Обсъждат разширяване на зоните за паркиране

От днес започва общественото обсъждане по райони за разширяване на платената зона за паркиране в София.

Обратно в новината

Коментари - Обсъждат разширяване на зоните за паркиране | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гражданите настояват и пишат " искаме да плащаме за паркиране , много искаме ,искаме да ви дадем и златните халки , ако са останали или да си извадим златните зъби , ако са останали, само и само да ни разрешите да ви даваме пари..." Пред Ал Капоне всички глави на кланове на мафията в САЩ му благодарят , че се е самоназначил за шеф на мафията и им е позволил да го изберат за такъв.

Това е пълна лъжа, че граждани и общине са писали да Фанъка. Опитват се да манипулират хората. За предишнете зони водихме дела с общината, заради смехотворната им наредба. Никой не искаше да повйрва, че този рекет ще се разпростре върху цяла София. Сега всички малоумници да плащат и после да търсят къде да паркират колите си!

ЯВНО ВСИЧКИ СА ТЪПАНАРИ , ИЛИ МАФИЯ. РЕШЕТЕ ПЪРВО ВЪПРОСА СЪС ПАРКИРАНЕТО ПО МЕСТОЖИВЕЕНЕ , А СЛЕД ТОВА ЗА МАФИОТСКИТЕ СИ ВРАТИЧКИ ЗА КОРУПЦИЯ......ПИСНА МУ НА НАРОДА ВЕЧЕ ....

А хората които работят в тези квартали? няма нищо против да мога да си плащам стикер и да паркирам докато съм на работа, но такава възможност не е предвидена. Защо?

За да ходиш на работа с автобуса!

абе селтаци, като не можете да платите 100 лв годишно за стикер (които иначе изпивате в чалготеките), махайте се от центъра и вървете в Люлин или на село. Целият ни квартал се е превърнал в паркинг. Майка с количка няма къде да мине от тия селяци, където са паркирали на тротроара

ало парижанина от монмартъра, забрави че до илядо и деветстотната това е село край софия, лозенец де, забрави че комунягите ви направиха престижен квартал а до 60те немахте канализация, а клозети, забрави че сте комшии със сако, а и на дядо си цървулите на тавана забрави, аман от псевдо столичани - аз лично благоговея пред думата Селянин в истинския и единствен смисъл, а съм Софиянец до пра пра дядовци...

А ти понеже си се домъкнал от село и с парите от продадената нива може да дадеш 100 лева за стикер вече си баш софиянец ли?

в Лозенец си презастроиха квартала- мол, магазини в гаражи, сгради на 6-7 етажа, построени в дворчета от половин декар, а няма достатъчно новоизградени гаражи за да поемат увеличения брой автомобили - тарикати . Сега плачат че колите са по тротоарите и обиждат съгражданите си - това ли е "градския софийски манталитет"?

Мили ми Граждани от село, преди да псувате и роптаете, срещу каквото и да било, че нямало паркинги и градинки, искам да ви питам вие като си купувахте Апартамент купихте ли си гараж, или карахте на принципа оти си купувам гараж, като моем и на улицата, или оти си купувам като общината трябва да ми осигури. Няма такъв филм, никъде го няма това общината да ти осигури. Общината ти осигурява ама срещу заплащане. Вище че всичко е застроено, и във всеки блок я има 1 място на 10 апартамента я няма. Но така е, инвеститора не строи гаражи, като няма търсене. Я да видиме, ако всеки тръгне да търси гараж, дали няма да има повече. Просто трябва да разбереме че за да имаш кола трябва да имаш и къде да я държиш, а не да чакаш на улицата или общината.

Я сега сметни къде ще се поберат 1 000 000 гаража. И още нещо на всяка кола и трябват поне по 2 гаража - един по местоживеене и един по месторабота.

Това с гаражите важи и за работодателите - или планираш къде ще паркираш служителите ти, или разчиташ, че някой друг ще ти реши проблемите.

Ваща мама общинска!

общината, за да си заслужи парите?! Да вземе да изгради улици, да запълни дупките и после да мисли как да продължава да издевателства!!! Като си пълниха гушите с разрешенията за строеж без никаква мисъл, сега да измислят къде да се паркира....Егати наглеците

Вървя 3км пеша до работа. Половината тротоари са заети и разбити от неправилно паркиращи. Айде, аз може да претичам по улицата за да ги обикалям, но не ми се мисли от къде минават майки с колички. Та тия тротоари масово са разбити, понеже не можеш да спреш тон и нещо таралясник на плочки планирани за има-няма 100 кила натоварване. Не можеш да чакаш от общината да оправя като точно ти си тоя дето троши

шофьорите са нагли по тротоарите -факт е. Само слагането на бетонови колчета спаси тротоарите за пешеходците. За съжаление на малко места е направено.

Кмет + Общински Съветници + "Паркинги и Гаражи"

Лъжат, че при тях са постъпили предложения. Само те и техни служители може сами да са си написали предложенията. От друга страна гъзарите от Лозенец, които не си мръднаха пръста при предишните протести и се подиграваха , сега може да си спомнят как са мълчали и бездействали. То и в Люлин ще пристигне, но няма страшно. Мълчете роби!

ПРЕМИЕРЪТ Е ВЕРЕН НА НАВИЦИТЕ СИ,ДА РЕКЕТИРАТ ВСИЧКО ОТ СИК!!!НЕ МОЖЕ ДА МУ СЕ ОТРЕЧЕ,ЧЕ ИЗРАСНА И РАЗМАХЪТ НА РЕКЕТИРАНЕ ЗНАЧИТЕЛНО СЕ УВЕЛИЧИ!!!ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е РАКОВО ОБРАЗУВАНИЕ УНИЩОЖАВАЩО ТЯЛОТО НА БЪЛГАРИЯ!!!

в нормалните страни , т.е. западно-европейските, навсякъде в центъра на града има платени зони

Мирослав

Има и добре работещ градски транспорт. Тук такъв няма. Там има и велосипедни алеи. Тук няма. Има имитации.

така е, но в нормални страни центровете на града не изглежда сякаш е имало война... разбити плочки, коли навсякъде и кучешки лай*а за лавиране...

улиците са за движение на автомобилите, тротоарите са за пешеходците, паркирането става в гаражи и паркинги. Моля да не се измислят , зони ,да не се нарушават естествените правила а да се планира и изгражда - разширява столицата по перспективно добре обмислени дългосрочни архитектурни планове и който си сложи подписа в нарушение да бъде съден и глобяван в особено строг режим, независимо в кой мандат е бил отговорно лице в изпълнителната власт .

Направо да обхване цяла София, простите булгаристанци са като овце - кефят се като ги стрижат, и колкото повече, толкова повече!

"Мила" ни кметицо, защо не организира обсъждане когато застрояваш градинки, паркинги и междублокови пространства или можеш да тикаш в очите на обществото само метрото. Защо, всички като теб "мила" ни кметицо смятате, че знаете какво искаме, ние населението? Знаеш ли "мила" ми кметицо, че всяка сутрин се моля, всичко най-лошо да застигне последното поколение на рода ти и на всички като теб. И така ще продължавам "мила" ми кметицо, защото за нещата които са добре за мен и съгражданите ми ти, заедно с другите мъдреци вземате решенията! Да си жива и здрава "Мила" ми кметицо и да те застигне сърдечната ми молитва.

Да се премахне зоните -да не взимат пари .Да премахнат и репатриращите автомобили. Може да се направи само за наистина неправилно паркиралите автомобили да има глоба -спрял на средата на улицата или на зебра .

а по тротоарите и в градинките може ли?

Лошото е, че след 500 г. робство, продължава да има хора, които доброволно влизат в такова и свалят гащи. Важното е на Вуте да му е зле

"Имаме нужда от тези зони, за да ограничим движението на автомобили в централната градска част, а не за да събираме приходи" Кметицата явно твърде буквално разбира думите си да ограничи движението на автомобили. Явно заради това затваря пътните платна, предназначени за движение на автомобили и прави от тях паркинги "Синя зона". Точно това направи на улица "Козлодуй". Преди време паркирането на тази улица беше абсолютно забранено, сега направиха единствената лента за движение на паркинг "Зелена зона". И сега всички превозни средства - трамваи, тролейбуси, автомобили, дори и велосипеди трябва да се движат по трамвайните релси. Ако направят и на тяхно масто паркинг, съвсем ще ограничат движението на автомобили там. 100%!

Преди просто спираха в дясната лента и то след като тротоара се запълни.

-цветовото зониране не решава въпросите за паркирането - необходими са нови гаражи и паркинги.

Мирослав

Както и добър обществен транспорт, така, че хората да нямат нужда да се движат с автомобили в града.

А може ли едно предложение за розова зона. 10 лева на час със включена свирка от кметицата. По възможност с безплатни 15 минути заради институцията.

Sm3hurk0

А нема нужда... от такива зони ! Кажете си, че Ви трябват пари и не ми ги пробутвайте тези, врели-некипели. Аман от кожодери с власт !

Като нямаш левче не си за кола - над възможностите ти е. Аз живея в центъра и без организация е невъзможно да се мине. а такива ганьовци като теб разбират само от бой и глоби, иначе паркират във входа на блока и по етажите ако могат