Коментари - Глоба грози над 4 млн. здравноосигурени българи | dnes.dir.bg
назад

Глоба грози над 4 млн. здравноосигурени българи

Над 4,5 милиона здравноосигурени лица, които не са преминали през профилактичен преглед, рискуват да бъдат глобени, ако не се прегледат до края на годината.

Обратно в новината

Коментари - Глоба грози над 4 млн. здравноосигурени българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДОСЕГА НЕ СЕ Е СЛУЧВАЛО ДА МИ ПОМОГНЕ ДЖИПИТО, ОСВЕН ДА МИ ПРИБЕРЕ СЕСТРАТА 2 ЛВ. И ПОСЛЕ ДА СИ РАЗДЕЛЯТ С ЛЕКАРКАТА ПОЛОВИНАТА СУМА, КОЯТО Е НЯКЪДЕ НАЙ-МАЛКО 40 ЛВ. НА ЧОВЕК.

ДОКОГА ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР ЩЕ БЛУЖДАЕ В ОБЛАЦИТЕ, А В ТОВА ВРЕМЕ ДЖИПИТАТА ПРИБИРАТ ПО 2 ЛВ. ЗА НИЩО. КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ОТПАДНЕ И ТАЗИ ПРОСТОТИЯ? СЪЩО ИСКАМ ДА ГО ПОПИТАМ Г-Н ГАЙДАРСКИ ЗАЩО ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ НЕ ПОСТЪПВАТ В СЕМЕЙСТВОТО МИ, А ПОТЪВАТ КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ ПОТЪВАХА ПЕНСИОННИТЕ ОСИГУРОВКИ- В РЕПУБЛИКАНСКИ БЮДЖЕТ. ВСЪЩНОСТ ДАЛИ НЯКОЙ ГИ ЧЕТЕ ТЕЗИ МНЕНИЯ?

ДОКОГА ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР ЩЕ БЛУЖДАЕ В ОБЛАЦИТЕ, А В ТОВА ВРЕМЕ ДЖИПИТАТА ПРИБИРАТ ПО 2 ЛВ. ЗА НИЩО. КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ОТПАДНЕ И ТАЗИ ПРОСТОТИЯ? СЪЩО ИСКАМ ДА ГО ПОПИТАМ Г-Н ГАЙДАРСКИ ЗАЩО ЗДРАВНИТЕ ВНОСКИ НЕ ПОСТЪПВАТ В СЕМЕЙСТВОТО МИ, А ПОТЪВАТ КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ ПОТЪВАХА ПЕНСИОННИТЕ ОСИГУРОВКИ- В РЕПУБЛИКАНСКИ БЮДЖЕТ. ВСЪЩНОСТ ДАЛИ НЯКОЙ ГИ ЧЕТЕ ТЕЗИ МНЕНИЯ?

НЯКОЙ ДА НЕ ЗНАЕ ОЩЕ, ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ОТПАДНА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ? АМИ ЗАЩОТО СЕ ЗАПОЧНА ЗДРАВНАТА РЕФОРМА!!!!!!!!!!!!!

съгласно кой закон се налага такова глобяване ?

През 1997 бях придружител на работодателя си(възрастен 73 годишен грък)в Швеция.Отидохме в малка частна клиника в Стокхолм.отвън приличаше на средно голямо имение със зеленина наоколо.Учудих се когато влезнахме вътре.Пода беше огледално чист.Стените в светли тонове,като на едната имаше фототапет с море,обхващащ цялата стена.Имаше си машинка за кафе с всичките му екстри-кафе ,със или без сметана,капучино и мляко с какао.Отделно си имаше масичка върху която имаше различни безалкохолни напитки и пластмасови чашки за еднократна употреба които можеш да ползваш безплатно,докато чакаш.И като допълнение си имаше и сладки и солени артикули.По средата на чакалнята имаше фонтанче и като допълнение към цялата тази обстановка се носеше музиката на Марвин Гей.Пациентите си чакаха реда в удобни кожени столове или канапета.Обслужванет беше на висота,грижеха се за пациентите си и правеха всичко възможно да напуснат клиниката задоволени.Аз гледах прехласната и питах кога и в България ще бъде така?Шефа ме погледна и каза до 10 години ще стане.Забравих да кажа,че посетихме и държавна клиника-там си имаше всичките тия екстри,но се чакаше много. Уви 10 години минаха ,но нищо подобно не се случи -напротив в сферата на здравеопазването става още по-лошо.

Аз пък не желая да се преглеждам в държавни болници и да стоя на опашка с 50 кашлящи бабички. Ако искам да се преглеждам ще отида в частна клиника, която е около стотина пъти по-чиста и не е нужно да гледам недоволни престарели санитарки да се мотаят около мен. Нали им плащам здравни осигуровки. Какво пове4е искат тия боклуци?Така или иначе си взимат парите.Какъв им е зора дали ще се прегледам или не. Съмнявам се държавата чак пък толкова да се е загрижила за здравето ми

Претенцията на държавата към телата ни е абсурдна. Ние не сме роби нито телата ни са собственост на държавата, че тя да си приписва права да ни задължава дали и къде да се преглеждаме. Статистиките показват, че когато лекарите стачкуват - смъртността намалява. Правете си изводите.

атомчо (17.09.2007 г. 15:00ч.) ти гледаш организацията в българските държавни болници през очите на настоящата българска действителност. В развития европейски Запад няма разлика в начина на обслужването в частната и държавна болница , нито се чака на опашки от 50 кашлящи бабички, нито те обират, нито частното е по бързо.Частното там е концентрирано в много специализираната сфера и за разкрасяване, които не влизат в клиничните пътеки. Обясних по долу, че там има страхотен ред, да отидеш при джипито си трябва да си запазиш предварително час и въобще не чакаш. Защо не си задаваш въпроса- защо ние, българите не можем да си организираме подобно здравеопазване по подобие на другите европейци? Въпрос на способни държавници, които кроят системата и правят законите в нея! Такива некадърници-държавни каквито сега управляват България, няма да срещнете никъде по света!

Аз пък не желая да се преглеждам в държавни болници и да стоя на опашка с 50 кашлящи бабички. Ако искам да се преглеждам ще отида в частна клиника, която е около стотина пъти по-чиста и не е нужно да гледам недоволни престарели санитарки да се мотаят около мен. Нали им плащам здравни осигуровки. Какво пове4е искат тия боклуци?Така или иначе си взимат парите.Какъв им е зора дали ще се прегледам или не. Съмнявам се държавата чак пък толкова да се е загрижила за здравето ми

Болните мозъци от здравната каса не могат да измислят нищо нормално. Нека най-напред определят какво и в какъв обем да се извършва при хрофилактичмните прегледи, да осигурят съответните специалисти и талони за специалисти и след това да ръсят безумия! А инече вадят нож на умрял - нали това им е одновната задача - да тероризират нещастните болни, а защо не и здравите?

Аз съм доволна от ЛЛ (личен лекар) на моето семейство. Уведоми ни, че трябва да си направим профилактичен преглед, раздаде съответните направления за специалист и лаболаторни изследвания и се съобрази с отпуската ни... Между другото (не знам защо в коментара на джи пи-то го няма) личните лекари също се глобяват за непроведен годишен профилактичен преглед - може би това е обяснението за фалшифицирането на документите...

Защо,когато на сина ми му се наложи снимка на б.дробове ми казаха ,че нямат пари и детето остана за следващия месец ? Плащаме си осигуровки и на края когато ни се наложи м.помощ КАКВО?

Няма да отида на преглд, няма да им дам и стотинка. Не мога да им вярвам на докторите. Не искам да се занмимавам с тях. Ако мога да спра и здравните осигуровки. Не съм ходил до сега на лекар на 32г. Няма и да отида.

Много си прав човеко за съжаление... Набор съм ти и аз след някоя година се махам. Тука няма живот...

АГАТА КРИСТИ (17.09.2007 г. 13:01ч.) не са частни кабинетите на интернистите, а са здравни пунктове, отворени от най-близката държавна болница. И не приемат пари на ръка, това е забранено със закон. А за българските лекари всичко е позволено, гледат те с лакома уста в ръцете какво ще им дадеш и те изстискват постоянно, заплатите на българските джипита към държавните болници, понеже са ЕТ фирми, се формират от тях самите, не от държавата, за това максимално изстискват пациентите си . И си има як ред, за да отидеш при джипито си трябва да си запазиш час предварително, но часа се запазва в общата за района регистрационна служба. Ако си спешен случай звъниш на бърза помощ или сам отиваш в най-близката болница и там те обслужват дежурните лекари. Българската система е направена съзнателно да вирее най-голямата корупция и за пари и по подобие на американската, която разделя хората на черни и бели, на богати и бедни. Европейската социална система на здравеопазването е коренно различна от американската- тя е ОБЩОДОСТЪПНА ЕДНАКВО ЗА ВСИЧКИ СЛОЕВЕ И СОЦИАЛИН ГРУПИ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО.

Профилактичният преглед цели да се открият навреме евентуалните заболявания и смятам, че всеки отговорен човек е длъжен да се явява на такъв преглед. Обаче е абсолютно нередно да се глобяват тези, които не се преглеждат. Идеята буди куп съмнения, къде ще потънат пари от глоби. Ясно е, че няма да отидат примерно за нова апаратура, а ще потънат в нечий вишестоящ джоб. А може би това е начинът да се съберат повече пари, защото има много хора, които получават медицински услуги без да са осигурени и заради тях касата едвам крета.

Ако искам да отида да се прегледам - ще отида. Но никой не може да ми казва какво да правя с моето собствено здраве и още повече да ме заплашва с глоби за това. Нали затова комунизма падна....за да сме свободни и отговорни. Ако някой ми поиска пари за това че не съм се прегледал при някакво JP ще го съдя навсякъде, до дупка и т.н. Очевидно това противоречи на конституцията. А защо не искам да ходя при моето JP (каквото е безмислено и опасно според мен да имам) - защото всяко докосване до българското официално здравеопазване е опасно за живота ми. Това е начин за контрол над гражданите и за по-ефективното тяхно ограбване и експлоатиране а не за тя.

Абе тази пирамида най- после няма ли да рухне.Прегледи това са само формалности -време ;пари и какво в - архива.отчетено.Защо все най- лошото вземаме от някъде;къде има такава здравна реформа като нашата-

ПРИЯТЕЛИ, СПОКОЙНО ! Джи Пи -то ви е отчело всеки път като явили се на преглед и си е взело парите за вас от БОЛНАТА КАСА. То в България здравеопазване няма. Само Чичко Паричко определя дали ще се лекуваш.

Значи плати си здравната че да те глобим На м.........

Насила нищо не става... това е поредната простотия за която чета. В БГ простотиите никога не свършват...

Това ли измислиха сега управляващите!С тези пари от глобите май вече са решили какво ще си купят!!!! Малоумници,обадете се ,когато ни глобите!!! А данък за немити уши и нерязани нокти...ето ви идея!!!

Абе АГАТА КРИСТИ (17.09.2007 г. 11:51ч.) що не си ядеш оная работа!? Дядо Йоцо право казва, джипитата са разделени- 1)такива, които са на работа в държавна болница и 2) такива, които са на и работа в частна болница. Джипитата в държавната болница НЯМАТ ПРАВО НА ЧАСТНА ПРАКТИКА, ЗАБРАНЕНО ИМ Е ПО ЗАКОН- счита се за корупция, защото по този начин ИЗТОЧВАТ ДЪРЖАВАТА. Само лекарите в частните болници имат право на частна практика, но там е така яка акредитацията от страна на държавата, че ум да те зайде. А иначе за нивото на обслужването си права- много по - високо е. Нашенецът е като кон с капаци в чужбина- кое разбрал, кое не, айде със здраве.

МНОООГО БОЛНА тема!!!!Като цялото ни здравеопазване!Позна лекари,които си смениха нрава и кожата - след дълги години практика в една порочна система и те станаха алчни и нагли.За едно банално заболяване,ползайки направление,платих 23 лв за прегледи(за всяко влизане в кабинет по 2 лв и все нямата да върнат,а касови бележки никога не се издават)

явно е кампания за обиране на едни и същи хора, т.е. най-бедните и беззащитните, като много бедни хора не могат да им платят трицифрените суми всеки месец, сега ги заплашват с глоби, защото не са минали профилактично - та да ги уморят по-бързо. НИКОМУ НЕНУЖНИ...

Това е поредния начин за изнудване над човек: насила ти спират здравно осигуряване, от което можеш да се възползваш колкото всяка циганска отрепка, а като отидеш за направление все са свършили още в началото на месеца. Когато имаш нужда- не може, а по задължение за да плащаш потребителска такса може

До д-р Галя Йорданова, директор на Дирекция .... ,както и до ЕДИН ОТ 11:17 и до всички тъпоумни законотворци, една народна благословия -ДОКТОР ЗДРАВЕ ДА ВИ ДАВА.

Всяка държава която се грижи за хората ги задължава да правят нещо за себе си , като например да имат образование.Нищо лошо в това, но как и какви услуги ни осигурява срещу нашите данъци и задължение у сериозен въпрос.Аз направих своятя визита при личния лекар и много бързо ми беше направена ЕКГ, тест на урината и тест за кръвна захар.Единственото нещо което вероятно има смисъл но не е за работещите хора е необходимостта от пазене на 3 дневна бяля диета благодарение на която се прави още едно изследване.Не желая да навлизам в подробности , който го е направил знае за какво иде реч, не върви да си активно работещ и да мислиш как да дадеш материал за изследването .......Който го е мислил и предложил , явно не го е правил самият той !!! И друго- щом имаме задължения, трябва да бъдем информирани, а от кого и как , не е наша работа в ролята ни на пациенти.

До Дядо Йоцо Живея в Германия(страна от ЕС)и не е вярно,че джипитата(тук ги водят интернисти) работят само в болници или клиники.Голяма част от тях са на частна практика.Вземаш си предварително час и отиваш на преглед(от ръст и килограми до ПКК и изследвания на урина).Като отидеш там не плащаш нищо(ако си здравно осигурен).Имат невероятна ЗК(не като българската ,която е гротексно подобиена тези от ЕС. По време на работа съпругът ми пострада.Отиди на лекар ,оперираха му минискуса и проблемът се реши.За такава елементарна операция заедно с изследванията му прибраха 2800 евра.Мъжът ми беше в болнични 3 седмици.НЗОК му плати 90% от заплатата която му се е полагала за времето на болничните и пое 100% лечението му. Кога това може да се случи в България?Май никога,нали?Е затова и няма да се осигурявам в България(въпреки че все още имам българско гражданство-да ме пита някой каква полза от него????)

Да бе, нямам си друга работа.

Като съм ходила и на профилактични прегледи, и на преглед при специалист след здравословни проблеми и винаги ме изкарваха здрава, как така се случи, че получих криза и чак тогава ми откриха киста на яйчника, която беше толкова голяма, че започна да кърви още преди да вляза в болница и се наложи тотална хистеректомия /за незапознатите с диагнозата-тотално махане на яйчници,матка и т.н./.Или трябва да умираш, за да вземат под внимание здравето на човек.Нямам им доверие. В предприятието,където работя имаме здлавноосигурителен договор с най-добрите клиники в страната, та благодарение на това операцията ми мина перфектно.Благодаря на д-р Радулов и целия екип от АГО и хирургично отделение в болница Доверие - София, които бяха повече от внимателни и професионалисти до мозъка на костите си. Нямам думи да изразя това, което ме вълнуваше тогава - единствено мога да им се поклоня до земята и да им пожелая да са живи и здрави, защото от такива като тях има крещяща нужда.

Да помогнем на министерството на здравето с пари,та да имат с какво да задоволят исканията на лекарите за Европейски заплати.Грижа за здравето на народа?! -прах в очите на слепия.

Sistemata e kriva i tezi, koito ya suzdadoha i ya poddurjat v tozi jaluk variant ! Ot gp-to ne se oplakvam, no sistemata prinujdava mnogo lekari da pretupvat rabotata si...drugi se vuzpolzvat ot lipsata na red i informiranost na pazientite, treti - napravo se podigravat s bolnite ! Da, az imam dostatuchno informaziya i zatova se plasha ot tazi sistema, vsichki chlenove na moeto semeistvo za stradali ot lipsa na red , chistota i ot lekarki greshki - chesto tova me kara da izpitvam nedoverie kum doktora, s koito si imam rabota, osobeno s tozi, koito si pozvoljava da se podigrava s reshenieto na predhodniya za men doktor...mori ni prostotiyata - navsyakude ! Chetete i ze obrazovayte, tursete si pravata, za da ne stavate jertva pone na sobstvenoto si nevegestvo ! Badete zdravi!

Никога личнат ми лекарка не е в кабинета си, когато отида.А когато е там (в малкото случаи), чакам с часове. Въпреки че имам час, влизам след 2-3 часа закъснение. В, аз нямам отпуска без край. В други държави предварително те уведомяват кога да се явиш на преглед и така се избягва чакане, знаеш си кога ти е часа

Да се молим да не се разболяваме. Без лекар - близък познат или роднина - човек е заникъде.

аз съм джипи и не се учудвам на писанията в медиите.Да ви обясня за какво става дума ,защото като чета писанията явно хората си пишат и плюят и простотията извира от всякъде.В профилактичния преглед се включват точни изсквания за изследвания и определяне на риска от различни заболявания като рак и сърдечносъдови заболявания и в този преглед има резон ,защото от 100 такива при мен аз откривам поне на 3ма нови заболявания ,захарна болест инфаркти или рак -включително и при деца.Друг е проблема ,че всички вие смятате ,че ние вземаме много пари за тази си дейност и не я вършим както трябва,а това не е така.Едва тази година здравната каса ни плаща по 6.50 лв и таксата по 1.80 което не може да покрие изискванията на касата или просто обяснено,ако ви направим всички изследвания касата ни кара да ги плащаме от джоба си и струват над 15 лв на човек ,а касата ни плаща 6.50 -простата сметка показва че сме минус 8 лв ,а никой не може да си позволи лукса да плаща на пациента за това че му се налага договор ,който е икономически неизгоден .Затова бяха и баталиите по подписване на договора за 2007 год.Най интересното е че парите в бюджета ги има но здравната каса не ще да ги даде на ОПЛ ,а ги връща и се усвояват незнайно от кого,така че населението да не се сърди на джипитата -те не изкарват почти нищо от него ,срещу 8 лв на година заплащане е недостатъчно даже за първи преглед и затова не се обръща вече внимание на никого или пък трябва да се доплаща .

Дедо Йоцо, наборе! Няма по света такава шибана здравна система он тая тука.Направена е с цел унищожение на младите кадри, за господсво на наборите.ГОСПОДСТВ ТОВА Е ТОЧНАТА ДУМА. Има ли някой представа какво е нулева година?Нулеви години са от Виткова насам.Квалификацията се плаща прескъпо, болниците останаха на дооцеляване.Чиновниц и началниците да живеят охолно.Майната им в Германия и не само там чакат.Вие сте ревнали за някъкъв си преглед.Ако джипито не те уведоми срещу подпис познайте кой ще глобят. АБЕ ГЛУПОСТИ

Не зная какво включва този преглед, но работата беше за около 3 минути. Само едно кръвно.Та който има проблем с кръвното си има апарат в къщи.Защо да си губи времето!А децата ги питат за ръста и килограмите, това е!

Не зная какво включва този преглед, но работата беше за около 3 минути. Само едно кръвно.Та който има проблем с кръвното си има апарат в къщи.Защо да си губи времето!А децата ги питат за ръста и килограмите, това е!

Аз бе! Аз съм виновен!

Охооо, вие още нищо не сте видели! Предстои налаганито на следните данъци: данък нъвху пустееещи земи, дънък върху непустеещи земи, данък върху ползвни кладенци, акцизи нови 5 бр. плюс увеличение на съществуващите 50%, десятък, диш хакъ и т.н. Това да не ви е социализъм да не плащате!

Здравната каса е абсолютна пирамида. Тия боклуци не предлагат нищо, а ни взимат вноските. Айде да видим, че нито ще отида на доктор нито ще си платя глобата. РЕКЕТЬОРИ НЕЩАСТНИ!!!! ДГД

ГАВРАТА ПРОДЪЛЖАВА,С НЯКАКВИ ЗАДЪЛИТЕЛЕН ПРЕГЛЕД НА КОЙТО НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВА,САМО ЛЕКАРИ НЕКАДЪРНИ ДА СИ ВЗЕМАТ ПОТРЕБИТЕЛСКА ТАКСА И ГОЛЕМИЯ ХОНОРАР

ЗНАЕТЕ ЛИ В КАКВО СЕ СЪСТОИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯТ ПРЕГЛЕД.АЗ ЩЕ ВИ КАЖА СЛУШАЛКИ МЕРЕНЕ НА КРЪВНО И ТОВА Е ,А НА ЗАПАД ОТ КРЪВНА КАРТИНА ДО УРИНА И ВСЯКАКВИ ОПЛАКВАНИЯ.ПРЕЦЕНЕТЕ САМИ.ТОВА СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ ДА СЕ ВЗЕМАТ НАВРЕМЕННИ МЕРКИ СРЕЩУ КАКВОТО И ДА Е ЗАБОЛЯВАНЕ А В БГ ПО БЪЛГАРСКИ НИЩО,А НЯМА И ДОСТАТЪЧНО НАПРАВЛЕНИЯ ЗА ДА ОТИДЕШ ДО ВСЕКИ СПЕЦИАЛИСТ БЕЗПЛАТНО ЗА ТАКЪВ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ПРЕГЛЕД,СРАМОТА

Това са пълни глупости, когато ми се наложи да отида на преглед при л.л. то е само за да ми даде направление за специалист и незнам защо тогава тя те кара да се чувстваш виновен че си отишъл, защото представи си си взел последното направление и за някой по-спешен случай нямало да има.

БГ-глас (17.09.2007 г. 09:12ч.) на е въпрос да въведат здравни застраховки, тя няма да оправи нещата а да премахнат частната система на джипитата, корупцията в тази система и всички закончета и организации, които подхранват тази корупция. В ЕС страни няма частни джипита, има частни болници, които обаче са допълнение на държавните и си получават парите по клиничните пътеки от държавата. Главното е държавното осигуряване и държавната болница. Джипитата си имат кабинет в държавната болница и не може никой от медицинския персонал да взима пари на ръка, това се счита за корупция и се наказва по закона.Плаща се едногодишна минимална и символична такса еднократно и тя отива в общината. А получаваш достъпни и висококачествени услуги- всичко останало е безплатно- посещение при джипито ти колкото искаш безплатно, лабораторни и рентгенови изследвания- безплатно. Единствено за престой в болницата се плаща дневна минилампа такса, но там има реален социален минимум и никой от обществото не може да падне под него. За това всички тези здравни такси и лекарства се поемат от този социален минимум от държавата, ако доходите ти са на неговата граница.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се иде само на ПСИХИАТЪР! Останалото се измисля освен за пари и за подобряване имиджа на здравните работници! Че те горките,само с табелките и апарата за кръвно на шията си не могат да бъдат забелязани! Да не говорим,че са безсърдечни,антихума и високомерни,корумпир и всичко възможно,което може да се каже за кадрите,които трябва да оправдаят димпломите си! ТЕРОР от всякакъв мащаб!