Спешно търсят кръводарители във Варна

Заради няколко тежки случая от последните дни във Варна, Кръвният център отново се нуждае от дарители, каза шефът на звеното д-р Жанина Йорданова.

Обратно в новината

Коментари - Спешно търсят кръводарители във Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубаво е дир-а да си проверят източниците. Давала съм кръв много пъти, някои от тях за конкретни хора и само се отбелязва на място в кръвния център. Никога никой не ме е карал да нося никакви бележки никъде.

Всичко това хубаво, но защо трябва дарителите да "изискват бележка с името на човека, за когото искат да дарят кръвта си, и след това да я носят в болницата, където той се лекува"?! Не е ли достатъчно, че даряваш кръвта си, защо трябва да обикаляш града и да носиш бележка - в 21 век, когато навсякъде има компютри и интернет, и болниците трябва да са свързани помежду си - не могат ли да се уведомят помежду си, че ХХХ YYY, който е дарил еди-къде си кръв, я дава за еди-кого си - и готово?! Не стига, че се дарява безвъзмездно, и след това възстановяването си е за твоя сметка, а поне ден трябва да си полежи човек, докато поне обемът на кръвта се възстанови, ами и да обикаляш по още болници след като си дарил?! Вечно ли трябва да е "хубава работа, ама българска"?!