Безработицата във Варна скочи с 1% за месец

След приключването на летния сезон нивото на безработицата във Варна нарасна с близо1% и през октомври тя е 4,1% при 3,3 на сто през предходния месец.

Обратно в новината

Коментари - Безработицата във Варна скочи с 1% за месец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В АБВ Варна са събрани само мошеници и некадърници, а политиката на Калфин е пълен абсурд. Личи си че са слуги на Боко. Не чакайте Калфин да оправи безработицата. Той е само кукла на конци!

След,като на много хора ,просто-не им се работи!

В нашата фирма дойде един кандидат за работа. Беше посрещнат от интервюиращ колега и направи страхотен скандал на тема колко неоткриваем е адреса ни. След това емоциите продължиха. Вдигна ни се скандал как било възможно заплатата да не се публикува в jobs.bg и накрая емоционално-скандалния монолог на господина завърши с изказването "Аз какво всъщност правя тук". От два месеца ми идват по интервюта разни олигофрени които дори и името на фирмата където кандидатстват не знаят кое е. Безработица ли? По-скоро без-желание за работица. И на всички дето ще кажат че сигурно даваме 200-300 лева - ми не е точно така. Ако хиляда лева нето за труд неизискващ никаква квалификация са малко, елате и ми го кажете в очите.

Във Варна пак е добре. В нашия около 60 хил. град регистрираните безработни са около 13%, но според работодатели и синдикати безработицата в нашия град е между 25 и 30%. Т.е. повече от два пъти от знаещи се. Затова ще посъветвам управляващите да не гледат по колко са регистрирани в борсите, и да не съдят само по това защото това не е истината, да гледат колко милиона са трудоспособните българи в България и колко от тях работят! Така ще разберат колко РЕАЛНО СА БЕЗРАБОТНИТЕ. Защото имаме едни 870 000 образовани младежи българи до 29г. които нито учат нито работят. От 29г до 40г. са още горе долу толкова. И тия над 40 като добавим.. Това са близо 2 милиона души които нямат работа в България. Като от тях със сигурност 1 милион и малко над 1 милион са българи! Така се затриваме като нация. Няма доходи, няма как да се издържаме, съответно няма как да има раждаемост!! Затова нека се създадат работни места в малките населени места. Да се откриват заводи и фабрики където народа да има работа и да може да се издържа. Докато все още има някакъв бг народ.......

Заводи, фабрики - и какво ще бълват тия заводи? Населението расте, всички искат работа, Земята изнемогва, магазините заринати със свръхпроизводство, автоматизация навсякъде, което намалява необходимостта от работна ръка, най-бедните страни се множат като хлебарки и техните безработни и неуки младежи напират към Европа за работа? Много патова ситуация!

Запада вдига стандарта за сметка на изнесени производства с ниско платена работна ръка, а тя като се научи да работи иска повече и бяга в запада, там където същият труд при същия работодател е по-добре заплатен. Извода за Запада е да задължи алчните работодатели да изравнят стандартите си в изнесените производства, за да задържат там (при нас) хората (бежанците)

Населението в България не расте. Населението в България намалява! Ние сме най-бързо изчезващата нация в света! Като хлебарки се множат в богатите държави, където имат нормални доходи и могат да издържат няколко членно семейство! Примерно в Германия и Великобритания постоянно има нови фабрики и заводи. Населението им се увеличава многократно, също и от емигрантите. И пак има работа за всички. Постоянно има работа за всеки. Как го постигат ги питай. А ти ми говориш за това че било в България, най бедната и пропадаща държава където няма никакво производство и е с най бързо топящото се население. Доста патова ситуация за теб. Въобще не знаеш как са нещата може би защото си на принципа Сития на гладния не вярва.

Всеки знае, че нерегистрираните безработни са много повече от регистрираните. И това е така защото нашата борса не е като борсите на другите европейски държави. Нашата е бай ганьовска, корумпирана, подиграваща се с хората които ходят на всеки месец или два с надеждата да им намерят работа. Дъртите не културни лелки назначават на своите работни места да ги заместят дъщерите им, нищо че те хал хабер си нямат от софтуер и компютъри. А висшистите които ходят за подпис и имат по две висши и знаят два езика ги пращат на строежите и се подиграват с тях. Без дори да ги питат, знаят ли език, какво са завършили какво умеят и т.н. Обидно и унизително е. Иначе се назначават с връзки в борсата, както казах за дъщерите им, и пазят хубавите работни места за свои познати, а с народа се подиграват все едно са най нисшите хора. Такива борси само в България може да има. Отвратен съм.

селяндурите пак се варнаха на село до следващия сезон.ураааа.......

Явно не всички са се вАрнали по селата :)

Реално е скочила с много повече, но безработните просто не виждат смисъл да се регистрират, защото до следващия сезон нищо не може да се предложи. Ами така е, когато неолибералната мантра, че България може да живее само от туризъм, съсипа промишлеността на Варна. Сега не ахкайте от изненада като ви каже, че в момента Русе е по-добре.