Коментари - Ромите се пробудили за образование | Днес.dir.bg

Ромите се пробудили за образование

Образованието на децата е от първостепенно значение за ромските семейства.

Обратно в новината

Коментари - Ромите се пробудили за образование | Днес.dir.bg

Коментари

Преди 3-4год гледах по ? коя ТВ програма предаване за опита на кмета на с.Водолей -В Търновско: -Раздал на циганите по -не запомних колко- ОБЩИНСКА ЗЕМЯ И спряли кражбите от бостаните...

По тази логика щом циганите за пет месеца ще получават документ за завършен клас,то тогава българчетата ,които знаят да четат и пишат още преди да тръгнат на училище що не им дадем документ направо за завършено висше образование.Значи българското дете ще учи ,ще се труди ,ще държи изпити след всеки клас,а циганчето за пет месеца ще завършва 4-ти клас!Ето къде е дискриминацията-огро към българите и много толерантност към циганите.Това вече е много!

Жаждата за знания у ромите не е от вчера. Много добре усвояват банковото дело - с огромно внимание и най-редовно посещават лекциите по джебчийство. Особен интерес проявяват към металознонието - много добре знаят кой метал е мед, кой е алуминий, кой - бронз и др. Те усъвършенстват търговските си умения по пазари, битаци и почти навсякъде. Възхитен съм!

Че са ученолюбиви, то се знае. С какъв интерес научават джебчийството.

Трудно ще стане. Натурата им не е насочена към образование. Друг манталитет имат. Рано се женят, раждат деца, няма кога да се учи. Трябва държавната политика да се смени, до кога българските данъкоплатци ще ги носят на гърба си.

Трима ученика от един клас, българче, турче и цигане, получили двойки. На другият ден, като се събрали, обсъдили кой как са го приели с двойката у дома. Българчето казало, че нищо не му направили. Турчето - получило един зад врата. А цигането се оплакало, че баща му го спукал от бой, и когато се опитало да се оправдае, че и другите деца имат двойки, бащата казал:Българите са на изчезване, турците си заминаха, кой ще управлява тази държава? Никакви двойки. Това е един стар виц.

Поредната маниполация - джурлягите искали били да учат!!!! Голям смях. Разправяйте го на тези дето не са живяли с тях. На мангала му дай пари да яде, да пие и накрая да се изсере в коридора към тоалетната. Те джурлягите са паразити и ученето е излишна работа за тях. Дай им да се женят на 12-15 години и да раждат като хлебарки - по два пъти в годината.

Вижда ми се куца далавеар ако мангалетата ще ходят на даскало само заради яденето. Предлагам Масларова да им носи баничките в махалата - на данъкоплатците ще им бъде доста по-изгодно - няма да се ангажират даскали, училища, няма да се сеят зарази и разнасят наркотици! Мангал не са токлова тъпи, но са мързеливи и немотивирани. Няма смисъл да се мъчим, да ги мъчим и т.н. Но ако все пак искат да учат - няма лошо! Нека да предоставят квитанции за платени данъци и осигуровки, свидетелство за чисто криминално досие и да осигури гаранция - банкова или просто да внесе пари, които губи ако не изкара до край курса или не издържи изпита!!!!!!!!!!!!!!

Нека учат - кой каквото и колкото иска. Да получават и достойни стипендии, общежития, храна, възможност да се поизкъпят....След това да се явят на изпит пред обективна комисия. Който не изкара изпита с необходимия успех - над 4.00, да връща/отработва парите с безкомпромисна ангария (при невъзможност - в бригадирски лагер - палатка за петима, боб чорба и хляб), да чистят коритата на реките, да залесяват, да работят по каменните кариери. Имат многолюдна челюст - ще помагат. Ако не искат да учат - нека отидат в Родопите или Странджа-Сакар, където нашата държава или човеколюбивия ЕС да им предостави под аренда по няколко декара и семена за първи посев - или ще се научат да работят и отучат да крадат (там просто няма да има от кой), или ще се намали популацията им драстично. А когато започнат сами да се издържат ще се замислят сериозно за ограничаване на раждаемоста.... Н съм расист, а данъкоплатец, в чийто квартал има ромско гето!

doidoha izbori i zeha da se seshtast za romite BSP usetiha che she zagubiat izborite i i s e opitvat da natrupat aktiv sred nai prostia elektorat.... shtot inteligenten chovek za tiah niama da glasuva

tsiganite/romite sa hora kato vsichki nas, samo che ne sa imali shansa da rastat i zhiveyat normalno. i za tova ne sa vinovni samo tehnite semeystva, a i nie koito vinagi sa gledali na tyah kato na vtora raka grazhdani na balgariya. i dokato prodalzhavame da go pravim balgariya sashto shte e vtora raka darzhava!!!

през комунизма им даваха безплатен обяд, в училище, за да го посещават, те идваха само за да се наядат и си отиваха

EBAHTI AZ I POLITICITE-TURCI STROQT MAGISTRALA, NOVINI PO TURSKI , PLA6TAME ZA OBRAZOVANIE NA CIGANITE A ZA BULGARSKITE DECA DA PLATQT OBRAZOVQNIETO KOGA 6TE SE SETQT.EBAHTI NAPRAVO NQMAM DUMI VE4E. SAMO SE MOLQ NE6TO DA STANE I DA SE ZALI4AT OT LICETO NA ZEMQTA, ZA6TOTO TEZI JIVOTNI SA IZSMUKVAT I IZPOLZVAT VSI4KO-TE NE SA NAU4ENI I NE MOGAT DA PODURJAT NI6TO I DA GRADQT NI6TO. NA CIGANITE ZE DETE NE TRQBVA DA IM SE PLA6TA A DE SE GLOBQVAT ZA NAD 3 DECA

Циганин да ходи на училище?!?!? Патка сол ближе ли?

От горе писаното ми стана ясно, че на някои хора не им е ясно,че от циганин нищо не става!От 3000 в наша село, трима могат да следят мисълта(разговора)и те са учили до осми клас, през седемдесетте години на миналият век.Всичко останало не става.Не учат децата, си под предлог, че рано ги крадели. Така през 1947 год. са давали за четири месеца средно на милиционерите и партийните секретари.

Не моа разберем,ква е далаверата.

Хубаво решение на правителството! Пъ рво гарантирани вечни избори за някои народни избранници.Второ - след катопоумнеят събратята ни ще ни изтласкат в миша дупка - ще станем хептем малцинство. Трето: ще се сбъднат и нашите въжделения - щом си мразим държавата /навярно не Родината, като бати Ицо /, такава вече няма наистина да има, щото роми и държава- такова животно нема !!!

Глупости, те дори и да имат пари се женят на 12 години и раждат като прасетата, вие да учат ги пращате! Ххахахахаха

На тоя на снимката като му гледам физиономията-няма наука,която да му се опре.Готов е за неврохирург направо,или ядрен физик,а най-добре е космонавт да стане.

Ба, пробудили се.

Щом става дума да бъде защитен проект, от който ще смучат разни проектни паразити, то е ясно, че социологическото изследване ще е повече от адекватно.

Циганите ще се пробудят за образование, когато на негрите им се избели кожата.

циганин да учи все едно да храни бългаин

Ние сиганите моем сичко.Моем да свириме по сватби,а сьщо така и по погребения.Моем и да танцуваме,най добрите по таази работа сме ние.Моем да пишеме и на компутара.Моеме и да се веселиме по 9 дена,а вие моете само да ревете.На края, моеме сичко което правите и вие.Моеме и да ви копаме.

Ромите не знам дали са се пробудили за образование,но съм сигурна,че освен да лентяийстват,да крадат и да се занимават с най-долен не законен бизнес-друго не правят.Утопия е това да вярваш,че някой ром ще вложи сили и средства в образование,след като те си живеят царски и без него.Сетих се за вица дето си говорят двама приятели бизнесмени.Единият казва,че иска синът му да започне от нулата,за да се кали в трудностите.Тогава другият му предлага да назначи синчето в собствената си фирма,обещава висока заплата,служебна кола и хиляди екстри.Но първият настоява,че иска за сина си заплата 300-400 лева,да пътува с градския транспорт и т. н.Услужливият бизнесмен се стъписва и отговаря:-Че за такава рабата хората учат най-малко пет-шест години.Та за кокво им е на циганите образование.

Ама и на вас бьлхарите не мож ви се угоди,кога не учиме ,що не учиме.Сега пьк що учиме,бах тая работа.А стига сте праили цигански работи и вие бьлхарите.

мдаааа уважаеми министри тъпаци в това ли се инвестират данаците ми??? в мангалите???? ама вие май не сте от тая планета марсиянци ли сте какви сте,,, ама много се ебавате с народа вече май май трябва да се позамислите а? не мога да изразя възмущението си към вас? за напред по всякакъв начин ще се опитвам да крадна - крадене от България крадене от ВАС

Искам да знам, къде по света освен в България, циганите се наричат роми.Бих желал да зная значението на тази дума.Искам още да знам в коя друга държава има специалност във ВУЗ ромска филология, и какво изучава тя.

Браво на министерството! Питало 40 души и праве държавна политика на тази база! Абе вие луди ли сте там събрани в това министерство! Как може да ми харчите данъците с такива малоумни анкетки? Утре ще питате 40 наркомани и ще легализирате дрогата, ами ако питате 40 нимфоманки какво ще стане - ще се ...... пред народното събрание. Вместо да давате на циганите основно образование след 5-месечни курсове най-добре е да им спрете свякакви помощи - за безлаботица, за деца, за всичко. Никакви помощи, никакви жилища, никакви терени с преференции! Тия преференции излизат от джобовете на учителите, на лекарите, на чиновниците, на банковите служители. Да се научат, че с таково образование се работи мръсна работа за колкото пари ти дадат. Егати безумната политика на разни недотаковани министърки - за 20 години изкарахте 3 поколения паразити и сега още ще ги хрантутим да ги учим по съкратната процедура. Що не ми дадете още 2 висши образования с 5-месечни курсове. Да си ги слогжа към сегашните 2 за красота. То бива тъпотия, ама в това министерство ви избират с конкурс. И какво интересно се хвалите с 2000 обхванаати в курсове! Едно време 20-30 комсомолци изкарваха по бригади по 10 - 15 хиляди души да бачкат като гламаави по полето - сега министерството се хвали, че направило курсове за 2000 роми. И то сигурно чрез възлагане на едни наши фирми да усвоят едни пари дето трябва да отидат точно при едни наши хора. Резил! В държавата има бачкане за цилия китайски народ, има ограмен обем неквалифициране работа - косене, боядисване, всичко реве за работна ръка - тия гламавите от министерството се чудят как да угодят на циганите и да им дадат образование по съкратената процедура. Образованието, мила министърке е инвестиция на личността и отговорността за качеството на живот е на отделната личност, а не на министерството дето ми харчи данъците за циганските паразити, които ви продават гласовете си по избори срещу привилегиите, дето им ги давате с недоплатените пари на учителите и др. масови социални групи. Нещо много се загрижихте за всички бедни и прости напоследък преди изборите. Спокойно - циганите пак ще ядат кебапчета и ще гласуват за БСП. Само че скоро на министрите БМВтата и мерцедесите ще ги поправят мангалите, щото другите ще сме на друго място.

Това и да го видя нама да го повярвам - циганче редовно на учлище. Как ли пък не - ако няма далавера няма и да ходят.

Като даскал със собствен опит мога да потвърдя, че циганетата тръгват на училище, за да получат семействата бележките за Социалните грижи и като дойде време да се палят печките учебниците и тетрадките изчезват и децата идват първите часове, за да си иядат закуските.

Браво Дарина, тези цигани са гета под земята и да работят за без пари да си изплатят дължимото към нас, а масларката долна при тях надзирател да ги души по жял ден.

сега пък и ще ги образоваме...да вземем да им събираме пари за колежи в Америка...или за еднопосочен билет за...където и да е, само по-далече оттук!

Вие , знаете ли, че циганите зимно време си разпалват печките с безплатните учебници не децата си. Каква е тая извадка от 40 роми, ами те си лъжат като дърти цигани. Съгласен съм,че трябва да се направи нещо, но не това е начина, циглетата ходят на даскало само заради социалните им надбавки.

Лъжат като цигани тия роми.Много им дреме за образование ,кой им пречи да учат.Не плащат ток,вода,данъци,меди услуги /то за какво ли плащат / та аз трябва да платя и образованието на циганите дето не им пука за нищо.

Bılgarskiqt parlament vse nqkoy den 6te ima %20 stola za tqh ... Taka 4e nedeyte da drankate gluposti , a si mislete kak 6te mojete da go prejiveete

Ромските фондации отдавна са пробудени за парите на ЕС. За последните 10 години тези организации замъкнаха милиарди (не, нямам грешка) за подобни безсмислени проучвания.

СЕТИХА СЕ ДО УЧАТ ЦИГАНИТЕ

Ne romi, a CIGANI!!!

ДАЛИ ИМ СЕ ПОЛАГАТ И БЕЗПЛАТНИ ЗАКУСКИ?ТА ДА ГИ ПРОДАВАТ В МАХАЛАТА ДА ИМ ИЗЛЕЗЕ ОЩЕ ПО-ЕВТИНО ОБУЧЕНИЕТО.ЦИГАНИН И СОЦИАЛНА ИНТЕГРАЦИЯ ПАК ЛАПАЧИ ЗА НАША СМЕТКАКАТО Е.ТЛЪСТАРОВА ИСКА ДА СИ ГИ ОБУЧАВА ЗА СМЕТКА НА СЕМЕЙНАТА СИ ФИРМА А НЕ ЗА НАША.

Първолаци с мустаци!!! Хахахаааа

ДО емилия войнова не те познавам лично АМА ИМАМ ОГРОМНОТО УСЕЩАНЕ ЧЕ ЖЕГИТЕ НЕ ТИ СЕ ОТРАЗЯВТ ДОБРЕ.НИЕ А НЕ РОМИТЕ ТИ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ТЕБ И ОНАЗИ ТРЪТКА МАСЛАРКАТА. НЕ СТИГА ЧЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ТОКА,ДАНЪЦИТЕ,БЕЗПЛА ЛЕЧЕНИЕ АМИ СЕГА И ОБУЧЕНИЯ АМА СТИГА ВЕЧЕ. ЩОМ ЩЕ УЧАТ МАРШ НА КАСИТЕ НА НАП,ЕНЕРГОТО,ВиК И КАТО ВИ ПОКАЖАТ ЧЕ СА СИ ПЛАТИЛИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ГИ УЧЕТЕ НА ВОЛЯ АКО ИСКАТЕ И ДО 14 КЛАС.ДА ВИДИТЕ ТОГАВА СЛЕД ТОВА УСЛОВИЕ КОЛКО ЩЕ СА УЧЕНОЛЮБИВИ

Всяко чудо за три дни! Спомнете си ТАТО как им даде апартаменти и на какво ги превърнаха! Спомнете си как даваха за смесен брак апартамент и 1000 лева.

Съгласен съм с всички изразени мнения до тук. И? Само си лаем по форумите, това (а именно да дадат на мързеливите търтеи мангасарите пари, взети ни от мизерните заплати) ако се опитат да го направят в някоя по-будна държава - парламентеца ще им пламне още същата вечер. Но нашите политици си управляват в един отличен политически комфорт - каквото и да му правиш на овчия народ българи, лае, ама иначе търпи. Е стига вече! Надявам се някои скоро да организира простест по целия цигански въпрос и да се съберем един-два милиона (ако сме останали вече толко) българи и да кажем НЕ на черните използвачи и готованци. Пък те имат избор - ако щат да работят, ако щат да мрат. Както съм и аз, както сте и Вие.

Коментари - Ромите се пробудили за образование | Днес.dir.bg

Ромите се пробудили за образование

Образованието на децата е от първостепенно значение за ромските семейства.

Обратно в новината

Коментари - Ромите се пробудили за образование | Днес.dir.bg

Коментари

Преди 3-4год гледах по ? коя ТВ програма предаване за опита на кмета на с.Водолей -В Търновско: -Раздал на циганите по -не запомних колко- ОБЩИНСКА ЗЕМЯ И спряли кражбите от бостаните...

По тази логика щом циганите за пет месеца ще получават документ за завършен клас,то тогава българчетата ,които знаят да четат и пишат още преди да тръгнат на училище що не им дадем документ направо за завършено висше образование.Значи българското дете ще учи ,ще се труди ,ще държи изпити след всеки клас,а циганчето за пет месеца ще завършва 4-ти клас!Ето къде е дискриминацията-огро към българите и много толерантност към циганите.Това вече е много!

Жаждата за знания у ромите не е от вчера. Много добре усвояват банковото дело - с огромно внимание и най-редовно посещават лекциите по джебчийство. Особен интерес проявяват към металознонието - много добре знаят кой метал е мед, кой е алуминий, кой - бронз и др. Те усъвършенстват търговските си умения по пазари, битаци и почти навсякъде. Възхитен съм!

Че са ученолюбиви, то се знае. С какъв интерес научават джебчийството.

Трудно ще стане. Натурата им не е насочена към образование. Друг манталитет имат. Рано се женят, раждат деца, няма кога да се учи. Трябва държавната политика да се смени, до кога българските данъкоплатци ще ги носят на гърба си.

Трима ученика от един клас, българче, турче и цигане, получили двойки. На другият ден, като се събрали, обсъдили кой как са го приели с двойката у дома. Българчето казало, че нищо не му направили. Турчето - получило един зад врата. А цигането се оплакало, че баща му го спукал от бой, и когато се опитало да се оправдае, че и другите деца имат двойки, бащата казал:Българите са на изчезване, турците си заминаха, кой ще управлява тази държава? Никакви двойки. Това е един стар виц.

Поредната маниполация - джурлягите искали били да учат!!!! Голям смях. Разправяйте го на тези дето не са живяли с тях. На мангала му дай пари да яде, да пие и накрая да се изсере в коридора към тоалетната. Те джурлягите са паразити и ученето е излишна работа за тях. Дай им да се женят на 12-15 години и да раждат като хлебарки - по два пъти в годината.

Вижда ми се куца далавеар ако мангалетата ще ходят на даскало само заради яденето. Предлагам Масларова да им носи баничките в махалата - на данъкоплатците ще им бъде доста по-изгодно - няма да се ангажират даскали, училища, няма да се сеят зарази и разнасят наркотици! Мангал не са токлова тъпи, но са мързеливи и немотивирани. Няма смисъл да се мъчим, да ги мъчим и т.н. Но ако все пак искат да учат - няма лошо! Нека да предоставят квитанции за платени данъци и осигуровки, свидетелство за чисто криминално досие и да осигури гаранция - банкова или просто да внесе пари, които губи ако не изкара до край курса или не издържи изпита!!!!!!!!!!!!!!

Нека учат - кой каквото и колкото иска. Да получават и достойни стипендии, общежития, храна, възможност да се поизкъпят....След това да се явят на изпит пред обективна комисия. Който не изкара изпита с необходимия успех - над 4.00, да връща/отработва парите с безкомпромисна ангария (при невъзможност - в бригадирски лагер - палатка за петима, боб чорба и хляб), да чистят коритата на реките, да залесяват, да работят по каменните кариери. Имат многолюдна челюст - ще помагат. Ако не искат да учат - нека отидат в Родопите или Странджа-Сакар, където нашата държава или човеколюбивия ЕС да им предостави под аренда по няколко декара и семена за първи посев - или ще се научат да работят и отучат да крадат (там просто няма да има от кой), или ще се намали популацията им драстично. А когато започнат сами да се издържат ще се замислят сериозно за ограничаване на раждаемоста.... Н съм расист, а данъкоплатец, в чийто квартал има ромско гето!

doidoha izbori i zeha da se seshtast za romite BSP usetiha che she zagubiat izborite i i s e opitvat da natrupat aktiv sred nai prostia elektorat.... shtot inteligenten chovek za tiah niama da glasuva

tsiganite/romite sa hora kato vsichki nas, samo che ne sa imali shansa da rastat i zhiveyat normalno. i za tova ne sa vinovni samo tehnite semeystva, a i nie koito vinagi sa gledali na tyah kato na vtora raka grazhdani na balgariya. i dokato prodalzhavame da go pravim balgariya sashto shte e vtora raka darzhava!!!

през комунизма им даваха безплатен обяд, в училище, за да го посещават, те идваха само за да се наядат и си отиваха

EBAHTI AZ I POLITICITE-TURCI STROQT MAGISTRALA, NOVINI PO TURSKI , PLA6TAME ZA OBRAZOVANIE NA CIGANITE A ZA BULGARSKITE DECA DA PLATQT OBRAZOVQNIETO KOGA 6TE SE SETQT.EBAHTI NAPRAVO NQMAM DUMI VE4E. SAMO SE MOLQ NE6TO DA STANE I DA SE ZALI4AT OT LICETO NA ZEMQTA, ZA6TOTO TEZI JIVOTNI SA IZSMUKVAT I IZPOLZVAT VSI4KO-TE NE SA NAU4ENI I NE MOGAT DA PODURJAT NI6TO I DA GRADQT NI6TO. NA CIGANITE ZE DETE NE TRQBVA DA IM SE PLA6TA A DE SE GLOBQVAT ZA NAD 3 DECA

Циганин да ходи на училище?!?!? Патка сол ближе ли?

От горе писаното ми стана ясно, че на някои хора не им е ясно,че от циганин нищо не става!От 3000 в наша село, трима могат да следят мисълта(разговора)и те са учили до осми клас, през седемдесетте години на миналият век.Всичко останало не става.Не учат децата, си под предлог, че рано ги крадели. Така през 1947 год. са давали за четири месеца средно на милиционерите и партийните секретари.

Не моа разберем,ква е далаверата.

Хубаво решение на правителството! Пъ рво гарантирани вечни избори за някои народни избранници.Второ - след катопоумнеят събратята ни ще ни изтласкат в миша дупка - ще станем хептем малцинство. Трето: ще се сбъднат и нашите въжделения - щом си мразим държавата /навярно не Родината, като бати Ицо /, такава вече няма наистина да има, щото роми и държава- такова животно нема !!!

Глупости, те дори и да имат пари се женят на 12 години и раждат като прасетата, вие да учат ги пращате! Ххахахахаха

На тоя на снимката като му гледам физиономията-няма наука,която да му се опре.Готов е за неврохирург направо,или ядрен физик,а най-добре е космонавт да стане.

Ба, пробудили се.

Щом става дума да бъде защитен проект, от който ще смучат разни проектни паразити, то е ясно, че социологическото изследване ще е повече от адекватно.

Циганите ще се пробудят за образование, когато на негрите им се избели кожата.

циганин да учи все едно да храни бългаин

Ние сиганите моем сичко.Моем да свириме по сватби,а сьщо така и по погребения.Моем и да танцуваме,най добрите по таази работа сме ние.Моем да пишеме и на компутара.Моеме и да се веселиме по 9 дена,а вие моете само да ревете.На края, моеме сичко което правите и вие.Моеме и да ви копаме.

Ромите не знам дали са се пробудили за образование,но съм сигурна,че освен да лентяийстват,да крадат и да се занимават с най-долен не законен бизнес-друго не правят.Утопия е това да вярваш,че някой ром ще вложи сили и средства в образование,след като те си живеят царски и без него.Сетих се за вица дето си говорят двама приятели бизнесмени.Единият казва,че иска синът му да започне от нулата,за да се кали в трудностите.Тогава другият му предлага да назначи синчето в собствената си фирма,обещава висока заплата,служебна кола и хиляди екстри.Но първият настоява,че иска за сина си заплата 300-400 лева,да пътува с градския транспорт и т. н.Услужливият бизнесмен се стъписва и отговаря:-Че за такава рабата хората учат най-малко пет-шест години.Та за кокво им е на циганите образование.

Ама и на вас бьлхарите не мож ви се угоди,кога не учиме ,що не учиме.Сега пьк що учиме,бах тая работа.А стига сте праили цигански работи и вие бьлхарите.

мдаааа уважаеми министри тъпаци в това ли се инвестират данаците ми??? в мангалите???? ама вие май не сте от тая планета марсиянци ли сте какви сте,,, ама много се ебавате с народа вече май май трябва да се позамислите а? не мога да изразя възмущението си към вас? за напред по всякакъв начин ще се опитвам да крадна - крадене от България крадене от ВАС

Искам да знам, къде по света освен в България, циганите се наричат роми.Бих желал да зная значението на тази дума.Искам още да знам в коя друга държава има специалност във ВУЗ ромска филология, и какво изучава тя.

Браво на министерството! Питало 40 души и праве държавна политика на тази база! Абе вие луди ли сте там събрани в това министерство! Как може да ми харчите данъците с такива малоумни анкетки? Утре ще питате 40 наркомани и ще легализирате дрогата, ами ако питате 40 нимфоманки какво ще стане - ще се ...... пред народното събрание. Вместо да давате на циганите основно образование след 5-месечни курсове най-добре е да им спрете свякакви помощи - за безлаботица, за деца, за всичко. Никакви помощи, никакви жилища, никакви терени с преференции! Тия преференции излизат от джобовете на учителите, на лекарите, на чиновниците, на банковите служители. Да се научат, че с таково образование се работи мръсна работа за колкото пари ти дадат. Егати безумната политика на разни недотаковани министърки - за 20 години изкарахте 3 поколения паразити и сега още ще ги хрантутим да ги учим по съкратната процедура. Що не ми дадете още 2 висши образования с 5-месечни курсове. Да си ги слогжа към сегашните 2 за красота. То бива тъпотия, ама в това министерство ви избират с конкурс. И какво интересно се хвалите с 2000 обхванаати в курсове! Едно време 20-30 комсомолци изкарваха по бригади по 10 - 15 хиляди души да бачкат като гламаави по полето - сега министерството се хвали, че направило курсове за 2000 роми. И то сигурно чрез възлагане на едни наши фирми да усвоят едни пари дето трябва да отидат точно при едни наши хора. Резил! В държавата има бачкане за цилия китайски народ, има ограмен обем неквалифициране работа - косене, боядисване, всичко реве за работна ръка - тия гламавите от министерството се чудят как да угодят на циганите и да им дадат образование по съкратената процедура. Образованието, мила министърке е инвестиция на личността и отговорността за качеството на живот е на отделната личност, а не на министерството дето ми харчи данъците за циганските паразити, които ви продават гласовете си по избори срещу привилегиите, дето им ги давате с недоплатените пари на учителите и др. масови социални групи. Нещо много се загрижихте за всички бедни и прости напоследък преди изборите. Спокойно - циганите пак ще ядат кебапчета и ще гласуват за БСП. Само че скоро на министрите БМВтата и мерцедесите ще ги поправят мангалите, щото другите ще сме на друго място.

Това и да го видя нама да го повярвам - циганче редовно на учлище. Как ли пък не - ако няма далавера няма и да ходят.

Като даскал със собствен опит мога да потвърдя, че циганетата тръгват на училище, за да получат семействата бележките за Социалните грижи и като дойде време да се палят печките учебниците и тетрадките изчезват и децата идват първите часове, за да си иядат закуските.

Браво Дарина, тези цигани са гета под земята и да работят за без пари да си изплатят дължимото към нас, а масларката долна при тях надзирател да ги души по жял ден.

сега пък и ще ги образоваме...да вземем да им събираме пари за колежи в Америка...или за еднопосочен билет за...където и да е, само по-далече оттук!

Вие , знаете ли, че циганите зимно време си разпалват печките с безплатните учебници не децата си. Каква е тая извадка от 40 роми, ами те си лъжат като дърти цигани. Съгласен съм,че трябва да се направи нещо, но не това е начина, циглетата ходят на даскало само заради социалните им надбавки.

Лъжат като цигани тия роми.Много им дреме за образование ,кой им пречи да учат.Не плащат ток,вода,данъци,меди услуги /то за какво ли плащат / та аз трябва да платя и образованието на циганите дето не им пука за нищо.

Bılgarskiqt parlament vse nqkoy den 6te ima %20 stola za tqh ... Taka 4e nedeyte da drankate gluposti , a si mislete kak 6te mojete da go prejiveete

Ромските фондации отдавна са пробудени за парите на ЕС. За последните 10 години тези организации замъкнаха милиарди (не, нямам грешка) за подобни безсмислени проучвания.

СЕТИХА СЕ ДО УЧАТ ЦИГАНИТЕ

Ne romi, a CIGANI!!!

ДАЛИ ИМ СЕ ПОЛАГАТ И БЕЗПЛАТНИ ЗАКУСКИ?ТА ДА ГИ ПРОДАВАТ В МАХАЛАТА ДА ИМ ИЗЛЕЗЕ ОЩЕ ПО-ЕВТИНО ОБУЧЕНИЕТО.ЦИГАНИН И СОЦИАЛНА ИНТЕГРАЦИЯ ПАК ЛАПАЧИ ЗА НАША СМЕТКАКАТО Е.ТЛЪСТАРОВА ИСКА ДА СИ ГИ ОБУЧАВА ЗА СМЕТКА НА СЕМЕЙНАТА СИ ФИРМА А НЕ ЗА НАША.

Първолаци с мустаци!!! Хахахаааа

ДО емилия войнова не те познавам лично АМА ИМАМ ОГРОМНОТО УСЕЩАНЕ ЧЕ ЖЕГИТЕ НЕ ТИ СЕ ОТРАЗЯВТ ДОБРЕ.НИЕ А НЕ РОМИТЕ ТИ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ТЕБ И ОНАЗИ ТРЪТКА МАСЛАРКАТА. НЕ СТИГА ЧЕ ИМ ПЛАЩАМЕ ТОКА,ДАНЪЦИТЕ,БЕЗПЛА ЛЕЧЕНИЕ АМИ СЕГА И ОБУЧЕНИЯ АМА СТИГА ВЕЧЕ. ЩОМ ЩЕ УЧАТ МАРШ НА КАСИТЕ НА НАП,ЕНЕРГОТО,ВиК И КАТО ВИ ПОКАЖАТ ЧЕ СА СИ ПЛАТИЛИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ГИ УЧЕТЕ НА ВОЛЯ АКО ИСКАТЕ И ДО 14 КЛАС.ДА ВИДИТЕ ТОГАВА СЛЕД ТОВА УСЛОВИЕ КОЛКО ЩЕ СА УЧЕНОЛЮБИВИ

Всяко чудо за три дни! Спомнете си ТАТО как им даде апартаменти и на какво ги превърнаха! Спомнете си как даваха за смесен брак апартамент и 1000 лева.

Съгласен съм с всички изразени мнения до тук. И? Само си лаем по форумите, това (а именно да дадат на мързеливите търтеи мангасарите пари, взети ни от мизерните заплати) ако се опитат да го направят в някоя по-будна държава - парламентеца ще им пламне още същата вечер. Но нашите политици си управляват в един отличен политически комфорт - каквото и да му правиш на овчия народ българи, лае, ама иначе търпи. Е стига вече! Надявам се някои скоро да организира простест по целия цигански въпрос и да се съберем един-два милиона (ако сме останали вече толко) българи и да кажем НЕ на черните използвачи и готованци. Пък те имат избор - ако щат да работят, ако щат да мрат. Както съм и аз, както сте и Вие.