Начисляват по 140 литра топла вода на човек?

На 65 000 жилища в София от "Топлофикация" ще начисляват 140 литра на човек на денонощие, ако не се поставят или не се подновят водомерите за топла вода.

Обратно в новината

Коментари - Начисляват по 140 литра топла вода на човек? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако начисляват наизуст,а начисленото сумарно надхвърля общия водомер,то не трябва ли феодала топлофикация да отговаря за Кражба ако трябва и в Страсбург.най-добрата услуга от тях е липсата на такава.

От статията е ясно, че става дума за МОНОПОЛ. Понеже човек няма алтернатива: каквото ви кажем това е! Къде е омбудсмана на Република България? Интересен остава въпросът чия собственост да са водомерите? Ако са на потребителя, то е същото да отидеш на магазина и да си носиш кантара и по него дати продават стоката. КВЕР трябва да задължи водоснабдителните дружества да изкупят водомерите и поддръжката, контролът, отчитането, ремонтът, подмяната и т.н. да си е само тяхна грижа (например както при електромерите преди няколко години).

наредба според която , ако не живееш на адреса повече от 3 месеца или заминеш за по-дълъг период било в страната или в чужбина не се начислява отопление и отчет на топлия водомер ! Добре - тогава за какво предварително ще ми вземат тези 1/12 за отчет / толкова е цената на погледите им върху уреда за няколко секунди ! Всичко това се изисква след декларация и с подписите на домоуправителя + двама съседи , което от друга страна означава , че все едно си сложил табелка на вратата - " Заповядайте -няма да ни има дълго -вземете си каквото искате ! "

Май ви харесва да ви крадат тези, които нямат водомери! И пак са ви виновни тези, които се опитват да въведат ред и справедливост... БАлгаристанци!!!

140 литра по 31 дена = 4340 литра или 4.5 кубика. ако е така си махам водомера и нека ми начисляват 4.5 кубика на човек. а пък аз ще си харча колкото си искам. някой да ме поправи ако греша. ако не греша обаче това е пълно безумие.

ОК, но само с думи не става. Трябва масовареакция. Обърнете внимание, че нито един кандидат-кмет на София не говори по темата за Топлофикация. Защото всички са в кюпа. Гарантирам, че който оправи проблема с безумните мародери и мутри от Топлофикация, ще получава половината гласове на софиянци до живот.

Да помогнем на Русия да продаде повече и по-скъп газ на България

Това, което прави Топлофиказция години наред се нарича насилие и изнудване. От своя страна абонатите обичат да бъдат насилвани и изнудвани, и затова се "съобразяват". Дали наистина е топло - е това личи от непоносимата смрад зино време от печките на дърва и възглища. Какво да се прави! През 21-и век България, и в частност "интелигентните" българи си обичат 17 век. Дотолкова са се развили.

В нормалните държави поставянето и поддръжката на измервателни уреди е изцяло в задълженията на доставчика на услугата. Да дойдат тия от Топлофикация и да си сменят водомерите ако мислят, че не мерят вярно! Откъде накъде аз ще им слагам водомер?! Все едно в магазина аз да си нося кантара, че продавача да знае колко стока ми е продал?!

Да така е в нормалните държави, ТАКА Е И У НАС - продавачът е длъжен да постави за своя сметка и да поддържа търговския измервателен уред НА ГРАНИЦАТА НА СОБСТВЕНОСТ В АБОНАТНАТА СТАНЦИЯ. ТОВА СЕ СПАЗВА И У НАС!!! АПАРТАМЕНТНИТЕ ВОДОМЕРИ И ТАМ, И У НАС, СА ЧАСТ ОТ СИСТЕМАТА ЗА ДЯЛОВО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ И СЕ ЗАПЛАЩАТ ОТ КРАЙНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ В СГРАДИ ЕТАЖНА СОБСТВЕНОСТ.

Първо, границата на имота е на улицата. Аз в Европа (освен в южна Италия) водомери на улицата не съм виждал, по простата причина, че биха замръзнали през зимата. Водомер, поставен в абонатната станция ВЕЧЕ е в рамките на имота, а не на границата, така че тезата ти е невярна. Водомерите в жилищни сгради с апартаменти и много собственици обикновено са някъде в стълбището, така че да са винаги достъпни за отчитане и подмяна от служители на съответната фирма. Така е и с електромерите. Дори и при еднофамилните къщи, обикновено водомерите са вътре в къщата. В редки случаи са в специална шахта на улицата.

А дали е нормално с един търговски уред, разбирай топломер да се мери и разпределя потреблението в блок със 100 апартамента и 2 отделни абонатни станции?! В нормалните държави топломери има на всеки етаж.

Имам питане : за 140 л. подгряване на човек ли ще плащаме и = дали е споразумяно 140 л. и като студена вода да плащаме на Софийска вода ?Тогава им изрязвам всички тръби на топлофикация и да отопляват и снабдяват с топла вода кой от където иска другите комшии , но не през моя дом !

Тези нарушават всички търговски закони , включително и конституцията . Това е единствената фирма която не предлага , а натрапва услуга . По кои закон притежават копие от нотариалният акт за собственост на своите "абонати" ? . Коя друга фирма ползва чужд имот за търговска та си дейност и същевремено изисква такса от този имот ? .

Боже, защо ни наказваш толкова много? В каква държава живеем, ако това може да се нарече живот? Тука е ада на Земята -нарича се България.

Услугата я доставя Топлофикация, защо аджеба измервателните уреди не си ги монтират те за тяхна сметка, а искат от нас да ги плащаме!!!!

Кво се косите, в блока ми има един с дълг от над 9 000 лв!!! Мислите ли, че от Топлофикация го съдят? Нееее! Тоя е от кафявите и никой не смее да го пипне! Същият дължи над 3 000 лв. на ВиК, същата работа и тук. Като дойдат изравняването познайте кой плаща сметката? Енергото му спира няколко пъти тока и какво? Разби ел. таблото и се включи, ония доДОха и си траят, щото налита да ги бие... Дължат пари на де що има фирма за бързи кредити и пак нищо... Мутрите не смеят да припарят, само лепенки лепят, хахахаха... ако си бял ще те похарчат на мига, но римляните не смеят да ги докоснат! Това е Чалгария драги мои, Чалгария!!!

Е кво като начислят....пари няма да вземат.

Коментарите са за искане на топлофикация да се начисляват определени кубици на нередовни клиенти.Големите суми впечатляват, но никой не коментира тази 1/12 част от сумата за дяловото разпределение,която плащаме предварително за услуга, която ще се извърши догодина.А на всичко отгоре начисляват и лихва, ако не я заплатиш. Грубо нарушение на финансовия закон и закона за защита на потребителите, в който има клауза-не си длъжен да заплащаш за неизвършена услуга или недоставена стока.Когато поисках правното основание на тази наредба, служителят от правния отдел на Топлофикация София се оказа неподготвен с отговора и ме изпрати за такъв пред Народното събрание?!

Лъже, Мами, Краде.

Фалит, одит, съд !

тия. кожодери.нямали кои да ги спре,стрижат ни като овце целогодишно.остана само данък въздух да вземат скоро?????

Ако има как цяла година да е пуснато парното, ще е най-добре. Няма ги такива - по желание. Пуска се целогодишно. Ако трябва и закон ще се направи за това.

Абе тези нагли крадци няма ли кой да ги спре. Как ще начисляват каквото си искат на хората. Мръсни кожодери гадни. Няма ли закони, няма ли защите в тази държава срещу тези монополисти?

Не е луд тоя, дето изяда сто зелника, ами тоя дето му ги дава. Демек, проблемът е в Парламенти, който си гласува крепостни закони и после ама защо младите....

Има Наредба и в нея много ясно е записано какво се начислява на апартаментите без водомер за топла вода. съгласни ли сте да плащате по 100лв. за вода, ако сте 2 души и в съседния апартамент, където живеят 6 човека да плащат колкото вас? Всеки да си плаща точно колкото потребява, защото другото е хитруване на едро! защо в Европа всички си плащат по показанията на водомерите и топломерите, само при нас не става, щото не щем да сме коректни. Ми затова бягат младите, защото там могат да са спокойни, че плащат това, което са потребили, а не сметките на многолюдните семейства от блока, дето дори не могат да прочетат думата "водомер"

Безумие е водомерите да се подменят на 5 години, както е безумие работещ водомер да се приравнява с липса на такъв.

Какво да направим с комшиите, които си връзват устройства през тръбата за топлата вода и се отопляват така цяла зима за сметка на останалите в блока

Какво да направим с комшиите, които си връзват устройства през тръбата за топлата вода и се отопляват така цяла зима за сметка на останалите в блока