Руснаци завъртяха квартирен туризъм

Квартирен туризъм, който не носи приходи на туроператорите, хотелите и хазната, развиват руснаци, закупили жилища в т.нар. апартхотели край Варна.

Обратно в новината

Коментари - Руснаци завъртяха квартирен туризъм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де, поставете се на тяхното място: купили сте си 2-3 апартамента от пизлишъците; ползвате един от тях за 2-3 седмици; ами естествено, че отдадеш другите. Не се отчитало като бизнес-услуга на територията - ами като няма държава, която да се намеси, така ще е. На практика не може да се докаже умисъл. Ако някой Ваш приятел има апартамент във Варна и Ви го предостави / със или без заплащане/ нима ще отидете в данъчните да докладвате, че той не си плаща за наемодателстване?

На запад и латинска америка, мексико, по курортите даже няколко човек аси купуват жилище за по 2-3 месеца за всеки. Споделено е. Пак ли са прецакали хотелиерите? И когато няма никой, пускат наематели. При положение, че плащат луди пари за имотите си, могат да правят каквото си искат. Това е свободата. Писнало ми е от регулации и скимтене по тоя повод.

Естествено, не са ги купили апартаментите да стоят празни....................

Нашите хотелиери да си подобрят бизнеса, не остатъците от вечерята да ги дават на закуска, измекяри стиснати....... Е, трябва и да се положат усилия...

Честно казано хич не ми пука за алчните ни хотелиери, продаващи мега скапан продукт. Всеки би го направил. Може да не дават пари по хотелите, но за сметка на това обикалят по кръчмите, детските атракциони, магазините и плод зеленчуците и харчат за световно. Не си дават парите на мутро икономиката, а на древния и среден бизнес. Това е по-добро стимулиране на икономиката, отколкото пари в хотели-черни дупки.

Верховно ви прекарахме! А не искали Южний поток. Правим отдых в болгария, без плащане квартиры и налоги. Россия велика!

Абе като не можеш да пишеш на руски защо се правиш на руснак? Тъп Трол!

Ти си като американския агент дето 2 години се обучавал да бъде като руснак знал език прекрасно пил водка псувал и разбирал от искуство. Но като скочил с парашута веднага го хванали като агент. На въпрос как са разбрали отговра бил че в провинцията дето се е приземил не често се виждат негри. Така че глупчо един руснак никога нячма да напише "руский" с едно "С"!!!

Всички собственици на летни жилища го правят, не само руснаците. Това е неформалната социална мрежа, която позволява на собствениците да компенсират разходите си по имотите, а на туристите, обеднели от кризата да почиват по-евтино. Ако се опиташ да ги обложиш с данъци ще ти обяснят, че всичките са роднини и го правят безплатно.

Разликата е само тази, че в единия случай милиони левове остават в България, а в другия случай остават в Русия.

Думата от покупката на апартаментите не е заминала за Русия, нали? А и тези хора се хранят ,пият, пак в България, нали ?

Това не са го измислили руснаците, другари. Цял свят пътува вече така, като една от най-използваните мрежи се казва Airbnb. Основана е в Калифорния. Потърсете в Интернет и вижте. Всеки може да обяви жилището си за краткосрочно даване под наем с цел туризъм. Мрежата проверява собственика на жилището, има система с ревюта и финансова гаранция. Парите се превеждат по банков път или с кредитна карта и има много имоти, които са листнати и от България. Това не е вредно за туризма по никакъв начин. Хората харчат пари в местната икономика.

Разликата е само тази, че в единия случай милиони левове остават в България, а в другия случай остават в Русия.

Грешка! Милионите за нощувките са отдавна в България! - тези апартаменти са платени и то на безумни цени! Ето ти парите за нощувките!

Това, което се мъчат да направят гръцките власти, руснаците го подаряват безплатно на България - разбиване на монопола на "всичко включено" и излизане на туристите сред местната инфраструктура. Руските туристи пътуват индивидуално, индивидуално правят разходи и индивидуално посещават атракции. Българската държава трябва паметник да издигне ...на Незнайният руски турист. Нещо повече, руските туристи пълнят българската хазна с такси за визи. Русия има без визов режим с Турция.

Разликата е само тази, че в единия случай милиони левове остават в България, а в другия случай остават в Русия. Става дума за каплащането на нощувките.

Изобщо не си наясно една вечер в апартхотел колко струва 50-80 лева, а руснака като дойде само за сладодлед на детето си дава 30 лева не говорим за всичко останало. Първо помисли после сметни и накрая пиши отзиви!

Паметнин на Незнайният руски турист. ГЕНИАЛНО ха ха, наистина какво ли не ги правим тея то по мизерни детски лагери дето наще деца не ходят то по капанчета ги тровим, то им казваме че са простаци а ние сме европейци а те горцичките обичат и обичат. Тяхната любов към България е като Майчината любов, а ние сме като Мащехи!

ако цените на хотела са по евтини ще го правят ли ? всеки сам си преценява кое му е по изгодно като почивка....

Хотелиерите моат да реват , колкото си щат И тия им намериха цаката на нашите мошета.

Много ме кефи истеричния рев на нашите мафиоти с хотели. Преди бяха комунисти,социалисти,комсомолци, а сега станали - евроатлантици и бизнесмени. Сега плюят по руснаците , а кога налапаха черния ба... не плюеха.

Ето ви продажбите на уж братушките. На ви туризъм: бетониране на морето, руска корупция, руска мръсотия и никакви ПАРИ. Да го ду а те. Путен бил велик. Ама мародер

Не ти е виновен Путин. Кой застрои БГ морето - НИЕ, кой се налапа от апарт-хотели - НИЕ, кой плюе по Русия - НИЕ , е та кой ни е виновен

много си прав от краи време някои друг ние виновен , едно време виетнамците са ни били виновни после чернокожите , после руснаците , никога не сме били виновни за нещо

Браво на руснаците!Тези апартаменти(имоти)трябва да се изплащат.На нашите мутрогени само среден пръст.

Абе браво ама трябва да си плаща данъците, както всяко друго подобно предприятие.

Че кой е казал, че не плащат данъците си? И кой може да забрани да пуснете гости във Ваш имот...

Chefo77

Държавата и бизнеса печелят много повече от туристи в апартхотели, отколкото в ол-инклузив оферти. Не се натискат да си консумират само включеното в пакета и една кОла да не добавят, а се хранят навън.

Хотелиерите си хапят задниците, Затова пък кварталните магазинери и ресторантьорите потриват доволни ръце! Беднотия, беднотия, но все ще оставят по някой лев в България! А хич? Браво на братушките, Путин ги плаши с фашистите в Натовска България, ама кой му вярва! 500 хиляди руски апартамента на черноморието, по 10 човека да дойдат, ето ти ги 5 милиона туристи! По 200 лева на човек, скромно скромно ама прави 1 милиард!

И какво нередно има тази работа?Аз ако си купя апартамент на морето трябва да питам охраната кой ще влиза там ли ?

Като им продаваха апартаментите на безумни цени потриваха ръчички.Защо тогава не се замислиха за този проблем.Но според поговорката "най мразим да мислим".Сега олеле.То по нешето черноморие има продадени около 250000 апартамента на руснаци.Неофициална информация съществува че тука постоянно покрай морето живеят около 750 хил руснаци.Те скаро ще поискът статут на малцинство както пролетта искаха държавата да построи руски училища за децата им. Това е новата "Путиновска стратегия за превземане на източната част от Русия".И отново старата българска поговорка:"Га яди кюфтета ни рива, сега ривеш" щото ти опря в Ду...то. Сполай Ви българи ако още сте останали на тази територия.

Постът ти има някаква логика, ама и мухата си я нарисувал като слон. Още малко ако се развихриш и масоните с планът на поробването на България ще вкараш. Не преувеличавай толкова!

Точно както аз мога да отида в Гърция в имот на приятели или роднини. Дали ще плащам или не си е наш вътрешен проблем.

"Според него сделките между собственици на жилища и потенциални гости се сключвали във форуми в социалните мрежи в Русия, а парите за ваканция се плащали там на ръка срещу ключ за съответната квартира." В това няма нищо незаконно! Само хотелиерите си хапят задниците вместо да си размърдат мозъците!