Стависки обвинен за катастрофа по непредпазливост

Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинение срещу двукратния световен шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки заради катастрофата край Ропотамо.

Обратно в новината

Коментари - Стависки обвинен за катастрофа по непредпазливост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Stiga ste go komentirali! Toi nezavisimo ot vsichko si ostava SVETOVEN SHAMPION. No poneje e rusnak sega go jadete, a ako beshe njakoi mesten ziganin? A? Njamashe i da spomenete i duma. Neshtastnici!!!

Ne iskam da cheta komentarite, samo shte kaja che ste goljami leshojadi!!! Po zavistliv chovek ot bulgarina NJAMA!!!

Ваня Стойчева - PR, хахахахаха Ванчееее стара пиянице, кога се издигна толкоз ма!

Продавам джип Hummer. Катастрофир за части. Цена - по договаряне.

Като PR на фен клуб Ледена магия искам официално да заявя, че единодушното мнение на клуба по въпроса за Максим е следното: Ние не осъждаме и не оправдаваме Максим, това не е наша работа, а работа на КАТ, прокуратурата или Бог - в духовен план. Като фенове на спортния тандем Денкова -Стависки, обаче, винаги ще подкрепяме морално и чисто по човешки нашите любимци, както в добри, така и в трудни периоди. По същия начин подкрепяме и другите пострадали, разлика не правим - на първо място сме хора. Всякакви останали мнения ще бъдат плод на нечии опити за провокация. Впрочем тези хора, вместо да си чернят съвестта като се изказват от наше име, по-добре да идат да помогнат по някакъв начин на пострадалите, за които толкова са загрижени.

Виждам, че някой тук се опитва да пише подставени мнения от името на членове на фен клуба Ледена магия. Хора, това ли е начинът ви да помагате на загиналите? Това ли са ви прословутите честност и праведност? Може ли човек, който нагло лъже, да съди другите? Заявявам от името на фен клуба, че всички сме на едно мнение: ние не съдим и не оправдаваме Максим Стависки, защото това не е наша работа. Ние не сме КАТ, нито съдопроизводство.Ние обичаме и подкрепяме чисто човешки както Максим, така и всички пострадали, за които се молим с еднаква жар. Като хора НЕ ОДОБРЯВАМЕ шофиране с превишена скорост и след консумация на алкохол, но не сме били там, за да знаем какво точно се е случило. Не сме ясновидци, а медиите раздухват различни версии. На форумни свидетели е меко казано наивно да вярваме. Винаги ще обичаме и подкрепяме спортния тандем Албена и Максим, защото те са ни дали прекалено много при това с цената на огромни лишения, героизъм и непрекъснато самодоказване. Всички възмутени от случилото се призоваваме вместо да ръсят слюнки по форумите да използват енергията си за да помагат на пострадалите, за които са толкова загрижени. Злобата нищо няма да промени по пътищата. Повтарям - всички членове на Ледена магия сме единодушни в мнението си по въпроса, и всяка теза, различна от тази, ще е дело на някой Дирбегешки Яго. Благодаря за вниманието.

И какво се оказва сега? Админките на форума ни не дават да се каже лоша дума за Максим там, а тук се надпреварват да го плюят. Да се включа и аз тогава - надявам се на ефективна присъда с максимален срок. Нека да го осъдят за назидание на убийците по пътя! Бил шампион - голяма работа, шампиони винаги ще има, но отнетите животи не могат да се върнат, нали?

Shtom shte ima zakoni, neka sa za vsichki, vkliuchitelno za tarikati, mutri i svetovni shampioni

Ako Albena i Maksim re6at da prodaljat s karierata v figornoto parzalqne az pak 6te go potkrepqm i obi4am.Za men Maksim e nevinen do dokazwane na protivnoto.Vse o6te ne se znae dali samo toi e vinoven za katastrofata.Vinoven e za tova samo,4e e pil.Vseki znae ,4e nqma myj i jena ,koito da ne sa sedali piqni zad volana.

Карма, по възможност си изтрий смешките, че да не ти се смеят хората. А относно Максим ми е много криво, защото харесвам това, което прави на леда, топлил ми е душичката, пълнил ми е очите... та даже ме е разплаквал, но стореното сторено...

Какви са тези сравнения с цените, положението в България и случая, че не разбрах...Аз страдам за Максим, не му е леко на него сега... Не е леко и на пострадалите, близките на момчето и момичето...Стига сте плюли, не може да се изказват такива крайни твърдения... Чували ли сте и за думите милост, прошка...Защото да простиш не е да забравиш, Максим ще живее цял живот със съзнанието, че е предизвикал смъртта на човек. Дано има сили да продължи напред, пожелавам му само хубави неща, а за случилото се неговата съвест му е достатъчен съдник. Другото - закона ще реши. И нека само защото е публична личност да не го хулите толкова, тежко му е на него и без тези ваши думи. Колко бързо любовта се превърна в омраза, а може би злобеете, а? Всеки човек сам поема отговорност за постъпките си, така че я по-полека...

Изкуствоведе, ние не забравяме какво е направил Максим. Ти и такива като тебе забравяте, че освен медали той направи и УБИЙСТВО. Интересно как щяхте да реагирате, ако беше убил ВАШЕ дете?!?!?! Може би Бог да прости умрелите, да са живи убийците. Нали пък са медалисти Странни птици сте, ей!!!

Не знаеш, моето момче (момиче) по кои светове ходиш. И с какво си по-горе от злобарите (както ги наричаш)? За тези, които пишат злобно искаш доживотна. Ами какво да го правят Максим, като утрепа ДВАМА?? Да го утерпят два пъти ли? Голям ГЛУПЕНДЕР си, да знаеш.

Катаджиите са виновни:) Ако не бяха го спрели,нямаше да срещне в завоя колите.Въпрос на секунди,което определя момента! Щеше да е стигнал далеч след завоя и ситуацията щеше да е друга! Ама сега остава само щеше,но не било! Да го съдят с цялата строгост на заКона,а не заЛъва

Do NIAKOI-ne stava vapros 4e e izvestna li4nost i nie se vazmu6tavame a za tova 4e imenno toi se pule6e ot ekrana i prizovava6e xoratada ne karat piani.TAKA LI BEE A ?

смятам, че човек когато седне пиян зад волана вече има умисъл за убийство, и щом извърши такова, това вече е предумишлено убийство. Сигурно много такива вече са осъдени, но тъй като те не са публични личности, за тях не се пише толкова. Повече се пише за това колко от тези публични личности остават безнаказани в престъпленията си. Сигурен съм, че всеки от нас е бил свидетел на такива. Затова е крайно време тези публични личности, които са по-равни от останалите да започнат да понасят реалните последици за това, което вършат.

Ох като гледам коментарите не са престанали да бъдат злобни, тук таме се прокрадва някой що годе нормален, а всички други - почити еднакви думи, и то както винаги неверни! Това си е то на българина все някой друг му е виновен, я държавата, я политическата класа, я Максим за всички ПТП в страната.Осъзнайте се бе хора, аз се съмнявам че вие които така ревностно защитавате не сте карали пили или пък не сте карали с 120, на места където се кара с 60. Нали гледам - никой не спазва ограниченията във скоростта, предполагам че точно най-големите застъпници за Справедливо/текс на закона го има черно на бяло и да искате не можете да го наречете умишлено, защото всички пили се подвеждат под този текст/ наказание карат като бясни из София да речем и то пийнали!!!Така че затворете си злобните усти и престанете да обвинявате другите, както и да показвате безсилието си като употребявате думи като п..л и г..з, защото той не го заслужава

Ако това е истински българин: Абе, ти изкуствовед ли си, или обикновен педераст? И от кое племе си пък ти? Дано до следващата новина да са те еле цигане, а после да излезеш от твоето племе на педали попаднеш в племето на блъснатите от джипове!!!!!!! Не искам и да чуя за БЪЛГАРИН да се наричаш ..... Закон трябва да е над всичко, но кой ли го спазва. Малко ли има осъдени без причина. Максим е виновен, безспорно,трябва да понесе заслуженото според закона, също като онази от Перник с три деца на нейната съвест, като мутри , които газят хора, като цигане, които убиват и ... А това ,което направи Максим за България, руско момче, нямате право да му отричате. Попитайте по света за България и ще чуете мръсни, мързеливи. А Максим го знае целия свят като носител на нещо красиво .

ЕДНО Е КОГАТО БЕЗ ДА ИСКАШ,БЕЗ ДА СИ ПИЛ,БЕЗ ДА СИ КАРАЛ С МНОГО ГОЛЯМА СКОРОСТ НАПРАВИШ КАТАСТРОФА.ДРУГО Е,ОБАЧЕ ПРИ СТАЛИСК /ВПРОЧЕМ ТОЧНО ОБРАТНОТО/,ТАКА ЧЕ НЕКА НЕ СЕ ОСУКВАТ НЕШАТА.ПРОИЗШЕСТВИЕТ СИ Е НАПЪЛНО ВИНОВНО,ДА НЕ КАЖА ПРЕДУМИШЛЕНО.НА ЛИЦЕ Е ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - УБИЙСТВО,МНОГО ТЕЖКО НАРАНЯВАНЕ,ДРУГИ НАРАНЯВАНИЯ.....КАКВ НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ ???

Чичо,чичо,голямо си лайно.А стига толкова белетристика.Виждал сам катастрофи в които овъглените,смазани останки на хората изглеждат така ,че сигурно с твоите писателски възможности би написал роман.Мнението ти е не само субективно но и пристрастно,да не кажа нещо повече.Много хора виждат това което искат и ти си един от тях.Голяма гнида си.

Не знам дали когато караш пил с бясна скорост е неволно.

Ние не го очерняме, той сам го направи.Това което всички искаме, е справедливост. а публичните личности трябва да са още по-стриктни в поведението си от нас, защото са на светло. Говорих скоро с моя братовчедка от Лос Атжелис, тя ми каза, че Парис Хилтън е лежала в затвора даже повече, отколкото би лежал един неизвестен човек, Ей така, за назидание.

Втрещена, какво непредвидимо има когато сядаш да шофираш пил с над 100 км в час? Съвсем предвидимо си е даже и говори за самонадеяност граничеща с глупост. Ние можем да си спорим тук до втори пришествие, но си е факт, че Ставински уби човек /за втория нищо не се знае/ и олимпийските му медали нямат нищо общо. Да, прекрасен спортист, евала, но това не го оневинява.

Малоумни, злобни, жалки хора са способни да изпишат всичко, което прочетох тук. Дано ви е олекнало, но ме простете, трезвите преценки се броят на пръсти, така че не виждам с какво сте различни от този, когото с такава лекота разпъвате на кръст. Апропо, на всички ви ще се случи нещо непредвидено и тогава (може би) ще си спомните, че съдници по непредпазливост сте били. Ще ви потрябва милост, но както вие не можете да я давате, така и вам няма да се даде!

Към питащият: Нали някакъв футболист се беше сблъскал с един нормален, но въоръжен гражданин в Кюстендил или Благоевград. Джип срещу жигула и резултата 5:0 изстрела за ЧОВЕКА. После ЧОВЕКА лежи в затвора, защото няма джип. Правосъдие на място. Изводите са за Стависки, но за тилите и химна на световние им благодаря. Другото е в ръцете на сляпата.

Към питащият: Нали някакъв футболист се беше сблъскал с един нормален, но въоръжен гражданин в Кюстендил или Благоевград. Джип срещу жигула и резултата 5:0 изстрела за ЧОВЕКА. После ЧОВЕКА лежи в затвора, защото няма джип. Правосъдие на място. Изводите са за Стависки, но за тилите и химна на световние им благодаря. Другото е в ръцете на сляпата.

теа дето все пишат тук в това мини форумче,че ние сме били злобни,прости,невъзп и др. такива... абе хайде чупката от форума! вие сте едни бездушни хора,защитавайки абсолютната неистина!!! вас абсолютно нищо не ви интересува така или иначе...ми тогава що се напъвате да пишете тук?а? или си мислите,че като обидите по-надолу писалите и вече ставате много по-изпъкващо интелектуално от нас ли к'во ли хах:)

Е и аз си яхам на градус 3 тонния си нисан ,ама от 19 години каране не съм сгазил никого....така че - гъзето в пандиза

аз може да пийна и да си яхна 20 годишния голф, но не карам като умопобъркан!!!!!!! е разликата драги господа и госпожи! карам бавно и предпазливо ;)

abe Niki i daa, imate nuzda ot lekar

Ако имаме нормално правосъдие,каквото и да реши бургаския съд и то влезе в сила,трябва да се ползва като аргумент от всеки, който попадне в същата ситуация.Тогава може да кажем,че всички са равни пред закона.

Какво е това нещо да го обвиняват в НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ. Тъпото копеле е бил пиян и е причинил смърт. Ще се измъкне с нещо минимално условно при такова обвинение. Дано има господ и следващия път като се напие да се блъсне във валяк. Ебах ти богоизбраните лайна спортисти , май забравихте борчетата, който боготворяхме и се радвахме на медалите им, а те после ни направиха на маймуни.

Всичко е добре,но все някога ще дойде'сервитьора и ще каже:ПЛАЩАЙ! Ще се отърве с условна

В никаквъ случай не искам да го защитавам, но ако беше мутра или полицай вече щеше да е оправдан. Като синът на шефа на врачанската полиция дето пиян сгази две момичета и кво - осъдиха го на 2 години условно. А иначе типично по български тук иам и завистиливи злобарчета - като оня, дето се е писал като smack down. А ситуацията откъдето и да я погледнеш си е просто трагедия. Няма шечелившо решение - всеки изход може да донесе само загуба.

vseki svetec si ima minalo i vseki greshnik si ima budeshte.dano niakoi me razbra

смятам, че човек когато седне пиян зад волана вече има умисъл за убийство, и щом извърши такова, това вече е предумишлено убийство. Сигурно много такива вече са осъдени, но тъй като те не са публични личности, за тях не се пише толкова. Повече се пише за това колко от тези публични личности остават безнаказани в престъпленията си. Сигурен съм, че всеки от нас е бил свидетел на такива. Затова е крайно време тези публични личности, които са по-равни от останалите да започнат да понасят реалните последици за това, което вършат.

смятам, че човек когато седне пиян зад волана вече има умисъл за убийство, и щом извърши такова, това вече е предумишлено убийство. Сигурно много такива вече са осъдени, но тъй като те не са публични личности, за тях не се пише толкова. Повече се пише за това колко от тези публични личности остават безнаказани в престъпленията си. Сигурен съм, че всеки от нас е бил свидетел на такива. Затова е крайно време тези публични личности, които са по-равни от останалите да започнат да понасят реалните последици за това, което вършат.

смятам, че човек когато седне пиян зад волана вече има умисъл за убийство, и щом извърши такова, това вече е предумишлено убийство. Сигурно много такива вече са осъдени, но тъй като те не са публични личности, за тях не се пише толкова. Повече се пише за това колко от тези публични личности остават безнаказани в престъпленията си. Сигурен съм, че всеки от нас е бил свидетел на такива. Затова е крайно време тези публични личности, които са по-равни от останалите да започнат да понасят реалните последици за това, което вършат.

кво сте се разлаяли бе тъпаци,станалото станало, връщане назад няма, има си закони ще го съдят по тях! ами това че вскидневно управляващи /кой отдето дойде/ ни подлагат на геноцид и това че държавата обезлюдява. Виновен е ще си понесе последствията, по скапаните ни закони, който се измислят от скапаняци. Ама същите тия скапаняци ще си живуркат, тях даже и закон не ги лови :( FU BG и сбогом :'(

ей, изкуствоведа, а ти от кое племе си, явно не живееш в България и проблемите ти са основно в теб самия (може би в главата ти)

Тук няма място за прошка. Трябва да се спре да се мисли за това, че е спортист и да се изпълнява закона и най-накрая законите да са равни за всички. Колкото и да е симпатичен за някой, аз не го оправдавам. Дано да му дадат затвор.

Никой не оспорва таланта на Максим, но да караш пиян и надрусан (няколко месеца сме били в една компания, това момче е постоянно на бяло!!!) е просто гнусно, противно и ненормално! НЕ СЯДАЙТЕ ЗАД ВОЛАНА, КОГАТО СТЕ УПОТРЕБИЛИ АЛКОХОЛ ИЛИ ДРУГИ УПОЙВАЩИ ВЕЩЕСТВА!!! А защитниците на пиянското шофиране, явно и те доста честичко го правят, нямам думи! Тотална безотговорност. То вярно, че като си на 2-3гр кокаин си безстрашен и силен...ама чак пък толкова!

Добре, че не направи катастрофа при Кадафито че там ги бесят на улицата.

според мен са много надъхани хората,защото е известен.не, че не е виновен,той и сам си го знае.но само да си помислим колко такива убийци се разхождат по улиците ни и никой не коментира,а и едва ли ще бъдат наказани. коментира по-интелигентно,не злобейте,че кой знае колко от вас пийват по едно и яхват 20 годишния голф:)

Тоя Стависки много се наду като стана св.шампион.Ама така се случва щом го боготворят толкова и му правят подаръци,които могат да изхранят държава от третия свят!И най лицемерно участваше в кампанията АКО СИ ПИЛ СЛЕЗ,ИСКАМ ДА СТИГНА ЖИВ! за съжаление ще се измъкне както всеки друг престъпник в тая държава и ше се покрие всичко! СВЕСТНИТЕ ХОРА МРАТ ПО ПЪТИЩАТА А ПИЯНИЦИ СЪСТАВЯТ ХАЙЛАЙФА НА БЪЛГАРИЯ.дано поне се откаже от кариерата си(ако естествено му е останала капка достойнство)