Съкровище открито край село Долище

Новооткрити сребърни и позлатени обеци-наушници, датирани към 14-ти век, бяха представени днес във Варненския исторически музей.

Обратно в новината

Коментари - Съкровище открито край село Долище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

те това е ловец ! като стане иманяр , може и заек да хване !

Овчаров се опитва да имитира археолога Георги Китов. С тази разлика, че Китов коментираше нещ6а по които беше работил и беше специалист, а Овчаров е "специалист по всичко" какъвто беше героят на Апостол Карамитев в едноименния филм.

Поредното "ново изумително откритие на проф.Овчаров" :)))

Край Долище има открити много подобни съкровища.По всяка вероятност те са укрити от бягащите през 1444 година кръстоносци след битката при Варна.Те не са правили особенна разлика между православни и мюсулмани,грабели са всичко.

Браво, и аз винаги съм се чудил на мемориала на този грабител, ама доста хора ме мислят за луд, защото имам подобно мнение.

мемореала викаш ??

Стига вече с тоя платен фалшификатор на древната българска история. Перперек е Белбелек и ние сме най- старата цивилизация, която е заемала огромни територии в Европа Русия и Азия, включително е създала Египет (сфинксът е лъвът от нашия герб и герба на Македония, Гиза е нашето Гизда, защото е имало хетски дворец) Нашата цивилизация е създала и Сирия Ливан и Палестина и даже Иран Ирак и Индия. Просто ако се разбере кои сме и че сме най- древни, става ясно и че палестинците са коренното население на Канаан. На тоя му бройкат яко, вижте къде учат децата му, за да ни изкарва пришълци а не най- древни траки, занесли цивилизацията по цял свят.

бизнесмена за лов на лисици ли е бил,с фокс териери,дето ги вадят от подземните им скривалища?

..Правилно го каза,но забрави да споменеш ,4е вместо 4ифте е държал металотърса4..!!!

Ще пътува ли нормален човек до Велико Търново да се снима с два камъка, да речем, както са били едно време остатъците на разрушенията от осмаското робство?! Ами не, няма такъв луд човек на света!! Руините бяха възстановени, за патриотизъм, за спомен на българите, както и за туризъм!! Така ще стане и с много други български крепости, разрушени от османците, ще бъдат ВЪЗСТАНОВЕНИ! Напук на псевдо-българите по форумите!!!

Само че не е лошо да се възстановява по нормален автентичен начин.На село зидарията на хамбара е по-истинска от тези крепости.

Ти както в Македония "възстановиха" Скопие ли искаш да правим с нашите старини?

Много малко от крепостите ни са били разрушени от османците. Оновно те са разрушавани след освобождението и даже има документи задължаващи ни да го направим. Османците са завладели повечето без бой, защо им е да ги разрушават? Няма логика. Ако не вярваш че са надграждали, отиди и виж Баба Вида

Всички пУмияри псевдо-българи сте ходили по Гърция и сте се снимали с камъчето с което Ахил си е търкал петичката или масата на която Зевз си е пиел вечер амброзията, нали бе тарикати?! Хората правят исторически забележителности буквално по едни легенди...и хич, ама хич не са луди, нали?! Щото всички вие сте дали стотици евро да идете там да се снимате!

Наистина не знам защо са тези иронични и обидни коментари по отношение на Б. Димитров както и проф. Овчаров?!? Факт е, наличието на много мистика, загадки по нашите земи..има много интересни легенди, в които разбира се има и част истина...Не знам защо сте такива помияри..

да каже, че чумата и нашествията са донесени от турците в Европа. Никой не крие скъпоценности в земята ако не е в безизходица. А "професора"- тамплиер можеше да развърже торбата с лъжите и да каже няколко думи за стилът на изработка, евентуалната фамилия производител, изотопен анализ - мината откъдето е добит скъпоценния метал . Все такива - съпровождащи историческата наука обяснения...

редакторите на дир-а " по него време " е диалектна форма , " по онова време " е правилно , все пак ви четат 1000 , пишете правилно и разпространявайте правоговорния език

Уважаемият проф.Овчаров се забърка в едни измишльотени за пребиваването на тамплиери по нашите земи.Неговите коментари за "време оно" са като гледане на кафе и викане на духове.

Едно от нещата, за които се досещам, за тамплиери по нашите земи, са тамплиерските гробове около Лакатник. За тях съм чела някъде в пресата. познавали се по вида на кръста.

Злягай над книгите момче. Не се излагай

Тоя май надмина и Божо Димитров...

" ........... разпространяващата се по него време в Европа чумна епидемия. " - Ей селяндури, като ще се правите на софиянци поне се научете да пишете правилно или се връщайте на село и стойте там докато не разберете, че " НЕГО ВРЕМЕ " може да използвате само в къщи.

Браво за отличния коментар. Всеки започна да пише както той си знае и смята това за правилно.

А на мен "него време" ми харесва.Доста странно съсредоточаване на негативизъм към този израз. "Пази боже сляпо да прогледа!"