Плашат собственици на кучета с отрова

Анонимна ултимативна обява, поставена в градинка в кв. "Дървеница" в София, взриви интернет.

Обратно в новината

Коментари - Плашат собственици на кучета с отрова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора ли сме или кучета? Тези соросидни четирилаповци лапат пари за да лаят. НЯМА нормален град на запад от Ниш където свободно да се разхождат безпризорни кучета, било с лепенки по врат или уши или не. Защо тези кучкофили не се погрижат за тези бездомници? Много е просто, защото за нула време ще решат проблема и няма повече да ги има.

До тук, прочитайки всички мнения установих, че нормалните хора в темата са критично малко. Едните предлагат да се тровят кучетата и стопаните им, другите предлагат реципрочен отговор за майките и децата по градинките. Никой не предлага да се вдигнем на протест за слабият контрол от страна на общината( която и едните и другите хрантутим със свойте данъци и такси) и малкото места за разходки на домашните любимци. Ред и държавност й трябва на тази клета България, а не отрова и саморазправа!

чудя се на коментарите по въпроса.Основният проблем е,че липсва държавност и контрол.Саморазправата става когато липсва на държавност В европеиските страни този проблем отдавна е решен съсъ създаване на зоополиция.Тя ще следи да кучкарите са си вързали кучетата.Също съм против да се хвърля отрова в зелени площи,защото кучетата не са виновни ,а техните стопани. ЦЕЛИЯТ ПРОБЛЕМ Е ЛИПСА НА РЕАКЦИЯ ОТ ОБЩИНАТА.ВМЕСТО ДА СЪЗДАВАТ ПРИЮТИ ДА СЪЗДАДАТ ЗООПОЛИЦИЯ ,КОЯТО ДА ПРИБЕРЕ ПОМИЯРИТЕ И ВЪПРОСА ЩЕ СЕ РЕШИ ЗА 6 МЕСЕЦА.

ей то тази зоополиция пак нашумя с псевдо реклама от чужните гербери ,то постановки ,то сценарии то чудо да се неначудиш

След всеки бездомник вървят минимум по две кучета , а след политика се носи само воня!

Щото всичко ви е наред, почнахте да тровите кучета. А убийците в Софийските паркове-кучета ли са? Или тия дето дърпат чанти, също ли са кучета? А тия дето зариват пейките в бутилки и люспи от слънчоглед, и те ли са кучета. Или кучетата хвърлят памперси (навсякъде). Ще помогна като публикувам тук адреса на сайта където хората с кучета могат да прочетат къде е позволено от общината разходката на домашен любимец. Останалите без кучета и с лоши намерения, просто ви моля да спрете с обидите, защото е глупаво да се поставяме едни срещу други, все пак защитавате хора, но не смятате хората с животни за хора. Което е проблем. Ето и линкът -link

link/okolnasreda1.asp?title=%20%20%20&sub_open=45558

Нямате правилен подход другари! Видите ли куче ритайййй... знаеш как вият мама им кучешка, а пък как помнят... кат ме надушат и цялата глутница се омита. А на кучкарите ще кажа, ОК друзя, аре молА ви като сте толкова възвишени да фанете да си събирате лайната на помиярите както се прави в цивилизационниО свЕт! Тогава и само тогава ще имате право да искате тревни площи в които да разхождате джафкалниците. В БГ всеки иска права, а задълженията скъпи мои, задълженията? Колко от вас си прибират лайната на кучетата?

666 След кучето ми винаги си обирам акитата...Всеки ден го къпя....има всички ваксини и обезпаризитявания.....Дори е регистрирано в общината....колкото вие имате право да ходите по улиците, толкова и то.

Пич, шапка ти свалям! Браво! Пич за пример си! Ей за това говоря брат, но честно ми кажи, колцина са като теб? Докато БГ простака не се научи да спазва правилата ще сме на тоя хал. Като казвам правила визирам правилата за всичко, от правилата на пътя, до правилата в общуването.

Уважаеми собственици на кучета, спазвайте законите и си водете домашните любимци с намордник и на каишка! И не ми обяснявайте, че кучето ви е по-чисто от децата. Все повече извратеняци изперкват и едва ли не живеят само за да си разходдат кучето, снимат си го и публикуват даже снимките... ЗАПОМНЕТЕ - кучето е животно! Дайте си сметка, че ако изплаши или ухапе някого, може да пострадате и вие покрай него!

Уважаеми нормален гражданино, не си ли даваш сметка че детето ти може да стане убиец, крадец, изнасилвач...дори може би негър.

ПОЖЕЛРАВАМ ТИ НАЙ-МАЛКОТО БЪЛХИ И КЪРЛЕЖИ ДА ТЕ НАПАДНАТ, КУЧЕШКА ТЕНИЯ ДА ТЕ НАГАЗИ, ВТРЕШНОСТИТЕ СИ ДА ПОВРЪЩАШ И В АДСКИ МЪКИ ДА УМРЕШ!!!

Има подобен проблем с кучетата срещу входа на 88 СОУ . Аз мисля да разхвърлям кучешка храна напоена с английска сол. Така кучетата ще понаторят жилищата на собствениците си. И дано разберат какво е да ходиш по кучешки отпадъци.

Крайно Време е любителбите на кучета да си събират лайната така, както това се прави в другите държави от ЕС. Само нашите любители на кучета не го правят - защо ли? Ами защото са леко нахално агресивни, досадни, претенциозни и нагли в допускането любимците им да серат където намерят. Нима не се вижда че София е осрана отвсякъде. Хубаво е тези собственици да се поинтересуват за статистиката с какви проценти са нарнали кучешките тении сред децата на България - Вероятно мигновенно доброволно ще предоставят любимците си на екарисаж. Редно е, нали!

Аре да си говорим със снимков материал, щото излизам и ще ти наснимам едни детски площадки със спринцовки, сигурно кучето ми си ги е забравило.

тении и глисти могат да се предават и по други начини, например -котки, гълъби, плъхове и тн. Може би няма плъхове в София? Разбери, че домашните любимци са обгрижвани, рядко имат подобни проблеми а когато развият такива, хората се грижат за тях, защото са им по-ценни от мнението ти.

в ес навсякъде можеш да влезнеш с куче, щото ги ползват и слепите.

аре, аре, не сме пътували не знаем как е, аре пробвай да влезенеш, където си искаш с куче па да видим, кучкарите освен, че сте нечистоплътни, сте и лъжци

Любовта към животните е това, което би ви направило човечни. Продължавайте да плашите децата си с кучета и котки, вместо да ги научите да се грижат за такива и ще отгледате само жестокост в тях. За вас жестокостта може да е хубаво нещо, но в общочовешки план тя не е. Бъдете образовани и се научете да си миете ръцете. Да пазите чисто и да бъдете благодарни, че не сте убиец, отровител или подобно.

Изкарахте кучетата по-долни от циганите ... хахаха смешници ... първо се погледнете вие какви сте ... по детските площадки има повече фасове и боклуци от такива като вас....и тук там от някое невъзпитано куче...хахаха много сте зле

Чета и не се учудвам отдавна вече на омразата и глупостта човешка.Когато бяха малки децата се възмущавах от наглите кучкари, другите не ми пречеха.Те знаят какво, как и къде се прави.После децата пораснаха и след години несъгласие от моя страна, накрая без да ме питат донесоха куче, аз му казвам куче кажи мяу - 2 кг. е.Ходя с него там където не преча, веднъж ми направиха забележка, че вървя по тротоара, ами не мога да прелетя до мястото където изхождам кучето - sorry .Като му се нарадваха децата стана мое ...Така.Рядко сядам на детска площадка, но минавам през такива, майки и бащи с цигари, семки, бутилки алкхол.Около кофи и пейки са нахвърляни употребени памперси, опаковки от храни семки и празни бутилки от алкохол....С една ръка държи дете, с другата ако не телефон - шише бира, няма мъж, няма жена.Детето и родителя са заедно, но и не са.С детето никой не комуниира, родителя си има по-важно занимание .Картинка мила и родна.Съвет - Когато някой тръгне да превъзпитава някого - да започне от себе си!Всичко друго е простотия и наглост.А тези от общината да си вършат работата - глоби и за кучета и за боклуви и за употреба на цигари и алкохол, а и не само на детски площадки и паркове.Глобата беше преди време 2 лв. , днес 2 утре 2 и ще има ефект.

Напълно подкрепям. Българина е силен само когато иска да възпитава другия, себе си рядко иска да гледа и възпитава.

Селската прототия личи в тази заплаха!! София приюти хиляди селяндури-прости, тъпи и със селски разбирания за живота-кучетата много ги дразнят, но това не означава, че могат да ги тровят безнаказано! Да се хване този герой, и ако го хванеме с отрова-да я натъпчеме в гърлото му-да види на практика как се мре от нея!!

За да бъде наказанието справедливо, освен твоето гърло да го натъпчем с кучешки лайна, събрани от градинките и тротоарите? Разбира се, ще бъдем милостиви - само от кучета, със софийско потекло ще са.

А, какво мислиш, че личи в твойта заплаха!? Това кучелюбите сте доказани идиоти. След толкова много ухапвания, осакатявания, смъртни случаи, включително на децата, включително на стопаните на кучето... осрано, обълхлясано, окосмясано... И вий пак си знаете мазно, мазно: "Мъ, не бойте се то не хапе?" Просто няма такива идиоти, долни.

чета коментарите и си мисля, че ако не обичах толкова много родителите си, сигурно бих ги проклела, че са ме родили в тази страна...

Хората, които пишат с такава омраза явно не си дават сметка, че домашните любимци са ваксинирани и обезпаразитени, точно защото ги пускаме в леглата си. Но уличните кучета и котки, както и човешките помияри, които пикаят и хвърлят отпадъци в градинките - тях как да ги квалифицираме. Както и загрижените родители, чиито малко по-големи дечица, които не са с памперси, акат около детските площадки. Аз имам куче и се притеснявам от човешките екскременти, които са навсякъде под балкони и градинки.

дабе, чистита са си животниките, дръжте си ги в леглата, но не ни карайте да се съобразяваме с вашата нечистоплътност

Гурливи и несресани граждани шъкат из градинките пред блока с цигара в ръка и в другата каишка. А мастията ака на воля из полянката нищо че там има и деца. А за тениите кой да се сети. Като те хване и плачеш. Ама плачат хората с деца, не с кучета!

Ако, някога сте гледали животно, щяхте да знаете, че те се обезпаразитяват на всеки 3 месеца. Вие кога последно обезпаразитихте детето си ?!Знаете ли, че всяко домашно куче е външно обезпаратено с каишка или капкуи срещу кърлежи и бълхи ?! И да не забравяме, че е ваксинирано с три валентна годишна ваксина !!!! По-скоро домашно куче може да се заради от човек , от колкото обратното !!!! И не кучетата правят мръсотия по полянките !!!На детските площадки е мизерия от фасове, чашки за кафе, мръсни памперси и прочие ! КОгато, една майка си изхожда детето в парка, забележка не се прави , но куче да се изходи на поляна е драмата на века !!!!Айде стига с тези двойни стандарти !!!

Вие нормален ли сте? Децата, ако не са обезпаразитени, щяха да роват по кофите! А домашните кучета кой ги обезпаразитява? Много са малко стопание, които им бият задължителните ваксини! Повечето си ги спестяват и това е факт! Така че ... си пийте хапчето и спрете да говорите глупости!

БРАВО!!!

...

Тука списват явни ОлигофренИ!!!За какво говорим щом кучкарите си спят в едно легло с мастийте дето отглеждат?Как очаквате такъв смръдел да ви разбере,че не искате детето ви да играе в кучешката пикня?Та те си ги пускат в чаршафите и за тях е най-нормално.За тези от нас,които го смятаме за нехигиенично,гнусно,извратено и тн. има само едно решение....

Абе не обяснявай на хората кой с какво спи, щото децата ти са направени от много по-мръсно същество.

А Вие мили хора, поставяйки отрова по тревните площи, за да умъртвявате така омразните вам животинки, зададохе ли си въпроса, че те в крайна сметка са много по-чисти същества от хората? Дали сте минавали вечер покрай градинките, където играят децата, да видите техните мърляви майки какво оставят след тях?: навсякъде фасове, кенчета ото бира (от по-жадните майки), пластмасови чаши от кафе, опаковки от зрънчо, чипс, снакс и разните му там други глезотийки; купчини от обелки изядени семки, и каквито ви още хрумне боклуци. И накрая купчинки фекалийки от любимите отрочета, грижливо "покрити" със салфетки или мокри кърпи ( кой каквото имал, с това бърсал). Е питам аз: И на тях ли ще сложите отрова? И кой я заслужава най-много?

определено помиярите са по-чисти от теб

Парковете са за хората!!! Кучкарите стават с всеки изминал ден по-нагли.

поради тая причина продават свободно антифриз :))))

Ми станете хора и се разхождайте, засега сте дебили и ви трябват ограничителни мерки.

това е добра идея и аз ще сложа една такава обява, че ми писна от нагли кучкари, които искат само с помиярите им да се съобразяваме

Моето куче не взима храна от земята навън...Слагай и отрова и табели...Все тая.

надявам се, че го водиш с каишка и намордник

Ако сте хора, при избор между кучета и хора е редно да сме на страната на хората! Принципно все по-често виждам да се прибира след куче, но и общината е редно да се загрижи за свойта част от отговорности и да реши многолетният проблем с бездомните кучета и котки. А за табелата не се косете, не ми се вярва да е истинско предупреждение, кой ще е този хахо който да си рискува свободата тровейки кучета.

Бивш военен във Варна застреля кучето на съседа си, докато съседа му бил на работа. Кучето си е било прибрано вкъщи. Сещсе че има крайни типове.

Имам въпрос уважаеми хора...как моето куче , което тежи 2 кг би Ви попречило на Вас и вашите деца...да не говорим, че след него по градинките винаги чистя...Вие чистите ли след вашите деца ???? По градинките няма само животински акита !!!

е до кога ще срвняваме децата с пумярите в бг не мога да разбера *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защото това че ти нямаш животно или не обичаш животните, не значи че друг човек не може да ги обича. Това че ти не можеш да го разбереш, че между човек и куче може да има връзка , също толкова силна както към дете, не значи че тези хора нямат право да живеят както сметнат за добре. Аз взимам ли ти колата? Казвам ли ти да не я караш понеже ми тровиш въздуха? Или тук е друго то си е мое и ще си правя каквото си искам?

Уважаеми р, вашето кученце не ближе ли половите органи на другите кучета, а след това се опитва да ближе децата?

да сравняваш куче с дете е признак на тежко душевно разстройство, от което страдат всички кучкари, да те светна, кучетата се извеждат на определените за това места, не на всякъде, където ви скимне, аман от мръсни кучкари, само те имали права

Тези малките са най-дразнещите, на голямите поне се виждат купчинките, а на малките чак в антрето ти засмърдява като се събуеш!

Знаем ги тия кучета по 2 кг, дето серт фекалии по 4кг...

Защо някои да могат да паркират автомобилите си на тревните площи, а други да не могат да си извеждат кучетата си там !?

То убийците като убиват, аз защо да не убивам?

Една кучкарка, която завря носа на мастията си в детето ми, и си правеше оглушки да си я върже, и когато пъдех кучето, ми се ерчеше, че кучето е нейно, беше позорно изгонена от частната ни собственост. От тогава нямам кучешки ескременти пред гаража.

То сигурно и чужди коли на тротоара пред гаража нямаш, нали?

Нямам, а със съседите много се уважаваме :)

Едно дете тежи 15 кг. и е високо 100-110 см за пример, е в неговите очи как си представяте че изглежда едно куче колкото него, което дори и да лае и си играе изглежда. Нека транслираме - едно куче високо почти 2 метра със зъби и уста ...

Нека транслитерираме - това Вашите страхове ли са или на детето? Аз имам лабрадор. Твърде често децата сами идват да го мачкат. НО досега не ми се е случвало той да отиде при дете.

А някой има мастиф, а друг каракачанка!

Дръжте си псетата на верижка - гражданя, че ми писна в Борисовата градина да е кучкарски парк / особено в горна и част към Изток/. Не ви пречим, затова не ни насаждайте домашните ви любимци. Дръжте ги на повод, че доста деца за съжаление са с придобит страх вече и думите: Ама то не хапе ...

Нормално е да развият страх, след като майките им вместо ги научат да общуват с животните само им повтарят, че ако не слушат кучето ще ги ухапе. Аз имам малко куче, което е по-скоро смешно отколкото страшно, децата сами идват да я мачкат, а тя милата дори не смее да изскимти и само търпи. И в това време някоя майка крещи: ще те ухапеее!Научете си децата, че първо трябва да подават ръка, кучето да ги подуши и опознае, а не да удрят животните по главите и после да бягат.

Разбира се, че не е редно да ги удрят, само че и това да подават ръка на непознато куче е глупост - никога не се знае как ще реагира кучето. Не всички кучета са малки и безопасни.

Многоуважаеми - една история: Правя си снежен човек с детето, топки ала бала, всичко ОК - идва четириного - пика върху основата на човека; идва четириного - взима от на детето пръчката която да сложи като ръце... е как да реагирам, аха с агресия - Само детето ми е стопер ;)

А на мен пък ми писна в Борисовата градина от новоизлюпени софиянци, мякащи на диалект, да пият бира докато уж гледат децата си, които в това време ме газят с велосипеди или ел.колички под наем! И аз съм имал деца, имал съм и куче и знам, че ВСИЧКО СИ ЗАВИСИ ОТ ЧОВЕКА- НЕ ОТ КУЧЕТО!!! ЗАЩОТО АКО ТРОВИМ КУЧЕТАТА ПО ТРЕВНИТЕ ПЛОЩИ, СЛЕДВАЩОТО КАКВО Е- ДА ПАЛИМ АВТОМОБИЛИТЕ НА РОДИТЕЛИ ИМ, ПАРКИРАЛИ ТАМ И ОСТАВЯЩИ МАЗНИ ПЕТНА ОТ МАСЛО И БЕНЗИН, В ПЪТИ ПО-ВРЕДНИ ОТ КУЧЕШКИТЕ ИЗПРАЖНЕНИЯ!?

Вижте, тази табела е израз на недоволство срещу простите кучкари, които смятат, че може да имат куче, а то да сере и пикае навсякъде. Както е написано в статията "няма деца в градинката". Няма деца сигурно, защото е превърната в тоалетна. Някой замисля ли се върху това. Тази табела е опит обикновения човек да се справи с беззаконието и простащината у българина, който обича да си пие бира, люпи семки докато разхожда кучето си, а то необезпокоявано си ака, маркира нови територии. Фасовете и кенчетата се търкалят по тревата, ведно с кучешките екскременти, а децата ни стоят затворени в стаята и цъкат на компютъра, вместо да потичат на воля, да играят федербал или друго...

Дай ми един email за да ти пратя довечера няколко снимки колко родители си изхвърлят фасовете по градинките без да са с кучета. Не оспорвам факта, че има олигофрени кучкари с огромни кучета които ги пускат на воля, не им чистят и тн.. Но това пречи и на хора като мен които чистят, не пушат, събират си бутилките бира в раница и си ги изхвърлят и тн... Отровата не е решение. Просто никой в БГ не спазва никакви правила, днес на теб ти пречи кучето в парка, утре нарушаваш законите докато си в колата и не се замисляш че пречиш на някого другиго и тн.. БГ действителност.

Трябва да има правила - и то има, НО и да се СПАЗВАТ от всички - както от кучкари, така и от родители! Това е проблема. Не искам да настъпвам кучешки лайна и това може да стане само когато стопаните на кучетата почистват след тях. И - децата трябва да знаят и да са научени как да се държат с едно куче, след като искат да го галят и да си играят с него. Разбира се, кучета по детски площадки не бива да се разхождат - не е редно. Просто правилата трябва да се спазват - не е много сложно на пръв поглед, но...

Само едно ще кажа: Българска му работа! Когато децата на съседката ми бяха малки и играеха на площадката зад блока, тя роптаеше срещу тези с кучетата и разлепяше А4 петиции по дърветата. Няколко години по-късно те си взеха куче (заради неистовото желание на децата -според нея), тя започна да го води на площадка ... Явно нейните деца вече не я ползват и си е променила мирогледа... Та... Българска работа Тези, които роптаят за нещо, 100% нарушават друго...

Дивашка страна. Имаше един много силен коментар, по друг повод, но много верен и в случая: манталитетът на българина е "ти ли ще ми кажеш?" И това се отнася както за тези с кучетата, така и за родителите с деца. Всеки смята, че само той има права, а другите не го интересуват. Кучкарите мразят децата, родителите заплашват да тровят кучета....побъркан народ!!!

Играят деца а и кучета серат - нещо не се връзват нещата ... така, че да се тровят щом серат неправомерно.

Откакто дойде лято и едни деца започнаха всяка вечер да се събират на пейката пред входа, мога да ти кажа, че предпочитам кучета да идват и да сер*т вместо тях... Не мога да ти опиша какво оставят след себе си - КУПИЩА люспи от семки и фъстъци, опаковки от закуски, пластамсови бутилки от вода, изтръгнати храсти, кашони и т.н. клошарски истории...

Аз също съм за крайни мерки, когато се налага. Човекът, написал бележката, в случая явно е знаел, че там не играят малки деца! Писна ми от изпражнения по тротоарите и градинките! Писна ми от бабички, развъждащи кучета и котки пред блоковете, които разнасят болести и бълхи! Имам малко дете, което всяко лято бива нахапано от бълхите на тези животни! Едно съседче е алергично, но му се налага, връщайки се вкъщи, да прескочи 10+ котки! И след като общината не си върши работата, съм ЗА крайни мерки от НОРМАЛНИ хора!

А за майките които си изхождат децата в градинките и техните деца ли ще убиете? Или ако е дете може ако е куче не може. На моето куче му чистя по тротоари, на пътеки в градинките , ако е навътре в полянате не чистя. С какво е виновно моето куче за да бъде убито?

Коя нормална майка си изхожда детето в градинката? :-) Всичко е въпрос на елементарно възпитание и който не може да се съобразява с другите, да си хваща гората! Аз не бих могла да убия никого, но ако трябва да избирам между здравето на децата и бездомните помияри, познай какво ще избера!

Това с децата се случва, но е инцидентно. А кучето го извеждаш точно с основната цел да "минира" някоя градинка. И това в най-добрия случай - ако си държала животинката затворена твърде дълго ще си свърши работата още на тротоара пред блока, а все още твърде малко собственици чистят след "любимците" си. Да не говорим за ваксинации, намордници, каишки и др. правила, които не се спазват.

Въпрос е, че общината не упражнява никакъв контрол на собствениците на кучета.Елате сутрин да видите какаво става по алеите на Южният парк,при условие че е направена отделно място за разхождане на кучета.Алеите са се превърнали в площадки на тичащи кучета-по 4-по 5 .-направо на глутници.Въпроса много лесно ще се оправи -първа глоба -100 лв.-за повторно нарушение -500лв.Просто липсва държавата и още много хора ще има ухапани от кучета.Даже снимах кака един помияр спи на детска площадка.

Незнам дали някой от столична община ще прочете това, но искам да Ви кажа,че в Сухата река на площадките, които са направени по европроекти, се разхождат масово домашни любимци, а за безбройните котки които с всеки изминал месец стават все повече и повече да не говориме. По неразбрани хора от собственици на кучета няма, по закон те не трябва да пускат кучетата си свободно / освена на определените за целта места/, трябва да са на повод, а има и такива които просто си ги пускат на разходка, а те са си в къщи. Детските площадки са кучешки!

И кое ти дава право да обобщаваш така? Имам померан, разхождам си го в парка, междублоково пространство. Съвсем скорощна случка, седя си в парка по-далече от децата, говорим си с приятели кучето е до нас. Минават купчина деца и му се нахвърлят като плюшена играчка, казвам им да не го пипат Отговор от родители: Те си играят оставете ги. На мен може да не ми е приятно кучето ми да е плюшена играчка. Аз нямам ли право на зеленина и почивка в почивните дни. На колко места има обособени площи в кварталите? А това куче трябва да се извежда сутрин и вечер, не мога да ходя с кола 10км за да си разходя кучето. Кое ви дава право да го убиете?

Здравейте, имате право на градинка и зеленина, но аз се страхувам от кучета пуснати свободно и техните стопани обясняват, как не се страшни, а не си ги водят на каишка. Смятате ли , че това е редно, затова аз не ходя по градинките.

да разхождаш кучето си на 10км където е мястото за разхождане на домашни любимци,това означава ,че не можеш да си позволиш и домашен любимец.