Доцент от СУ взе награда за най-добър млад учен

Доц. Мария Соскова от Факултета по математика и информатика на СУ получава наградата на Столичната община за най-добър млад учен за 2015 година.

Обратно в новината

Коментари - Доцент от СУ взе награда за най-добър млад учен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо ли "доцент" не ми се връзва с "млад учен". Или рано е станала доцент, или е не дотам "млад" учен. Но в България девалвацията на званията е на лице. Нали си имаме и професор по бокс... Може би професората е звучал "Как да размажем носа на противника с ляво кроше"

На Запад може да станеш професор и на 30 години, това да не ви е геронтофилския комунизъм, където титли се дават само на изперкали старчоци-партийци. То се вижда феодалните старци в БАН колко струват. Надявам се да вървим по Западен път и да имаме все повече млади професори и доценти. Аз лично познавам доцент на 30 и няколко години и мога да кажа, че в своята сфера може спокойно и да е професор.

тридесет и няколко годишната професорка от Икономическия в Свищов какво ще кажеш?

Докога ще лансират СУ?

Докато са Ръкоблудни!

Абе, ако не беше баща й, нямаше да е и чувала за подобни награди! Жалко, че умря толкова млад, сигурно щеше да е много против точно на щерка му да се даде подобна награда, защото беше много принципен! Вечна ти памет, Ванка!

Имала съм удоволствието доц. Мария Соскова да ми води упражнения по времето, когато трябваше да защитава дисертацията си. Мога да кажа само хубави неща за нея, много добре обяснява и всички бяхме добре подготвени за изпита. А че проф. Иван Сосков, вечна му памет, беше един от най-харизматичните и грабващи преподаватели, спор няма..

Интересно колко професори има в СУ, щом за една година са се появили 28 нови. Едно време професорите бяха под 100 в целия университет, сега куцо и сакато.