Верижна катастрофа заради бързащ шофьор

Шофьор на лек автомобил в Русе предизвика верижна катастрофа на бул. "България", защото бъзрал за работа. Един човек е откаран в болница.

Обратно в новината

Коментари - Верижна катастрофа заради бързащ шофьор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Sm3hurk0

Аз също не толерирам тарикатите и не ги пускам. На няколко пути са ми ожулили колата, но малко. Спираме.. слизаме... предлагам му да викне КАТ и накрая след като размисли си тръгва, защото знае, че е виновен ! Преди година - две, еднин нахалник се вреше и не му дадох да се мусшне пред мен. Изчака си, както си му е редът, после ме изпревари и почна да се опитва да дуря странично докато ме изпреварваше. Намалих... мина пред мен и почна да удря спирачки... С лекота го изпреварих и спраях малко по-надолу. Човека слиза и тръгва към мен. Аз слезнах и го питам, защо иска да ми удари колата с неговата... Дойде до мен, а аз си седях до врата на моята кола и той ме бутна в моята кола. Беше видимо по-едър от мен ! Зараздавах му едни шамари и му потече кръв от муцуната... Виждайки кръвта се вбеси и пак тръгна кум мен да ме бие.... Отнесе още няколко удара в десетката и така 3-4 пъти. Събраха се хора.. егати сеира .. в 18 часа на бул. Стамбулийски в София - до болнижа Тина Киркова. Бях с разкъсана тениска, която свалих в последствие. Дойде полиция за минути.... и му поръчаха линейка за ИСУЛ.... Намериха очевидци - рапитаха ги и хората казаха какво са видяли..., а мен ме пуснаха. Оказа се, че въпросния мъжага бързал да си прибере детето от децка градина, но преди това трябваше да посети ИСУЛ за да му оправят авторитета. Накрая, след като разбраха, че нямам вина за случая и при огромния вид на моя опонент, единия полицай ме попита: - Ти да не си боксьорче ? - не съм, но толерантността отдавна ми се е изчерпала към подобни тарикати. Последствия от случката за мен не е имало и в началото на никой не му се вярваше, че собственоръчно съм нагласил пострадалия да изглеждал така. Търсиха тръба, бокс в колата ми, но намериха само едно макетно ножче. Не се гордея с тази постъпка, но всичко си има граници и от време на време - чашата прелива ! Ние мъжете, за това сме мъже, че като прелее чашата да слезнем и да си ударим по една тупалка, да изпуснем парата и кой то къде е ...

днес е 03.07.2015г., новината" е от 02.07.2015г. и това наистина ли мислите,че "новина", егати старият вестник - прочетен и ненужен, ами тикнете "новината" в коша...

Какво се учудвате , за тези които не са запознати , от почти 7 месеца винаги има задръствания и сутрин и вечер. От време на време КАТ или гранична полиция се мъчат да въдворят ред . Не може заради 20 метра ,по които не се работи да се изнервят толкова много хора. Но това не е в центъра на Русе и на кого му пука ? Булевард Тутракан бе открит преид дни , а участъка ,който създава единия от проблемите скоро ще му струваме годишнина ,благодарение на бързите и наременни действия на Общината. На всичко отгоре за влизащите в България чужденци ,това е лицето на страната. И като се огледаш на кръговото , какво виждаш задъствания, мръсотия, съборени и неподдържани постройки и една сграда строена за МОЛ , олицетворяваща душевната простотия да бъде на това място . Е, Няма "кой" да се снима на Дунав мост ,нито кмет нито някой да пререже лента !!!

Мигача ли е виновен? Имам няколко теории за мигачите! Според някои, лостчето на мигача не трябва да се пипа, за да не се повреди. Версия 2 - а, лостче вляво под волана,... за какво ли служи?? Версия 3 - това лостче е много красиво, идеално се вписва в интериора на автомобила. Версия 4 - като карах курса, ми казаха че всяка кола си има мигачи и ключ, с който се управляват, но къде ли се намира кюча, така и не разбрах?! До тук с версиите, в случая не само липсата на мигач е създала ситуацията но и недостатъчната дистанция, съобразена със скоростта.

Добре е , че се опитваш да остроумничиш в този шибан, напрегнат свят, но не е виновен мигачът. Това е търсене на оправдаване. Охлювът (със ситроена) не е блъснал колата, която според него, не е подала мигач, а следващата. Ако тая кола му беше отнела предимство, тогава да, ама той се забива в следващата, в колоната! Аз минах от там, минути след катастрофата и видях ситуацията. Класическа! Не спазване на дистанция и скорост, несъобразена с условията и възможностите на водача.И не достатъчна концентрация. Просто, късно е забелязал, че колоната е спряла и се забива в последната кола.

В никакъв случай не е опит за остроумничене. Просто съм подразнен от факта, че не са редки случаите на неподаване на светлинен сигнал при извършване на маневра. Аз също съм убеден, че липсата на дистанция или недостатъчна такава е в основата на произшествието и това се разбира от последното изречение на коментара ми! Не виждам причина за заяждане по темата кой от двама ни е по-прав!

Цитат от статията: "Малко по-късно зад тях идва автомобил, който ги заобикаля вляво, но без да даде мигач." По мои наблюдения поне 60-70% от русенските шофьори не използват мигачи. За другите градове не знам. Онзи ден бях много изнервен и един тарикат ме засече, естествено без да дава мигач, та малко остана да си го изкарам на него. Та, с проблема с мигачите ще трябва цяла армия от катаджии с камери, за да се оправи недисциплинираното стадо, което може само да върти геврека, а си мисли, че е шофьор!!!

че да те набият и да ти мине изнервеността бързо, бързо! Ама, на пътя кротуваш, пък по форумите си бабаит. Смешник си ти, смешник!

Аз не слизам, но превъзпитавам такива наивници като тебе. Всеки има право да кара накъдето иска, но никой не е длъжен да гадае и предусеща какво намерение има колега. За да не стават бели съобщавайте с пътепоказатели какво правите. Аварийните светлини, не означават спиране. Не забравяйте, че понякога благодарите с тях. Когато се нагледаш и наброиш на преждевременно починали и на осакатени по всевъзможен начин, ще разбереш защо превъзпитавам подобно на тебе мислещите като карам според правилата, а не с някой километър в час отгоре. Особено добре се разбира в населени места.

Не е само в Русе. В София постоянно се ядосвам, че не дават мигач. Явно навсякъде е така. Но все пак вината е на задния, защото не е внимавал. Отзад ли си, имаш грижата да следиш какво прави предния и да спазваш дистанция, така че ако набир спирачки или още по-лошо - ако се блъсне (при което колата спира практически на място), ти да може да реагираш навреме. За съжаление повечето хора не спазват дистанция. Между другото, това място до Дунав мост е отвратително. Редовно има тапи, ако има тирове видимостта е лоша, а е накрая на една права и скоростна отсечка. Ако не се усетиш на време, направо се нанизваш на някой спрял и нищо не подозиращ човечец. Много внимавайте там!

Автомобилите, произведени за Русе, са с толкова много екстри, че имат и електромер на мигачите! Затова никой в Русе не смее да ги включва!

1.Митницата(МФ) не можаха да решат този проблем в Русе ,а и по другите пунктове. 2.Бързащият за работа е абсолютен заплес.Да пътува с рейса от тук нататък. 3.Кога общината ще оправи подходите към Моста така ,че да няма пясък и пръст върху платното?

Всеки ден пътувам по тоя маршрут - по 2 пъти, сутрин и вечер (отиване и връщане). И тая сутрин минах покрай катастрофиралите коли. Хаосът на кръговото, пред моста, и на поне километър, по бул.България, в посока моста, Е УЖАСЕН. Изнервени тиражии, от позицията на по-големият, и бързащи за работа граждани, редовно задръстват постъпите към моста.Дори не оставят свободни напречните пресечки. В часовете пик (сутрин и вечер) преминаването през раьона става на магия! Всеки момент очакваш някой от ляво, или от дясно, или от зад (както е в случая) да те бастиса, А ПОЛИЦИЯ (КАТ) - НИКАКВА!!! Появяват се само да регистрират катастрофите!А има крещяща нужда някой да внася ред в движението.От време на време излизат гранични полицаи и веднага се усеща присъствието им.

Потвърждавам! На това кръгово главните проблеми са от липсата на солени глоби спрямо тираджиите, които си позволяват да спират в самото кръгово кръстовище! Заради тях там е необходим денонощен патрул!!! Иначе не мирясват гадовете!!!

Е, думата "раьона" изби рибата в Дунава от РусИ до Тутракан.

Ако на тебе "Й " ти е проблема - да ти има човек проблемите! А ако няма какво смислено да кажеш по темата, която е изключително важна за русенци, пътуващи всеки по тоя маршрут (а те никак не са малко), просто не си ври гагата в сериозните неща!