Коментари - Платено паркиране в още 6 квартала на София | Днес.dir.bg

Платено паркиране в още 6 квартала на София

Платени зони за паркиране може да се появят в още 6 квартала на София, предаде Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Платено паркиране в още 6 квартала на София | Днес.dir.bg

Коментари

Бе тея в Люлин и Обеля до кога ще ги бавите ??????

Калпави общинари! Ако могат цялата София да блокират с платеното паркиране ,че и по дворовете ни ще се опитат дори! Негодници и крадци! Висят по бюрата по цели дни и плачат за заплати,корумпирано използуват властта,която щем нещем сме им дали и се чудят какви нови такси и данъци да измислят, за да ни направят живота по-хубав и приятен! Какво безобразие само,в цял свят и САЩ също около болниците са изградени паркинги-БЕЗПЛАТНИ,за да се даде възможност на хората в нужда да бъдат закарани до болницата с кола,а тука около всяка МБАЛ са наслагали знаци и скубят ли скубят пари от хората дето трябва да се лекуват и да плащат на лекари и фармацевти.Вижте около Майчин дом,около Токуда,Медицинска Академия и т.н.Кой ще ги спре тези наглеци? Вътрешно-кварталните улици и тротоарите не са ремонтирани вече от 20 и повече години,но им трябват още пари от платеното паркиране,за да тормозят хората. Питайте ги колко производства са изградили на територията си, та ламтят за още доходи? Защо не потърсиха откраднатитеот хитреците разни на безценица "Софийски имоти"? ОМРЪЗНА МИ ВЕЧЕ!Откриват молове,дето са строени с прани пари, а паркоместа и паркинги не правят. Малко ли данъци и застраховки и винетки и какво ли още не се взимат от колите,та да натоварят собствениците им и с нови синью и зелени зони? Безобразни и нахални общинари!

Който спечели избори се отблагодарява на "активистите", като изтръсква пари от безцветните и не гласувалите. Виж коментара от 12:04

Земи тия кинти, на опечалените моите съболезнования ама са ви харесали едни чичковци и ще трябва да им плащате....

Плащането на 100 - 200 лв. няма да доведе до нови парко места . Само някой ще забогатее много ! При над 100 коли на блока ни има 30-40 места за паркиране ! И Проблема е вечер когато паркирането е безплатно !!

До 06327: Докато кметицата не увисне на въжето!

Мойте съболезнования.Честито!

Чудесно,но като ще правиш Зелени и Сини зони в жилищни квартали, поне обособи ,направи,построй паркинги или спри да пускаш цяла България в София !!! Не може да взимаш само пари,пари,пари и нищо да не правиш за хората ! Вместо 10 Мола в София,хванете направете паркинги на нива,както е в нормалните европейски градове и столици !!!! Аман вече от малоумни и прости хора,жадни за пари ! Докога и докъде ????

Щото паркингите на нива в чужбина са безплатни?!?!?! Тук половин евро за час не ви се плаща, а в Европа(та) по 2 евро и ви е хубаво ли? Като ви знам, че искате всичко да ви е безплатно (така беше за определени хора, връзкари и номенклатурчици, остатък от зрелия социализъм), съм сигурен, че и 10 платени паркинги да построят - пак ще си стоят празни!

Е ТЕ ТОГАВА СЪС СВЕЩ ЩЕ ТЪРСЯТ НЕКОИ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА КМЕТ ИЛИ СЪВЕТНИК В ТЕЗИ ОБЩИНИ. ВСИЧКИ ЩЕ СИ ОТИДАТ БАДЕВА ЗА ФИРА. АБЕ БАТ БОЙКО КВИ ТИ ГИ ВЪРШАТ У ПАРТИЯТА. ТОЯ ГОРАНОВ КАТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА ДА ОДИ ОФЧАР УРЕДИ ГО.

е те тогава как ще се стреляме със дуржавните чиновници. намалеха ЕС помощите и хиените огладнеха. ДА АМА НИЕ ОТДАВНА СМЕ ГЛАДНИ, А И ВИЕ ИМА КИНТИ ДА ГУБИТЕ.

Господа политици и всички от правителството и местната власт и останалите мижедурки които крадат парите на ЕС и се здържат от данъците гоито въпреки всичко хората си плащат. АКО ВЪВЕДЕТЕ ТОВА СИРИЯ ЩЕ СЕ ПРЕМЕСТИ ТУК И ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ДЕЙСТВАЩИТЕ ПОЛИТИЦИ И ТЕЗИ ЗАЕМАЛИ ТАКИВА ДЛЪЖНОСТИ. ФАЛИРАТЕ ОБЩИНИ ЗАДА ПОРОБИТЕ ХОРАТА. МОЖЕ БИ ДОГАН БЕЙ ЩЕ ОТКУПИ ЧРЕЗ ПЕЕВСКИ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО НА СЛИВЕНСКАТА ОБШИНА И ШЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ТУРЦИЯ. А ТЙ КАТО НЕ МОЖАХТЕ ДА НИ ПОРОБИТЕ СЪС ЗАЕМИ ЗА САНИРАНЕТО, СЕГА ИСКАТЕ ЗАДА СЕ ДОБЕРЕМ И ДА ЖИВЕЕМ В СОБСТВЕНИ ЖИЛИЩА ДА СИ ПЛАЩАМЕ. ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ СВОЕТО БЕЗУМИЕ ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ И МИНИСТРИ.

Истината е че става дума една корупционна схема докарваща нилиони, Кмет+Съветници+частната фирма Паркинги и Гаражи. Тази схема създава стабилен паричен поток на гърба на Урбанизираните които само седят, като странични наблюдатели и гледат как ги онождат. Ще дойде момент и пред блоковете ще ви слагат скоби, докато чаровно усмихнати хора ви обясняват че "така трябва". Сети ли се журналист от помиярските БГ медии да пита какво става с вашите парички от глобите, какво правят с тях строят паркинги и детски площадки ли !????! Проблема е същия като при винетките, не се знае кой и за какво ги харчи.

Стига сте се джафкали. Никой не го прави заради вас, трябват постъпления в хазната

Объркал си се ако си мислиш, че тези пари отиват в хазната. Те потъват някъде по пътя към общината и дупката още не се е запълнила.......

Навсякъде точно така !Да видим селяците как щe се държат копторите на улицата със дни,седмици и месеци!

Аз съм потомствена софиянка, но въпреки това съм против да ми слагат зона в квартала. Не виждам защо трябва да плащам в ж.к. такса за престой, при положение, че ЖИВЕЯ там. В нито една държава няма такова чудо. Плаща се в централните зони на града с идеята да се ограничи трафика и да се намали замърсяването.

Очевидно не сте ходили в Рим, Милано, Неапол, Билбао, Лондон, Виена, Берлин, Париж, Марсилия Монпелие, Стокхолм, Осло .....да продължавам ли?

Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Да им ЕПМ и на Мобилността и на Общината!!! Направиха едни ремонти по центъра - смениха плочките с "унипаваж", дето го наредиха едни фирми с 3-ма човека на "батко и братко", за 6 месеца - НАКРИВО, после - след месец - срязаха бордюрите да направят скосенията за колички и инвалиди и "изкърпиха" асфалта МЕГА грозно и идиотски, редуцираха сума места в Зони-те, ама и купища нови "Служебни абонаменти" продадоха - нали са по 450,00 лв. на месец, наслагаха едни абсурдни колци на равнение на огражденията на дърветата, че като ходиш по тротоара да стъпваш в калта, обаче иначе колите "висят" със задниците на платното и блокират половин лента, излапаха 12 млн. в НДК - да режат дървета и да слагат едни нещастни фиданки и 5 стълба накръст и какви ли не простотии и грабежи още! И моля НИКОЙ дето пра-баба му не е родена в София и не знае, какво беше дори преди 10-12 години или живее в Люлин 200 или Младост 500, да не ми репликира, че тия простотии ги гледам ЕЖЕДНЕВНО пред вкъщи и колкото и да им платя на тия мизерници за стикер за Зона, пак няма къде да си спра колата!!!

осте пра-пра баба ми е родена в софия, но аз не искам и да цуя за тази столица. този узас, дето не мозе и да се мине песа по тротоарите, никаде в европа го няма. а колите са на всякаде, но не на тротоарите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

когато София беше град.... сега е грозна картинка във всяко отношение. а проблема с паркирането се решава по друг начин, но кой да види как е в белите страни.

Искам навсякъде в София! Зам гаржа плащам данъци, а улицата е безплатна.

Правилно , лишил съм се от жилищна площ за да не е колата ми на улицата(тротоара) и да освободя място за поредния тарикат.

Голям благородник ще се изкараш ...

Продай си гаража и си дръж колата на улицата ...

Е един път ще плащаш за гаража, втори път ще трябва да плащаш ако с колата отидеш до мол-а... Или на теб идеята ти е да държиш колата само в гаража?

Аз съм за, цяла София трябва да стане платена.

Щот си от село затова бе смотаняк...прост...селянин

Не е точно така. И аз съм от София, ама ако знам, че така ще се ограничи навлизането и престоя на провинциални коли - "за" съм да е цяла София платена зона.

Парцали , боклуци, помияри, долни същества, гнусни, миризливи, долнопробни общинари!!!

нали ви е ясно че това е решения на парче, и без повишение на доходите е обречено на пълен провал. сега да не би да сте по добре като има сини и зелени зони в центъра? стикерът ви дава ВЪЗМОЖНОСТ да паркирате в определни участаци, а не го гарантира. но за смтка на това си плащате, все едно дали сте успели да паркирате.

... както и без построяване на зони за паркиране. просто в един момент всичко това увеличаване на всевъзможни данъци и такси ще ви се стовари на главите, но ще късно да ревете

Е тука сте в грешка. Точно на парче е начина. Данъци битови сметки винетки услуги мака не в грамада като пиеш и ядеш.... Така леко леко ще увехнеш. ....

На мен пък ми е много добре със стикера, винаги има места. Не като преди, когато всеки въшльо, дотътрил се от майната си, идваше на работа в центъра с вмирисаната си кошница...твърдо за платеното паркиране, когато има недостиг на места, по цял свят е така. На който не му харесва има си градски транспорт, велосипеди и други по-евтини начини за придвижване....

Лично аз съм за зоните. В начало като почнаха да я въвеждат при нас мислех, че е обирджийство, но за 100-150 на година да имаш голям шанс да паркираш почти пред входа си е съвсем разумно. Много бързо разбирам каква е разликата като дойдат почивни дни (уикенди и празници) и едвам намирам място ако излезна. Друга тема е обаче, че освен комфорта, друго не осигуряват от ЦГМ. Ако е вярна информацията, че с приходите е трябвало да изграждат общински паркинги (под/надземни) това очевидно не се случва. Другото по-простико нещо, което е видно е, че половината площ на тротоарите разграфени за паркомясто са в окаяно състояние, някои направо стават само високопроходима техника. А доколкото е достоверна информацията, че дружеството е почти постоянно на загуба и не връща нищо в общината, просто нямам коментар, мисля, че всеки с минимално IQ може да се сети сам как става това.

Живея в голям блок, до който има голям паркинг, а улицата , с която граничи е широка, не много натоварена с 4 ленти. Общинарите обаче решиха да направят тази улица "зелена зона". А по тази улица паркираха колите си хората от блока, който е успореден на улицата , т.е съседния блок. Такааа... познайте сега дали успявам да си намеря място за малката колица като се прибера от работа на големия паркинг? И изпадаме в една странна ситуация

Локалното на Данаил Николаев?

Безплатен обяд няма. Въпроса е защо с парите от глоби не се строят паркинги. Намирисва ми, че отиват в бюджета за пенсии и т.н.

лелее, ако направят зелена зона из уличките в горен лозенец около Кемпински и надолу към Хладилника ще съм много доволен. Толкова нагло паркирани коли, блокиращи входове за паркинги на блокове и кооперации, ще е добре да се отървем от тях... В крайна сметка, който може да си позволи да ходи с кола на работа, ще може да си позволи и 50-60-70 лева платен паркинг на месец. Такива има предостатъчно... Стига сте паркирали по тротоарите и градинките...

"50-60-70 лева платен паркинг на месец". И къде са тези паркинги ?

Ако говорим конкретно за тази част на Лозенец, най-малкото има огромен паркинг на Метрото. Освен това, около Кръста има поне 2 платени паркинга, които предлагам месечни абонаменти... Къде са.... еми няма да ги знаете къде са, защото предпочитате да затапите входа към някоя кооперация или да нагазите в зелените площи...

От кога живееш в Лозенец бе селянино, където си роден там да строиш кооперации и прави, сини и зелени зони!!!

Идеята била "прегърната" от Центъра за градска мобилност. Е как няма да я прегърнат-събират пари от нищото. А къде отиват събраните пари и колко са едва ли някой знае (освен тези дето се облагодетелствуват.

Някога нещо построили ли са от Градската дебилност?! Само свиват улични платна и троари и малко пара за бяла боица. Снега изчистиха ли от паркоместата?! Колко пъти им забива системата?! Толкоз от наще хора.....

Прост си е българинът и толкоз. Иска пред неговя вход никой да не паркира. Но той да може да си чучне колата където дори и на Луната. Значи в Лозенец да има зона, но лозенецките обитатели да си паркират на воля в другите квартали. От толкоз лакомия и цялата София, че и държава ще направят с платено паркиране!

В кв.Лозенец положението е повече от трагично.Всички тротоари са разбити от тежките автомобили,които паркират отгоре.По улиците,които са тесни не можеш да се движиш,защото непрекъснато идват коли.Няма спасение от госпожици с мощни джипове,които идват на фризьор или козметик и гледат да спрат пред салоните за да не си изпочупят токчетата.Колите се спират безотговорно и често са пречка за другите.

В същия този Лозенец в момента се застрояват паркинги на бул. Вапцаров, а други 2 общестени преди няколко години бяха харизани на мижитурите от ДАНС и НСО.Също така общинарите са тези които раздават парцели и разрешителни за строеж, без да ги интересува нищо. А дебилите от ГРОБ трябва да смучат пари, а няма от къде до ги вземат. Още един заем ще им срине рейтнга пред ЕС. Ако човек молко се замисли, ще види, че за толкова години Тапанъкова и градска мобилност само обещават и само пари прибират.Коя вътрешна улица е рамонтирана в зелените или сините зони, в о же да идеш да видиш до Пирогов и къде са построени обществени паркинги?

Пак гласувайте за гробчетата, докато не ви изцицат и последната стотинка

Пришълците без адресна регистрация и автоталибаните с по 2-3 автомобила май се притесниха. За всички останали зелената зона ще е в плюс. Аз лично предпочитам да плащам малко пари или месечен абонамент вместо да обикалям с часове за да намеря паркомясто или да паркирам по дърветата.

Пак ще обикаляш, ако не вярваш поразпитай живеещите в синя зона. Когато няма достатъчно паркоместа, дали ще за заети от пришълци или от съседи - все няма да има.

Стига бе, ще вземат да изчезнат "недвжимите имоти" по паркингите пред блоковете в "Красно село" и "Борово"! Даже може и улиците да се окажат годни за разминаване на 2 коли без 7-8 маневри!

Супер. Особено по Оборище, около Сердика център. Тогава селтаците ще се научат да паркират в МОЛ-а, а не по уличките наоколо.

Напълно те подкрепям!! Стига вече. Нема къде да паркира човек - нито днем нито вечер. Аз съм жител от този квартал и аман от провинциални простаци, които паркират по тротоарите и улиците около Мол Сердика! Имат достатъчно време на разположение в паркинга на МОЛ-а. Да освободят паркоместатани!! Аман от нагли провинциални автомобилни регистрации, паркиращи безогледно навсякъде!!

ДНЕС ЗА ПАРКИРАНЕ,А УТРЕ И ЗА ВЪЗДУХА,ВДРУГИ ДЕН И ЗА СЛЪНЧЕВОТО ГРЕЕНЕ!!!НЕМА ЛАБАВО!!!ОТ ЛЕВ В ДЕСЕН ДЖОБ!!!ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ СЕ ВДИГАТ НЮ НЮ,НО СКРИТИТЕ ТАКСИ СЕ УВЕЛИЧАВАТ В ГЕОМЕТРИЧНА ПРОГРЕСИЯ!!!ТОВА УПРАВЛЕНИЕ ВЗЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЗА БРАШНЯН ЧУВАЛ,А БОРИСОВ С БУХАЛКАТА СЕ УМОРИ ОТ БЪХТЕНЕ!!!МА УПОРИТО ТОВА С БУХАЛКАТА НЕ СЕ ПРЕДАВА!!!

Само да са посмяли. Писна ни от тая Фандъкова. Детска учителка ще експериментира управление. Да подава оставка.

Погледни градовете с над 1.5милиона човека и виж къде няма платено паркиране по кварталите... в Мумбай примерно. Ние, че не сме много далеч (вижда се от дискусията), не сме, ама сме с претенции, че не е така... Притежанието и придвижването с автомобил е привилегия за която се плаща. Свикнете с тази мисъл. Като гледам колко коли се движат на газ, защото е с 10лв по-евтино, отколкото с бензин съм пределно наясно, че няма да стане, ама да го напиша, да не кажете, че не съм казал...

да, бе! плаща се и сега! данък, акциз, винетка! да не говорим за разбитите пътища! не с 10, а два пъти, ама в селското ти училище не са те научили!

Неееее Не е Фандъкова. Тия решения се взимат от СОС (Столичен общински съвет), където ГЕРБ има мнозинство, Председател на СОС е ЕЛЕН ГЕРДЖИКОВ, който е човек на Бойко. Прочети и коментара от 12:04. ДОСТОВЕРЕН Е !!

И както се вижда всички общински тролчета подкрепят с двете кунки! Софиянци отскоро или селяни отдавна?

Покрепям. Крайно време е малко да се разреди работата. В Лозенец, наистина всичко е заето с коли.

УСПОРЕДНО С УВЕЛИЧАВАНЕ НА МЕСТАТА ЗА ПАРКИРАНЕ, ТРЯБВА ДА СЕ ПООЩРЯВАТ ПОЛЗУВАЩИТЕ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ, А НЕ ОБЩИНАРИТЕ ПОСТОЯННО ДА ПОВИШАВАТ БИЛЕТИТЕ ЗА ТОЗИ ТРАНСПОРТ!s!!!!!!!

рекета и мародерството продължава на мах....

ЧЕСТИТО

Стадото трябва да се стриже до голо, щом е толкова тъпо и пасивно! ГЕРБ и останалата полит мафия го гарантират!

Не ми дреме кой е на власт. Щом паркоместата са по-малко от колите, паркирането трябва да е скъпо! На кое му викаш стригане? Двата лева за синя зона или единия лев за зелена? Само не ми подсмърчай колко била минималната работна заплата! Като нямаш два лева в джоба няма да караш кола.....

Не става дума за тези, които работят и паркират в по уличките, а за живущите..ще жулят народеца с голямата наденица....

Давам ти сто плюса

браво, това е начинът, аз наскоро си купих 3 гаража в Красно село и Борово, но бай ганя си обича градинките и се оправдава с липса от места за пркиране. Колата е скъпо удоволствие и изисква отговорност!

дано да въведат в Лозенец даже синя зона , че не се търпи в нашия квартал. А като има мач е тотален АД. Майка с количка или инвалид никога не може да се класира на тротроара, защото и то двете страни са паркирали

Общински трол си

Предложението сигурно ще мине в СОС, защото се създават нови работни места, на които да се назначат (уредят) гладните и безработни "активисти" на партията в Центъра за градска мобилност.

и не само! нали се сещаш колко пари ще смъкнат от хората още за няма нищо!!!! това си е чиста проба пладнешки грабеж!

Дреме ми на шушонти. И без тва у центъро не одя.

Аз живея в Лозенец и от много време искам, искрено искам да има платено паркиране. А дано стане по-бързо, за да можем да ходим по тези тротоари и да паркираме на собствените си места, които ще си наемем

И аз като теб искам платено паркиране само че в кв. Иван Вазов, в който живея. Събота и неделя е просто невъзможно да си паркирам колата от разхождащите се в Южния парк, които се спират където им падне, продавачите на пазара и спортуващите на стадион Раковски.

Мирослав

Решението на твоя проблем се нарича "Добър градски транспорт". Не смятам,че с кола трябва да се ходи в парка, но в момента просто няма друг начин. За цяла София се поддържат само два парка (останалите са оставени на самотек) и достъпът до тях без кола е доста труден, затова е така.

Събота и неделя няма зони. Само събота до 14ч, така че гориш, пич

Първо като живущ в дадена зона ще трябва да плащаш годишна такса в зависимост дали е синя или зелена. Второ това не ти дава никакво право, че определено място е само за теб. Може да се наложиш да паркираш през няколко пресечки. Айде сега помисли дали искаш платено паркиране в квартала ти.

Замислял ли си се, че ако имаш гараж първо плащаш данък и такса смет(?!?), после парите, които си зал за гаража срещу парите, които би дал да го наемеш или да плащаш за някаква зона са несъизмеримо повече. Един закупен на средна продажна цена гараж ако се дава под наем (и не броим разходите за данък, такса смет, ток) се изплаща за около 30 години при 100лв/месец (1200лв/година). Тук някакви ми скачат, че били плащали (ЦЕЛИ) 150лв/ГОДИНА за паркиране в синя зона в центъра на София... 150лв драги ми смехурко е нищо в сравнение с притежанието на собствен гараж или паркомясто и затова и цената и услугата са такива...

Те не могат да мислят, но обичат да ги стрижат!

Що си мислиш, че и сега не обикалям квартала, за да си намеря място за паркиране, както и че не паркирам през две улици. Хубаво си беше в София преди 25 години!

Трай коньо за зелена трева. Ако можеше проблемът с лошото проектиране да се разреши с платено паркиране, особено пък с плащане на някакви мутри.

С тия промени така ще ни променят, че ако днес е министър, утре цялата група изменници, а за други ден каквото покаже.

ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ПОМИСЛИ ЗА ПАРКОМЕСТА , А СЛЕД ТОВА ДА СЕ ВЪВЕЖДА ПЛАТЕНА ЗОНА , НО КАКТО ВСИЧКО ОСТАНАЛО В ТАЯ ДЪРЖАВА СЕ ЗАПОЧВА ОТЗАД НАПРЕД . ВСЕ ПАК ВСИЧКО Е СЪС ЦЕЛ КРАДЕНЕ И СВАЛЯНЕ КОЖАТА НА НАРОДА.....

До Селска Мобилност Да ви прегърнат в Орландовци всичките

тази дестинация е неизбежна но такива като теб в лявата лента най-бързо ще стигнете....

Ти да не се Селянин от Селска Мобилност? Противни твари такива

Всичките са райони на София, а не квартали. В района има няколко квартала.

Райони, квартали, да си дойдем на думата.!Когато ние, живущите в центъра стачкувахме и събирахме подписи срещу заплащането на "наказателния данък", че искаш да си паркираш една кола пред вкъщи без да плащаш, другите квартали гледаха "сеира" безучастно, щото не ги засягаше. тогаз. Не им пукаше или не вярваха, когато твърдяхме, че постепенно цяла София ще стане платена зона, за да си оставиш колата пред дома си. Та от дума на дума, от квартал на квартал - ха "добре дошли" при нас - плащащите "кървав данък", че имат жилище и кола, ама не в бяла държава!

Алооо от центъра...имаш апартамент, но това не означава че имаш място за паркиране. От къде на къде общината ще ти осигурява безплатно място за паркиране? Като ти е "кървав данъка" продавай кошницата и заминавай на село.... аман от софийски "аристократи", на които центъра им принадлежи!

Според мен Оборище и Средец вече си имат зони, или аз нещо се бъркам...

И какво става ??? .... Жули Жекоо !!!!

Щяло да се въведе след обсъждане с жителите на засегнатите квартали. Да, бе, да! Колкото го обсъдиха и с живеещите в сегашните зиня и зелена зони! Никъде по света няма заплащане за НЕизвършена услуга. А в София има - плащаш за паркиране по местоживеене, но в определената ти зона рядко има места. И к'во праим тогава?

Можеш да не плащаш предварително. Плащаш чак след като паркираш - със SMS на номер 1302, както всички останали. Така като няма свободно място не плащаш нищо.

Не си разбрал! Целта е да се намали броя на прииждащите в центъра автомобили, а не броя на живущите там. Затова, ако общината предложи 24 часова синя зона, 7 дни в седмицата, аз и съседите ми бихме я подкрепили, въпреки значителните разходи за винетка. Силно се надявам, това да намали и броя на чалга кръчмите в центъра, което може да се впише и в графа "културна политика".

Коментари - Платено паркиране в още 6 квартала на София | Днес.dir.bg

Платено паркиране в още 6 квартала на София

Платени зони за паркиране може да се появят в още 6 квартала на София, предаде Нова телевизия.

Обратно в новината

Коментари - Платено паркиране в още 6 квартала на София | Днес.dir.bg

Коментари

Бе тея в Люлин и Обеля до кога ще ги бавите ??????

Калпави общинари! Ако могат цялата София да блокират с платеното паркиране ,че и по дворовете ни ще се опитат дори! Негодници и крадци! Висят по бюрата по цели дни и плачат за заплати,корумпирано използуват властта,която щем нещем сме им дали и се чудят какви нови такси и данъци да измислят, за да ни направят живота по-хубав и приятен! Какво безобразие само,в цял свят и САЩ също около болниците са изградени паркинги-БЕЗПЛАТНИ,за да се даде възможност на хората в нужда да бъдат закарани до болницата с кола,а тука около всяка МБАЛ са наслагали знаци и скубят ли скубят пари от хората дето трябва да се лекуват и да плащат на лекари и фармацевти.Вижте около Майчин дом,около Токуда,Медицинска Академия и т.н.Кой ще ги спре тези наглеци? Вътрешно-кварталните улици и тротоарите не са ремонтирани вече от 20 и повече години,но им трябват още пари от платеното паркиране,за да тормозят хората. Питайте ги колко производства са изградили на територията си, та ламтят за още доходи? Защо не потърсиха откраднатитеот хитреците разни на безценица "Софийски имоти"? ОМРЪЗНА МИ ВЕЧЕ!Откриват молове,дето са строени с прани пари, а паркоместа и паркинги не правят. Малко ли данъци и застраховки и винетки и какво ли още не се взимат от колите,та да натоварят собствениците им и с нови синью и зелени зони? Безобразни и нахални общинари!

Който спечели избори се отблагодарява на "активистите", като изтръсква пари от безцветните и не гласувалите. Виж коментара от 12:04

Земи тия кинти, на опечалените моите съболезнования ама са ви харесали едни чичковци и ще трябва да им плащате....

Плащането на 100 - 200 лв. няма да доведе до нови парко места . Само някой ще забогатее много ! При над 100 коли на блока ни има 30-40 места за паркиране ! И Проблема е вечер когато паркирането е безплатно !!

До 06327: Докато кметицата не увисне на въжето!

Мойте съболезнования.Честито!

Чудесно,но като ще правиш Зелени и Сини зони в жилищни квартали, поне обособи ,направи,построй паркинги или спри да пускаш цяла България в София !!! Не може да взимаш само пари,пари,пари и нищо да не правиш за хората ! Вместо 10 Мола в София,хванете направете паркинги на нива,както е в нормалните европейски градове и столици !!!! Аман вече от малоумни и прости хора,жадни за пари ! Докога и докъде ????

Щото паркингите на нива в чужбина са безплатни?!?!?! Тук половин евро за час не ви се плаща, а в Европа(та) по 2 евро и ви е хубаво ли? Като ви знам, че искате всичко да ви е безплатно (така беше за определени хора, връзкари и номенклатурчици, остатък от зрелия социализъм), съм сигурен, че и 10 платени паркинги да построят - пак ще си стоят празни!

Е ТЕ ТОГАВА СЪС СВЕЩ ЩЕ ТЪРСЯТ НЕКОИ ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА КМЕТ ИЛИ СЪВЕТНИК В ТЕЗИ ОБЩИНИ. ВСИЧКИ ЩЕ СИ ОТИДАТ БАДЕВА ЗА ФИРА. АБЕ БАТ БОЙКО КВИ ТИ ГИ ВЪРШАТ У ПАРТИЯТА. ТОЯ ГОРАНОВ КАТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА ДА ОДИ ОФЧАР УРЕДИ ГО.

е те тогава как ще се стреляме със дуржавните чиновници. намалеха ЕС помощите и хиените огладнеха. ДА АМА НИЕ ОТДАВНА СМЕ ГЛАДНИ, А И ВИЕ ИМА КИНТИ ДА ГУБИТЕ.

Господа политици и всички от правителството и местната власт и останалите мижедурки които крадат парите на ЕС и се здържат от данъците гоито въпреки всичко хората си плащат. АКО ВЪВЕДЕТЕ ТОВА СИРИЯ ЩЕ СЕ ПРЕМЕСТИ ТУК И ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ДЕЙСТВАЩИТЕ ПОЛИТИЦИ И ТЕЗИ ЗАЕМАЛИ ТАКИВА ДЛЪЖНОСТИ. ФАЛИРАТЕ ОБЩИНИ ЗАДА ПОРОБИТЕ ХОРАТА. МОЖЕ БИ ДОГАН БЕЙ ЩЕ ОТКУПИ ЧРЕЗ ПЕЕВСКИ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО НА СЛИВЕНСКАТА ОБШИНА И ШЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ТУРЦИЯ. А ТЙ КАТО НЕ МОЖАХТЕ ДА НИ ПОРОБИТЕ СЪС ЗАЕМИ ЗА САНИРАНЕТО, СЕГА ИСКАТЕ ЗАДА СЕ ДОБЕРЕМ И ДА ЖИВЕЕМ В СОБСТВЕНИ ЖИЛИЩА ДА СИ ПЛАЩАМЕ. ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ СВОЕТО БЕЗУМИЕ ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ И МИНИСТРИ.

Истината е че става дума една корупционна схема докарваща нилиони, Кмет+Съветници+частната фирма Паркинги и Гаражи. Тази схема създава стабилен паричен поток на гърба на Урбанизираните които само седят, като странични наблюдатели и гледат как ги онождат. Ще дойде момент и пред блоковете ще ви слагат скоби, докато чаровно усмихнати хора ви обясняват че "така трябва". Сети ли се журналист от помиярските БГ медии да пита какво става с вашите парички от глобите, какво правят с тях строят паркинги и детски площадки ли !????! Проблема е същия като при винетките, не се знае кой и за какво ги харчи.

Стига сте се джафкали. Никой не го прави заради вас, трябват постъпления в хазната

Объркал си се ако си мислиш, че тези пари отиват в хазната. Те потъват някъде по пътя към общината и дупката още не се е запълнила.......

Навсякъде точно така !Да видим селяците как щe се държат копторите на улицата със дни,седмици и месеци!

Аз съм потомствена софиянка, но въпреки това съм против да ми слагат зона в квартала. Не виждам защо трябва да плащам в ж.к. такса за престой, при положение, че ЖИВЕЯ там. В нито една държава няма такова чудо. Плаща се в централните зони на града с идеята да се ограничи трафика и да се намали замърсяването.

Очевидно не сте ходили в Рим, Милано, Неапол, Билбао, Лондон, Виена, Берлин, Париж, Марсилия Монпелие, Стокхолм, Осло .....да продължавам ли?

Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Да им ЕПМ и на Мобилността и на Общината!!! Направиха едни ремонти по центъра - смениха плочките с "унипаваж", дето го наредиха едни фирми с 3-ма човека на "батко и братко", за 6 месеца - НАКРИВО, после - след месец - срязаха бордюрите да направят скосенията за колички и инвалиди и "изкърпиха" асфалта МЕГА грозно и идиотски, редуцираха сума места в Зони-те, ама и купища нови "Служебни абонаменти" продадоха - нали са по 450,00 лв. на месец, наслагаха едни абсурдни колци на равнение на огражденията на дърветата, че като ходиш по тротоара да стъпваш в калта, обаче иначе колите "висят" със задниците на платното и блокират половин лента, излапаха 12 млн. в НДК - да режат дървета и да слагат едни нещастни фиданки и 5 стълба накръст и какви ли не простотии и грабежи още! И моля НИКОЙ дето пра-баба му не е родена в София и не знае, какво беше дори преди 10-12 години или живее в Люлин 200 или Младост 500, да не ми репликира, че тия простотии ги гледам ЕЖЕДНЕВНО пред вкъщи и колкото и да им платя на тия мизерници за стикер за Зона, пак няма къде да си спра колата!!!

осте пра-пра баба ми е родена в софия, но аз не искам и да цуя за тази столица. този узас, дето не мозе и да се мине песа по тротоарите, никаде в европа го няма. а колите са на всякаде, но не на тротоарите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

когато София беше град.... сега е грозна картинка във всяко отношение. а проблема с паркирането се решава по друг начин, но кой да види как е в белите страни.

Искам навсякъде в София! Зам гаржа плащам данъци, а улицата е безплатна.

Правилно , лишил съм се от жилищна площ за да не е колата ми на улицата(тротоара) и да освободя място за поредния тарикат.

Голям благородник ще се изкараш ...

Продай си гаража и си дръж колата на улицата ...

Е един път ще плащаш за гаража, втори път ще трябва да плащаш ако с колата отидеш до мол-а... Или на теб идеята ти е да държиш колата само в гаража?

Аз съм за, цяла София трябва да стане платена.

Щот си от село затова бе смотаняк...прост...селянин

Не е точно така. И аз съм от София, ама ако знам, че така ще се ограничи навлизането и престоя на провинциални коли - "за" съм да е цяла София платена зона.

Парцали , боклуци, помияри, долни същества, гнусни, миризливи, долнопробни общинари!!!

нали ви е ясно че това е решения на парче, и без повишение на доходите е обречено на пълен провал. сега да не би да сте по добре като има сини и зелени зони в центъра? стикерът ви дава ВЪЗМОЖНОСТ да паркирате в определни участаци, а не го гарантира. но за смтка на това си плащате, все едно дали сте успели да паркирате.

... както и без построяване на зони за паркиране. просто в един момент всичко това увеличаване на всевъзможни данъци и такси ще ви се стовари на главите, но ще късно да ревете

Е тука сте в грешка. Точно на парче е начина. Данъци битови сметки винетки услуги мака не в грамада като пиеш и ядеш.... Така леко леко ще увехнеш. ....

На мен пък ми е много добре със стикера, винаги има места. Не като преди, когато всеки въшльо, дотътрил се от майната си, идваше на работа в центъра с вмирисаната си кошница...твърдо за платеното паркиране, когато има недостиг на места, по цял свят е така. На който не му харесва има си градски транспорт, велосипеди и други по-евтини начини за придвижване....

Лично аз съм за зоните. В начало като почнаха да я въвеждат при нас мислех, че е обирджийство, но за 100-150 на година да имаш голям шанс да паркираш почти пред входа си е съвсем разумно. Много бързо разбирам каква е разликата като дойдат почивни дни (уикенди и празници) и едвам намирам място ако излезна. Друга тема е обаче, че освен комфорта, друго не осигуряват от ЦГМ. Ако е вярна информацията, че с приходите е трябвало да изграждат общински паркинги (под/надземни) това очевидно не се случва. Другото по-простико нещо, което е видно е, че половината площ на тротоарите разграфени за паркомясто са в окаяно състояние, някои направо стават само високопроходима техника. А доколкото е достоверна информацията, че дружеството е почти постоянно на загуба и не връща нищо в общината, просто нямам коментар, мисля, че всеки с минимално IQ може да се сети сам как става това.

Живея в голям блок, до който има голям паркинг, а улицата , с която граничи е широка, не много натоварена с 4 ленти. Общинарите обаче решиха да направят тази улица "зелена зона". А по тази улица паркираха колите си хората от блока, който е успореден на улицата , т.е съседния блок. Такааа... познайте сега дали успявам да си намеря място за малката колица като се прибера от работа на големия паркинг? И изпадаме в една странна ситуация

Локалното на Данаил Николаев?

Безплатен обяд няма. Въпроса е защо с парите от глоби не се строят паркинги. Намирисва ми, че отиват в бюджета за пенсии и т.н.

лелее, ако направят зелена зона из уличките в горен лозенец около Кемпински и надолу към Хладилника ще съм много доволен. Толкова нагло паркирани коли, блокиращи входове за паркинги на блокове и кооперации, ще е добре да се отървем от тях... В крайна сметка, който може да си позволи да ходи с кола на работа, ще може да си позволи и 50-60-70 лева платен паркинг на месец. Такива има предостатъчно... Стига сте паркирали по тротоарите и градинките...

"50-60-70 лева платен паркинг на месец". И къде са тези паркинги ?

Ако говорим конкретно за тази част на Лозенец, най-малкото има огромен паркинг на Метрото. Освен това, около Кръста има поне 2 платени паркинга, които предлагам месечни абонаменти... Къде са.... еми няма да ги знаете къде са, защото предпочитате да затапите входа към някоя кооперация или да нагазите в зелените площи...

От кога живееш в Лозенец бе селянино, където си роден там да строиш кооперации и прави, сини и зелени зони!!!

Идеята била "прегърната" от Центъра за градска мобилност. Е как няма да я прегърнат-събират пари от нищото. А къде отиват събраните пари и колко са едва ли някой знае (освен тези дето се облагодетелствуват.

Някога нещо построили ли са от Градската дебилност?! Само свиват улични платна и троари и малко пара за бяла боица. Снега изчистиха ли от паркоместата?! Колко пъти им забива системата?! Толкоз от наще хора.....

Прост си е българинът и толкоз. Иска пред неговя вход никой да не паркира. Но той да може да си чучне колата където дори и на Луната. Значи в Лозенец да има зона, но лозенецките обитатели да си паркират на воля в другите квартали. От толкоз лакомия и цялата София, че и държава ще направят с платено паркиране!

В кв.Лозенец положението е повече от трагично.Всички тротоари са разбити от тежките автомобили,които паркират отгоре.По улиците,които са тесни не можеш да се движиш,защото непрекъснато идват коли.Няма спасение от госпожици с мощни джипове,които идват на фризьор или козметик и гледат да спрат пред салоните за да не си изпочупят токчетата.Колите се спират безотговорно и често са пречка за другите.

В същия този Лозенец в момента се застрояват паркинги на бул. Вапцаров, а други 2 общестени преди няколко години бяха харизани на мижитурите от ДАНС и НСО.Също така общинарите са тези които раздават парцели и разрешителни за строеж, без да ги интересува нищо. А дебилите от ГРОБ трябва да смучат пари, а няма от къде до ги вземат. Още един заем ще им срине рейтнга пред ЕС. Ако човек молко се замисли, ще види, че за толкова години Тапанъкова и градска мобилност само обещават и само пари прибират.Коя вътрешна улица е рамонтирана в зелените или сините зони, в о же да идеш да видиш до Пирогов и къде са построени обществени паркинги?

Пак гласувайте за гробчетата, докато не ви изцицат и последната стотинка

Пришълците без адресна регистрация и автоталибаните с по 2-3 автомобила май се притесниха. За всички останали зелената зона ще е в плюс. Аз лично предпочитам да плащам малко пари или месечен абонамент вместо да обикалям с часове за да намеря паркомясто или да паркирам по дърветата.

Пак ще обикаляш, ако не вярваш поразпитай живеещите в синя зона. Когато няма достатъчно паркоместа, дали ще за заети от пришълци или от съседи - все няма да има.

Стига бе, ще вземат да изчезнат "недвжимите имоти" по паркингите пред блоковете в "Красно село" и "Борово"! Даже може и улиците да се окажат годни за разминаване на 2 коли без 7-8 маневри!

Супер. Особено по Оборище, около Сердика център. Тогава селтаците ще се научат да паркират в МОЛ-а, а не по уличките наоколо.

Напълно те подкрепям!! Стига вече. Нема къде да паркира човек - нито днем нито вечер. Аз съм жител от този квартал и аман от провинциални простаци, които паркират по тротоарите и улиците около Мол Сердика! Имат достатъчно време на разположение в паркинга на МОЛ-а. Да освободят паркоместатани!! Аман от нагли провинциални автомобилни регистрации, паркиращи безогледно навсякъде!!

ДНЕС ЗА ПАРКИРАНЕ,А УТРЕ И ЗА ВЪЗДУХА,ВДРУГИ ДЕН И ЗА СЛЪНЧЕВОТО ГРЕЕНЕ!!!НЕМА ЛАБАВО!!!ОТ ЛЕВ В ДЕСЕН ДЖОБ!!!ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ СЕ ВДИГАТ НЮ НЮ,НО СКРИТИТЕ ТАКСИ СЕ УВЕЛИЧАВАТ В ГЕОМЕТРИЧНА ПРОГРЕСИЯ!!!ТОВА УПРАВЛЕНИЕ ВЗЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ЗА БРАШНЯН ЧУВАЛ,А БОРИСОВ С БУХАЛКАТА СЕ УМОРИ ОТ БЪХТЕНЕ!!!МА УПОРИТО ТОВА С БУХАЛКАТА НЕ СЕ ПРЕДАВА!!!

Само да са посмяли. Писна ни от тая Фандъкова. Детска учителка ще експериментира управление. Да подава оставка.

Погледни градовете с над 1.5милиона човека и виж къде няма платено паркиране по кварталите... в Мумбай примерно. Ние, че не сме много далеч (вижда се от дискусията), не сме, ама сме с претенции, че не е така... Притежанието и придвижването с автомобил е привилегия за която се плаща. Свикнете с тази мисъл. Като гледам колко коли се движат на газ, защото е с 10лв по-евтино, отколкото с бензин съм пределно наясно, че няма да стане, ама да го напиша, да не кажете, че не съм казал...

да, бе! плаща се и сега! данък, акциз, винетка! да не говорим за разбитите пътища! не с 10, а два пъти, ама в селското ти училище не са те научили!

Неееее Не е Фандъкова. Тия решения се взимат от СОС (Столичен общински съвет), където ГЕРБ има мнозинство, Председател на СОС е ЕЛЕН ГЕРДЖИКОВ, който е човек на Бойко. Прочети и коментара от 12:04. ДОСТОВЕРЕН Е !!

И както се вижда всички общински тролчета подкрепят с двете кунки! Софиянци отскоро или селяни отдавна?

Покрепям. Крайно време е малко да се разреди работата. В Лозенец, наистина всичко е заето с коли.

УСПОРЕДНО С УВЕЛИЧАВАНЕ НА МЕСТАТА ЗА ПАРКИРАНЕ, ТРЯБВА ДА СЕ ПООЩРЯВАТ ПОЛЗУВАЩИТЕ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ, А НЕ ОБЩИНАРИТЕ ПОСТОЯННО ДА ПОВИШАВАТ БИЛЕТИТЕ ЗА ТОЗИ ТРАНСПОРТ!s!!!!!!!

рекета и мародерството продължава на мах....

ЧЕСТИТО

Стадото трябва да се стриже до голо, щом е толкова тъпо и пасивно! ГЕРБ и останалата полит мафия го гарантират!

Не ми дреме кой е на власт. Щом паркоместата са по-малко от колите, паркирането трябва да е скъпо! На кое му викаш стригане? Двата лева за синя зона или единия лев за зелена? Само не ми подсмърчай колко била минималната работна заплата! Като нямаш два лева в джоба няма да караш кола.....

Не става дума за тези, които работят и паркират в по уличките, а за живущите..ще жулят народеца с голямата наденица....

Давам ти сто плюса

браво, това е начинът, аз наскоро си купих 3 гаража в Красно село и Борово, но бай ганя си обича градинките и се оправдава с липса от места за пркиране. Колата е скъпо удоволствие и изисква отговорност!

дано да въведат в Лозенец даже синя зона , че не се търпи в нашия квартал. А като има мач е тотален АД. Майка с количка или инвалид никога не може да се класира на тротроара, защото и то двете страни са паркирали

Общински трол си

Предложението сигурно ще мине в СОС, защото се създават нови работни места, на които да се назначат (уредят) гладните и безработни "активисти" на партията в Центъра за градска мобилност.

и не само! нали се сещаш колко пари ще смъкнат от хората още за няма нищо!!!! това си е чиста проба пладнешки грабеж!

Дреме ми на шушонти. И без тва у центъро не одя.

Аз живея в Лозенец и от много време искам, искрено искам да има платено паркиране. А дано стане по-бързо, за да можем да ходим по тези тротоари и да паркираме на собствените си места, които ще си наемем

И аз като теб искам платено паркиране само че в кв. Иван Вазов, в който живея. Събота и неделя е просто невъзможно да си паркирам колата от разхождащите се в Южния парк, които се спират където им падне, продавачите на пазара и спортуващите на стадион Раковски.

Мирослав

Решението на твоя проблем се нарича "Добър градски транспорт". Не смятам,че с кола трябва да се ходи в парка, но в момента просто няма друг начин. За цяла София се поддържат само два парка (останалите са оставени на самотек) и достъпът до тях без кола е доста труден, затова е така.

Събота и неделя няма зони. Само събота до 14ч, така че гориш, пич

Първо като живущ в дадена зона ще трябва да плащаш годишна такса в зависимост дали е синя или зелена. Второ това не ти дава никакво право, че определено място е само за теб. Може да се наложиш да паркираш през няколко пресечки. Айде сега помисли дали искаш платено паркиране в квартала ти.

Замислял ли си се, че ако имаш гараж първо плащаш данък и такса смет(?!?), после парите, които си зал за гаража срещу парите, които би дал да го наемеш или да плащаш за някаква зона са несъизмеримо повече. Един закупен на средна продажна цена гараж ако се дава под наем (и не броим разходите за данък, такса смет, ток) се изплаща за около 30 години при 100лв/месец (1200лв/година). Тук някакви ми скачат, че били плащали (ЦЕЛИ) 150лв/ГОДИНА за паркиране в синя зона в центъра на София... 150лв драги ми смехурко е нищо в сравнение с притежанието на собствен гараж или паркомясто и затова и цената и услугата са такива...

Те не могат да мислят, но обичат да ги стрижат!

Що си мислиш, че и сега не обикалям квартала, за да си намеря място за паркиране, както и че не паркирам през две улици. Хубаво си беше в София преди 25 години!

Трай коньо за зелена трева. Ако можеше проблемът с лошото проектиране да се разреши с платено паркиране, особено пък с плащане на някакви мутри.

С тия промени така ще ни променят, че ако днес е министър, утре цялата група изменници, а за други ден каквото покаже.

ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЕ ПОМИСЛИ ЗА ПАРКОМЕСТА , А СЛЕД ТОВА ДА СЕ ВЪВЕЖДА ПЛАТЕНА ЗОНА , НО КАКТО ВСИЧКО ОСТАНАЛО В ТАЯ ДЪРЖАВА СЕ ЗАПОЧВА ОТЗАД НАПРЕД . ВСЕ ПАК ВСИЧКО Е СЪС ЦЕЛ КРАДЕНЕ И СВАЛЯНЕ КОЖАТА НА НАРОДА.....

До Селска Мобилност Да ви прегърнат в Орландовци всичките

тази дестинация е неизбежна но такива като теб в лявата лента най-бързо ще стигнете....

Ти да не се Селянин от Селска Мобилност? Противни твари такива

Всичките са райони на София, а не квартали. В района има няколко квартала.

Райони, квартали, да си дойдем на думата.!Когато ние, живущите в центъра стачкувахме и събирахме подписи срещу заплащането на "наказателния данък", че искаш да си паркираш една кола пред вкъщи без да плащаш, другите квартали гледаха "сеира" безучастно, щото не ги засягаше. тогаз. Не им пукаше или не вярваха, когато твърдяхме, че постепенно цяла София ще стане платена зона, за да си оставиш колата пред дома си. Та от дума на дума, от квартал на квартал - ха "добре дошли" при нас - плащащите "кървав данък", че имат жилище и кола, ама не в бяла държава!

Алооо от центъра...имаш апартамент, но това не означава че имаш място за паркиране. От къде на къде общината ще ти осигурява безплатно място за паркиране? Като ти е "кървав данъка" продавай кошницата и заминавай на село.... аман от софийски "аристократи", на които центъра им принадлежи!

Според мен Оборище и Средец вече си имат зони, или аз нещо се бъркам...

И какво става ??? .... Жули Жекоо !!!!

Щяло да се въведе след обсъждане с жителите на засегнатите квартали. Да, бе, да! Колкото го обсъдиха и с живеещите в сегашните зиня и зелена зони! Никъде по света няма заплащане за НЕизвършена услуга. А в София има - плащаш за паркиране по местоживеене, но в определената ти зона рядко има места. И к'во праим тогава?

Можеш да не плащаш предварително. Плащаш чак след като паркираш - със SMS на номер 1302, както всички останали. Така като няма свободно място не плащаш нищо.

Не си разбрал! Целта е да се намали броя на прииждащите в центъра автомобили, а не броя на живущите там. Затова, ако общината предложи 24 часова синя зона, 7 дни в седмицата, аз и съседите ми бихме я подкрепили, въпреки значителните разходи за винетка. Силно се надявам, това да намали и броя на чалга кръчмите в центъра, което може да се впише и в графа "културна политика".