Творци от Русенската опера излязоха на протест

Творци от Русенската опера организираха мълчалив протест пред сградата на културната институция в града.

Обратно в новината

Коментари - Творци от Русенската опера излязоха на протест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква опера,какви театри- в Русе има почва само на търла и цирк. Образованието и културата са последният приоритет на власта,дай на народа фолк и маанета и битовизми по новините и раяата ще гласува под строй.

Усещам засилена смрад на Искен-Мацоловски тролове, и техните изтъркани опорни точки. Явно въпросното нищожество не пропуска нито един повод за плюене по града ми. Мислете уважаеми съграждани, не се оставяйте друг да мисли вместо вас. И да ви набива опорни точки в главите.

Нафона на тази новина изпъква тази, че кметът си е вдигнал заплатата.Какъв позор.

Е то пък голямо вдигане - на 2100 лв! За мен това е ниска заплата за кмет на 160 хилядна или колкото е там община.

Каква ти 160 хилядна? По-скоро 60-хилядна барабар с мангалите и пенсионерите.

Не разбрах. Ако моята стока не се продава къде да протестирам за пари от държавата ? Стоката ми е културна. Произвеждам гайки и болтове. Ползват се от всеки. И от културните. Та къде съм аз в бюджета ?

Само див селтак може да сравнява изкуството с болтове и гайки.

Изкуство? Създавано от русенска опера ? Мисля, че боравите твърде фриволно с думата "изкуство".

На този изпростял и оскотял град, пълен със съсипани шивачки и шлосери само му е притрябвал театър. Да фалира по-добре!

Някакъв тип

Ти шивачка или шлосер си?

Хайде да я караме поред. Създавате продукт, който няма пазар в Русе. Изобщо не коментирам защо. Изобщо не коментирам и качеството на продукта. Но да квичите, че бай Хасан, който си къса червата от бачкане по строежите и изхранва пълчища полицаи, пожарникари, чиновници и всякаква общинска и държавна гмеж, пък не му останали пари и за вас е нагло !!! Схващате ли го изобщо ? Колко билета продадохте от последната си изява ?

Човек без култура не е човек, а полу-животно. Изказването ти е идиотско, и за съжаление напълно в тон с народ, позволил да го управлява бивша мутра и СИК-аджия. И то два пъти. И държава с министър на културата - бивш трудовак с татуировки по ръцете. Ето точно затова трябват опери, театри, не реалити формати и силиконени плашила.

Ъъъ, някой ме нарича полу-животно ? Странно. Докато го храня, докато той взема от трудно изкараните ми пари, докато дели залъка на децата ми, той твърди, че съм полу-животно. И докато го твърди, продължава да настоява, че парите които му давам са малко. Странно. Замислих се по какво ли се различават "културните" от циганите ? Май по цигулките.

България изнасяш оръжие, оперни певци и космически технологии. Днес изнася "берачки" от 18 до 40 години и дюлгери.

Протестират срещу предстоящото закриване на операта в Русе.