Жилищен блок в Русе се разцепи

Жилищна кооперация в Русе се разцепи и пропада след ремонт на ВиК инсталация на пътното платно.

Обратно в новината

Коментари - Жилищен блок в Русе се разцепи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кръговото ще бъде до детската градина. Деца, кметът се грижи за вашата безопасност и спокойно детство!!! Ха ха ха

Гледайте в Ютюб "Русе-първи частен град", и ще разберете за какво става въпрос. Едно не разбирам: уж общинската управа е избрана да защитава интересите на жителите на града, и да изпълнява тяхните искания. Цяла Родина беше против трасето при Кауфланд, и то пак е там. Та питам аз-на кого интересите защитават общинарите? На избирателите, или техните? Освен това, има десетки оплаквания от няколкото цигански къщи в квартала, и кметчето не взема мерки. Защо е така?

пропадане и на блок в Чародейка, където от скоро се копа за път, който ще отбива през квартала?!? непосредствено пред входа на училището част от потока преминаващ по бул. Христо Ботев. Да не говорим за някакви санитарни норми на шум и вредности! Пак с любезното съдействие на Община Русе е построен цех за яйчен прах също до училището и тирове газят платното за да доставят вмирисани яйца от цяла Европа, които после да си купите във вид на яйчен прах , а също да ги вложат в производството на кроасани и всякакви "вкусотии", с които храните малките малчугани. Да не говорим за мирис на запъртък в целия квартал.

от кръговото на входа на град Бяла пътят е затворен. Правят поредния ремонт, едновременно и на двете платна. за да отидеш от град Бяла до гара Бяла, трябва да заобиколиш едни 16 км, да отидеш до гр. Борово и после да се върнеш обратно по магистралата до кръговото и да продължиш в посока гарата. няма такъв абсурд, да затвори изхода на един град и да караш хората да обикалят 16 километра ?? за колко време ще пристигне бърза помощ или пожарната ???

Ако ще да се оплача ти на свети Петър все тая,никой няма да им помогне от държавата ще трябва сами да се оправят,да не са цигани за да им се помага и сънира блока безплатно.

Е как искате кмета да каже нещо наете ли колко пари се наринаха за да се спаси дебелия по времето на първоначалното управление на ГЕРБ? Преди дебелата свиня беше дал 20 хиляди лева за кампаният на БСП в Русе,а после кой знае колко на ГЕРБ за да остане? А знаете ли колко пари изтекоха от тези за пречиствателната станция кога беше областен Гнома? А знете ли че Боцко ряза лентичката за откриването на пречиатвателната станция когато вътре нямаше основни съоръжения и тя заработи една година след това? Има над какво да се потруди прокуратурата!

Господин инженера стои и се върти..." :)))

Чакайте съда да ви реши проблемите, то по големи престъпници от съдиите няма.

Немарливоста на общинарите в Русе може да остави 50 семейства на улицата. За блока трябва да се вземат кардинални мерки и да се укрепи. Дружествата виновни за този случей задължително трябва да поемат отговорност, а не да си прехвърлят топката и да излизат с изказвания от сорта на ' този блок и преди е имал проблеми с канализацията' То и аз съм имал проблеми с колата, ама ако ме блъсне някой си поема отговорност.

кой е блокът?! Освен това всеки си копа кой където иска ,без да е съгласувано с архитект. ВК трябва да има търси съдействие на архитектите, а не да заорава основите на сградата. Някой виждал ли е след Ви К ремонт на какво прилича мястото - КОЧИНА е точната дума. изкопът замазан отгоре колкото да не е без хич с кал и толкоз, а е разкопаван асфалт. Е кой ще го положи асфалта питам?! Миналата година правиха нещо подобно на ремонт по Чипровци. Петима гледат как един рови нещо в изкопа. ВиК да си понесе отговорността, а не само да си събира далаверата. Кметът и той да не се прави на ощипана мома, защото не упражнява никакъв контрол над общинските фирми. В частност "Комунални дейности", служителите на които "заработват" в почивни дни с паяка в зони, над които нямат юрисдикция и не издават касови бележки. Няма видеонаблюдение на "паркинга" на комунални дейности , което да следи колко след работно време возилото не се прибира на паркинга , а кръжи из града. Да не говорим за директора на комунални дейности, който е пълен простак !!!

Архитектите са драскачи и книжни плъхове, в повечето случаи техническата им компетентност е колкото на философ, на счетоводител или на журналист. В случаите с копаенето специалистът, който е необходим, се нарича ИНЖЕНЕР-ГЕОЛОГ. Другият необхосим специалист е инженер-конструктор (строителен), който има компетенциите да оцени щетите по конструкцията на сградата, а в повечето случаи е достатъчно компетентен да свърши и работата на геолога.

Блока е Баба Тонка в Родина. Пропадането му е в резултат на ремонтите по пробива "Кауфланд". Какво друго да очаквате от тая пасмина от ГЕРБ, освен крадене на пари и правенето на безумни проекти. Сега наесен пак гласувайте за тях, че да ви паднат и блоковете.

Аааааааааа, после ще дойде да реже лентата оная госпожа с вид на едър рогат добитък по повод отпочване на санирането на блока......Може и по телевизора да я дадат.

може и жп линията да поддаде и да преобърнат влакова композия. Просто не е истина какво се случва на русенци и как осраха целия град новите "демократични" ръководители, като запазиха за себе си един оазис в центъра на града и повече НИЩО, освен развала на съграденото преди тях. Рушене години наред - икономика, бит, социум, околна среда!!!

Имали проблем с канализацията!Ами кой я е одобрил и приел тая канализация проблемната!ВИК я приема връзката на блока с канализацията на улицата ,съответната шахта и връзка с канала и питейната вода!Безхаберници са тия от ВИК ,те на Александровска какви лайна серът че представям си за другите!По няколко пъти ни наводнява ха по време на ремонта на главната миналата година а накрая за капак като асфалтираха отсечката където ни скопиха улицата и я оставиха с едно платно,ми асфалтираха и шахтата.Преди това я смениха с нова модерна ,нивелира ха я цял ден а после асфалт аджиите асфалтираха и шахтата я няма.Фокус ,мокус и чао!Ако се задръсти кво правя,наводнявам се.Ако се оплача кой знае кви лайна ще изсерът по големи.Добре че съм сложил клапа.Паметник на културата е сградата и повечето наводнявани около мен ,но на кой му пука.Представям си за хорицата в нормална жилищна сграда пък изобщо им е през оная работа че ще им падне блока.

Май не може да разберете в БГ че вече живеем в капитализъм където всеки сам се оправя . Общината не ви е майка както беше по комунизма , има застрахователи и тнт

си предаване на сесия на Общински съвет?! Е погледай театър на абсурдите, и ако не умреш от смях, ще ти стане някак тъжно, че в ръцете на подобни хора са съдбините на русенци.

гледах такава сесия изпитах най-вече СРАМ, СРАМ, СРАМ. Не желая да бъда гласоподавател за подобна интелектуална немощ, хора без собствена физиономия и позиция, чието единствено занимание да прокарват в решения интересите на определени хора в ущърб на русенци. Същото е и с въпросния блок. Отидете и вижте как се копа под прозорците на хората. Да не говорим за новия "търговски комплекс", който се строи до стария "търговски комплекс", изцяло разпродаван в момента В Родина -2, който буквално задънва терасите и прозорците на хората до 3 етаж. Имате ли идея как се живее в дом без прозорци?! Хората се жалваха, завеждаха дела, но удобния Русенски съд ги отпрати по живо, по здраво. За това бягат младите, а вече и не толкова младите хора. Кого ще управлявате - ще ви останат сал едни баби, вече има блокове, в които поради старост на живущите им назначавате служебни домоуправители.

Тъпчо, блока е частен, но когато външно дръжество / в случея ВиК по поеръчка на Общината / ти причинят поражения поради немарливост. Същите са длъжни да поемат отговорност и да поправят щетите

аммммм аз само да попитам блока като не е общински тези хора защо плащат данъци за жилищата си които са гласувани от общината....?

30 години Общината събира данъци от Чародейка север и няма един магазин. На всичко отгоре хората като пристигнат с колите си от север в юг където има търговски комплекс няма къде да спрат ,защото паякът ги вдига. Майки с деца пресичат 4 платна за да купят лекарства на децата си, защото е създадена "организация" на движение,която граничи с абсурда. В скоро време Господари на ефира ще бъдат тук , за да отразят "постиженията" на кмета, който се домогва до някаква класация, на която няма ни най-малко морално право да учавства. Крайно време е да му се даде червен картон, а жителите на Чародейка север да заведат иск и да си поискат данъците обратно, защото 30 години данъци срещу нищо - няма банкомат, няма аптека, няма транспорт, ако не броим 30-та линия и 10-та селска, хората пълзят по баирите и в пек и в студ с малки деца. Позор за управата на града, мащеха за тези хора и добра майка само за хората живеещи в централната част на града. Дискриминационна общинска политика на ограбване парите на едни данъкоплатци с цел инвестиране и презадоволяване нуждите от урбанизация на други данъкоплатци.

Те пък в Чародейка живеят едни хора ...