291 л/квадрат удавиха Цар Калоян, 5-ма загинаха

Пет жертви взеха досега наводненията в град Цар Калоян, област Разград. Пороят погуби и свещеника в село Нисово, Русенско, а мъж се удави в мазето си в Монтана.

Обратно в новината

Коментари - 291 л/квадрат удавиха Цар Калоян, 5-ма загинаха | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да, Етем е виновна. Не, кметовете! Всъщност Царя е. По-точно Буш, а защо не и Марсианците... Всички други освен нас, нали? Колко удобно... Някой друг да е виновен, някой друг да поеме отговорността. А какво ти направи? Какво направи за да спреш бетонирането на последните райски кътчета в България, изсичането на горите ни, замърсяването на Земята, водата, въздуха? Дори в лицето на все по-силните катаклизми, мнозина предпочитат да се държат все едно нищо не е станало и да живеят като за последно. Да, но когато Земята заговори със сила и мощ, никой не може да остане безучастен, защото там всички сме равни и имащият и нямащият, и слабият и силният. Това, което ме учудва е, че хората все още не свързват това, което става сега с отношението си към Земята и нейните обитатели. Нима продължават да царуват материалистичните схващания, че земята е една мъртва буца кал, която се носи безцелно из космоса, че природата трябва да бъде подчинена (спомнете си комунистическите лозунги Да подчиним природната мощ в служба на народа и т.н.) и всичко живо по нея може да се използва като вечен извор на блага за човека без оглед какво причинява това на останалите й обитатели??? Тези които сега се вайкат за съсипаната реколта, рухналите си домове и обвиняват за случилото се правителството, министри, гражданска защита и кого ли още не, защо първо не се замислят какво те направиха на Земята? Колцина от тях си дадоха труда дори символично да съберат боклуците в гората или реката, да почистят затлачен извор, на посадят едно дърво в гората, да почистят друго от сухите клони, да нахранят дивите птици в мразовита зима? Колко от тях се отнасят със истинска обич към Земята, като към тяхна майка и хранилница; със респект и внимание към всички нейни живи и неживи обитатели? Мислиха ли те за нея, когато сякоха (или продадоха на дървосекачи) горите и така остави хиляди горски обитатели без дом и семейство? Не бяха ли те, които ръсеха безогледно с препарати и отрови почвата, убивайки така безогледно птици и животни? А когато изхвърляха боклука край пътя не усетиха ли, че се поругават със собствената си майка Зеня Питам се, защо въобще се чудят хората, че сега природните стихии им отнемат всичко, което имат: дом, животни, покъщнина, бизнес и накрая живота им. Не е ли прав агентът Смит от Матрицата, който казва, че хората са чума, раково образувание върху планетата? И сега тя иска да измие от себе си тези гадинки хората, които й причиняват толкова страдания? Не случайно е и думата катаКЛИЗМИ -- нали с клизма човек измива червата си от отрови и отпадъци, когато е болен. А Земята е болна, страда от нас и делата на неразумните й деца и вече започва да се защитава за да оцелее. И ако не се осъзнае ВСЕКИ ОТ НАС, че НОСИ ЛИЧНА ОТГОВОРНОСТ за ставащото нещата определено няма да станат по-добре!

Не се правете на по-българи отколкото сте. За хората там това е цяла трагедия. А колкото до Емел Етем цяла България разбра, че е корумпирана и хич не и дреме за насеелението било българи или турци.

Винаги ще съм в готовност да помогна на пострадалите хора,независиму турци или българи.

Никаква помощ за турците от гр.Цар Калоян. Щом за тях сме гяури , да им помага турция.Имат даже град побратим в турция. не уважават БЪЛГАРИЯ вън!!!

Оня ден от Инстамбул искаха да им продадем вода, а ние . . . йок, не. Да пукнат турчалята, може да се издавим ама нема да им дадем.

До теди.Вие гражданите много добре си почиствате л...ат видя го цяла България .Бяхте си плувнали в тях добре че ги има селяните та да ви избавят от вашите .Ха че сте ми смешни. Там хората преживяват един ужас смешници такива.

Е, какво ни съветваш?? Как да си помогнем сами и да спрем да ревем??Ей Гого2, май ни казваш, че трябва незабавно да ги изколим!

Оная туркинка как нагло лъжеше снощи по телевизията! води паднали...не е от язовира Май е свързана някак с язовирчетата..

Безхаберието унищожава страната ни. Нашите избранници не работят. Някой по-долу се питаше - не искат или не могат? Аз мисля, че нито искат, нито могат. Те си правят експерименти с нас от 1989г. и работят само и единствено за себе си. Познати до болка имена, едни и същи, ту управляващи, ту в опозиция, но...винаги там. Хората казват /извинете за израза /: Със стари к...и нов бардак не се прави. Е, щом дори за бардака важи това правило какво да кажем за управляването на една държава!Резултатите всички ги виждаме. Казват - вие сами си ги избирате. Е, да, ама те сами си правят листите и ние сме принудени да ги избираме на килограм. А всъщност няма разлика кой от коя партия е защото за всички тях парите и собственото облагоделелствуване са задача 1. Сградата на Народното събрание се превърна в най-важната бизнес-сграда на страната! Обидно и тъжно е, че ние допуснахме това да се случи. Аз не зная как можем да излезнем от този порочен кръг. И докато не разберем - ще се давим, ще се убиваме по пътищата, ще гладуваме, ще умираме без лекарства и ще се мразим. Да, ще се мразим, защото нашите избранници са овладели до съвършенство изкуството да разделят и владеят народа си.

Колко ли още нещастия ще преживеем и дали ще проумеем истината?! Едва ли! Сякаш сме зомбирани наркомани, слепи и глухи. Въпреки всички протести, статии, бедствия, филми, хиляди доказателства нещата непрекъснато се влошават! Не мога да го проумея и не разбирам защо се самоубиваме! Може би е начин природата да се оттърве от нас.

Едно врема нямаше министерство,валяха си дъжджвете,ама такива ужаси нямаше.Сега или пожари,или наводнения.Какво става?Демокрация!

Kakvo stava v Pisanez?Zasto nisto ne kazvat za navodnenieto tam?

Няма какво да добавя към казаното от Жоро (07.08.2007 г. 12:28ч.).

Първо, Емел Етем незабавно да подаде оставка - за две години показа пълна некадърност и неспособност да управлява повереното и министерство. Второ - да и бъде потърсена отговорност - за това, както и за огромните злоупотреби, за които публично се говори. Трето Станишев да обясни на българския народ защо неговите министри не се справят със задълженията си - /не могат или не искат /и докога ще ги търпи. Четвърто - Ккаво още трябва да стане ,че президента Първанов да употреби правата си и както благослови тази тройна коалиция, така да я поразмаже.

време е министерството да се осведоми и да ни обясни какво да правим, ако видим приближаващ се тайфун. Панелките издръжливи ли са, в мазетата ли да се крием.

Помогни си сам за да ти помогне и Господ! Или не върши глупости за да не те наказва Господ?!

Да сте забелязали, че всички тук сте ебаси тъпите овце и говорите само на изуст.

БГ е най-красивта,богата, страна.Който си мисли,4е има проблеми-разни кризи и пр.не е добре.Да живее БСП!

Pozdravlenia gogo,i na men sisto mi pisna da obvinqvatb upravlqvastite za vsi4ko,v E VROPA si6to ima navodneniq i jertvi , no nikoy ne tirsi pod vola tele. TIQ DETO OBVINQVAT UPRAVNITSITE , molq da se obirnat kim gospod. ZA6TO VALI TRETI DEN BEZ PREKISVANE I TO KATO IZ VEDRO

Няма дъжд-бедствие,капне дъжд-смърт и ужас!Отново бедствие!Няма сняг-бедствие!Повали 2см.-ужас-отново бедствие!ЕВТИНО и отвратително!В каква държава живеем?Некадърници и непрофесионалисти са на власт и освен да КРАДАТ!!! нищо друго не умеят.Господ да ни е на помощ!

Язовирите са превърнати в рибарници и водата не се изпуска когато е необходимо .

аз също не чистя, гого, и не смятам да го правя, защото, не позволявам на детето си и една хартийка от бонбонче да изхвърли на улицата, камо ли друго. Но определено ми писна от това всяка година само да констатираме вредите от поредното наводнение, а тази година и толкова жертви, и управниците ни само да ни залъгват с общи приказки.

че една министърка трябва да отговаря за това. далаверите и алъш-вериша са хубаво нещо, но с мярка.

през , годините когато управниците козируваха , създадоха една организация ръководена от пенсионери воени, ОРГАНИЗАЦИЯ ПО КАНАЛИТЕ И НАПОЯВАНЕТО, е сега когато етемките решиха ,че това е излишно ---сушата ще ни докара до национална катастрофа ,а и най-лекото ръмене ще ни удави, НЯМА НИЩО СУЧАЙНО И ТОВА НЕ СА НЕПРЕДВИДИМИ НЕЩА --- ОСТАНАХМЕ СИ НА ЕСТЕСТВЕНИЯ ПОДБОР --време е не само да се подават оставки , а за бездействие с власт, в случая злоупотреба --да се издават присъди по кратката процедура ......или ние да ги осъдим на изборите.....

Към Писна ми: Не чистя защото не си изхвърлям боклука нито през балкона, нито в коритото на някоя река, както правят някои живущи около реките. После те самите първи са потърпевши. Стига с това едновремешно мислене - държавата да ви е отговорна за всичко - за сушата /както някои фермери искаха компенсация/, за либийския случай, сега за наводненията. Или може би до всяка река да стои полицай, а може би и до Максим Ст. трябваше да се вози полицай, бе пак държавата е виновна, респ. Първанов, Царя, Костов, Доган? Аре стига рев....

Аз съм възрастен човек и такива наводнения не помня. Нима в последните 60 години не са валяли проливни дъждове? Виновни са язовирите. зА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ТЕЗИ СЪОРЪЖЕНИЯ трябват отговорни хора, можеши и знаещи. Ако прочетете по-горе ще видите за колко язовира става дума. Цар Калоян и Нисово са наводнени от скъсани язовири. Правителството е виновно, че не е направило ревизия на всички водоеми и ако са опасни да се източат. По -горе четете че над цар Калоян имало рибарник , ами то това си е бомба.

Кой стопанисва двата язовира със скъсани стени? Кой ще им търси отговорност?

Нормално. Очаквано. Това е само началото. Всички сме виновни. Всички ще плащаме. Природните закони са железни и не се подчиняват на нашите желания. Човекът не може да го разбере и всячески се мъчи да се изолира от действителността. Няма начин защото всичко е свързано, всичко е едно.

stiga ste filosofstvali be. a vershete niakakva rabota......... kvo e tui: ot chata v krutshmata i obratno???

Подкрепям Тити! Ред ще има тогава, когато се въведе! Въвежда се от тези, които управляват, който не го спазва съответно трябва да бъде наказан! Ако един храчи по улиците другите какво да правим да почистим след него или да го набием??? ИЗОБЩО КАК СИ ГО ПРЕДСТАВЯТЕ?ВСИЧКИ ГОЛЕМИ НАВОДНЕНИЯ СТАНАХА СЛЕД ПРЕЛИВАНЕ НА ЯЗОВИРИ ИЛИ РЕКИ, ТЯХНОТО СТОПАНИСВАНЕ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОБЩИНСКА ИЛИ ДЪРЖАВНА ГРИЖА,ЗАЩОТО СА ТЯХНА СОБСТВЕНОСТ И ОТГОВОРНОСТ!!!!ПИСНА МИ ДА МЕ ЗАНИМАВАТ С ВАЛЕЖИ, ИМА СИ СЛУЖБИ КОИТО ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ТОВА И ДА СЕ ИНФОРМИРАТ НЕ ОТ МЕДИИТЕ АКО ОБИЧАТ!!! Нали ЕТЕМ откри някакъв център?!!!

Мин. на бедствията, мин. на екологията, мин. на сел. с-во и продоволствието - турци и кмета турчин! Бедствията са предначертани!

Не съм съгласна с тити! Управляващите са част от народа и не могат да се разглеждат отделно! Те са свързани, най-малкото защото тези управляващи не са натрапени отвън(ЕС или САЩ!), не са ни паднали от небето, а са избрани от суверена - българският народ! Така че: какъвто народът - такива и управляващите! На всички, които им е писнало, да се запретнат и да си почистят около жилищата - дворове и околоблокови пространства, да спрат да пушат като скъсани кюнци и да хвърлят фасове където им падне, да не си хвърлят торбичките със сметта през прозорците и да не храчат по улиците! Едва тогава можем да поискаме сметка от кметове и тези над тях за изпочупените тротоарни плочки, мръсните и неасфалтирани или лошоасфалтирани улици, неугледните подлези, лошо поддържаните тревни площи и т.н. Ако това се случи, си мисля, че нещата бавно но все пак ще тръгнат в добрата посока. Защото тогава ние ще притежаваме чувство за ред и нетърпимост към мръсотията и неугледността, но сега ние все още не сме такива, уви!

az mislia da asfaltiram ulitsite do tsentera na Sofia. da pomogna na darjavata.....

а, гого, ти индианец ли си, че се изключваш от числото на българите? иначе добре си усвоил българския... повтарям: има си държавни органи, които трябва да реагират при опасност, която този път не беше пълна изненада. а пък ти като си с толкоз правилни разбирания що не отиваш да чистиш ами ръсиш мъдрости в нета?

Съгласна с гого, на село всички боклукът хом в реката го хвърлят! И после, от общината не били изчистили - В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИМА МЕСТНО САМОУПРАВЛЕНИЕ, НО ТРЯБВА И ХОРАТА ДА ЗНАЯТ КАКВО ОЗНАЧАВА МЕСТНО САМОУПРАВЛЕНИЕ - ДА НЕ ЧАКАШ ОТ ДЪРЖАВАТА, ДАЖЕ И ОТ ОБЩИНАТА, А ДА СЕ ОРТАНИЗИРАТ САМИ МЪРЗЕЛИТЕ СЕЛСКИ И ДА СИ ПОЧИСТЯТ ЛА... НАТА ОТ КОРИТАТА НА РЕКИТЕ !!!!

Всички сте тъпи и злобни! Аз питам държавата ли замърсява коритата на реките? Кои(й) ги замърсява, той да ви ги чисти! На българина все държавата и управниците (независимо кои са) са му виновни! Ревльовци!

tova e istinska tragedia NEK BG MEDICITE OT LIBIA da vidyst tova e tragedia napravete sms kampaniya da pomogfnem

АБЕ КАКВО СЕ ЧУДИТЕ ТОЛКОВА ГАЯ НЕЧЕ И ЗА ОНАЯ РАБОТА ВЕЧЕ НЕ СТАВА, КАМО ЛИ ДА СЕ СПРАВИ С ПОЛОЖЕНИЕТО. ТО ТОВА НЕЙНО МИНИСТЕРСТВО СИ ЧИСТА ПРОБА БЕДСТВИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ. САМО ЗА ДАЛАВЕРИ МИСЛЯТ. СЕ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ СЕ ОТЧЕРТАВА НОВА ГОЛЯМА ДАЛАВЕРА ДА СЕ ОТБЛОКИРА ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ. И ПОЗНАЙТЕ КАКВО ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ, ЩЕ ПОЧНЕ ЕДНО КРАДЕНЕ ТА БЕДНА НИ ЩЕ БЪДЕ ФАНТАЗИЯ. ЗАПОЗНАТ СЪМ ЛИЧНИ С ЕДИН ДВА СЛУЧАЯ НА ХАРЧЕНЕ НА ПАРИ ОТ РЕЗЕРВА ЗА ЧИСТО ЧАСТИ ИНТЕРЕСИ. И ТОВА ВСИЧКИ ГО ВИДЯХА И КАКВО ОТ ТОВА. ДАКАТО НЕ СЕ ОПРАВИ ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА ВИЗИРАМ СЪД ПРОКУРАТОУРА МВР И ТАКИВА ДЕРИБЕИ ДА СЕ ПОСТАВЯТ НА МЯСТОТО КОЕТО ИМ СЕ ПОЛАГА НИЩО ДОБРО НЕ НИ ЧАКА. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ДРАГИ ЗРИТЕЛИ И СЛУШАТЕЛИ В БГ ПРОСТРАНСТВОТО. СЪДИЯТА ПРИЯН ПРОКУРОРА ПИЯН КАТАДЖИЯТА ЧАКА СВОЯ ДАН И Т.Н. ЗАТОВА НАШИТЕ ДЕЦА НАПУЩАТ МИЛАТА НИ ТАТКОВИНА И ОТИВАТ ДА РАБОТЯТ В ЧУЖБИНАТА. НАПРИМЕР ДЪЩЕРЯМИ Е СЪС

До всички които говорят от името на народа и в множествено число - колко сме лоши и несъзнателни: ЗАПОМНЕТЕ: 1. Народа е сбор от най-различни индивиди и няма общо съзнание. Тези единици съжителстват посредством норми и правила, предвидени в закони, наредби и др. 2. Спазването на тези правила е обезпечено със съществуващи структури - изпълнителна власт, която контролира спазването и санкционира нарушенията им. 3. Като приемате себе си като виновници за несвършените неща в държавата оневинявате тези, които са задължени да ги свършат. На тях това им е удобно - да се оправдават, че народа е калпав и затова не върви, но това е демагогия. НЯМА КАЛПАВ НАРОД - ИМА НЕКАДЪРНИ УПРАВЛЯВАЩИ. Те са длъжни да управляват добре /затова получават огромни заплати/ и имат всички механизми да го сторят, ако имат волята за това.

кадъна Емел Етем пътувала към пострадалите най-вероятно за да им занесе някоя консерва боб и някой фургон за зимата. А ... и 100-200 лева да не умрът от глад горките, защото толкова се откъсва от сърцето на министерството... повече няма... сакън... ще останат без нови мерцедеси и без комадировки на френската ревиера и разните островчета наоколо.

Следващия път дано и Етем да е наблизо до потопа, та и тя да литне при Аллах по-скоро!

VSENARODNO TSISTENE NA KORITATA A PARITE da se pestiat za da padne korporativniat danak na 5%!!!!!! balutsi...

Преди години при поредното наводнение прочетох едно есе от бивш журналист.Той преразказа свое интервю с възрастен агроном,завършил във Франция.Според него при проливни дъждове единственото спасение са дърветата-листата задържат отначало част от водата,шумата под дърветата също задържа вода,стволовете са пречка и забавят рязкото оттичане на пороя.Така се предотвратява изливането на огромно количество вода в реки и дерета.Къде са сега горите,къде са крайбрежните дървета ,които пазят дигите?Отсякоха всичко,никой не е посадил и едно дърво,изхвърлиха си отпадъците в реки и дерета и сега търсят кой е виновен!Виновен е манталитета ни-всеки се страхува да не се мине и да не би да направи нещо,а някой друг да се облагодетелства.Зато сме и на този хал!

Какво очаквате бе аборигени. Разпокъсахте и изоставихте земите си, зарязахте напоителните системи, изпокрадохте кабелите и трафопостовете,изсяк си горите, а които останаха ги изгорихте, не си чистите коритата на реките, от най-малкия селски кмет нагоре всеки държавен чиновник краде и взема рушвети на поразия и още, още, още... Досега се разпадаше държавността. Сега вече си отива и страната.

В момента Емел Етем строи огромни текстилни фабрики в Русе с откраднатите пари.Става въпрос за десетки милиони евро.Очакват се фалити на българските фабрики в тоя бранш.

Emel Etem e mashinen injener,ako ne se laja

Ами сега държавата да раздаде по един апартамент и парични помощи на всички пострадали от наводненията,както направиха с медиците от Либия,които според мен не заслужават такива адмирации и всичко онова което им се даде.Тук цял един народ страда от какво ли не,най-вече от некадърни управляващи,а в същото време се спонсорирарт разни гурбетчии,вяли си байрака по чужбина,пък накрая и неблагодарни.

п.с. и така до победата

така е, тити, и аз недоумявам, но е факт, че някои хора разсъждават така. Очаквам съвсем скоро официално министърката или дори мин-председателят да ни призоват за всенародни, задружни действия по почистване на р. корита, шахти, бунища, канали и прочее