Сергей Антонов и ”българската” следа

Сергей Антонов е роден е на 11 юли 1948 г. През 1981 г. е заместник-директор на бюрото на БГА "Балкан" в Рим, когато на 13 май с.г. е извършен атентат срещу главата на Римокатолическата църква папа Йоан Павел Втори.

Обратно в новината

Коментари - Сергей Антонов и ”българската” следа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре, че не си ченге все още - нищо нямаше да остане от нас!

Държавата не може да защити (от доста време) българските поданици вътре в нея, какво остава да успее с някой отвън...

Човекът е бил потресен от такова несправедливо,чудови обвинение.Мислел е че е недоразумение,което скоро ще се изясни но не би и е превъртял.Превърнал се е в жив труп.Сега се отърва от всичко.

Не е виновна държавата.Просто с рухнала психика,положението му е било неспасяемо.

Бог да прости човека! Обществото ни най-малкото му дължи да се потърси отговорност от авторите на т.нар. българска следа в атентата срещу папа Йоан Павел II. Да не забравяме, че основна заслуга за лансирането на тази теза има един позабравен герой и патриот от българските емигрантски среди и ранните години на демокрация в България - Дими Паница. Този демократ и филантроп, основател на небезизвестната фондация с гръмкото име Свободна и демократична България, навремето бе подбудителя и издателя на писанията на разследващата журналистка Клеър Стърлинг, довели до създаването на тезата за българската следа в най-бурните години на студената война. Днес, същият този Паница раздава награди за журналистика на свое име, прави помен с чужда пита като благотворител и се опитва да се изкара по-чист и от моминска сълза. Ако имаме още останало национално достойнство трябва да потърсим сметка от подобни боклуци! Иначе Бог няма да ни прости на нас!

Бог да го прости страдалеца Сергей Антонов! Срамно е за нас българите, че един невинен човек си отиде забравен. Срамно е за господата управляащи , не само на сегашното правителство , но и на другите, че го забравиха. Вярно , че му осигуриха пенсия от 200 лева през 2002 г., но в сравнение с посрещането на нашите медици от Либия е НИЩО господа депутати. Нека неговата самотна смърт да Ви тежи на съвестта. Защото медиците ни бяха признати за виновни в нарушение на либийските закони - вареното и разпространението на алкохол. Само за това престъпление получиха наказание СМЪРТ. А невинния Сергей Антонов, когото и италианските власти признаха за невинен си отиде, като самотно куче. Лека му пръст и бог да го прости.

Персонала на хотел Витоша - Ню Отани още си спомня Али Агджа и момчетата с черни шлифери, които са дошли след това да им кажат, че ако някой ги пита за него никога не са го виждали.

ами тоя тъпак жельо ьелев така или иначе нищо не направи за бг, поне така зорлем да ни оререли. Те хората издават присъда - невинен , ама той сигурни ли сте,я да го преразгледаме делото - може да е виновен. а пък ако не е - карай. ами че съсипали човешки живот - голямата работа. Как никой не се сети да му се извини приживе на човека. Срам!!!!

Смятам ,че бг държавата макар и посмъртно трябда да изчисти името на Сергей Антонов. Не може да се хвърля кал по невинен човек и да се петни незаслужено името на цяла една държава незаслужено. След като беше оправдан поради липса на Доказателства е редно държавата да поиска извинение от италианските тайни служби и от Турския гражданин Али Агда затова че толкова години хвърлят сянка върху името на България. Всички знаем кои са Сивите вълци и зад това се крие нещо много повече от накърняване доброто име на България.

И да има и да няма вина, от замесените в процеса само Агджа е все още жив... А този случай само показва, че решат ли, ченгетата могат да таковата мамата на всеки...

Oshte edin primer za tova kakvo e istinskoto lice na komunizma pod maskata na blagata za vsichki- smart. Sergei Antonov e bil KGB agent i si e varshil rabotata- ne osobeno uspeshno kakto se okaza slava Bogu. Blagodarnoto socialistichesko pravitelstvo oceni rabotata mu na 200 srebarnika i go razkara nabarzo da ne prikazva mnogo. Iskame chisto ime za Bg- kak da stane, sled tolkova godini upravlenie na vasali na KGB s promiti umove i podlizurstvo kam rusia i do den dneshen? Ami te pak sa na vlast- chisto ime za Balgaria?!