Общински жилища се нуждаят от спешен ремонт

Къщи на “Жилфонд” в русенския квартал „Средна кула” се нуждаят от спешен ремонт, общината ще реагира едва напролет.

Обратно в новината

Коментари - Общински жилища се нуждаят от спешен ремонт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да живееш под наем в размер на четири кутии цигари, като самията наемател пуши по две кутии на ден си е жива далавера. Защо наемателя поне не се погрижи за поддръжката на имота, който едва ли е чак толкова голяма в сравнение с примерно един свободен наем или едно плащане по ипотечен кредит.

Съгласен , има хора (инвалиди) които няма как да работят за да си позволят купуване или наем. Надявам се за тях да има и техните къщи да ремонтират, а не на социално слаби цигани с 5 чавета , незнаещи български, и дълги досиета.

има хора, които живеят в общински жилища от преди 30 години. явно ние сме тъпи, че сме работили като луди, за да си купим собствени жилища. нека да са обортни, за по 1 - 2 години, докато хората си стъпят на краката, но вечни ... на наш гръб..

От 94-та година живея в тази къща, няма ремонт. Аз я поддържам. Самите греди падат. Разбирате ли? Декември месец мазах, боядисах, обясни Борис Динев. Ами за тези 21 години неможа ли да направиш един ремонт ???

Отдавна се чудя защо жилищата от общинския фонд се използват от богоизбраните без да има определен срок. Тези жилища са за задоволяване на временно възникнали нужди, а не за трайно осигуряване на жилища на избиратели. Както разбираме от статията, наемателят живеел там от 1990 година, което потвърждава тезата ми, че тези жилища не се използват по предназначение, по-скоро служат за вечни жилища на наши хора, докато всички останали граждани си плащат жилищата и внасят данъци, за да може такива наематели да живеят на нашия гръб. Не само това, ами както разбираме ще трябва да платим и за ремонтите им, защото те горките плащали по 25 лева на месец 25 години и искат още 25 години така да живеят.