Заможни баби влизат в резиденция ”Липник”

3 пенсионерки над 70-годишна възраст са първите обитатели на бившата резиденция "Липник", която е превърната в Център за настаняване от семеен тип за възрастни.

Обратно в новината

Коментари - Заможни баби влизат в резиденция ”Липник” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що пък за богатите, като те и без това могат да си позволят доста! Средната класа държи държавата! Богатия иска да е по-богат и си гледа само него си, бедния и да иска не може да си го позволи! Такива домове трябва да има, като ония вилни зони около София..., от затворен тип. Хората да живеят там, да имат джобни и другата част от пенсията да се дава на дома! На възрастните не им трябва много, нито големи ТВ, нито сензорни котлони... Чисто и уютно да е, е достатъчно и грижи естествено!

Бизнеса! е добър, като на Запад. Само не знам какви документи подписват и дали адвокати и нотариус имат на разположение. Преди 10ина години имаше една фирма-западна!в предимно София- подписваш- да те гледат нещо като пенсия докато ритнеш камбаната-може и да ти помогнат,след което недвижимата собственост става собственост на фирмата,наследниците с пръст в устата ,може и другаде.

Само че тук не става дума за имоти, никой не им ги иска.

Ама да не си помисли някой, че става дума за кой знае какво... Аз съвсем наскоро се интересувах от подобен тип услуги. Базовата цена е 600 лв, цената, която ме устройваше - 750. Става дума за старчески дом, където живеят хора, които наистина не могат да се справят сами. От степен на сериозна деменция до степен зеленчук. От просто стари до хора на смъртно легло. Та цената наистина не е ниска, но не е и кой знае колко висока. Друг е въпросът, че в България доходите са толкова мизерни, че и в старчески дом не могат да отидат пенсионерите. А статията е най-вероятно рекламна.

При заплати от 300-400лв, а пенсии от НЕ МИ СЕ КОМЕНТИРА, че е ТРАГИЧНО, ти искаш да кажеш, че е достъпно като услуга- едва ли не? Ами то обикновено богатите са имали по-добър живот от бедните и са с по-малко проблеми на старини от по-бедните. Но старчески домове за бедните няма достатъчно и малкото, дето ги има, не са достъпни. Що им е, да си рече човек?! Нали за богатите има, а пък бедните... Родна мила действителност.

А незаможните могат да живеят и по улиците.

И сега какво предлагаш? И заможните да живеят по улиците, за да се солидаризират с тях ли? Много сте ми интересни такива.

Колко хора се скъсват от работа и с честния си труд си стоят бедни та бедни. А за сметка на това работодателите им за 20 лв увеличение на заплатата до 380 лв са готови да се скъсат от фалшив рев как нямат пари- казано от прозореца на кола за над 150 000 евро, с мазната физиономия, стояща над костюм за хиляди левове. "Един тип", ти как мислиш, има ли справедливост в цялата история дори накрая при пенсионирането и старческия дом? Или няма? Само че като мислиш, мисли внимателно, защо пари се печелят и се губят и оядения бизнесмен утре може да иде точно на улицата като последен просяк. Не за друго, но политиците ни направиха прекрасна пенсионна реформа, създават и прекрасни условия да си вземат и вече не от народа, защото народа го ошушкаха до шушка, а от оядения бизнесмен. ЧЕЗ казва Здравей на бизнеса с нови красиви цени и това е само началото на схемата. Схванал?

258

Добре , че е построено нещо по времето на Живков та да има сега какво да се приватизира и да се използва от една незначителна част

О, да, много е построено. Фалирала икономика, зависима от фалиралия СССР. Международна изолация. Репресии. Айде стига червенобабешки лъжи.

Що, бе Коста? Кой го построи? Костов ли, Станишев ли, или Бойко ? Кажи ми поне 1 мащабно нещо построено през последните 25 години. Изключвам разбира се подобни резиденции и дворци, които сега са в пъти повече и пак са построени с крадените пари, на честните ни бизнесмени . Той на времето зет му Славков го каза ясно: "Това, което дядо ми е построил, вие не можете само да го боядисате".

ей, дядка, спри да крадеш, след като не си построил нещо, такива като теб на път и под път,но направеното от Тато е много, щом все още крадете и разбивате с чука....

Koj e bil sobstwenik sled Viwkow??? i kak se stignalo do Sydeben izpylnitel??? molq za info!!! i az iskam!

Каквото и да е,и златно да е,и диамантено да е,факт,че си на над 70.Да дава господ всекиму,но...

цена за настаняване или за месец,доколкото разбирам ,май става дума за настаняване базова цена

"Два свята - единият е излишен "!! / Христо Смирненски При положение, че таванът на пенсиите е 900лева , от къде ще извадят бабите 1,200 лева ?? Едва ли заможните баби са ги спестили от " държавна заплата " !!

За 1200лв,ще си живея у дома ,с издръжката за храна и ток,и ще си наема жена да ме гледа.Тия са безумци,и то накрай-света там в гората,при мечките.Няма да им се получи.Алчни собственици.

Бабите на велможите. Кой може да си позволи 1200 лв. на месец - само мутрите, които искат да се отърват от бабичките си за сметка на данъкоплатците.

1200 лв на месец, тоест 40 лв на ден. За 40 лв на ден условията са направо мизерни. Двама в стая на някакви мижави легълца, и почти никакво друго обзавеждане. . Ами 40 лв на ден си е ол инклузив в четиризвезден хотел на море в Турция и то в активния сезон.

1200лв на месец, доста са заможни...

За тази цифра трябва и да ги и любят!

....направо отивай, брат

ка