Изложба представя лични вещи на Петър Дънов

Русенската художествена галерия откри документална изложба от ръкописи на Петър Дънов.

Обратно в новината

Коментари - Изложба представя лични вещи на Петър Дънов | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мине, не мине време - винаги около пролетното и лятното слънцестоене - и тогава се разскачват почитателите на Дънов и Ванга. Пък после се питаме, защо сме толкоз изтрещяли...

Какво са се юрнали всички медии да го възхваляват и популяризират този еретик?! И маловерните попиват ли попиват... отрова...

Толкова сте ми забавни всички тези, които възхвалявате Ванга, Дънов и тем подобни вещици, "учители", врачки, ясновидци и т.н. Вземете малко се ограмотете и прочетете нещо за тях: но не от гледна точка на техните "последователи", а от ЦЪРКОВНА гледна точка! Ще разберете, че това са хора на сатаната, че Ванга е човек на Живков и съратниците му и е получавала пророческите си дарби чрез демонски сили, че тия червени кончета, които маминка ви връзва, са лъжи и измислици, пробутани, за да се заблуждава и ослепява българският народ! Вие нямате капка духовност, ходите да палите по една свещичка и айде, вече сте вярващи. Ама после на другия ден ходите при еди-кой си маг и четете всякакви окултни и езотерични простотии. Престанете да възхвалявате такива, защото в глупостта си, завличате и други!

А дали представя благите думи на Дънов за комундерските сатрапи и комунистическия строй?! А неговите фанатизирани фенове май не са и чували за това!

Петър Дънов е забудена овца. Сектант и еретик. Юда. Сатана. Тук един заблуден скот се изказа, че бил прероденият Божий син... ха-ха-ха... Кукувица ли ти изпи мозъка бе, човече? Дънов, вредното му учение, както и всякакви мормони, йеховисти, баптисти, петдесятници, евангеллисти и разна друга вредна пасмина нямат място в България, защото са дяволски изчадия и последователи на сатаната и трябва да бъдат забранени със закон и строго преследвани за своята ерес и вредителство върху наивния и доверчи българин!

Куцо, кйораво и сакато започна да пишат за Дънов! Аман от пубертети в тая държава - "големи" "специалисти"!Първо прочетете нещо от Дънов в оригинал, а след това си правете вашите Свободни съчинения! Левски го изкараха "престъпник" и "масон", хайдутите били и те "крадци и престъпници", Ислямско Робство у нас " не било имало", Богомилите били "секта"! Крайно време е да си научите собствната си Истинска История, Литература и Език! Каквото и да ви подхвърлят служителите отвъд Океана - ЦРУ, Ватикана и техните подлоги у нас и вие го приемате за истина!Който говори глупости за Дънов - Беинса Дуно, е просто невеж и глупав човек, който не знае кой е той!Съвременните "църкви" и "религии"нямат нищо общо с учението на Христос, Буда, Мохамед, Шанкара,Тората и т.н...

Прав си в голямата част. Но подхвърлените заблуди у нас са основно с руски произход. И за татарите, дето уж били прабългари И за писмеността, дето уж била църковно-славянска И за самото славянство, дето уж било се появило внезапно в 6-ти век от нищото

Наистина Дънов е одухотворена личност макар и не теолог или служител на което и да е християнско вероучение.Все пак вдъхновен от престоя и самообразованието си в Щатите в края на 19в.той пренася множеството секти и христиански неканонични течения и учения на не дотам традиционното християнство в уса- смес от баптизъм,евангелизъм,методизъм,мормоните и т.н. коктейл типично по американски, който е не характерен за християнска Европа и особено за православието.Заимства и природосъобразния начин на живот,комуни и някои учения на предимно германски философи и антропософи.

Дънов е бил интелигентен и пресметлив и се е сетил, че лесно може да привлече последователи с един коктейл, забъркан от популярните на Запад и непознати у нас религиозни учения, като ги представи в опростен вид като за тогавашната българска публика.

Учителя Дънов - Прероденият Исус - е най-голямата Божия Благодат за България!

Toчно затова сме на този хал. Но аз се надявам скоро да я напусна и да не си спомням повече нито за него, нито за вас.

Защо сме на този хал?

Ей, ашколсун! Намери най-сетне виновника за положението ни! И що той!?

Как може да сравнявате този езичник и богохулник с Иисус?

Що "езичник" бе, душко? Ти запозната ли си с учението му?

Dobromir Dimitrow

Ти нито знаеш какво е езичник, нито познаваш учението на Исус!!! Между другото - св. Франциск Асизки е наричан вторият Исус, но Българската православна църква злослови много гнусно срещу него! И по принцип съм забелязал, че почти всеки, който говори срещу Беинса Дуно няма връзка с главния!!! И се ограмотете малко, все пак Петър Дънов е признат от цяла България за втория най-велик Българин!!! Срамота!!!