Рашидов спря реставрацията на Ларгото

Министърът на културата Вежди Рашидов разпореди временно спиране на работата по консервацията и реставрацията на открития музей на столичното Ларго.

Обратно в новината

Коментари - Рашидов спря реставрацията на Ларгото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Големо зидо-мазо пада. Старините на Ларгото започват да мязат на провинциално ханче с прабългарска стилистика.

Ама как Рашидов?!?!?! Нали всичко прави само, единствено и изключително ЛИЧНО другаря Бойко Борисов!!!

Интересно коя е фирмичката която е прибрала милиончетата за да иззида няколко дуварчета за по стотина лева парчето. Това няма нищо общо с реставрацията. Видях подобно творение и в Сандански срещу скромната сума от 1 млн лева изглежда смешно и жалко а преди реставрацията си беше наистина красиво

Българският министър на културата се вписва добре на фона на софийската джамия.

Тия дето "сигнализират" сигурно не са 'одили в чужбина. Цял свят реставрира така: Рим, Барселона, Гърция-Атина, Турция навсякъде. Така се прави. Дори немските и чешките замъци да не би да стоят така от 300 годи?

Не знам Рашидов ходил ли е на Кракра в Перник да види какаво става там.Не бутафория , а една гавра с миналото ни.Или просто поредното усвояване на средства.

То винаги ще има недоволни, ама какво значи бутафорни? Мигар могат да се използват тухли отпреди 20 века? Ясно е, че ще са нови, да ги посъстарят малко и ще изглеждат достатъчно архаични...

Няма какво да ги състаряват, една зима и те сами ще опадат, даже по-антично от разкопките ще изглежда...

Именно, защото нихилизмът е станал национално (не народностно) състояние. Турчин- министър на културата обесняват на високо платена италианска проститутка от миналото, че Сердика е била италиански град. Остава да намери и записките на дядото на Бокачо на италиански. За националнихилистите: 300 години преди мнимия Ицко от Палестина , в Одриската държава с Цар Севт III и столица Севтополис се извършва строителна и културна революция ....пра - пра - прадядовцете ви изнамират печената червена тухла. До днес, българите строят с цяла тухла носещи и вътрешни стени. В англосаксонския свят, до днес тухлата е внесен лукс и дървените бараки ги облепват отвън само ,декоративно, с половин тухла. Основно предната фасада. Отстрани и отзад бараките, наречени house , са си с обков от дъски а днес от пластмасови плоскости. Точно на това се казва Бутафория. Преведено на езика на министъра: да мяза наужким.