”Монтюпе” обжалва спирането на леярна

Заводът за автомобилни част "Монтюпе" обжалва в съда заповедта на екоинспекцията в Русе за спиране на леярна.

Обратно в новината

Коментари - ”Монтюпе” обжалва спирането на леярна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако някой, някога е стъпвал в завода би трябвало да знае че там не мирише на замързяването което е в Русе!

Ако наистина им искат "данък спокойствие", който те не били платили, да станат и да кажат. С имена, с дати, със суми, всичко. Да не мълчат като ... Но ако мълчат, значи няма нищо подобно, и самите си знаят, че са дошли в тази държава, да ни тровят. Защото в нормална такава, никой няма да ги търпи хич. И стига сти ривали, и да ривети и да ни ривети...

Има такъв "данък". И той е на всички нива. А за да не се казват имена или конкретности, е ясно защо. За да не голословим, нека се проследи примерно как паяка вдига коли (избирателно-лично съм се обаждал да вдигнат един джип, знаейки на кого е, и казаха, че не можело), как се извършват най-различни проверки на фирмите (избирателно), как за едни може, за други не, и т.н. И ще стигнем до истината. Но истината се крие умело, за да не може простолюдието да види как управниците богатеят, а бедните обедняват още повече. Също така и как стават назначенията в различните общински служби, какви (чии) функции изпълняват те, ползва ли се държавния апарат за репресивни действия върху бизнеса, и т.н.

Ти доста се отнесе в обобщенията. В момента става дума за Монтюпе. Няма никакъв "данък", напротив - преди половин година след намеса на френския посланик бе уволнен шефът на РИОС - Русе Ибрям Дауд. Причина - притискал Монтюпе да не замърсяват. Тогава ГЕРБ спаси французите от ДПС. Сега залогът е кметското място в Русе, другото са откровени глупости.

Ти помниш ли арабинът, собственик на веригата "Аладин фуудс". "Основателят на веригата за дюнери "Аладин Фуудс" Аладин Харфан заяви в предването "Здравей, България" на Нова ТВ, че е имал лична среща с шефа на БАБХ Пламен Моллов, който го е рекетирал." Значи имало начин, просто трябва да се разсмърди. А това, че българите сме страхливци и предпочитаме да си траем е друг въпрос.

Става дума за едни 300 000 лева, които ГЕРБ са поискали като спонсорство от Монтюпе чрез Лилия Атанасова и които не са им били дадени!!!

Струва ми се, че скоро Монтюпе ще хлопне врати и още 800 русенци ще заминат на борсата.

На борсата няколко месеца, а после ? В тоя пропаднал град къде има работа за повече от 400 лева.

Нали затова казвам, че трябва да заселват бежанци, само те могат да ни решат демографските проблеми. Ще ги интегрираме, ще им даваме момичета за жени (те са предимно млади мъже) и те ще правят деца. Друг начин няма.

Не знам дали останаха вече и 80 000 баламурника в този град, разтърсван от мизерия, нещастие и системни екологични проблеми. Няма ли най-накрая русенци да можем да си отдъхнем и да заживеем нормален и спокоен живот?

Никакъв шанс цървули ! докарали сте се съдебен изпълнител да ви тропа по вратите ?! Мрете !

И по-малко ще стават с всеки изминал ден русенци. Общинарите са се окопали и крадат народа на поразия, нямат елементарна милост и мислене за Русе. Само да напълнят дебелите си тумбаци колкото се може повече за сметка на оскотелите хорица.

Основния замърсител е Монтюпе. Останалите са просто едни работилнички или цехчета! Ако неуважаваното правителство не вземе мерки,както и местния кмет има други средства да бъде спрян завода на Франсетата! Само че не желателно, защото Русе е близко и може да се разхвърчат парчетии от завода, до града! Едно време нитровеха Румънците с завода си Верахим,сега взеха да го правят Франсетата с Монтюпето си.Разликата е че сега отровите са много по жестоки и канцерогенни!

Давай, давай. Това ли е последната линия спусната от Герб ? Да се разправим и "да ударим" тия, които не ни плащат рекет. Като от тефтерчето на Златанов, а :) Скивай пич, ясно ми е, че си бачкаш за мангизите. Все ми е тя. Всъщност, все ми е тая е за тъпаните, които ще гласуват за вас. Да си мрат в мизерията.

Нито дума за Полисан. Нито дума за Лубрика. Леарните на Монтюпе ви миришат на въглеводороди, а ?

Много се пише, но леко се спестява истината. Че Монтюпе замърсяват, е ясно. На много хора обаче е ясно и друго. Замърсителите на Русе са няколко. Всеки от тях си плаща т.нар. "данък спокойствие" към управляващите и общината. На тези от Монтюпе им е писнало, и са отказали да платят дарението за изборите. И ето го резултата. Сега знам, че веднага ще скочите да плюете, но си отговорете на въпросите: 1. Монтюпе замърсява от години. Сега ли чак се сетиха да ги затварят? 2. Шефката на РИОСВ (от ГЕРБ) е бивш главен еколог в Монтюпе. Това случайност ли е? 3. Не е ли това предизборен театър, който ще приключи след изборите, когато съдът ще обяви затварянето като неправомерно, и всичко пак ще бъде по старому. 4. Какво правят реално служителите в РИОСВ Русе? Те не усещат ли замърсяванията, които с години тровят русенци? С какво дишат те-с носа си или с г.за си? Какви ще са санкциите, които ще им бъдат наложени за неизпълнение на сл. задължения, въпреки стотиците сигнали на гражданите? Но нали резултатите са "видими". Улиците са като след война. Градинките джунгли. Харчат се пари за безсмислени проекти, които след 2-3 год. няма да има и помен от тях. Определен кръг фирми станаха милионери на наш гръб, и продължават. А бедния русенец само мрънка и мизерства.

Ами не само Атанасова е върла гербаджийка на апетитна държавна службичка. За което тя се отплаща, разбира се. Да поразгледаме и други държавни служители ? А, в строителния надзор. Атанасов. Огнян Атанасов. Виж ти, по голямото братче и то на софрата.

Хм, счетоводна фирма, натоварена с одити на обществени и държавни фирмички. Стига бе - Снежана Атанасова ?! Съвпадение ?! Да не би Лили Атанасова от РИОСВ да е снаха на Снежана ? Аууу, май да ...

Интересно. Една фирма е "спечелила" доста апетитна общинска поръчка за доставка на гранитогрес / и други. Цветелина Атанасова. Абе сигурно е съвпадение. Дали пък не е първа братовчедка на Огнян и Лилияна Атанасови ?!

Да не би Огнян Атанасов /брата на Лили Атанасова/ да е бивш военен, държащ на една крепка дружба с един кмет ? Ихааа ... елементарно е за проверка. Искате ли още порции ?

ВЕДНАГА ДА СИ СЪБИРАТ ЛЕЯРНАТА И ЕДНОПОСОЧНО КЪМ ФРАНЦИЯ, ВЕДНАГА, АМА ВЕДНАГА, НЕ СТЕ НИ ПРИТРЯБВАЛИ С ТЕЗИ ОТРОВИ, ЩО НЕ ПУБЛИКУВАТЕ СПРАВКА ЗА ТЕКУЧЕСТВОТО ОТ КАДРИ, АМИ ИЗПРАТИХТЕ ЖАЛКИТЕ РАБОТНИЦИ-РОБИ ДА ВИ ЗАЩИТАВАТ, СЛЕД КОЕТО РЕВЕТЕ ПРЕД ПОСЛАНИКА СИ, ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

Наглостта на бизнесмените. Все едно цяло Русе си е измислило грешката

Не бих се учудил, ако се окаже незаконосъобразна тази заповед, като ги знам чиновниците какви са правни мърлячи...,но нека не гадаем, то ще се разбере. но добре е, че има натиск към франсетата, може и да почнат да си пускат пречиствателните филтри или там квото е

Затваряйте бе. То съвсем скоро няма да има кой да ви изхранва чиновници непотребни !

Да се измита от държавата .