Обучение в общината за по-ефективна работа

Общинските служители в Русе са обучени за по-ефективна и интелигентна работа.

Обратно в новината

Коментари - Обучение в общината за по-ефективна работа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако искаш служителите ти да са ефективни, трябва да им развиваш капацитета постоянно. Ти очевидно нямаш такива намерения, за това и си стоиш вкъщи и си драскаш дневни коментари. Такива обучения са много полезни и са разпространени в цяла Европа и Света, ама му дай на българина да ти каже, че не се прави така. Ние българите сме родени научени и знаем и разбираме от всичко нали така Руско?

Така е, Иванчо. Ама пропускаш тънкия момент. Един служител (търтей), който за 20 год. не се е научил поне да борави както трябва с компютър, който не се е научил как да се държи с гражданите, не виждам на какво тепърва ще се научи. И ако ти си един от тях, признай си как си назначен. Имам познати, които са се опитвали да кандидатстват за дадена длъжност, и естествено не са се класирали по простата причина, че не са "човек" на някого от общината. Там са назначени само връзкари, че вече и внуците си назначават на измислени длъжности. А това, че служителите имат нужда от повишаване на квалификацията, е вярно. Но на първо място трябва да се научат как да се отнасят с гражданите. Пробвай някой да се е махнал от държавна служба и дали му е лесно да си намери после работа. Всеки един частник има горчив опит от срещите с администрацията в БГ.

Пак се краднах едни пари. За какво обучение става въпрос? Общината не е училище или ПУЦ. Ако там се назначават качествени хора с истински конкурси, а не на шуробаджанашки принцип, няма да има нужда от обучение, освен за повишаване на квалификацията. Наскоро ми се наложи да хода до общината за документ, в една стая седнали 4 лелки, които си хортуваха кротко, и аз имах наглостта да им разваля седянката. Посрещнат бях като от градоносен облак, с крайно нежелание ми се скараха какво искам, поискаха ми един куп документи, едната буквално "кълвеше" по клавиатурата, и ми загубиха 2 часа, без да ми свършат работа. Същото е и в здравната каса. 90% от държавните служители са жени, дъщери, лели, братовчеди и т.н. на някого. Все мрънкат, че им били малки заплатите, но никой не напуска. Защо ли?

Хората развиват капацитета на служителите си, по европейска програма. За какво пилеене говорите и за какви по-кадърни хора говорите? Или просто трябва да се напише нещо, ей тей да има...

Не е ли по - добре да се назначават кадърни хора, с необходимите опит и квалификация? Кому е нужно да се пилеят 172 хил. лв. за ограмотяване на калинки - малинки?

Лошото е, че няма кого да вземат. Новите ще са пак такива.

Който търси - намира!

? Пак свиха едни пари