Рекордни климатични крайности

Рекордни крайности във времето и климата бяха отчетени в цял свят през първата половина на годината.

Обратно в новината

Коментари - Рекордни климатични крайности | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

внимание! оня с архиепископ макариос и кипърската криза пак е тук. не се хващайте на провокациите му! той клони към tr, ха-ха-ха...

Ограничен си колегаааа, че и неграмотен. Жалко, че си завършил СУ, ekolokcho ;)

Ограничен си колегаааа, че и неграмотен. Жалко, че си завършил СУ, ekolokcho ;)

Аз съм еколог и за разлика от теб имам понятие от алтернативни енергийни източници и те не включват ядрена енергетика (тя далеч не е екологична). Горивото на бъдещето ще бъде чистият водород, но технологията все още не е достатъчно усъвършенствана. А и да не забравя да те помоля да не се подписваш така, защото такъв хибрид биолог-еколог не съществува. На един конкурс изместих един такъв като тебе, който имаше претенции да е еколог, но си беше само биолог, в дипломата му така пишеше;)

Търсят се представителки на всички раси,на възраст 18-35г. По възможност в трите основни гами ( блондинки,брюнетки и червенокоси). Цел - продължаване на вида. Отплуване по разсписание

Разбрали-недоразбрал всякакви екземпляри са написали тук по едно неоспоримо и доказано по определено научен път словоизлияние.Кой бил чувал нещо за Библията,кой ходил в часовете по физика в осми клас.Ей полуинтилигентни мушмороци,ако осъзнаете колко не грамотни сте,това ще е първата ви крачка към излизането ви от това тягастно състояние,в което не можете да обработвате и осмисляте правилно и малкото информация,която имате.Но и не очаквам да ме разберете.Според мед. психология най-страшен е полуинтилигентът.Инт човек винаги ще разбере и ще замълчи.Простият човек ще приеме казаното за чиста монета.Но полуинтелигиента ще налага неграмотното си мнение и няма да се вслушва в никого,мислейки,че е изключително начетен и никой не е в състояние да го убеди в обратното.

Ще го ударя на живот,значи да направя всички неща,които съм искала и съм отлагала поради една или друга причина.А останалото с което е допълнен текстът ти кой го казва и какво трябва да означава?

ТОВА СЕ НАРИЧА ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА!АЛЧНОСТ БЕЗ ГРАНИЦИ И БЕЗ КРАЙ!НО МАХАЛОТО СЕ ЗАВРЪЩА!

До 15-20 години ще стане доста трудно да се живее на земята, не знам какъв трябва да е подхода към голяма част от населението да започне да мисли екологично и да преодолее глупавите си скрупули, а не само финансови и егоистични мисли да са му в главата.

nikogo ne kritikuvam. ne az kazah che tezi koito se opitvat da podobriat okolnata sreda (bez radioaktivni otpadaci - razbirai atomna centrala) zashtitavat korporativni interesi. reshenia ima mnogo istinata e che nie ne iskame da gi prilojim - uvelichavane dela na VEI, reciklirane, energiina efektivnost... dobaviame merkite v transporta (zashto li izobshto oshte se proizvejdat 4X4, koito niakoi karat za prestij), zemedelieto...izobsh vsichko ni e do bolka poznato...i posledno kritikata sashto ne e reshenie, a az kakto kazah davam moiat skromen prinos. izolirah domat v koito jiveia, polzvam energo spestiavashti krushki, smiatam da si sloja slanchev kolektor, ne hodia s kola na rabota, sabiram razdelno bokluka si (vsashnost veche pochti ne izahvarliam bokluk tai kato dori organichnia kompostiram) i se nadiavam che misleneto na chovechestvoto shte se promeni, kolkoto i idealistichno da zvuchi

Главния катъклизам ще настъпи след 10-15 години ,аз затова сам спокоен.Глобалното затопляне е интересно гледаме сеира, но като ни бръкне в джоба (качавнетео на цените заради сушата ) се нервим.

Главния катъклизам ще настъпи след 10-15 години ,аз затова сам спокоен.Глобалното затопляне е интересно гледаме сеира, но като ни бръкне в джоба (качавнетео на цените заради сушата ) се нервим.

Ако продължава така скоро ще отпадне въпросът и за Иракли и за Банско и за Слънчев бряг. Тогава тези, които сега драпат със зъби и нокти да продадат земите си и да станат столичани, ще мрат като кучета в гето.

И все пак хората по света започнаха все повече да обръщат внимание на предупрежденията на учените за последиците от глобалното затопляне. И навсякъде се взимат някакви мерки и се правят стъпки към намаляване на изхвърляните вредни емисии. Само в България всички нехаят, а и медиите не обръщат никакво внимание на тази гореща за целия свят тема. Сега някой отново ще кажат, че нашия принос към световните емисии на CO2 е минимален в сравнение с този на САЩ и Китай, което е и обичайния начин на разсъждение у нас, вместо всеки да се замисли с какво може сам да допринесе в тази борба за спасяване на планетата.

За всичко това пише в най-точната книга-БИБЛИЯТА. Нищо ново под слънцето. Но къде е вярата в хората в Създателя ?

И как точно ще го удариш на живот? По-добре се примири със Създателя си, защото всички ше застанем пред Него в Съдния Ден.

Срещат се две планети. Едната в чудесно настроение, а другата някакси унила.. - Какво става, как си? Да не си болна нещо? - питала едната - Мани, мани! Гадост! Хванах хора... - А, спокойно! Сами ще минат!

хора,разберете-изнас проридата и тя ще ни ги върне тъпкано!

Аз се замислям, нали ходя редовно на Витоша да дишам чист въздух, но какво от това, погледнете там пътеките как са разоорани, още от големите дъждове през 2004, а искаха управляващите да оргнизират Зимни Олимпийски игри там... Хората ходят там, но каква масовост ще се получи от това... само масово се качват с автомобили и там! А Земята е изолиран термодинамичен обект, в този смисъл, че енергия от вън може да получава само чрез лъчене от космоса. Неогрятата през денонощието си част, отделя в космоса енергията получена от прегряването през светлата част от деня. Енергията се засаява в Атмосферата, Хидросферата и до известна степен, готова енергия вадим от Земните недра. Установено е, че от постъпващата енергия от Слънцето оползотворяваме едва една милиардна част... друг е въпроса за концентрацията, разпределението и съхраняването на енергията добита от този източник. Но вкарването на енергии в обема, които пряко засягат Природата и нас в количества, водещи до дисбаланс са пагубни за Живота. А живота е възникнал в един много тесен температурен интервал - в зоната на течно състояние на водата (и то в долния интервал...). За по-човешки живот ползваме електроцентрали, но така пълним директно и косвено обема запасяваща такава енергия. Няма значение дали е АЕЦ или ТЕЦ, дори и ВЕЦ (ВЕЦ - преразпределя енергията) това са системи, които зареждат запасяващите обеми с енергия. Съществена промяна за намаляване на вредното за Природата отделяне на енергия, може да се стане като се намали производството й или като се подобрят условията за нейното отвеждане в космоса - (като второто е свързано отново с неочаквани процеси). А незабрявйте, че сме като в къща с малко прозорци почти 7 милиарда, всеки един диша, има 36 градуса телесна температура и на всичкото отгоре иска да живее Човешки...

taka narechen ekolog do zdravomislesht i vsichki misleshti zdravo, predloji li neshto ili samo kritikuvash bez da predlagash reshenie? ako imash idea kaji!

Хубава и здрава е мисълта ти. Само дето не си отчел, че атомните централи, макар да не замърсяват като ТЕЦ-овете, те в края на краищата пак генерират ТОПЛИНА, която едва ли ще спомогне за намаляване на глобалното затопляне. Единствено СЛЪНЧЕВАТА енергия, която така или иначе накря пак се превръща в топлина, ако я употребим за производство на електроенергия, не бихме нарушавали топлинния баланс на Земята. Какво са нефтът и въглищата? Кондензирана МИЛИАРДИ ГОДИНИ слънчева енергия в химическата структура на загиналите и превърнали се в нефт и въглища растения, която ние освобождаваме сега за 100-200 год... Е как няма да има глобално затопляне!? Към вярващите тук (и не само) - как мислите, защо е бил наказан Прометей за дето е дал огъня на хората? Огънят не е бил правия път - слънцето е бил правия...

Имаше една песен в която се пееше - доде времето да си платима наема

Случват се аномалии... 2006 година зимата като беше -30, а после почти нямаше лято, какво беше тогава, глобално изстудяване, може би... а тази зима пък нямаше зима... Случва се... Без паника!

Ми тя природата отмъщава за тъпотийте на тези дребни човечета хората, за тяхната лакомия и безочие, ще се окаже че той господ гледа и наистина се сърди.

Ако в изолирана макроскопична система протича термодинамичен процес, процесът е такъв, че ентропията на системата нараства. Ако ентропията нараства, процесът е необратим. Всички процеси в природата се подчиняват на този принцип. Извод: скоро ще се сварим като раци къде сте били в часовете по физика а кажете де сигурно сте пушили цигари или сте правили любов то и това повишава :-( ентропията дааааа аде бягайте да я понижавате :-)

Не знам.Сигурно сте прави за причините.Но катаклизми на Земята е имало и друг път.Както и пророчества за крайят на Света,които са предизвиквали паника у хората,дори масови самоубийства.Според мен токова нещо скоро няма да се случи.А вие Мен,Ева,щом сте толкова убедени,че това е краят какво правите пред компютъра!Така ли ще прекарате броеното според вас време,което ви остава?Ако аз мислех,че краят настъпва щях да го ударя на живот.Май само си приказвате.

Костов е виновен за всичко, не разбрахте ли!

Ха дано да настане катаклизъм и планетата да ни даде един хубав урок !!! и без това сме твърде много

Грешници. Иде краят на света, казах ви. Огън и жупел ще се сипят от небето, безбожници.

Ve4e e kasno.Zalko za dobrite hora.

Евче не се залъгвай , Земята и без нас ще продължи да съществува. Просто лакомията няма край.

Не знам колко още бедствия ни трябват за да се събудим!? Гледайки хората около себе си аз не виждам никаква промяна - 99% от тях мислят за пари през 99% от времето. Сякаш живеят в собствен свят където най-важното са техните желания и светът около тях не съществува. Каква жестока заблуда!

Малко още остана. Природата ще се отърве от този нейн венец. Идва деня в който всички ще бъдем съдени за деянията си (поне съдята ще е справедлив).

Az pyk mislq 4e vsi4ko e delo na BOG. Hora molete se za6toto kraqt e blizo i koito ne e pokaqn 6te se 4uvstva zle sledva6tite hilqdoletiq

Когато човек се изцапа, търси вода да се измие. Когато планетата се изцапа, тя просто се мие. Само дето ползва много вода.

ami kraino vreme e da se zamislim nad prichinite. Kogato se vazhishtavame na niakoi luksozen avtomobil s goliam obem na dvigatelia e dobre da se zapitame kakv^v e efekta ot nego v/u okolnata sreda naprimer.

zdravomislesht, prav si, povecheto ot taka narechenitye ekolozi niamat poniatie ot ekologia. atomnata energia e badeshteto ako iskame da ima badeshte.

da, dnite sa prebroeni, zatova si nosete novite dreshki, iajte i piite ako ima, i da ne vi puka. az vse si kupuvam novi drehi, pitieta i mezeta. obrecheni sme, nishto ne moje da se napravi, kasno e.

Мисля че глобалното затопляне и резултата от дейността на човека си казват думата. Трябва да се измислят начини за получаване на енергия, без изгаряне и изгвърляне на изгорели газове ..като например атомната енергия. Много са ми смешни разни екологични органиазции протива ядрените централи - хубаво - затваряме ги - и ги заместваме със какво - със изгаряне на въглища най-често. Въобще .. те са едно големи лобита и смешници тия екологични организации ..защитават корпоративни интереси - но не и реални начини за подобряване на природата.

Алчността край няма, но природата реагира адекватно на това, проблемът е че страдаме всички.

Глобалното затопляне е факт - това са последици именно от него. Човечеството обаче е твърде заето да прави пари и не обръща внимание на този най-важен проблем откакто човешката цивилизация съществува. Лошото е, че когато се сетим да направим нещо, ще бъде твърде късно... Човечеството е обречено. Идва Краят на света! Как ли са го предвидили в Библията?!?!

ДНИТЕ НА ЗЕМЯТА СА ПРЕБРОЕНИ.