Отмениха ПУП на ”Чайка” след протестна блокада

Общинският съвет във Варна отмени решението си за новия ПУП на "Чайка" след окупация на заседанието от 400 протестиращи заради нерешени проблеми в града.

Обратно в новината

Коментари - Отмениха ПУП на ”Чайка” след протестна блокада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имаше един такъв блок в Ямбол - събориха го, защото беше непоправимо о.ран.

Путин, не че ми е идеал, но мисля, че правилно се ориентира, като започна преустройството на елциновото общество с проверка на т.нар. "нпо". Което се финансира отвън, получава обозначението "чужд агент", както е и по американския закон. Да се знае кой на кого служи. Кой на народа кой на външните му врагове.

Всяко правителство в страната може да се справи с циганите за 2-3 месеца. Но отвън ни нареждат насилствена циганизация и нашите марионетки изпълняват. Циганите не са луди - като им се дава всичко на готово и получават стотици левове месечно без да работят, защо да го правят. Защо да спазват законите, като ги поощряват да не го правят. ЗАщо да работят за своя собственост, като се настаняват и заграбват чужда, а на полицията е забранено да реагира и т.н.

Реч на Путин за малцинствата, заради която му свалям шапка. " В Русия живеят руснаци. Всяко малцинство от всяка точка , ако иска да живее в Русия , работи и се храни в Русия , трябва да говори руски и да се отнасят с уважение към руските закони. Ако искат шериат , ние ги съветваме да отидат по тези места, в които е право на държавата им ( има в предвид Шериата ) . Русия не се нуждае от малцинствата. Малцинствата се нуждаят от Русия и те няма да получат специални привилегии ,нито ще се опитваме да променяме нашите закони така ,че да отговарят на желанията им , без значение колко силно ще викат , че са дискриминирани. Ние се учим най-добре от самоубийствата в Америка , Англия, Холандия и Франция, ако искаме да оцелеем като нация . Руските обичаи и традиции не са съвместими с липсата на култура или примитивен начин на живот на повечето малцинства. Когато уважаемата Законодателната власт обмисля създаването на нови закони, ще трябва да има предвид, националният интерес първо ,съобразявайки се, че малцинствата не са руснаци.

ние никога не сме били русия и благодарение на" великте ни държавници през демокрацията" нямаме и достойнство - българинът се чувства като извънземен в собствената си държава

Виновни са политиците. Правилно сте се насочили към общинските съветници. Какво означава те да решават без вашето съгласие, означава че не изпълняват задълженията си към жителите на населенот място. За така наречените социално слаби или в 99 от случаите цигани които в следствие нежеланието на политиците отново са изпаднали в това състояние пак не са виновни самите цигани аполитиците които не искат да създадат нужните условия за да не са социални. Всичко това означава че най-напред трябва политиците да бъдат бити бити бити докато потече кръв от тях.

Да сте чули някой даказва от политиците трябва да създадем работин места за хората ? Няма и да чуете, ако пък чуете тия или лъжат или скоро ще бъдат изхвърлени от политиката. В капитализма правителството само събира данъци и ги харчи за лично облагодетестване. За това трудови програми за дълготрайна заетост скоро няма да видите и чуете.

И при капитализма беще същото защото упраниците със същият престъпне начин а мислене. РЕално капиталъзм няма. Защо повтаряте клишета без да осмисляте дали е подходяща употребата им по конкретнат атема?

Циганите, наред с макроикономическите кражби, обирите на монополите, чудовищната ни "право"охранителна система..., са един от основните инструменти на геноцида, който се провежда над българския народ. Само социалните помощи, които плащаме на циганите са 3.6млрд.. Заедно с детските, тока и водата, се заформят едни 5МЛРД. ГОДИШНО. Безплатно медицинско обслужване, безплатно образование, тези домове за деца "без родители", щетите от престъпленията и издръжката им в затворите. Свързаните с тези престъпления разходи по полиция, прокуратура, съд. Опустошеното дребно селско стопанство. Имиджа, който ни изгражда тази пасмина в Европа и заради която ни отрязоха от Шенген. Така, като финансова равностойност циганите ни излизат едни 10МЛРД. ГОДИШНО. Затова и т.нар. "медии" на т.нар. "международна общност" са толкова загрижени за "правата" им У НАС, че бяха първа грижа, чак и на Килърито. Защото са много загрижени, да ни би ако българиският народ отхвърли това бреме от врата си, да отложи окончателното си унищожение и виж пак оцелял. Затова и не ни пускаха в Шенген, щото циганите ще се разбягат по Европа и виж сме си взели малко въздух.

е нали това казвам те са инструменти за да ни е..... мамата а и те я направиха западняците. Зада могат сега те да живуркат. То не виновен чука че ни е ударил.

България има нужда от програма за социално слабите, която да включва не даването им на жилища в социални блокове, а даването им на къщи със обработваеми земи в слабонаселението региони, които да обработват и така със земеделието да се изхранват!!! Така градовете ще се освободят от излишното население, слабонаселението региони ще живнат отново, а безработните и социално слаби ще си имат препитание и ще се изхранват чрез обработването на дадената от държавата земя за ползване - краставици, домати, яълки, круши... Всякаква друга помощ различна от обработваема земя на село е несправедлива спремо другите граждани - апартаменти в блокове, парични помощи и.т.н.

Chefo77

Нищо не разбираш! Социално слабите в голямата си част са с недостатъчно добре заплатено свободно време. При тях няма безработица - при тях има НЕЖЕЛАНИЕ за работа. Ти виждал ли си ... ъъъ ... ромлянин с лопата? А с мотика? А с коса? На пръсти се броят. Така че - от наша страна няма проблем да се заселят слабонаселени райони. Но тях това не ги устройва. Няма да има от кого да крадат, ще им намалят социалните придобивки и най-вече - ще трябва да работят!!! Е та тая няма как да стане.

m_petrova61

Не съм съгласна с теб.В момента извършват цялостна рехабилитация на детските площадки в нашия квартал "Васил Левски" и трябва да призная,че много се стараят момчетата в тази горещина и се очертава нещо красиво за децата.

Ние, милеещите за Варна не искаме някакви вмирисани шкембелаци по къси гащи и джапанки, нахлузили националния флаг ( импрегнирали и националния флаг с потта си) да ни представляват и да решават какво да правим за града ни.

Първо, откога духовните дебелокожи от аБХК станахте жители на Варна, че имате нахалството да проявявате каквито и да е претенции, второ, не разбрахте ли, че с тези си мисловни напъни си личите като червен бабуински задник насред ливада?

Да не забравят да поставят на блока товарен асансьор,за да може приматите да си качват коня в апартамента...

Какви социални жилища,нали е капитализъм!Някой на мене да ми е дал нещо наготово?Като един човек е калпав да се оправя както може ,проблемът си е негов.Аз искам за парите,които плащам да оправят улиците в квартала и катаджиите да глобяват олигофрените,които паркират по тротоарите при свободен паркинг на 20 метра от мястото.Не искам "социално слаби" човекоподобни да ме крадат и накрая като остарея да ме пречукат за пенсията.Като са им толкова мили на общинарите разните отрепки да ги вземат да живеят в палатите им.Целта в случая е наши хора да вземат едни парички за строежа,като и тези,от които зависи това да се облажат.А плебса-помияри и човекоподобни го яли!

Изключително невъзпитано поведение на протестиращите. Така просто не става.

Ами какво искаш от едни прононсирани расисти ? Срам за Варна.

аБХК, долу имам един коментар, важи си с пълна сила не само за тоя, дето се е писал "БГ", ами и за вас. По отношение на расизма: нещо не мога да си спомня за убити цигани напоследък, ама статистиката на убити от цигани български пенсионери е доста голяма, онзи ден към нея се прибави и една англичанка, заселила се с болния си съпруг в българско село. За вашите извратени умове протеста на хората може и да е расизъм, за мене е расизъм безнаказаната циганска престъпност, насочена срещу всички останали. Социалните услуги не са предвидени за паразити, въдещи убийци, а за нормални хора от обществото, изпаднали в бедност.

Миминце,защо не отидеш да се цункаш с някой миришещ социално слаб?

"Шсцунка"! Тя откога се "пере" с такива миризливи!

Аз живея във кв. ,,Възраждане,, от 32 г. Тогава, когато се заселваше квартала, в съседния блок настаниха /интегрираха/ едно циганско семейство . То беше силна музика по всяко време, то бяха скандали, то беше мръсотия.Е хората не издържаха и поискаха да ги махнат от общинското жилище и това стана.И това по времето, когато циганите бяха по-кротки. Прави са моите съкварталци да протестират.

пепо, аз живея в кв. Възраждане от много години и има българи, които пускат музика по всяко време, кавги, скандали. Моля те, елате да изгоните ги изгоните.

Същите неща ги правят и много българи! Тях какво да ги правим? Или си мислиш, че няма българи, които да пускат силно музика и да си хвърлят боклука през терасата?

някои българи са по-големи цигани и от циганите.

Отговарям не на тебе, а на 3 те маймунки, дето са те репликирали: Прочетете коментара ми долу в отговор на т.нар. БГ (очеваден аБХК член). За толкова много ГОДИНИ случаите, в които българи да пуснат силна музика в квартала ми се броят на пръстите на едната ми ръка, последните години няма НИТО ЕДИН. За сметка на това звуковия терор на "недосегаемите" е редовен. Така че си наврете коментарите там, де слънце не ви огрява, не падаме от Марс. Коментари от типа "И вие срете, както и те срат" не минават, защото има разлика между това да стават едните епизодично, а другите - редовно. На ваш език: нормалните хора а*ат в тоалетната, "онеправданите" - насред площада и обявяват гнусотията си за "присъщ на етноса им обичай, културна :))) особеност".

Ние в Бургас, нали сме "напред с материала", че да ви споделя - в центъра до нашата кооперация има такъв "защитен дом" - стара къща, санирана, направена отвсякъде, с двор. Появиха се по едно време две сополиви циганета на по 5-6 г. и виснаха да просят пред един от кварталните магазини, после пред друг и так аги изреждаха. От майка им - ни вест, ни кост. От сутрин до вечер двете циганета висяха пред магазините и просеха! Питам : какво му е защитенто на този дом, когато маниера на обитателите му си остава същия - циганетата сами, майка им обикаля кофите?!

Скъпи расисти, става въпрос за социален дом в който да бъдат настанявани социално слаби. Сред ромите също има социално слаби и съответно имат право да бъдат настанявани като равноправни български граждани. Иначе ако е само за българи си е чист расизъм. А какво ще кажат арменците във Варна, турците, гърците ?

Като ти чета сърдечните излияния, ако съм паднал от Марс преди 5 минути би трябвало да си представя 1) че сред множеството социално слаби има неколцина "роми", за които 2) група расисти надигат кански вой; Само че нещата стоят малко по-различно: а именно, нормалните хора: българи, арменци, евреи, турци са пропищели от престъпленията и дивашкото поведение на спомената група, която буквално е ОБСЕБИЛА понятието социално слаб - как от никой друг етнос мама му стара няма ТАКЪВ дял престъпници, "социално слаби", "инвалиди" и т.н.? И понеже ти отговорих за българи, арменци, турци, и т.н. айде ти, аБХК, да ми отговориш за обърнатия расизъм, който упражнявате срещу българския народ, както и срещу живеещите с нас арменци, евреи, турци и т.н. чрез дадени юридически недоразумения, чрез циганите, чрез лобиране и поддръжка на реалната политика, смачкваща раждаемостта ни, но поощряваща бум в популацията точно на "ромите", чрез злоупотреба с и без това антифункционалната "съдебна система" и "правоохранителни" служби. Помисли си добре какво ще отговориш, един ден този въпрос ще ти бъде зададен в съда.

Похвално е, че дават на ромите апартаменти без пари, но може местният парламент да помисли и за по един лек автомобил към тези апартаменти. Е, към по-големи може и по-два. И не е лошо, обзавеждането да се съобрази с индивидуалните вкусове и изисквания на бедните социално слаби роми. Добре е и да бъдат охранявани от общинска полиция - селища затворен тип, за да не могат разни българи да им досаждат.

Таня Василева лъже като една изпечена ромка. На всички е ясно кого ще настанят в социалните жилища.

Тези расисти дето протестират против ромите са по-вредни и от ромите.

Можеш ли да се опиташ да се сетиш как ми изглежда тази твоя мозъчна пръ*ня под формата на коментар, след като вчера няколко часа бях принуден да търпя ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ воя на това, дето при този ромляснки биологичен вид минава за музика - и то при плътно затворени врати и прозорци, със слушалки на ушите, по които си бях пуснал радио за да заглуши това звуково издевателство? Толкова ли с тъпите си кратуни от аБХК не можете да схванете, че мозъчната ви промивка не минава? При положение, че всеки ден ние страдаме от това, дето на запад наричат reverse rasism, т.е. расизъм срещу нас в собствената ни страна, какво ми се правите на утрепани и продължавате като развален грамофон да грачите "расизъм, та расизъм", г-да/дами гаулайтери? Тази наглост рано или късно ще ви излезе солено и не през носа, а през едни други части на анатомията, дето при нормалните хора се използват за да седят на тях, но с които вие мислите.

Отлично казано, но промитото 5-грамово мозъче едва ли ще те разбере. Пък и нали пълни гуша от аБХК продажника прост!!

Кой не скача е "червен". Пък кой не ще да го тормозят, паразитират, грабят и убиват роми е "расист".