Третият лъч на метрото започва до края на годината

До края на годината започва строителството на третия лъч на метрото и трябва да приключи в средата на 2019 г., каза директорът на "Метрополитен" Стоян Братоев.

Обратно в новината

Коментари - Третият лъч на метрото започва до края на годината | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да се отбира вярната от невярната информация. Никога третата линия не е била планирана за началото на годината. Предвижда се поетапно да започне в края на 2015г и да продължи с новите участъци през първата половина на 2016г. От 2016г ще се строи изискващия най-голяма продължителност/ 3,5 години/ и най-труден за строителство централен участък от Театъра зад канала до кв.Красно село с дължина 7 км и 7 метростанции. До средата на 2016г ще започне първата метростанция на бул. Вл.Вазов след моста Чавдар, а през втората полвина на 2016г нови 4 метростанции от кв.Красно село през Житница и ул.Линкълн, кв.Овча Купел до ж.п. линията Софиа-Перник в долната част на кв.Горна Баня. Този участък ще се строи 2,5 години. Общо до 2019 г паралелно ще се строят 12 метростанции по трасе с дължина 12 км, които трябва да завършат в през първата половитна на 2019г- това информация е от първа ръка.

Глей ти, пак ще го почват значи! За четвърти път тази година!!!! Това общинското PR много зле, бе...

що пари се изписват покрай третия лъч жалко за наивниците

Е само преди избори стават чудеса !!! А кварталите забравени и от Бог !!!

На кое викаш квартали, селянино? Най-добрите места за живеене са далече от центъра. Винаги сме преди избори и след избори. Какви чудеса?! Метрото непрекъснато се разширява. Прегледай се.

Абе аз гледам и по Черни Връх и България все същото задръстване виждам. Едиствените квартали който към омента са прилично свързани са Люлин и Младост.

някой знаели, какъв е срока за изпълнение на етап 1?

първо писаха, че започват пролетта от центъра, после, че започват през лятото, сега - започват до края на годината от ботевградско. те не са наясно кога започват, ти питаш кога ще завършат първи етап. И мен ме интересува, но кой да ти каже! И за връзка с летището, Дружба или Младост - никой нищо не пише. Май ще продължаваме да караме през махалата.

Ти не можеш ли да четеш? Връзката е на Орлов мост. Как по-ясно да ти кажат?

къде в кв. Левски ще има спирка на метрото?

веднъж спирка в кв. Левски, после кв Суха река - последно: къде ще бъдат спирките на метрото? Откъде ще започнат - от Ботевградско шосе, тогава защо беше ремонта там? И дали жителите на кв. Левски ще имат връзка за Младост и летището или пак ще караме през циганската махала? Ако някой знае - моля да сподели. Живея в кв. Левски, но нямам спомен това дда е обсъждано с живущите там. да не стане като в Дружба, които катерят стълби до станцията на Цариградско, а другата станция на Цв. Лазаров е насред нищото.

брато, тази работа с метрото е добра, но комисионните по веригата май са адски големи?!

В Бенковски кога ша дойди

А в Курило кога ? Не и докато г-жа Фандъкова е на власт !!!!!

питаш кога ще има метро от интелигенцията до лудницата ли??? специално заради теб ще го прекарат!!!

Изброените не са в София, ще дойде сле около 20 години.

Нашенци никога не са доволни - каквото и да се направи, нашенецът все вика "ууу". Като му направят метрото - пак е недоволен - по различни причини, я щото не стига до входа на апартамента му с ескалатор, я щото не му пуска по едно левче всеки път като го вози.....

Стига предизборни лакърдии!

Няма по-икономичен и удобен транспорт от метрото за запрашена София.През лятото е хладно ,а през зимата човек пътува без преспи и заледявания.С нетърпение чакам строителството на новите метростанцци.

Ей го дей 2025

2019г.

Не се хвалете, че разширявате метрото,а първо си оправете старите метростанции, за да станат пригодни за майки с колички и инвалиди.На метростанция Люлин има възможност да се направи асансьор /външенкато на други метростанции/, но всички нехаят.Г-н Братоев и г-жа Фандъкова се возят в лимузини и не виждат какви неистови усилия правят хората, за да слязат до метрото.А на метростация Сердика към х-л Шератон просто лазят по стръмните стълби, въпреки че скоро имаше там ново строителство.Хубаво е да правиш икономии, но за сметка на кого?Свършете поне една полезна работа за хората!Срамота е ,че така се подигравате с хората.

Напълно Ви подкрепям. Същото е положението и на станция Бели Дунав. На изхода от към маг. Била от около 1 месец не работи нито ескалатора, нито асансьора. На два от изходите изобщо няма асансьори и най-редовно са спрени ескалаторите. От метрополитен трябва да свикнат да поддържат съществуващите станции и тогава да правят нови.

Чакаме го с нетърпение!