Протест пред библиотеката с любимата книга

Служителите на пловдивската библиотека "Иван Вазов" излязоха пред сградата по време на обедната почивка с любима книга в ръка в знак на протест.

Обратно в новината

Коментари - Протест пред библиотеката с любимата книга | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КНСБ се е активизирало - някой е платил.

Като ги гледам сега как са се охранили и очите им едва се виждат, а на 600лв. заплата и това лежане направо ще започнат и да се търкалят :).Бяха дали сравнение, че чистачка в МОЛ взимала тези пари.Ами да отидат да чистят и те та да отслабнат малко и да заприличат на хора.

Нямам думи, ако цифрата, която казваш - 600 лв., е вярна! Дори и бруто им е много за бездействието! А какво да кажат много други отрудени хорица, със същите заплати, в частния сектор?!?! Пълна порнография!

В исканията си държат на чиста заплата, тоест като се приспаднат удръжки и пр. да остане тази сума.В момента взимали чисто 420лв. и исканията им са да станат на 600лв.Според думите им това било подигравка с човек имащ висше образование :).В цял свят се плаща за свършена работа, а не за взет кетап.На един актьор примерно заплатата е на хонорар (изиграни театрални пиеси), а тук и един човек да не влезне те си вземат твърда заплата.Това какво е?

Е. с какво да сас заслужили тези по-високи заплати? По цял ден седят на топло и светло, плетат си интрижки, чешат си..., една книга ти я търсят 2 часа, а аз в частния сектор блъскам по 10-11 часа на ден (в 8 съм излязал от къщи, преди малко включих РСто), по някой път се налага да ходя в събота и неделя, и всичко това за има-няма 800 лв. чисти (1040 бруто заплата, осигурявам се на пълната, да им плащам заплатите на тия тунеядци)! Вместо да ги изпосъкратят, или поне да им възложат задача да сканират книгите в електронен формат (все пак сме 21-ви век, не 19-ти), да ги преглеждат редовно и поддържат в по-добро състояние, навреме да алармират, ако има нередности по сградата и в резултат на това има промени в средата и някои книги могат безвъзвратно да се повредят - те седнали да искат повече пари! И за какво - да не би да си пшовишат квалификацията, или обслужването! Че някои лелчета от тях гледат компютъра като атомна бомба, а не се знае дали и едно "Винету" са прочели през живота си! Връзкарки, назначавани през 80-те и 90-те години на минаия век, а от по-младите и чеп за зеле не става! Имали сме такива при нас, дето си мислят, че ще взимат големите пари и само да си калтят краката - втория не, още първия петък напускат, и то сами! Ужасна система, отвратителни хора!

е профанизира на чисто българската читалищна идея с турски "читалища" в България и издръжка на икономически мигранти изсипва ни от Турция в България. Читалище е с корен "чета". Място, където българите четат на родният си език.