Стари водомери надуват 153 000 сметки в София

Надути сметки за вода ще платят 153 423-ма столичани заради стари водомери.

Обратно в новината

Коментари - Стари водомери надуват 153 000 сметки в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шефа на Софийска вода е Бруно Рош и е бил задържан в Румъния заради подкупи и търговия с влияние.Информацията е от 25 октомври 2015 година

Разбрахме, че са заведени 2500 дела срещу нередовни клиенти. А къде в групата на нередовните е групата на циганите и въобще неплащащите, и колко са те.

Теза кръвопийци се чудят откъде да събират все повече пари без да си мърдат пръста.Тази концесия трябва да се развали в най-скоро време.В Румъния прибраха на топло шеха на фирмата която клати и Софийска вода.Само , че там не си поплюват.Непрекъснато искат увеличение на цените.Пием хлор с пълна сила.Водата смърди на умрели лебеди.Вън концесионерите от България.

В относително новите цифрови водомери има 5 значещи цифри за куб. метри, т.е. водомерът е произведен да мери до 99999 куб.м. Ако приемем 20 к.м на месец, за една година означава 240 к.м. Следователно такъв водомер може да работи 416 години!!! За каква смяна говорим??

При проверка да не се нарушава фабричната пломба на водомерите! Само така гражданите ще са защитени от изнудване. Мая, ще провериш ли най-сетне тази лобистка наредба?!

Проверяващата фирма има право, законно, да маха фабричната пломба на водомера при проверката. И естествено негодните са много, защото възможността за манипулиране им е дадена в ръцете. И хем 20 лева за т.н. проверка, хем ти продават нов. Хубав бизнес.

считам, че който има интерес от изправни уреди, т.е. водоснабдяващите дружества, той трябва да поеме разходите по подмяна на въпросния уред. Все едно да кажа на комшийката да си купи нова прахосмукачка, че сегашната й е много шумна, например.

Доценте, по-тъжно от това да си беден е да си сноб и да си прост. Водата в България е много и все пак e грехота спрямо околната среда, да се пилее неразумно - например да си миеш колата с маркуч на улицата или да си поливаш доматите на село с чешмяна вода. Твоето е комплексарско мислене на човек, който дори и у нас не е успял да стигне до професор.

Виж Заспи, казваш, че е грехота да се пилее водата... Защо? Можеш ли да го докажеш? Конформизмът е често срещано явление... догмата е да се пести водата... но защо? Може ли да го докажеш? С формули, с логика. Много философски течения също обговарят спестяването. Съвременното мислене е еволюирало доста в тази област. Дори икономистите казват, че когато се спестява, то стоките залежават, производството пада, работните места се съкращават... Съвременния свят говори за кривите на предлагане и търсене - да в България има огромно предлагане на вода и малко търсене. Цената и е евтина - в пъти, в десетки пъти спрямо други части на планетата. Еди тон вода ти е лев и нещо в София. За цял тон. Е при тази цена няма смисъл сам да си я добиваш. Ако решиш да го направиш, то ще ти излезе по-скъпо. Да, мий си колата с чешмяна вода, мий си я и с минерална, ако на село имате чешма с минерална вода, не се притеснявай да ползваш водата, тя няма да свърши. Има кръговрат на водата, тя не се губи, а технологията за очистване и доставяне през 21 век в България е такава, че това е наистина евтини. Все едно да те кача на колата си и ти да ми кажеш да си изключа фаровете, че хабят ток. Всичко в този свят се остойностява. Аз дори не си изключвам крушката в тоалетната-ще кажеш пак снобизъм. Но ако крушката хаби един лев на месец(енергоспестяваща) то за 10 месеца сигурно би спестил 10 лева и на единадесетия месец би ги дал за нова крушка. Всичко има цена и качество-това е доминиращото. В Лондон знаеш ли каква гадна вода тече от чешмата, при това доста по-скъпа. Ами в Аржентина, ходил ли си там? Убеден съм съм, че ако поживееш малко в Аржентина и после като се прибереш в България ще си пускаш крана на водата, за да се кефиш как на света има места с хубава и евтина вода, която никога няма да свърши. Веднъж преди години прекарах две седмици в една пустиня близо до Каспийско море и там като бях си мечтаех как като се прибера в България ще надупча един маркуч, ще го завържа за крана на пералнята и ще си направя мини водопад с чешмяна вода на балкона. Която никога няма да свърши - за разлика от пустинята... Света е широк Заспи, не робувай на догматични мнения...

Само забравихте най-отдолу да сложите едно: "Булгар, Булгааааар!" и скачате във водата да видят чужденците как се прави ;))) Алеко Константинов много добре е уловил тънките нюанси на душевността ни, и както виждате, тя не се е променила повече от 100 години ;) ..и все пак - не пилейте водата, нещо, че може да я платите - грехота е ;))

Преди 26 години никой не караше хората да си сменят водомери, топломери, електромери. Сметките бяха в пъти по ниски, водата е същата и тръбите са същите, за тока и парното да, но за водата цената не трябва да се вдига. ЕВАЛА НА ГЪРЦИТЕ СИЛЕН НАРОД ЗАТОВА И ОТ ТУРСКО ПО РАНО СЕ ОСВОБОДИХА, ЗАЩОТО СЕ БУНТУВАТ ЕВАЛА ЕВАЛА.

Какво 'евала' за гърците? Колко милиарда им наляха преди години, а те не искаха да ги връщат. И заради реформите, на които се съгласиха, им се дават още 100 млрд (СТО МИЛИАРДА)!!!

Анджак де :-)

има два лафа умни са много и не е виновен тоя дет яде зелника а доя дет му го дава. А другия е че са много глупави щот рано или късно някой ще си потърси парите. Само че като гледам тоя дет е давал пак дава. Хаха а ние кат сме тъпунгери все ще даваме. Ей по тва се различават гърците от простите българи! Незнаем как да взимаме!

Старите водомери се носят за проверка в специални цетрове "метрология" или нещо подобно - справка "Софийска Вода". Ако са годни за работа остават, ако не се сменят, но ако в едно жилище живеят много хора нормално е да се ползва повече вода. същото е и с електромерите - ползването на повече ток - се заплаща.

Сменяте си водомера - 30 лева и 20 минути време и приключвате. Няма смисъл да се занимавате и разправяте за глупости - спестете си нервите.

в избора на име. Да бе точно 30 лв и 20 минути и готово. 1. Точно твоите западни идоли не правят така, те броят и цепят стотинката, а ако нещо им падне на аванта взимат го 2. Виж само колко западни държави са били колонизатори и до сега западняците си имат колонии 3. Ти кат ти харесва там що не одиш бе

лъжат, не им вярвам хич! Що са ни продали некачествени водомери? Колко пари до сега са ни прибрали от надутите сметки? А сега искат пак да ни рекетират за новите водомери? Бас хващам, че тези, дето са продават новите водомери пак не са случайни хора!

Топлофикация, да не Лъже, да спре да Мами и Краде.

ХА-ХА-ХА ГОЛЕМ СМЕХ!!! Та аз си плащам редовно по 24 кубика вода месечно и сме 4 човека при което единият е 9 годишен ученик във втори клас. И това по реалните отчети на водомерите, излиза приблизително по 6 кубика на човек. И за какво да ги сменям тия водомери и на колко години трябва да ги сменям? А кой ще ги плаща? То ще ми излезе по-евтино на база да плащам отколкото да идват да ми мерят... водомера.

сменяхме лични карти, автомобилни номера, сега ще ни карат да сменяме водомери, електромери, топломери, имена, фамилии, мъже, жени... само и само да събират такси и пари, които имаме в повече, щом сме с огромни заплати, пенсии и всякакви супер помощи

А защо не дойдат да си ги сменят от "Софийска вода"-като електромерите на ЧЕЗ...

Поредния рекет на управляващите демократи

Демократи се изписва правилно в кавички: "демократи". Другото им название е "демократични" мутрокомунисти! Демократи у нас няма. Не могат да виреят.

Колкото водомера е по-стар, толкова по-малко вода отчита и за това е този вой за подмяна и проверки. Мисля, че при изправен уред НЯМАТ ОСНОВАНИЕ ДА НАЧИСЛЯВАТ ВОДА ПО ТАБЛИЦА, а да санкционират за непроверен уред. Това са две различни неща и "Софийска вода" да не се правят на ПИШМАН РЕКЕТЬОРИ!!!

Точно така е. Новия водомер се върти и на въздух! Живея в къща, водата спира често и после по 10-15 мин "тече" само въздух ... имах над 200 кубика вода! и за да обжалваш трябва първо да си платиш! Нямам думи какви мародери са!

Недопустимо е монополиста да променя както си иска санкциите срещу потребителите. Това трябва да е въпрос на двустранен договор .Утре могат да решет да ти пишат разход за плувен басеин. Това е изнудване и държавата го позволява. Не знам обаче в съда дали ще мине!

Рекетче малко, да има за бонуси ...

Новите водомери само като ги разклатиш и започва да се върти брояча. С една дума имат бая енерция. Новите водомери грешката им достига 20%.