Възстановяват още един ретро трамвай

Възстановяват още един ретро трамвай в София. Идеята е на сдружение "Градски транспорт и инфраструктура".

Обратно в новината

Коментари - Възстановяват още един ретро трамвай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Tези софиянци , които са като мене, с лошо егн, си спомнят за боянското трамвайче - номер 8. Tочно като това на снимката. C нищо не пречат тези трамвайчета, даже са интересни, макар и да ни правят носталгични за бързо отминалите времена.

стига плака " софиянец ," едното няма връзка с другото.

А бе хора имаме нужда не от ретро трамваи, а от нормален градски транспорт, който да е удобен, да идва навреме, да не пътуваме натъпкани като сардели и да не се налага да разпъваме чадъри в него, когато вали!!!!! В момента наземния транспорт в София е крайно нередовен, неудобен и претъпкан. От метро могат да се възползват само част от софийските данъкоплатци, а и то пътуващите казват, че е претъпкано и без вентилация.Иначе, по принцип идеята не е лоша, но след като са решени останалите по наболяли проблеми.

Два ретро трамвая минават по по-голямата част на булевард Истиклял в Истанбул. Минават на 20-30 минути, на цената на нормален биле за транспорт са, и са част от градският транспорт. Невероятна туристическа атракция. Отделно и местните ги ползват за пътуване. Идеята ми е, че не може да се мисли само за нормалният транспорт. Един град трябва да се развива и като туристичека дестинация.

Поздравления за идеята и резултата!Видях го вчера на Възраждане, вероятно тестват талигата(може би). Изглежда отлично! Това са хубави положителни неща!

интересно. хубава идея.