Коментари - Станишев: Заплата - на всеки според усилията | dnes.dir.bg
назад

Станишев: Заплата - на всеки според усилията

Всеки трябва да получава заплата, която да съответства на полаганите от него усилия. Това заяви премиерът Сергей Станишев по време на държавното си в посещение в Индия по повод готвените от учителите стачки.

Обратно в новината

Коментари - Станишев: Заплата - на всеки според усилията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господа това което искате , няма от къде да Ви се даде. А щом казвате да се събере от частния сектор, то е от тези които създават националния продукт, много сте далеч от истината , защото много от производителите получават по-малко и от вас, макър и с две висши образования, но не могат да се доберат до вашите места, тъй като нямат Вашите връзки. Щом мислите , че се вземат толкова много пари при нас - заповядайте - същата заплата като при вас при 11-12 часов работен ден плюс събота, отпуска 20 дни , но по 9.оо лв. , защото на толкова не осигуряват. Не всякога си получаваме и заплатите редовно. Защото за да ни дадат трябва да сме ги искарали във фирмата, а не всякога се изкарват толкова лесно. Затова Ви съветвам напуснете тежката учителска работа и заповядайте при нас, много е леко при 11-12 часов работен ден плюс събота плюс отпуска от7-8 дни, защото 12-15 лв. са повече от 9.00 и предпочитаме да не ги ползуваме.

На това сламено човече Станишев в един от вестниците му беше сложено най-точното срещано от мен определение: КЕЛЕШ ! На народ мърша - президент келеш...

При социализнуса, не се даваха пари защото и на 55 години всички бяха млади специалисти.И пенсийте им са като на млади специалисти. Сега пак ни управляват комунисти и затова пари няма да дадът.

На олигархията и трябва тъпи бачкачи. Тъпи работници става от тъпи деца. Тъпи деца има при тъпи учители. А тъпи даскали може да има само, ако им плащаш малко. Логика, брат, логика !

Нагъл и мизерен тип, как не го е срам, а неговата заплата, а депутатските, а останалите им доходи от постовете, които заемат, а и си ги купуват наглите депутати, че вече и в развлекателните игрички по телевизиите си го признават и после публиката им ръкопляска. Какъв позор! Ама за глупаци ни взимат и умишлено политиката им е насочена към инкубиране на още по-големи

Вярно е че нашите деца са невъзпитани и незнаят много елементарни неща. Не обвинявайте за всичко учителите. Възпитанието на децата е задължение на родителите Къде са те? Учителите само разясняват уроците, които децата трябва сами да научат сами и ако им е трудно просто да потърсят помощ от учителя. Родителя трябва да научи детето как трябва да се държи в обществото, да не замърсява като си изхвърля боклука извън коша, да не псува, да уважава човека до себе си и т.н. Не преписвайте вини на учителите, които не са техни. За сегашното положение е видовно правителството, което трябва да даде на народа си заплати с които да може родителя да си позволи да плаща на домашна помощничка, което да му позволи да възпитава децата си, защото сега той се разкъсва между борбата за препитание и възпитанието на поколението.Резултат децата са на улицата между престъпници, педофили, наркомани... Хора подкрепете стачката, борете се за правата си.

НА МЕН ПЪПЕШ НЕ СА МИ ПОДАРЯВАЛИ ЗА МАЛКО ПОСТИЖЕНИЯ В РАБОТАТА. А ПОЛУЧАВАШ ЗАПЛАТАТА НА ЕДНА ГИМНАЗИЯ ДАСКАЛИ...

НА МЕН ПЪПЕШ НЕ СА МИ ПОДАРЯВАЛИ ЗА МАЛКО ПОСТИЖЕНИЯ В РАБОТАТА. А ПОЛУЧАВАШ ЗАПЛАТАТА НА ЕДНА ГИМНАЗИЯ ДАСКАЛИ...

G-n Stanishev zashto ne kaje kolko pari vsyaka godina vlizat v durjavata ot bulgarskite imigranti v chujbina? V smisul che, ako sprat tezi pomoshti za nyakolko mesetasa pone dva i polovina miliona gladni shte se zastanat v stroj pokrai tresora. Da vidim togava g-n Stanishev kakvi prizivi shte otpravya. Bulgaria e edna ot nai-korumpiranite strani v sveta. Nadali tazi harakteristika idva ot uchitelite, zashtoto kato izvadite ot smetkata desetinata po-golemi gradove , mnogo mi e interesno v koe selo shte namerite uchitel deto dava chastni urotsi. Zashto vmesto da stachkuvat samo lekarite ili uchitelite ne poiskat vsichki raboteshti uvelicheniya na zaplatite. Neka uvelichat zaplatite, a sled tova da se postavi vuprosa za danutsite. Zashto v durjavi kato Slovenia ili Ungaria mogat da uvelichavat i zaplatite i da si subirat danutsite? Mai ne tursim teleto pod kravata?

При социализма се плащаше всекиму според труда, всекиму според способностите. Вече СтаниШеф ни е вкарал в междинната фаза преди комунизма. Сега е според усилията. После ни чака всекиму според нуждите ! Да живеят класиците на марксизма и верният им последовател и от тях първо мляко засукал !

А какво да кажем за качеството на обучение? Благодарение на учителите имаме необразовано поколение. В нашите училища царува правилото научи си урока в къщи, а учителите както и лекарите само погубват българите. Хак ни е: вдигнете заплатите: да дойде инфлацията: да се завърти въртележката :)

Станишка, не спрямо усилията, спрямо резултатите.

Че то ако е според усилията, то тяхната трябва да минимална. :)))

Da v Germania sa visoki danacite, no znaesh za kakvo gi plastasch. Stastliv sam, che sam daleche ot tova kompleksarche i vsichki okolo nego. Bolno mi e za Bulgaria i za naroda,koito tarpi da go tapchat.

Уважавам българските учители и техният труд и то няма как да е иначе , защото благодарение на тях пиша , чета , смятам и си взимам заплатата.... , НО ДНЕС нашите деца на какво ги учат, имат ли респект учениците от учителите , можеш ли да пишеш двойка на сина на мутрата или депутата? ДА наистина първо искайте реформи във ваша полза , така че да можете да работите и преподавате така като искате и така както можете дайте качествено образование на децата ни така че вечер да седнат и да мислят в/у историята , географията с един модерен модел а не да гледат да избягат от час. Има и добри но има и плява- нека плявата се отдели от качеството....и тогова ще е по-добре за всички. Р.S. Наистина с тези заплати е геноцид спрямо хората.Ако искате по-високи заплати утре приемете децата с букети, приемете техните родители и след това стачкувайте до откат, а ако Ви стигат тези мизерни пари работете....все някога трябва да се почне , защо не сега.....

OT VSEKI MU SPORED SPOSOBNOSTITE, NA VSEKI MU SPORED POTREBNOSTITE. Ima edna prosloika v BG koiato nema sposobnosti, no ima ogromni potrebnosti. vsichko e chestno po socialisticheski.

Ех, dido (14.09.2007 г. 08:36ч.), и аз често се питам кое от двете - луд или без съвест? То към политическото поприще най-често се устремяват т.нар. акцентуирани личности (не са точно с болна психика според психиатрите, но с отклонения тук-там)... Но за съвест -струва ми се, че дори и тези, които са я имали, се прощават рано или късно с нея когато попаднат във властта...Уви!

Мисията на Учителите е да подготвят бъдещето на България. Политиката на правителството е гавра, с Българските Учители. В Бангладеш заплатите на учителите са средно 450$, а у нас 180$. В Италия , се подиграват на ниските учителски заплати в България, като ги дават за пример на техните недоволни учители... Учителската мизерия е всъщност , подигравка с бъдещето на България, децата. Учителството е преди всичко, призвание.Не всеки става за Учител, децата са безмилостни към некъдърния преподавател. Проблемът е преднамерено създаден от мафиотите-собствениц на частните училища. Сега с малко по-високи заплати те примамват всеки по-къдърен учител към себе си, за което татковци-паричковци плащат скъпи такси.Печалбата е голяма. Когато Българските учители получат заслужено възнаграждение за труда си, тази печалба значително ще се стопи, защото учителят няма да е принуден да се занимава с разглезените мафиотски дебилчета, а ще предпочете обикновенното училище...Тези учители, които се наемат да преподават в частните училища, ще трябва да бъдат много скъпо платени, за да търпят учениците си. Е, в това е болката на г-н Станишев!

NA VSEKI ZAPLATA - SPORED USILIATA! NE E LI PO- DOBRE SPORED POSTIJENIATA, ZASHTOTO V BALGARIA USILIATA SA GOLEMI, - POSTIJENIATA MALKI. OT KADE GI NAMERIHTE TEZI RAKO-voditeli.Shte vi dokarat do poznatoto za vas mesto - DO NIKADE!

y4iteli sta4kuvaite pak 4akaite rezultatii

Прав сте другарю Станишев, ако вземете данъци от частните фирми колкото в Германия, ще има за необходимите дейности, които държавата трябва да финансира, НО така не ви изнася, защото всъщност всичките фирми са ваши(комунистически, на тези дето сте в управлението)!!!! Е как тогава да стане, но поне не се изказвайте неподготвен!!! Това е същото изказване като на кукото Масларката, дето си изцепи, че частните фирми осигурявали хората на минимални прагове, защото те така искали!!! Абе вие луди ли сте или сте си такива??? Иначе мисля, че никой няма нищо против да плаща немски данъци, ако получава немска заплата!!!!

Togava ti Stani6ev 6te umre6 ot glad!

Аз искам да плащам големи данъци - като немците. Нека получавам и заплата като тяхната...

Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, ......Станишеффффф! няма кой да го посъветва да не говори такива нелепици от далечна Индия. То не е и смешно, а е признак на вопиюща простотия да сравняваш данъците плащани от българските учители и немските. А ако видим какви резултати постигат правителство, президент, депутати, общинари и др. - не заплати! Май ще трябва да връщат платеното им до сега!

hahaha.....taka 6te preminem v komunizama)))))).... Stani-6ef e pi4

Не мисля че премиера на РБ си е заслужил заплатата. А Вие как мислите?

Мисията на Учителите е да подготвят бъдещето на България. Политиката на правителството е гавра, с Българските Учители. В Бангладеш заплатите на учителите са средно 450$, а у нас 180$. В Италия , се подиграват на ниските учителски заплати в България, като ги дават за пример на техните недоволни учители... Учителската мизерия е всъщност , подигравка с бъдещето на България, децата. Учителството е преди всичко, призвание.Не всеки става за Учител, децата са безмилостни към некъдърния преподавател. Проблемът е преднамерено създаден от мафиотите-собствениц на частните училища. Сега с малко по-високи заплати те примамват всеки по-къдърен учител към себе си, за което татковци-паричковци плащат скъпи такси.Печалбата е голяма. Когато Българските учители получат заслужено възнаграждение за труда си, тази печалба значително ще се стопи, защото учителят няма да е принуден да се занимава с разглезените мафиотски дебилчета, а ще предпочете обикновенното училище...Тези учители, които се наемат да преподават в частните училища, ще трябва да бъдат много скъпо платени, за да търпят учениците си. Е, в това е болката на г-н Станишев!

то ако е така значи СерГЕЙ не трябва нищо да вземе, а дори и да му се отнеме и то много

Бих желал г-н премиера да коментира как една чистачка в съда и прокуратурата получава равна заплата с главна счетоводителка в едно училище.При това и на двете парите са от един и същ източник - бюджета на РБ.

Защо не започнете с Вашите заплати г-да управляващи?Че нещо не Ви се виждат усилията за просперитета на нацията.Или Вие сте над тези неща!

Тоя човек не е с всичкия си и продължава да е нагъл. Той дали смята че е свършил нещо и е заслужил заплатата си, целият народ мисили, че НЕ и целият народ трябва да му го каже, интересно какво ще отговори тогава, защото ми писна да слушам простотиите и обидите му.

Ами тогава другаря Станишев не заслужава и стотинка.

Sergo! A ti dali polagash dostatycno usiliq, za da zasluzish parite, koito vzimash?

Всеки трябва да получава заплата, която да съответства на полаганите от него усилия - Ами тогава Станишката не трябва да взима заплата?

Изчетох от край до край всички мнения в този форум по тази тема. По категоричен ВОТ на НЕДОВЕРИЕ от най-различни хора едва ли има и, интересно, българинът обикновено е на много и на различни позиции, но по този обсъждан въпрос, мнението на всички ни е едно и то е ясно - другарят не може,не става и не трябва да продължава. Това ако не е вид анкета с почти 100% единодушно отрицание на публичността на мин.-председателя, здраве ! Дали аналитичният щаб на младока с ехидно-подигравателн лисича муцуна, изчел форумите, ще му спомене въобще колко е предпочитан да му слушат глупостите ? Защото ако самият Сергей ги чете тези неща, трябва или да е луд или да е тотално опериран от съвест, за да продължи да пречи на живота ни.

Туй то, според мойта заплата аз спирам да работя! А нещо за работното време в частният сектор няма ли да коментирате, господин Кумунист?

Бахти наглите хора!

ПРЕМИЕРА Е ПРОСТО ЕДИН ГОЛЯМ ЩРАУС, КОЙТО СИ МИСЛИ ЧЕ СЪС ЗАРАВЯНЕ НА ГЛАВАТА СИ В ПЯСЪКА И ЩЕ ИЗБЯГА ОТ ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ. БЕШЕ ЛАКОМ ДА СЕДНЕ НА СТОЛА НА УПРАВЛЕНИЕТО, А СЕГА ГОВОРИ ГЛУПОСТИ, ЗАЩОТО ПРОСТО ДО ТАМ СА МУ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ЧОВЕКА. кАТО ВИКАШ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА ЖИВЕЕ ПАРТИЯТА И С ТОВА ДА ПРАВИШ КАРИЕРА НЕ ВИЖДАМ КАК МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВАШ ЦЯЛ НАРОД. ДАЙТЕ ЗАПЛАТИ КАТО В ГЕРМАНИЯ ПЪК ВЗЕМАЙТЕ КАТО ПРИ ТЯХ НАЛОЗИ. Е ГАТИ И ПРОСТАКА ДЕТО НИ УПРАВЛЯВА.

Тоя тъпанар е сам като вълк единак ако ние бяхме така и с неговата заплата ще живеем като богаташи ние сме виновни тичаме гласуваме за всичко ако си стойм и не си мърдаме задниците да ги избираме тогава да ги видим но ние сме виновни тогава не се сърдете ......Гласувайте .Гласувайте........

Станишев пак се изказа неподготвен.Като са им високи данъците на германците,той що замижава за заплатите им.Нещата в икономиката са вързани и да не се прави на дръж ми шапката,а да вземе от някои за да даде на други. Не може някои да взимат по 40 бона,а други да бъхтат за мизерни 300 лв. Безобразие!

Тези от триглавата змия имат тогава да дават милиони евро обратно в хазната.Г-н Стани шеф вие сте абсолютен незнайко и еталон за това как не трябва да говори един управник празни приказки.

Ако направим налозите като в Германия и скандинавските страни, ще има достатъчно средства в държавата, за да се решават всички проблеми, коментира Станишев. Направете ги, заедно с необлагаемия минимум и социалните помощи. Държавата ще фалира за 3 месеца.

А какво да кажем за качеството на обучение? Благодарение на учителите имаме необразовано поколение. В нашите училища царува правилото научи си урока в къщи, а учителите както и лекарите само погубват българите. Хак ни е: вдигнете заплатите: да дойде инфлацията: да се завърти въртележката :)

Доста от хората които пишат тук, са доста ограничени и грам понятие си нямат що е това икономика. Наи лесно е да се искат пари! а като стане дума за работа всеки му е криво, да не говорим че има доста които са изкарали едно висше образование и до там спрели и искат сега добра работа и пари, вместо да се клалифицират повече!

ТО ...ЛОЗУНГЪТ БЕШЕ ДРУГ - ОТ ВСЕКИГО СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ,НА ВСЕКИГО СПОРЕД ПОТРЕБНОСТИТЕ

ДА, ПРАВИЛНО ЕДНА ЧИСТАЧКА ОТ ОКРЪЖНИЯ СЪД 500 ЛВ, ЕДНА МАШИНОПИСКА 700 ЛВ И ЕДНА УЧИТЕЛКА 340 ЛВ И ВСЕ ОТ ТОЗИ БЮДЖЕТ. БРЕЙ МНОГО СМЕ МЪРЗЕЛИВИ УЧИТЕЛИТЕ!

Не според усилията, а според резултатите е редно да бъде! Иначе всеки може да се напъва, ама ако е некадърник каква е ползата?

сравнението с Германия е много неуместно, защото Меркел е приветствана от сънародниците си ,а Станишев -освиркван

НА СНАНИШЕВ ЗАПЛАТА СПОРЕД УСИЛИЯТА МУ НУЛА ЛЕВА