридски" - автомобили в калта..... Да се чуди човек има ли контрол и колко ли чантажии си получават заплатите от Общината без да си вършат съвестно работата....

Ами заведението Бар-Грил в Младост 3??????????Продадоха земя на второразрядни мутри между блоковете???

А на община Оборище КОГА!!!!!!

Трябва повечко ръководни кадри да се прегледат в община младост . От докторица в 25-то ДКЦ в общината уреждаща щерката с апартамент а синето кой знае с какво още освен със стопанисването на общински имот като заведение точно до бюрото по труда в младост 4 . Интересно е още как въпросното заведение толкова време съществува при положение че на ден има не повече от 7-8 клиента и има и назначен работник. Е такива магии стават в Младост

Младост се превърна в един запуснат квартал с едно безкрайно и безхаберно строителство.Всичко това пред очите на Фандъкова.Как тази ужасно корумпирана кметица още управлява? Кой я избира? Младост беше много приятен и чист квартал,имаше хубави малки градинки,които всички ние поддържахме. Сега улиците са ужасни,няма осветление,мръсно е,а зад метрото на мястото на стария пазар е една клоака. Кой е собственик на тази земя и защо не се направи красиво и светло?

Една птичка пролет не прави!

На това му се казва ГРАНДИОЗНА КОРУПЦИЯ!

Данчеееееееееее някакво обвинение няма ли да му турите или го пускате ей така за да не ви гепят вас за далаверите с Боко и Цецо Престъпникови??

ГЕРБ А ЗА ГЕРБ САМО ЛОШО МОГА ДА КАЖА СТРОЯТ НАВСЯКЪЗЕ НЕЗАКОННО ПОСЛЕ УЗАКОНЯВАТ ПРЕВЪРНАХА ГРАДА В ЕДИН БЕЗХАБЕРЕН ПОТЪНАЛ В ПРЕНАСЕЛВАНЕ ГРАД В МОМЕНТА СТЪРЧАТ КРАНОВЕ НА НОВИ БЛОКОВЕ КОИТО ИЗНИКНАХА ТОЧНО ПРЕДИ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ГИ ЗАПОЧНАХА КАКТО И В МЛАДОСТ 1 ДО 10 СОУ СТРОЯТ ТОЧНО ДО ГРАДИНКАТА И ВЛИЗАТ НАВЪТРЕ И ПОДГОТВЯТ МЕГА КОМПЛЕКС ТАМ ВСИЧКО СТАВА НАБЪРЗО И НЕЗАКОННО

В "Младост 4" построиха два колосални блока под прозорците на хората. Обещаха, че ще ги компенсират с парк. Върху общинската земя действително засадиха трева и направиха алея, след което заключиха парцела. Вероятно паркът тихомълком ще бъде присъединен към градинката на въпросните 2 блока. За земята под тях се водят дела, спечелени са на няколко инстанции, което не пречи на строителя да продава апартаменти.

В Младост 4 е трагедия голяма. Тези два блока са само върхът на айсберга. Ами новото Фантастико и паркингът му, който не се ползва и тротоарите пред магазина са превърнати в стоянка на таксита и се прескачат коли на тарикати спрели за малко... Липсата на осветление няма да коментирам, липсата на тротоар също, кофите за боклук са в кръстовището.. Изобщо ми иде тая районна" кметица да я поканя на една разходка из квартала, за да го види, защото Младост не се изчерпва с района на общината. Оо ами служителите на общината, които ежедневно нарушават закона за движение по пътищата, за да си ползват служебния паркин.... Пълна деградация, Младост се е устремил надолу с пълна сила...

Същото се случва в момента с карето между бул. Васил Левски, Сливница, Раковски и Дондуков. Точно преди изборите издадоха разрешение за строеж на 4 блока на две съседни преки. Имат по 20 апартамента и гаражи за по 5-6 коли. Изобщо как се позволява на мястото на къща с 3 апартамента да се строи блок с над 20 и това е законно?

Данчето събира парсата и я носи в Банкя.

На кои улици са тези блокчета? не виждам новостроящи се блокове в това каре.

Всичко което се случва в "Младост" е с подкрепата и съучастието на кметицата, за която е всеобща тайна, че е изключително корумпирана. Почти от всеки новопостроен блок, на нея й се предоставя апартамент. Първо на нея трябва да се потърси отговорност за безобразията в квартала.

Ха ами че елате и в Младост 3 да видите как на поляна 300 х 300 метра изникнаха 8 блока. Дето хем си подават солта през балконите хем нямат паркоместа и за 25% от апартаментите. И околните тротоари и зелени площи станаха непроходими.

...хем ви гътнаха и пазарчето.

То там едно време ни бяха футболните игрища. По цяло лято гонехме топката и нито дрога имаше, нито притеснения за родителите къде сме по тъмно

В Младост 2 ако метнеш камък по някое от новите блокчета в долната част на квартала, ще рикошира поне 3 пъти преди да падне на земята.

Тия блокове са пример за некачествено и опасно строителство.

Фандъкова има финансови интереси/облаги в Младост.

главният архитект на Младост не е ли подчинен на кметицата, която май беше лекар? Тя не подлежи ли на наказание, защото години наред си е затваряла очите? Да не би от вчера да има архитектът да има конфликт на интереси?

Сега ще го направят Главен архитект на София :)

А дали само архитектът е виновен??? Кметицата правила проверки и нищо не открила.... Само с уволнение ще мине без никакви наказателни присъди.

Младост е най-корумпираната община в София. То като се вземе предвид, колко пък Столичната община е корумпирана, сметайте какво е в Младост :( Ама си направиха архитектите и кметовете милионите, сега спокойни старини - без санкции, без наказания....

Не е само Младост 1 вижте и презастрояването в други квартали и там мирише на корупция, но този е станал неудобен и затова го махат.

Тук правихме подписка да си спасим паркчето, ама за сметка на това презастроиха и дерето към Студентски.

последните няколко проекта и му теглят шута !! Тя е вече втори мандат , преди нея Боко Тиквата също ,та кой е виновен - простия Софиянец ,който ги избира вече четири мандата !!!

а съд / присъда за тоА ще има ли ?

Oт над 10г. са тези "изключително смущаващи" неща а именно - безогледно застрояване на междублокови пространства. Кварталът в този си вид прилича на едно НИЩО ... а беше хубав някога.

Хей,модераторчето,защо избирателено ми скрихте текста-на кого накърнявам доброто име-на този ли,който открадна зеленината и дърветата на поколенията-и за тук ли да се съмняваме за чадъри

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КЪСНО - развалина е вече Младост, квартала където се родих, но отдавна не живея вече там. Продължава се със застрояването на Младост навсякъде - всяка педя свободно място.

Аз не съм от Младост, но имам същия проблем. Та въпросът ми е - къде отиде приятел, където е по-добре? Между другото, зоната около Окръжна болница още си е добре, надявам се. Там изкарах ученическите си години. :)

Все още не са я осрали, но имат апетит!

Твърде късно е Район Младост е най-грозното нещо в София, кьорав ще види, че щом така е застроен района, значи няма нито ред, нито акъл, а има голяма корупция при архитекта на района

След дъжд качулка. Ще се бутат ли сгради и да се върнат зелените площи? Едва ли ... Само главните действащи лица ще бъдат отстранени, за да им се даде възможност да харчат парите на някой остров.

Фандакова - шматко, трябва ли да се шуми, че да отсреляте доказан боклук. Всичката ви работа е една селска смотана работа. София е като курник. Лайна и мръсотия навсякъде. Направихте едно метро, лъснахте що годе жълтите павета да се пъчите пред Барозу или там който е, и вече чудо голямо. Нещастници лайняни.

С тези ,,изключително смущаващи факти " бе и кметицата на район Слатина и какво? Натрупаха си милионите и си живеят живота,а ние мааме за пенсия от 300лв/ако доживееме/.Само затвор и конфискация.

Браво, Данче! Голям боклук беше. Няма да е лошо да огедаш и районата кметица, че и тя не е много читава.

Цвета Авджиева се казва, доктор е /или поне беше/. Вчера я видях в общината - станала е огромно туловище, дебела, с гуша като на пеликан, шофьорчето я чакаше отпред и я откара нанякъде.