Телефонни измамници взеха 14 000 лв. от двама русенци за ден

Телефонни измамници взеха за ден 14 300 лева от възрастни мъж и жена в Русе по схемата "спешна операция на роднина", съобщиха от полицията.

Обратно в новината

Коментари - Телефонни измамници взеха 14 000 лв. от двама русенци за ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

... ИМАЛИ - дали???!!!...

Тези малоумни пенсии, постоянно им се говори за телефонните измамници и накрая се оставят да им вземат парите.

И после им били ниски пенсиите! Кътат хилядарки в буркани и по цял ден реват ,че са гладни!

Да се смеем ли, да плачем ли... Вярно е, при възрастните хора мозъците не работят съвсем на 100 %, но чак пък толкова хахав народ да се пръкне у нас, е повече от странно. Вече 20 години тази схема работи без засечка, въпреки хилядите предупреждения. Абе, деца на тези хора, я вземете си направете по един експеримент с вашите майки, баби, дядовци и пр., за да ги видите как реагират в такава ситуация - един вид направете им няколко сухи тренировки като използвате различните схеми: болен роднина, катастрофа с блъснато малко дете, покупка на ТВ в мола и т.н., за да им видите предела на глупост и да ги оттренирате да не се връзват. Това ми идва наум. От утре я почвам моята баба да я видя ще ми донесе ли на крак спестеното от пенсията. Щото веднъж вече го занесе на някакъв през 9 планини в десета, та я издирвахме няколко часа къде е. И като се върна, даже не беше разбрала как са я премятали като са й определяли среща на 3 различни места из града (явно са се пазили от клопка). Ама пусто в България хората са свикнали, че с подкуп всичко може да се реши - от доктор до криминално престъпление, та затова успява тази схема тук. Жалко, че е така, но е така!

Всички ветовски и горнооряхвски телефонни имамници са покровителствани и работят за Мацола и слугата му - Искрен Веселинов.

Прост народ слаба д-ва и за това е с такива управници. След 25 "материала" още е наивен,простодушен и вярва на всичко което чуй по радиото и чете вестниците все едно че са държавен вестник - то и ДВ вече е като останалите.

Глупави дъртаци! Да им вземат всичко!

Не се научиха тези хора да звъннат първо на близките си и после да дават пари? Не гледат ли телевизия,колко пъти говориха по този въпрос,не слушат ли радио?И тези синове и дъщери не предупреждават ли старите си родители???

slavrado

Аз не мога да разбера, как все още има хора, които да се връзват на това и как един пенсионер ще разполага с такива суми. И защо по-младите им роднини, не им набиват в главите, да не се връзват на такива неща!

Не пише повече за тези случай потърпевшите са виновни ЗАПОЧВАМ ДА СЕ СЪМНЯВАМ ЧЕ НАПИСАНОТО Е ИСТИНА кой или някой иска да направи пенсионерите много богати ако не могат да се защитят от измамници немогат да пазят толкова пари ПИШЕТЕ ТЕЗИ ПОТЪРПЕВШИ ИМАТ ЛИ ДЕЦА

А бе нормални хора, не разбрахте ли, че у пенсионерите не трябва да се оставят пари повече от това да си купят само хляб и мляко. Друго им го доставяйте, включително им плащайте сметките за да нямате проблеми. Така ще Ви излезе значително по-евтино, а и самите пенсионери ще се чувстват обгрижвани и няма да вярват на тези долни измамници.

Малко им е ! Трябваше да им вземат и гащите на алчните и нагли пенсии. Вместо да висят на пейките пред блока и да коментират кой кога с какви чанти се прибира и се жалват от ниските си пенсии, да бяха оползотворили това време да прочетат що е то телефонна измама, да бяха отишли на лекар, който да им каже, че са малоумни и ако не могат да се грижат за себе си, да отиват в дом. Тия мангизи 80% от бачкащите в Русе не са ги виждали накуп.